18 December 2011

Banyak betul social network sekarang ni..pening den..


Assalamualaikum.

oleh kerane lah ye..rakyat Malaysia kita ni suka bebenor ber-social networking..mai sinilah aku citer sket pasal social2 network yang terlalu feymes dan galak ni...bukanla nak citer sampai A ke Z..sesaje suka2 je nak bercerite....ni pun baru ade idea nak buat entri ni..tu yang survey2 sekejap pagi tadik....ahahahaha--
korang ade FACEBOOK?TWITTER?TUMBLR?BLOG?...( dan banyaklah lagik..)..ahaha..mesti arr ader kan?kalau langsung takder 1 pun yang aku sebut tu konfem-fem kene maki--
  'Eih,ketinggalannyer kau ni..' ish2..tak baik tauuu...nenek atuk aku pon takder....jangan la pulak menanye soklan2 gampang tu kat diorang..dah,dah...

dan...kita setat yang paling FEYMES,GAH,GALAK,OHSEM,CUN.....(ade lagi? )


FACEBOOK


ha,nampak muke mamat feymes yang tersengih2 kat korang ni?aku rasa die jer inventor yang paling dikenali..ya lupa...dialah Mark Zuckerberg....(aku hafal ooo ejaan dier..hahaha)....jika dilihat,Facebook ade 800 juta pengguna dan 50% pengguna aktif login setiap hari,ok...ok...ni survey dari google jer....hallemak....giler besar kan pengaruh Mark yang berotak kretip dan ohsem ni....aku rasa kalau tetibe Facebook ni akan dimansuhkan..maunyer semua rakyat Malaysia ni lemah semangat..tak mau dah buat keje..sebab kajian pengguna dari negara kita mempunyai FRIEND yang paling ramai..sebab over sangat berlumba2 nak FRIEND  sampai beribu2...padahal pengguna dari negara lain ade hanya puluh2 jer list FRIEND dorang...sebab dorang hanya add kawan2 dan sedare mare jer....tak kecoh pulak mereka...hahaha..


TWITTER


pengasas Twitter ni adalah Jack Dorsey..korang penah dengar nama ni?
..aku pon tak penah..aku survey2 tadi baru tau mamat tarik muke ni lah pengasas dia...ahahahaha--
aku pon sebenarnyer tak tau ape yang spesel sangat tweet sane tweet sini tu...aku sebagai manusia yang tidak mahu dimaki so sign in la bender alah ni..kot2 akan datang ade orang tanya aku ..
'Eh,kau ader Twitter?'
'Ehehe...takderlah pulak!ihik..'
maap lah yer..kalau bebetol pon aku takkan jawab cenggitu...kih kih kih.......
bagi aku,retis2 jer suka guna Twitter ni...aku just bukak kalau tibe2 rajin jer..tu yg FOLLOW sket bebenor..
tak minat la aku ngan Twitter ni...muke inventor dier pon kelat dan pait2 semacam jer...kepada pengguna setia twitter..pasni jangan hantar surat ugutan kawen dengan negro pulak kat aku...(T.T).....


TUMBLR

wahh..wah..wahh..mamat yang ganteng ini namenyer David Karp..dan merupakan inventor Tumblr.....kalau korang rasa dier ganteng,baik cepat2 sign up...ahahah..
( ini bukanlah sebab aku sign up dulu..)...ni pon aku dapat tau biler pic ni kuar kat dashboard Tumblr...

"IF TUMBLR'S CREATOR COMES UP ON YOUR DASH,YOU MUST REBLOG"

ape kejadah nyer tah...kejadah2 pon aku reblog jugak..hahahahahaha..sebenarnyer aku pon tak jelas sangat dengan function dier ni..kire cam Facebook..boleh post ape2..selalu gambar2 la..kalau gambar2 tu agak kool dan ohsem..gambar tersebut akan di reblog oleh pengguna2 yang lain..jadi korang yang menge-post tu bolehla bagak feymes kejap..siap ade butang LIKE bentuk love gitu..smart jer.....


