31 December 2011

Selamat Tahun Baru Kepada Semua Blogger



Assalamualaikum.


Kalau dalam Islam,waktu lepas maghrib dah dikira bermula hari untuk esok.
jadi dah bermula buku baru untuk tahun 2012.
untuk tahun 2011 ni,cukuplah dah berapa banyak dugaan dan cabaran yang aku lalui.aku nak buang jauh2.aku nak ke hadapan.bukan masih di takuk lama.
alhamdulillah,aku masih bernafas untuk menikmati hari esok.



aku buat dudel ni khas untuk blog dan warga WLA je.
(err..kalau comot diam2 jer ye..haha..)
semangat berseni diorang banyak bagi aku keinginan untuk aku teruskan cita2 aku dalam bidang tu.
terima kasih.
kalau aku tak penah join group tu,memang aku takkan penah jumpa pencinta2 seni.:)
aku nak buktikan kat cikgu2 aku,bukan masuk bidang sains jer kalau nak berjaya.aku tak suka semua tu.
seni pun boleh tandingi sains tu.

semoga blogger2 lain dipermudahkan jalan hidupnya pada tahun 2012.
juga kepada semua yang mengenali aku.
teruskan usaha berblogging anda.:)

"SELAMAT TAHUN BARU."



sekian,terima kasih.



Aku Diberi Price Tag Yang Mahal Untuk Seken Taimm



Assalamualaikum.


aku telah ditag oleh adek Adibah Syahzani pada hari ini.
trimas kepada beliau.aku suka jawab soklan2 ni.nasib dia tak bagi soklan fizik mahupun kimia.
aku penah terima celen ni sebelum ni.baiklah adek,*challenge accepted*
jadi syarat2 dia ada dibawah....je jenggg...



dah nampak kan betapa 'rajin'nya aku hanya dengan screen capture..sobb..sob...
baiklah.jom tengok 11 perkara pasal aku yang aku tau orang lain tidak hingin tahu.

1) aku tak suka lintah dan cacat.eh,pacat.walaupun hanya nampak dari jauh,aku dah boleh pengsan.
2) aku seorang yang sombong kalau dilihat di mana2.padahal aku tak perasan pon aku rupanya berupa sebegitu.tapi tu dulu.tapi sebenarnya aku sangat baik.hahahaha
3) aku sangat tersangat bersesangat tidak berkenan dengan perempuan yang tergedik akan lelaki.walaupun dia kawan aku.aku sanggup jauhi dia demi kebaikan aku.
4) aku suka melukis sejak bebi.*bukan binatang itu lah!
5) apa yang orang rumah suka makan,aku tak suka.
6) aku kejam terhadap adik2 aku.tapi takdelah sampai bunuh dan mendera.boleh masok jel aku.
7) aku tak suka kartun.er..lagi2 Dora..kerana suka bertanya soklan2 yang suka berulang sampai aku jadik biol.
8) aku suka kawan baru.boleh tambah koleksi dalam almari aku.
9) aku tak suka dengan orang yang pelik susah nak berkomunikasi dengannya
10) aku suka trollface.walaupon hodoh tapi smart dan suwitt..hahahahaha..
11) aku noob.kalau main game je konfem kalah.tak suka tak suka.huh!

adeh,penat aku mengerah tenage dan otak untuk bagitau pasal diri aku ni.bukanlah bende yang senang.
jadi ni adalah soklan yang beliau tujukan kepada aku.je jeng.....



