Cara Terbaik Untuk Elakkan Kita Dicop Gedik Di Mata Lelaki.

5:47 PM



Assalamualaikum.


Tengok tajuk entri tu.geli pulak kan?hahahahaha..
terkejutt aku bila aku dah terbuat entri ni...jadi,ape lagi?jom la bace..keh keh....
baiklah,pada hari ini,di mana ramai blogger akan ber'Wordless Wednesday',aku ingin bagitau sedikit apa yang korang patut lakukan di saat-saat genting apabila korang akan ter-ototmatik menjadi gedik.

"Entri ini hanya untuk pompuan sahaje,kalau ade jugak lelaki yang nak bace,jangan mengumpat aku di belakang.mengumpat itu berdose.hahahaha."


aku sebenarnya bukan apa,seriyesly,walaupon kawan2 lelaki korang tengok cam steady,rilek,biase2 sahaje layan korang yang tengah gedik tu,jangan tak taukkk,di belakang...masyaallah..
habes korang jadi bahan umpan....eh,umpat,umpat lolz!!!hahhaha...aku dah biase la dengar dari mulut dorang..tu yang aku cuba untuk elak jadi bahan umpatan kaum lelaki...jom sama2 kita tengok jalan terbaik untuk elak kita jadi topik utama megumpat oleh lelaki. (jangan mara...)

jangan cakap orang tu gedik depan2 kalau tanak dicaruti.tak baik...hahahahaha..




Bila ada seorang mamat yang korang tak kenal mintak number phone time korang berjalan-jalan...

Gedik : nah!(pegi kat mamat tu dengan zass-nyer sambil keluarkan phone."sambil tu bole la kenalan2 kan?" 

Kureng gedik : sorilah,saye tak boleh bagi,awak ni dah ler entah sesapa.entah2 banjingan tak??eiii..

Yang sepatutnya : jalan terus straight dan directly proportional dengan  muke toya sambil minum yakult.


Bila budak lelaki yang korang kenal konon-konon buat muka suwitt gitu kat korang dari jauh.

Gedik : sengih2 malu-maluan sambil tutup mulut sebab cover gigi.

Kureng gedik : senyum tak ikhlas sambil tunjuk penumbok.

Yang sepatutnya : pandang dia dengan muke tadek perasaan pastu pandang tempat lain.


Bila budak lelaki yang korang kenal ajak couple padahal memain sahaje dan korang tak tau.

Gedik : betul ke ni?awak ni,suke memain tau...ihik...(dalam hati kumbang giler..eh,kembang)

Kureng gedik : woi biol,jangan kaco aku bole tak? kalau nak kau pegi la mintak kat...(sebut nama perempuan yang tidak disukai ramai.)

Yang sepatutnya : bukan ke lebih baik bercinta selepas kawen? (buat muka suci tapi ade belagak sikit2)


Bila budak lelaki yang korang kenal belanje air JE kat sekolah time ader aktiviti2 khas dan bersumpah air tu free dan tak payah bayar balik.

Gedik : hee..thanks tau...( gelak manjee) 

Kureng gedik : terima kaseh la tapi nanti aku bayor balik.kalau kau tanak terima aku bunoh kau..hahahaha~

Yang sepatutnya : alhamdulillah terima kasih,semoga Allah balas jasa baik kau.nanti aku balas balik insyaallah.


Bila budak lelaki yang korang kenal buat lawak yang seriyes lawak nak mati.

Gedik : gelak giler2 kuat dan over serta nampak gigi sampai pak cik tukang kebun yang kat luar boleh rasa gegaran dan cepat2 masuk ke kawasan sekolah sebab ingat ader gempa padahal takde.

Kureng gedik : gelak gelak jugak.tapi tak la kuat sangat tapi masih tutup mulut.

Yang sepatutnya : cepat2 blah dari situ sebab tanak gelak korang yang sebenar dan menakutkan tu terkantoi begitu sahaje dan sedor suara itu juge aurat.


Situasi dalam kelas : Bila budak lelaki kelas korang duduk depan korang time cikgu takde manakala korang tengah buat keje.

Gedik : terus tutup buku dengan begitu cepatnya dan melayan beliau sambil tersengih2 cam kerang busuk.

Kureng gedik : layan je tapi tak pandang dia dan tetap teruskan kerja fizik yang susah gila gedabak tu.

Yang sepatutnya : cepat2 pasang mp3 kat telinga dan hanya angguk2 dengan apa yang dia cakap padahal tengah dengor lagu Katy Perry dan meneruskan keje Fizik yang seriyes bapak susah sangatt dan korang tau korang takkan dapat jawapannya.


***************************


aku ni takde lah KEJAM sangat..aku hanya dalam golongan KURENG GEDIK tu sahaje....hahaha..kecuali  yang first tu jer,aku akan jadi YANG SEPATUTNYA.noob.

janganlah salahkan pompuan kerana gedik.semua pompuan ader gedik2 dia tapi ader level2 dia sendiri..
pompuan mane yang tak gedik?

"jadilah perempuan yang dihormati dan disegani"

..dan gedik bukanlah cara yang betul untuk menarik perhatian lelaki".



Sekian,terima kasih.

You Might Also Like

13 komen

  1. hahaha.best gila kata-kata itu.bagus2.saya noob

    ReplyDelete
  2. ah... aku penah kata kt sorang pompuan ni yg dia gedik depan2 dia.. walaupun dgn nada gurauan, tp aku rasa aku telah dicaruti dlm hatinya... haha

    *entri ni sgt bagus... santai n sempoi tp penuh makna :)

    ReplyDelete
  3. haha..best2.. yg keje fizik tu best.. hahhahaah..lbih baek lyn fizik dri layan llki..hahah~

    ReplyDelete
  4. hahaha..btw nice ntry..all da best spm:)

    ReplyDelete
  5. kita wanita ni kena buat yang sepatutnya tu..heheee


    Selamat malam^^

    ReplyDelete
  6. lawaklah entri ni ! xD tp serius entri nih mmg bergune bagi sye utk tahu sye nih golongan mane ;D

    ReplyDelete
  7. haha , tpi pempuan mmg smua ada gedik msing2 .

    ReplyDelete
  8. ok . skrang fham . eh ! kelakar jugak la . :D

    ReplyDelete
  9. Aku yg kureng tu .... lelaki ckp aku ni ganas cause aku suka buat aktiviti lasak and I'm boyish muslimah .

    ReplyDelete
  10. Aku yg kureng tu .... lelaki ckp aku ni ganas cause aku suka buat aktiviti lasak and I'm boyish muslimah .

    ReplyDelete
  11. Hahahaha miza selalu memang jenis kureng gedik. Lulz. Habis semua lelaki cakap yang miza ni garang gilaaa. Hahaha garang tang mana pun tak tahu.

    Ada hari tu time bi teacher tak masuk. kat library siapkan kerja yang dia bagi. sekali classmate lelaki datang tetibe tarik kerusi depan miza. "Aku nak duduk sini boleh?" "Boleh dengan syarat jangan bising" Tak pandang pun dia. Pastu dia kata "kalau tak boleh bising dengan kau tak apalah" Pastu terus blah. Hhahaa. k saja nak luahkan dengan akak :P

    ReplyDelete

I would really appreciate to have your thoughts here ! :)

Like us on Facebook

Instagram