BLOGGER


nama mamat ni Evan Williams dan adekah dier merupakan inventor Blogger? (aku tanya korang balik ni..)
sebenarnya kalau korang search memaner pon inventor dier masih tak jelas dan misteri..ade yang dok mengaku menipu..tahla..tapi aku jumpa mamat ni jer yang rase sket2 yakin walaupon kureng yakin...jadi,ape yang boleh aku katekan BLOG lah yang paling ohsem pada abad ni..(bagi aku jer la..)..korang?
blog ni aku rasa lagi berinformasi dan padat dengan pengetahuan (bajet sore pengacara gitu..)..
papehal..beriti terkini gitu2 semua dapat dari blog....dengan ditambah gaya penulisan mereka sedikit sebanyak membuatkan entri tu lagi menarik..kan?kan? jadi,Evan ni kate..kalau dah follow aku..jangan guna 
" FOLLOW YOU,FOLLOW ME BACK" nak tau lebih lanjut sila klik entri INI! dan bace sampai habis!!!
mak aih..garang nyer aku..siap merah lagi..ahaks.


WE HEART IT


pengasas dier kalau korang carik pon konfem tadek jumpe..susah doo..ni gambar ni pon entah kad ahli sesape tah aku bantai kat gugel....muke dahler cam harem jer...nak dipendekkan lah,gambar2 kat sini seriyes cantik2 dan kool belake..kalau rajin pegi2 la visit..tapi susah sket nak guna bender ni..maksud aku..nak KITA ni disedari susah sket..tu yang follow aku ader 4 jer..esak..esak..tapi aku lebih menggunakan web ni hanye untuk kopi2 gambar jer..ahahah..tapi kalau korang nak heart sendiri gambar2 korang kat blog or memaner senang..ihik.aku pon penah terai.tapi korang jer la yang bagi HEART tu sendiri..ahahahahaha~
HEART tu kire cam LIKE gitu la...cuma dier jugak guna icon bentuk love...comel jer..


NAK TENGOK AKU PUNYER RUPA PULAK?

cehh.cehh..saje je nak promote jap..SAJE je...


FACEBOOK TIMELINE


penat jugak memikir2 gambar untuk cover atas tu..last2 lukis je la budak lelaki..ahahahahah.

TWITTER


kan aku da cakap aku tak kesah kan..jadi wallpaper dier pon aku tak kesah.

TUMBLR


tumblr ni susah sket nak carik design yang cantik..tapi aku tak kesah..asalkan aku reblog pic yang cantik.ahaks.

BLOG


ceh,,bende alah ni la selalu renovate sane sini..tapi tetap tak mencapai apa yang aku nak.
apakan daya..asalkan aku bahagia..sobb.sob...tengok tu,online user pon 1 jer..(aku ler tuh..)

WEHEARTIT


 design dier dah memang camnie..toksah susah2..hahahahah--


**********************

APA2 PON...

eh,jangan salah paham,aku tak bukak bender ni semua dalam masa sehari.
bole kene penyakit gila aku gamaknya.
terpulangla..ade yang suka tu...ade yang suke ni..hati lain2....
tak kisah korang lebih nak yang ke maner...
hahahahaha.....



Sekian,terima kasih.



12 comments:

hafidzul rahman said...

hey,, nice one!!!

AFINA said...

saya memang tak suke twitter . entah kenape pun saye tak tau . hehe . ^^

Haliza Run said...

perghhh byk gile nak manage...blum masuk googleplus lagi kan....fuhhh

GKA said...

kalo ada bnyk sgt pening...so sikit better

myra azraff said...

@Haliza Run
bukak hanya sesaje je,xyah manage pape pon.ahaks.

myra azraff said...

@GKA
banyak2 camni pon takder pening2 sebenarnye.asalkan x terlalu obses sampai sekali semua nak dibukak hari2.

Azham Vosovic said...

sy ada tumblr gak

lovehatevosovic.tumblr.com

tumblr sgt best heheheheh

myra azraff said...

@Azham Vosovic
yeah,go tumblr!
hehehe~

Mazni said...

Nice :D

♥ aeryn ♥ said...

cantiknyer tumblr u syg.. :) akak nak buat jugak tmblr tapi xpndai.. hehe .. :)

ena_eryna said...

saya pun tak suka tumblr. -..- membosankan. adapun buat simpanan jer.

Semut Senyum said...

nice blog... happy blogging! cik semut suke facebook sebab bleh keep in touch ngan kawan2 n sedara mara, adik beradik, family walau pun duk jauh dekat... blog, of course tmpat perkongsian pendapat n luahan perasaan gitewwww ehheehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 December 2011

Banyak betul social network sekarang ni..pening den..