1) syukur,aku bukan k-poppers.alhamdulillah.
2) tinggal kat rumah jer..kenapa tanya ek?oh,kat Selangor.
3) tak cerewet dan kerewet.tapi hanya menolak makanan yang tidak halal sahaje.
4) affair tu apa?Internal Affairs ke? huiihhhh...mestilah rahasie..hahaha..
5) pada 4/1/2012,aku bukan lagi pelajar sekolah.harap maklum.
6) adehh..umur2 ni sensitip tau...aku dah lame rahsiakan umur aku dalam blog ni..err..okelah,8 Mei 199*.
yang penting depan tu je kan..hehe.sori.lahir kat Hospital Besar Klang.
7) aku suka lakonan Harry Potter time dia kecik2 jer.aku dengar bila dah besar dia dah jadi pengotor.err,betul ke?
8) tak call.texting je.malas ooo nak call2 ni.hahah!diorang call aku adelah..
9) bestie ni...takdelah tetap gitu..aku suka berkawan secara bertukar tetapi masih tak lupa diri..aku tak suka asek menempek kat orang yang sama je.boleh kene penyakit boring aku dibuatnya.
10) komik ni minat gila ooo..tapi dulu la..ade banyak koleksi Gempakstarz punya..tapi bila dah beli,rase nak buang jer..tapi sekarang suam2 kuku kaki je la.
11) blog Adibah ok..loading laju jer..panda di header tu sangat comel.hehehe.

ok...sekarang turn soalan dari aku pulak...yang kene memang padan muke larh...hahahaha--err..


1) apesal nama aku Myra Azraff? dari mana datangnya Azraff tu?
2) ape yang masih kurang dalam blog ni? apekah?kalau nampak sila bagitahu.aku nak ubah.
3) kenapa kucing comel sangat?apesal bukan anjing?
4) bagi satu blog kegemaran korang yang sangat giler2 super cantik dan kretip habis.
5) kenapa nenek aku lebih tua dari aku?
6) kenapa semua cerita endon plot dia lebih kurang sama?tertuka anaklah,nak hartelah.kenapa?
7) kenapa aku tak minat drama Melayu?
8) kenapa aku tak suka k-pop?
9) apesal trollface tu gila klaka sangat ha???(carik kat gugel)
10) korang suka add math tak?walaupun tak belaja lagi,rasa2 akan suka tak?(aku benci habis)
11) korang rasa jumlah follower tu penting sangat ke untuk kelihatan FEYMES?(bagi aku tak)
dan kenapa?

bapak banyak kene tag,kesian diorang.saje aku nak tengok jawapan sapa paling kretip dan smart..
errrr....susah sebenarnya nak carik2 orang untuk di tag ni..so ade la jugak yang random tag kat bawah ni.huhaaa--
jadi,aku nak menge-TAG...



ok dah..aku penat survey..(T.T)
sanggup aku biar tebukak semua tab blog2 tersebut takut terlupa URL..sorri..keh keh..
kecuali 1 blog ni...huwaaaaa....


selamat menjawab.



sekian,terima kasih.








30 December 2011

FREE STUFF : Doodle Perempuan Beruniform Sekolah




Assalamualaikum.


Tak tau la apesal aku rajin malam tadi buat ni..nak kata salah makan ubat,bile mase pulak aku pegi klinik.
mungkin sebab korang dah nak sekolah,aku jadi eksaited nak bagi korang..hehe..
ni lah ghupe aku untuk kali terakhir aku habis bersekolah beberape minggu yang lalu..je jenggg....haha..


mak aih..nampak garang semacam je..tu yang aku lagi suke pakai baju sekolah putih..kawan aku kata muke aku nampak suci dan baik gitu..haha..geli pulak aku..oklah,aku dah warnekan baju2 doodle ni berlainan kaler..yelah,ade yang jadi pengawas itu,pengawas ni....tapi yang aku tau kaler ni jelah ader.ader warna lain ker?den tak tau.oklah..nak ambik semua pon boleh,asalkan inform aku kat ruangan KOMEN.
hamboi..bapak besar...bold lagi gitu..garang tak?hahahahahaha..



