05 December 2011

Kisah satu famili yang punya iPad



Assalamualaikum.

satu famili ader iPad.....
semua ader iPad...kaye sangat??
spesel sangat ke bende alah ni.
aku tau,aku takder.
tapi aku punya stori.




pada suatu petang,aku berjalan-jalan di Suwitt2 Street..ya,aku memang suwitt..hikhik..cukup,sit dawn.
aku menyiulkan lagu Bruno dan Eminem sampai saliva aku kering kontang..lupa,aku tak reti bersiul.......
sampai mana tadi?oh,aku ternampak satu famili yang riang ria di satu penjuru jalan..kenapa mereka nampak terlalu heppi?menang loteri kot?aku tak tau.



oleh kerana semasa dilahirkan mak aku telah menge-set aku untuk menjadi seorang yang suwitt,caring dan bizibodi,aku pon terai ke sana.jengok2 sekejab pon jadi lah.aku curious.aku senantiasa ingin tahi tahu.mereka menjerit 'OYEAH ABAH!!'ape bender tu?aku bertambah pelik.jadi aku interview mereka sorang demi seorang dengan perasaan kelamzy dan nerves...hik hok.


ohh..mama famili tu dapat iPad la..mama suka surf web pasal masak2...senang dibawa ke maner2..ke dapur,mengumpat di rumah jiran,mahupun ke rumah nenek.aku tengok banyak love2 yang berterbangan atas kepala mama.aku tahu dia sangat bahagia ketika itu.



aku tengok si abang.abang lagi eksaited rupanya.sampai gigi tak boleh nak tutup.aku dah cuba tutup.gagal.
abang minat sukan.nak bawak laptop Dell berat.abang tak suka.iPad ringan dan ekspress.abang suka.alasan heppi sebab boleh tunjuk kool depan makwe2 dekat high school.batak.


ha?nenek camni pon ader jugak?nak buat apa?
oh,nenek suka Jastin Bibir rupanya.dia kollek suma pic2 peribadi bieber.nenek suka berlaman bersosial.nenek suka main tweet2.selain itu,nenek ader Facebook,Tumblr,Formspring,Bebo,Orkut dan banyak lagi.aku harap nenek tak lupa paswerd dia.nenek takder Skype.takut rupa sebenar boleh terkantoi.nenek takder Blog.sebab tak larat taip panjang2.nenek buat aku geli dan hampir sakit pankreas.mujur dokter personal aku yang hensem,Taylor Lautner kata aku okey saja.



adik pon ada,umo baru 3 suku tahun.nyanyi lagu Katy Perry pun tak fasih lagi.gigi pun belum habis tumbuh lagi.adik taktau nak buat apa dengan iPad.tapi adik suka bagi kucing makan wiskes atas iPad...baru smart kata adik.bongok nyerla aku kata.

semua ada iPad.
eh,mana ayah?

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


kesian ayah...



maaf, ORANG LIDI AKU YANG LUKIS,jalan cerita ubah2 sikit dari yang asal.



SEKIAN,terima kasih.




2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

05 December 2011

Kisah satu famili yang punya iPad



Assalamualaikum.

satu famili ader iPad.....
semua ader iPad...kaye sangat??
spesel sangat ke bende alah ni.
aku tau,aku takder.
tapi aku punya stori.




pada suatu petang,aku berjalan-jalan di Suwitt2 Street..ya,aku memang suwitt..hikhik..cukup,sit dawn.
aku menyiulkan lagu Bruno dan Eminem sampai saliva aku kering kontang..lupa,aku tak reti bersiul.......
sampai mana tadi?oh,aku ternampak satu famili yang riang ria di satu penjuru jalan..kenapa mereka nampak terlalu heppi?menang loteri kot?aku tak tau.



oleh kerana semasa dilahirkan mak aku telah menge-set aku untuk menjadi seorang yang suwitt,caring dan bizibodi,aku pon terai ke sana.jengok2 sekejab pon jadi lah.aku curious.aku senantiasa ingin tahi tahu.mereka menjerit 'OYEAH ABAH!!'ape bender tu?aku bertambah pelik.jadi aku interview mereka sorang demi seorang dengan perasaan kelamzy dan nerves...hik hok.


ohh..mama famili tu dapat iPad la..mama suka surf web pasal masak2...senang dibawa ke maner2..ke dapur,mengumpat di rumah jiran,mahupun ke rumah nenek.aku tengok banyak love2 yang berterbangan atas kepala mama.aku tahu dia sangat bahagia ketika itu.



aku tengok si abang.abang lagi eksaited rupanya.sampai gigi tak boleh nak tutup.aku dah cuba tutup.gagal.
abang minat sukan.nak bawak laptop Dell berat.abang tak suka.iPad ringan dan ekspress.abang suka.alasan heppi sebab boleh tunjuk kool depan makwe2 dekat high school.batak.


ha?nenek camni pon ader jugak?nak buat apa?
oh,nenek suka Jastin Bibir rupanya.dia kollek suma pic2 peribadi bieber.nenek suka berlaman bersosial.nenek suka main tweet2.selain itu,nenek ader Facebook,Tumblr,Formspring,Bebo,Orkut dan banyak lagi.aku harap nenek tak lupa paswerd dia.nenek takder Skype.takut rupa sebenar boleh terkantoi.nenek takder Blog.sebab tak larat taip panjang2.nenek buat aku geli dan hampir sakit pankreas.mujur dokter personal aku yang hensem,Taylor Lautner kata aku okey saja.



adik pon ada,umo baru 3 suku tahun.nyanyi lagu Katy Perry pun tak fasih lagi.gigi pun belum habis tumbuh lagi.adik taktau nak buat apa dengan iPad.tapi adik suka bagi kucing makan wiskes atas iPad...baru smart kata adik.bongok nyerla aku kata.

semua ada iPad.
eh,mana ayah?

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


kesian ayah...



maaf, ORANG LIDI AKU YANG LUKIS,jalan cerita ubah2 sikit dari yang asal.



SEKIAN,terima kasih.




2 comments:

..cik gugu.. said...

hahaha sengal~

myra azraff said...

ting tong,critere ciplak ~(^.^)
x egt dari maner..