Assalamualaikum.

oleh kerane lah ye..rakyat Malaysia kita ni suka bebenor ber-social networking..mai sinilah aku citer sket pasal social2 network yang terlalu feymes dan galak ni...bukanla nak citer sampai A ke Z..sesaje suka2 je nak bercerite....ni pun baru ade idea nak buat entri ni..tu yang survey2 sekejap pagi tadik....ahahahaha--
korang ade FACEBOOK?TWITTER?TUMBLR?BLOG?...( dan banyaklah lagik..)..ahaha..mesti arr ader kan?kalau langsung takder 1 pun yang aku sebut tu konfem-fem kene maki--
  'Eih,ketinggalannyer kau ni..' ish2..tak baik tauuu...nenek atuk aku pon takder....jangan la pulak menanye soklan2 gampang tu kat diorang..dah,dah...

dan...kita setat yang paling FEYMES,GAH,GALAK,OHSEM,CUN.....(ade lagi? )


FACEBOOK


ha,nampak muke mamat feymes yang tersengih2 kat korang ni?aku rasa die jer inventor yang paling dikenali..ya lupa...dialah Mark Zuckerberg....(aku hafal ooo ejaan dier..hahaha)....jika dilihat,Facebook ade 800 juta pengguna dan 50% pengguna aktif login setiap hari,ok...ok...ni survey dari google jer....hallemak....giler besar kan pengaruh Mark yang berotak kretip dan ohsem ni....aku rasa kalau tetibe Facebook ni akan dimansuhkan..maunyer semua rakyat Malaysia ni lemah semangat..tak mau dah buat keje..sebab kajian pengguna dari negara kita mempunyai FRIEND yang paling ramai..sebab over sangat berlumba2 nak FRIEND  sampai beribu2...padahal pengguna dari negara lain ade hanya puluh2 jer list FRIEND dorang...sebab dorang hanya add kawan2 dan sedare mare jer....tak kecoh pulak mereka...hahaha..


TWITTER


pengasas Twitter ni adalah Jack Dorsey..korang penah dengar nama ni?
..aku pon tak penah..aku survey2 tadi baru tau mamat tarik muke ni lah pengasas dia...ahahahaha--
aku pon sebenarnyer tak tau ape yang spesel sangat tweet sane tweet sini tu...aku sebagai manusia yang tidak mahu dimaki so sign in la bender alah ni..kot2 akan datang ade orang tanya aku ..
'Eh,kau ader Twitter?'
'Ehehe...takderlah pulak!ihik..'
maap lah yer..kalau bebetol pon aku takkan jawab cenggitu...kih kih kih.......
bagi aku,retis2 jer suka guna Twitter ni...aku just bukak kalau tibe2 rajin jer..tu yg FOLLOW sket bebenor..
tak minat la aku ngan Twitter ni...muke inventor dier pon kelat dan pait2 semacam jer...kepada pengguna setia twitter..pasni jangan hantar surat ugutan kawen dengan negro pulak kat aku...(T.T).....


TUMBLR

wahh..wah..wahh..mamat yang ganteng ini namenyer David Karp..dan merupakan inventor Tumblr.....kalau korang rasa dier ganteng,baik cepat2 sign up...ahahah..
( ini bukanlah sebab aku sign up dulu..)...ni pon aku dapat tau biler pic ni kuar kat dashboard Tumblr...

"IF TUMBLR'S CREATOR COMES UP ON YOUR DASH,YOU MUST REBLOG"

ape kejadah nyer tah...kejadah2 pon aku reblog jugak..hahahahahaha..sebenarnyer aku pon tak jelas sangat dengan function dier ni..kire cam Facebook..boleh post ape2..selalu gambar2 la..kalau gambar2 tu agak kool dan ohsem..gambar tersebut akan di reblog oleh pengguna2 yang lain..jadi korang yang menge-post tu bolehla bagak feymes kejap..siap ade butang LIKE bentuk love gitu..smart jer.....