************************








DRAG KE NEW TAB untuk proses save yang lebih senang.:)


aku dah tukar ooo theme blog ni..terang sangat..sakit mate aku...cam banduan yang baru keluar penjara ..
silau je mate..dah la aku tak suka terang-terangan ni.
LAGI SEHARI buku 2011 akan tertutup dan buku baru 2012 akan dibuka.
semoga tahun 2012 boleh menjadikan aku orang yang berjaya dan dipermudahkan segala urusan dalam menjalani kehidupan..





Sekian,terima kasih.





29 December 2011

Kisah Tragis Sebuah Keluarga Dudel




Assalamualaikum.


entri ini pula mengisahkan sebuah keluarga yang mengalami kisah yang paling tragis dalam hidup mereka.

cerita bermula begini...























Sekian,terima kasih.




28 December 2011

Cara Terbaik Untuk Elakkan Kita Dicop Gedik Di Mata Lelaki.



Assalamualaikum.


Tengok tajuk entri tu.geli pulak kan?hahahahaha..
terkejutt aku bila aku dah terbuat entri ni...jadi,ape lagi?jom la bace..keh keh....
baiklah,pada hari ini,di mana ramai blogger akan ber'Wordless Wednesday',aku ingin bagitau sedikit apa yang korang patut lakukan di saat-saat genting apabila korang akan ter-ototmatik menjadi gedik.

"Entri ini hanya untuk pompuan sahaje,kalau ade jugak lelaki yang nak bace,jangan mengumpat aku di belakang.mengumpat itu berdose.hahahaha."


aku sebenarnya bukan apa,seriyesly,walaupon kawan2 lelaki korang tengok cam steady,rilek,biase2 sahaje layan korang yang tengah gedik tu,jangan tak taukkk,di belakang...masyaallah..
habes korang jadi bahan umpan....eh,umpat,umpat lolz!!!hahhaha...aku dah biase la dengar dari mulut dorang..tu yang aku cuba untuk elak jadi bahan umpatan kaum lelaki...jom sama2 kita tengok jalan terbaik untuk elak kita jadi topik utama megumpat oleh lelaki. (jangan mara...)

jangan cakap orang tu gedik depan2 kalau tanak dicaruti.tak baik...hahahahaha..




Bila ada seorang mamat yang korang tak kenal mintak number phone time korang berjalan-jalan...

Gedik : nah!(pegi kat mamat tu dengan zass-nyer sambil keluarkan phone."sambil tu bole la kenalan2 kan?" 

Kureng gedik : sorilah,saye tak boleh bagi,awak ni dah ler entah sesapa.entah2 banjingan tak??eiii..

Yang sepatutnya : jalan terus straight dan directly proportional dengan  muke toya sambil minum yakult.


Bila budak lelaki yang korang kenal konon-konon buat muka suwitt gitu kat korang dari jauh.

Gedik : sengih2 malu-maluan sambil tutup mulut sebab cover gigi.

Kureng gedik : senyum tak ikhlas sambil tunjuk penumbok.

Yang sepatutnya : pandang dia dengan muke tadek perasaan pastu pandang tempat lain.


Bila budak lelaki yang korang kenal ajak couple padahal memain sahaje dan korang tak tau.

Gedik : betul ke ni?awak ni,suke memain tau...ihik...(dalam hati kumbang giler..eh,kembang)

Kureng gedik : woi biol,jangan kaco aku bole tak? kalau nak kau pegi la mintak kat...(sebut nama perempuan yang tidak disukai ramai.)

Yang sepatutnya : bukan ke lebih baik bercinta selepas kawen? (buat muka suci tapi ade belagak sikit2)


Bila budak lelaki yang korang kenal belanje air JE kat sekolah time ader aktiviti2 khas dan bersumpah air tu free dan tak payah bayar balik.

Gedik : hee..thanks tau...( gelak manjee) 

Kureng gedik : terima kaseh la tapi nanti aku bayor balik.kalau kau tanak terima aku bunoh kau..hahahaha~

Yang sepatutnya : alhamdulillah terima kasih,semoga Allah balas jasa baik kau.nanti aku balas balik insyaallah.


