Tahukah Korang?

8:37 PM


assalamualaikum.


Jadik penduduk hostel...ader je habit burowk yang tak pernah dibuatnyer kat rumah..
macam tu lah aku.....khekk..khekk.....(cam kuceng tercekik jer)...
JADI...


TAHUKAH KORANG?

Pada tiap malam kalau sebelom tido,kalau2 aku tenga bace majalah dan malas nak letak balek,aku hanya campak dari katil atas ke lantai,bunyi dah la kuat giler....terkejut dorang yang dah nak tido...kesian...majalah je ye..majalah...buku blajo x berani nak buat....kang x silap2 buku bm yang aku campak pon boleh fail time pekse....


TAHUKAH KORANG?



Tiap pagi kalau kene bangun aku selalu teringin nak ader spider web cam abang spidey boleh buat...kalaula ader web melekat kat tangan aku....konon nak demo wat tangan cenggitu tiap kali bangon tido tapi segan pulak,takut budak2 dorm aku nampak...kang pikir aku gila pulak...bangun untuk pegi sekolah,memang wajib rase malas giler nak bangonn..kalau ader web melekat kat dinding depan aku senang sket bole tarik aku nak bangonn..hok hok


TAHUKAH KORANG?


Penyakit yang paling selalu aku dapat adelah menghantar buku outing ke rumah warden.....
padahal rumah dia kat sebelah dorm jer....bengong bengong....padahal tinggal selit buku tu bawah pintu dia jer....x payah bejalan beribu kaki...pernah sekali buku yang berharge RM 2.50 tersebut hilang tah kemaner,yang tersangat esak adelah pembelian untuk kali ke-2 jadik RM 10 hengget pulak(!)..kire cikgu nak bagik warning bia tak hilang lagik....nak menangis tengok duet aku melayang beli bender yang x berharge...sobb...sob....x lame kemudian,buku yang asalnyer hilang tu rupanya terselit kat buku2 lain...padan pon coz nipis!susah nak detect....cett....


dan TAHUKAH KORANG?

Tiap pagi kalau nak mandi pegi sekolah,aku jer yang paling over menggigil...apessal tah aku pon tarek tau..


TETAPI TAHUKAH KORANG??
Kat hostel la yang banyak bagi aku masa untuk buat baik,selalu mengajar aku erti rasa insaf dan rasa bersemangat untuk belajar walaupon tak lame tu jadik jahat balik . dan back to basic balik.



WASSALAM .







You Might Also Like

10 komen

  1. yg last tu setuju..selalu lepas solat subuh akan ada kuliah pagi

    ReplyDelete
  2. @Azzah
    hak hak,kalau ader pon budak2 laen sumer tarek muke..

    ReplyDelete
  3. Yesssss , betul setuju sangat ! Lagi lagi if katil double , memey malas laa nak turun bawah letak atas meja ke dlm loker . Kann ? Hee

    ReplyDelete
  4. @DIEDA
    memang yg dok katil atas pling malas..he he .

    ReplyDelete
  5. pocket suka kamu,
    kamu pulun wat post:D

    tak macam pocket lately,
    malas!

    hey hey!! baling buku dari tingkat atas!?
    orang dikatil tingkat bawah sure bengang :D
    tak ditendangnya plakkamu dari bawah?
    (Tingaaat zaman sekolah dulu ohh)

    ReplyDelete
  6. @Pocket
    ha ha.org yg bawah katil suke berhijrah,tu yg x kesah ,campak jer,,

    ReplyDelete
  7. yg last part paling betul! teringat zaman duk asrama penuh dulu:) best!

    ReplyDelete

I would really appreciate to have your thoughts here ! :)

Like us on Facebook

Instagram