BLOGGER


nama mamat ni Evan Williams dan adekah dier merupakan inventor Blogger? (aku tanya korang balik ni..)
sebenarnya kalau korang search memaner pon inventor dier masih tak jelas dan misteri..ade yang dok mengaku menipu..tahla..tapi aku jumpa mamat ni jer yang rase sket2 yakin walaupon kureng yakin...jadi,ape yang boleh aku katekan BLOG lah yang paling ohsem pada abad ni..(bagi aku jer la..)..korang?
blog ni aku rasa lagi berinformasi dan padat dengan pengetahuan (bajet sore pengacara gitu..)..
papehal..beriti terkini gitu2 semua dapat dari blog....dengan ditambah gaya penulisan mereka sedikit sebanyak membuatkan entri tu lagi menarik..kan?kan? jadi,Evan ni kate..kalau dah follow aku..jangan guna 
" FOLLOW YOU,FOLLOW ME BACK" nak tau lebih lanjut sila klik entri INI! dan bace sampai habis!!!
mak aih..garang nyer aku..siap merah lagi..ahaks.


WE HEART IT


pengasas dier kalau korang carik pon konfem tadek jumpe..susah doo..ni gambar ni pon entah kad ahli sesape tah aku bantai kat gugel....muke dahler cam harem jer...nak dipendekkan lah,gambar2 kat sini seriyes cantik2 dan kool belake..kalau rajin pegi2 la visit..tapi susah sket nak guna bender ni..maksud aku..nak KITA ni disedari susah sket..tu yang follow aku ader 4 jer..esak..esak..tapi aku lebih menggunakan web ni hanye untuk kopi2 gambar jer..ahahah..tapi kalau korang nak heart sendiri gambar2 korang kat blog or memaner senang..ihik.aku pon penah terai.tapi korang jer la yang bagi HEART tu sendiri..ahahahahaha~
HEART tu kire cam LIKE gitu la...cuma dier jugak guna icon bentuk love...comel jer..


NAK TENGOK AKU PUNYER RUPA PULAK?

cehh.cehh..saje je nak promote jap..SAJE je...


FACEBOOK TIMELINE


penat jugak memikir2 gambar untuk cover atas tu..last2 lukis je la budak lelaki..ahahahahah.

TWITTER


kan aku da cakap aku tak kesah kan..jadi wallpaper dier pon aku tak kesah.

TUMBLR


tumblr ni susah sket nak carik design yang cantik..tapi aku tak kesah..asalkan aku reblog pic yang cantik.ahaks.

BLOG


ceh,,bende alah ni la selalu renovate sane sini..tapi tetap tak mencapai apa yang aku nak.
apakan daya..asalkan aku bahagia..sobb.sob...tengok tu,online user pon 1 jer..(aku ler tuh..)

WEHEARTIT


 design dier dah memang camnie..toksah susah2..hahahahah--


**********************

APA2 PON...

eh,jangan salah paham,aku tak bukak bender ni semua dalam masa sehari.
bole kene penyakit gila aku gamaknya.
terpulangla..ade yang suka tu...ade yang suke ni..hati lain2....
tak kisah korang lebih nak yang ke maner...
hahahahaha.....



Sekian,terima kasih.



12 comments:

hafidzul rahman said...

hey,, nice one!!!

AFINA said...

saya memang tak suke twitter . entah kenape pun saye tak tau . hehe . ^^

Haliza Run said...

perghhh byk gile nak manage...blum masuk googleplus lagi kan....fuhhh

GKA said...

kalo ada bnyk sgt pening...so sikit better

myra azraff said...

@Haliza Run
bukak hanya sesaje je,xyah manage pape pon.ahaks.

myra azraff said...

@GKA
banyak2 camni pon takder pening2 sebenarnye.asalkan x terlalu obses sampai sekali semua nak dibukak hari2.

Azham Vosovic said...

sy ada tumblr gak

lovehatevosovic.tumblr.com

tumblr sgt best heheheheh

myra azraff said...

@Azham Vosovic
yeah,go tumblr!
hehehe~

Mazni said...

Nice :D

♥ aeryn ♥ said...

cantiknyer tumblr u syg.. :) akak nak buat jugak tmblr tapi xpndai.. hehe .. :)

ena_eryna said...

saya pun tak suka tumblr. -..- membosankan. adapun buat simpanan jer.

Semut Senyum said...

nice blog... happy blogging! cik semut suke facebook sebab bleh keep in touch ngan kawan2 n sedara mara, adik beradik, family walau pun duk jauh dekat... blog, of course tmpat perkongsian pendapat n luahan perasaan gitewwww ehheehe