Bila budak lelaki yang korang kenal buat lawak yang seriyes lawak nak mati.

Gedik : gelak giler2 kuat dan over serta nampak gigi sampai pak cik tukang kebun yang kat luar boleh rasa gegaran dan cepat2 masuk ke kawasan sekolah sebab ingat ader gempa padahal takde.

Kureng gedik : gelak gelak jugak.tapi tak la kuat sangat tapi masih tutup mulut.

Yang sepatutnya : cepat2 blah dari situ sebab tanak gelak korang yang sebenar dan menakutkan tu terkantoi begitu sahaje dan sedor suara itu juge aurat.


Situasi dalam kelas : Bila budak lelaki kelas korang duduk depan korang time cikgu takde manakala korang tengah buat keje.

Gedik : terus tutup buku dengan begitu cepatnya dan melayan beliau sambil tersengih2 cam kerang busuk.

Kureng gedik : layan je tapi tak pandang dia dan tetap teruskan kerja fizik yang susah gila gedabak tu.

Yang sepatutnya : cepat2 pasang mp3 kat telinga dan hanya angguk2 dengan apa yang dia cakap padahal tengah dengor lagu Katy Perry dan meneruskan keje Fizik yang seriyes bapak susah sangatt dan korang tau korang takkan dapat jawapannya.


***************************


aku ni takde lah KEJAM sangat..aku hanya dalam golongan KURENG GEDIK tu sahaje....hahaha..kecuali  yang first tu jer,aku akan jadi YANG SEPATUTNYA.noob.

janganlah salahkan pompuan kerana gedik.semua pompuan ader gedik2 dia tapi ader level2 dia sendiri..
pompuan mane yang tak gedik?

"jadilah perempuan yang dihormati dan disegani"

..dan gedik bukanlah cara yang betul untuk menarik perhatian lelaki".



Sekian,terima kasih.

27 December 2011

Cinta Tragis Sepasang Dudel



Assalamualaikum.


entri ini menceritakan kisah tragis sepasang kekasih dudel.
cerita bermula begini....















kesian.hahahaha..

tergelak aku kat sini.harap korang paham.
kepada peminat trollface cam aku,korang akan jumpa cerita cenggini.haha..



Sekian,terima kasih.






26 December 2011

Pengalaman Blogwalking Aku Yang Mengejutkan.




Assalamualaikum.


animated gif ni cukup tak menggambarkan yang aku sedang degezut dan bukannya gesut?




1) Gambar jejek serta menggelikan penuh bertempek kat entri.

Pernah satu hari tu aku blogwalking..korang taukk,kat entri dia penoh..(tadak la penoh pon..)..dengan gambar2 yang rase geli geleman nak tengok..wuuu...geli makkkk..macam biase la kan,dah singgah blog orang tu rajin2 la pegi shoutbox..yang sangat esak sekali bila shoutbox tu betul2 kat sebelah gambar tu..aku tutup dua belah mata tetap tak boleh taip seswatu kat shoutbox..memang kehampe-an lah..cett..cepat2 aku tinggalkan blog tu..huwa haha~

2) Takde shoutbox la pulak!

Blog tu cantik sesangat.aku masih tunggu blog ni loading sampai habis akibat line berok ni cegampang..aku sebenornya menunggu shoutbox keluar ni..aku nak bagitau dier yang blog dier cantik..(cehh..cehh..)..bila dah penat tunggu habis loading..TAKDER SHOUTBOX la pulak dekk oi...adeh...sekali lagi..hampe.bukan hampeh.silalah sign in cbox secepatnya kerana shoutmix dah nak ekspayed.maksud aku kene bayor.

3) Tutorial berbaur ayat kejam.

Korang tenok muke aku ni.eh,*tengok lolz! sori sori.aku ni bukanlah jenis menyediakan tutorial pon.tapi jenis muke yang mencari tutorial.pada suatu hari,aku ade lah terserempak dengan satu blog ni.aku rase budak2 lagi kot..sekolah rendah kau..tapi ayat bajet matang je..dengan english2 dier lagi tu..sampai ke satu tutorial ni,bole dier sekalikan dengan ayat yang berbaur tak menyenangkan untuk kita2 baca dan mengubah persepsi kita kat dia "penat tau buat tutorial ni,korang yang guna memang la.aku yag buat ni sampai nak meletop2 jari ni." tengok tu,sampai malatopp jari dier lol.kesiann..
pastu bole ader yang kasik komen "Thanks2" bagai..dorang tak bace kot ayat first2 dier tu?entah ler tokk..
hah,ape macam?buat tuto tu entah ikhlas ke tak.menyampah kauu nak bace..patot banyak haters.aku pon cepat2 blah.baik carik tuto kat blog orang2 baik jerkkk.wink!

4) Wishlist mereka boleh jadi wishlist aku.

yang ni bukanlah mengejutkan kan..tapi ade la sikit2..wishlist seorang blogger ni banyak..aku ni jenis ngeng sikit kekadang saje nak sebok tick2 wishlist dorang yang blom tercapai lagik tuh.dah,TAK BOLEH TICK pulak.tapi...ade 2-3 blog ni boleh di-tick ooo wishlist dorang..memang degezut la aku...hahahahahahahaha..
yang tak tercapai aku yang capaikan..pelik doo..ke aku je yang tak tau,memang ade yang boleh ditick? --'

5) Iklan sekali keluar banyak gila gedabak.

Bukan ke dah cakap,tak boleh buat button show hide spoiler yang sekali klik keluar bebanyak iklan?!kalau pihak churp2 taukk,habisla korang..dorang ade hak tanak bagi korang cashout..(aku bace dari blog seseorang)..haha...kejor sangat duit2 iklan tu.sampai sekali banyak giler tab keluar..cepat2 aku pangkah.aku check jantong aku guna stetoskop.laju giler kau..akibat terkujatt terlampau..nasib je tak kene sakit jantung..selamat.aku tengok laman web lain pon,yang ader banyak pasang iklan,takder pulak buat taktik kotor camtu..tak suka tak suka.(gedik)

6) Like fanpage sebelom masuk blog.

yang ni memang bebetol membunoh aku betoll..sebelom masuk mesti ader kuar fanpage dier..kene like baru dapat akses masuk dengan cepat..pape tah.dah la tak survey lagi pape yang best dan menarik dalam blog tetibe nak suroh pakse like.cube bagi peluang kasi survey2 dulu,kalau cantik ker,smart ker,baru boleh kasik like..kalau setakat 60 saat tu takpelah,seminit je pon,tapi baru tadi petang,ader satu blog ni,appearance dier berapa ratus saat tah..lame giler kauu..naik beruban aku menunggu..dah habis loading,klik pulak kat menu lain..kene tunggu lagi!!!!!apedehal???..hey...bole jadi giler aku camni..tanak aku pegi blog tu lagi.seriyes fail.

'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
eh,blog aku ringan kan?tengok tu.
aku ade cuba angkat.bole tahan la ringan.so takde la masalah lambat2 loading.
( lari tajuk )



aku ader buat banner baru,nak tengok?tapi buruk kau..simple sangat..tak tau la penggunaan banner ni masih laku ke tak.nak tengok?sila ke Pentas Broadway.keh keh..




Sekian.terime kasih.



25 December 2011

Jenis-jenis Status Di Facebook




Assalamualaikum.


AMARAN: entri ni berbaur bebelan.harap takde yang makan cili sebab cili sangat pedass..haha.
jarang2 Myra Azraff membebel di sini.harap maklum.


malam tadi konfem yang menyambut perayaan Krismas makan malam besar2 an kan..aku tunggu salji kat sini tak turun2 pon...kehkeh..bagi yang Muslim ni,jangan pulak suka2 nak menyebut 'Merry Christmas' pulak..
kalau tak tau apa maksud dia..jangan dok bangga menyebotnyer la weyh....

aku nak citer pasal ape tadi?

oh,camni,asal aku bukak Facebook je,tak habis2 status ni jugak yang keluar..sampai aku dah naik bosan..
ape? kalau bosan baik tak payah bukak?suka hati aku ler tokkk...
tak tau la pulak orang lain camner..suka kot?hahak---gi mana pon,akibat tak tahan sangat,
aku nak share sikit  arh ape yang Friend2 yang aku kenal dan tak kenal update status dorang..
hari2 kau...maner maunyer...oklah..jom tengok jenis2 yang aku nak kasik tengok......



1) status menggoda dan menggedik


cuba korang tengok status cenggini?tergugat tak agaknya kalau lelaki yang bace?..ke ubat gegat yang tergugat?aku rase kalau pompuan yang bace pon menyampah kott.eh2..nanti dulu..pasal DP kat atas ni..aku rasa kalau ade yang guna DP camni aku rase orang pon tak hengen kot nak LIKE..hahahaaha...tapi tu contoh jer pon....aku rasa nak block jer orang ni..tapi apesal tah susah sangat tah bertindak gitu..ceh..malas kau..tolonglah...budak kelas aku yang laki pon boleh cakap 'weyh,sape TAH TA TAW  tu..sesak jer...'
jadi kepada yang suka buat status camni..pikir2 lah..kerana ade yang dok mengata di belakang sana..laki pulak tu...


2) status jiwang


ahahaha..yang ni pompuan lelaki sama jer..tak boleh nak elak dah...tapi yang terlalu tacing2 gitu biase pompuan la..aku kadang2 dok nak tergelak kau bace2 semua tu...tak tau la memang idea asal atau ciplak2 ayat novel keluaran mane tah..kalau agak2 ade kot yang menangis atau terharu bace..dapat la balasan LIKE kepada si peng-update nya..untung2..teruskan lah lagi buat mereka2 menangis..jangan lupa letak smiley yang  menangis tu tau..hahak~


3) status sepatah kata je.


yang ni paling2 aku menyampah tau..asal bosan,tulis status..asal bosan tulis status...
macam takder LIFE pulak...pastu,boleh pulak LIKE gile baban banyak arh..aku rase semua yang LIKE tu sama ada memang bosan jugak atau dia bosan dengan si -peng-update tu kot..kadang2 ade yang tengok DP dier.."wohohoho..lawanyer/gantengnyer  ini orang.."..cepat2 LIKE..tak sempat bace status tu ponggg..aku rasa kalau si penulis status ni,kalau nak berjalan kemaner2..dan tetibe sebut "BOSAN"..agak2 ade tak yang tibe2 terLIKE pulak kat dier?..pastu jadik lar adegan merentas desa....terime lah hakikat.kalau dok bosan,tak payah bukak Facebook la kau..pegi ke tempat yang tak feymes sangat..Twitter ker..Orkut ker..atau yang paling ngeng kalau ade blog tulis entri pasal BOSAN.1 patah kata tu jer aku nak kau update kat blog..ader ke yang nak komen?aku rasa semua lari dan cepat2 tekan butang X..


4) status yang sesat dan cam harem


kalau ader yang ber-status camni,baik korang buat donno jer la..dia ingat dia sape?nak pakse2 LIKE kalau sayangkan Allah?aku tak penah LIKE sekalipon status2 yang macam gini..kali pertama aku tengok aku dah tau bende ni salah..disamping mempermainkan agama...(cehh..cehh..bajet Ustazah Pilihan pulak yer? )
aku rasa yang LIKE tu diantare orang yang rase bersalah je..maknenyer kalau dorang tak LIKE..dorang tak sayang la tu...ceh,habis,camner yang takder Facebook tu?camner nak LIKE..pikir2 la tokk..
mereka2 yang veteran yang selalu buat amal ibadah lebik baik dari kita perlu ke nak LIKE bende tu?
kira sia2 la ape yang dorang dah buat selama ni?kalau akulah,aku kategorikan orang yang buat status camnier sebagai orang yang sesat dan tak matang...pigidahhhhh..


5) status yang boleh buat jantina yang berlainan hangin.


kalau boleh,jagelah hubungan baik sesama jantina ni..hahak..aku penah jumpa status yang camni..memang budak ni dapat balasan...yang LIKERs pon pompuan jer...
"bapak aku kate jangan pecaye sangat ngan pompuan!!!!"
lebih kurang sama dengan la si lelaki tu balas..lawak kau...hahahahahahahhaha..
jangan buat status yang boleh menimbulkan kemarahan yang berlainan jantina dengan kita..burok padahnya..
tak caye cuba korang buat camni....nanti inform kat aku ye..


6) status kopi pes


haiyya...kalau setakat ayat kopi pes tu..berlambak kau...jiwang,sedih,mengarot sumer ader...cakap jer..mesti jumpa punya arh memaner kat Home tuh..ntah dari maner dapat tah,tak tau ler aku...kadang2 bila ader yang dah update camtu,nanti 2-3 hari kemudian,ade pulak manusia lain buat ayat yang sama..apedehal?
kalau hari2 orang yang berlainan buat status camni..aku rasa cepat2 aku dibawa ke ....
Hospital Bahagia Ulu Kinta....yer..yer..aku ngaku..nama hospital ni carik dari Gugel...sebab aku tak tau Hospital Mental terletak di maner...apa2 pon,carikla ayat kopi pes yang unik dan susah orang lain nak jumpa wahai adik2 dan kakak2...aku pon penah jer buat camni....haha...(mengaku habis!!!!)



******************************


Conclusionnya....

aiseh,teringat pulak belaja fizik dan yang lain2..
kalau boleh tak hendaknyer aku nak belaja bende tu lagi..- -'

buat la status yang boleh diterima pakai dan menyedapkan mata memandang..
kadang2 ada sesetengah orang yang tak suka dan tak boleh terima status2 camtu...
walaupon mereka diam tapi dalam hati dok mengutuk tak habis-habisan..hoi,bila nak habis??
..cehh..aku bukan penceramah pro pon nak ceramah2 orang ni aku sedor...prosak adelah..oklah...bye-bye..


Sekian.terima kasih.



23 December 2011

FREE STUFF : Doodle With Shawl



Assalamualaikum.


Tadi petang aku ader touch-up2 sket doodle ni..aku penah guna doodle ni untuk header aku sebelum ni..
tapi untuk kali ni aku kasi stail gitu..haha...korang mesti tak suka kan kalau guna plain kaler je..
bagi korang yang suka,bolehla amek yer..tapi KOMEN dulu tau..














camner nak amek?

DRAG KE NEW TAB yer..

pandai2 la korang edit sendiri ok..TERIMA KASIH!!




Sekian,terima kasih.





22 December 2011

Mengaku Jelah! 1#


Assalamualaikum.


Boleh Tak Korang Mengaku?


1) korang bukak facebook.direct ke Home.




2) korang bace status seseorang.




3) korang perasan sesuatu..



4) cepat-cepat korang tengok keyboard.
huruf yang salah taip tu mesti sebelah2 je kan.



5) korang tengok balik status tadi.



6) nampaknya dia pon dah perasan.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

7) korang.......



MENGAKU JELAH!!

HAHAHAHAHAHAHA.......


PESANAN AKU............






SEBELUM TERLUPA.
kalau ade sesapa yang terpikir nak follow aku..KALAU je..
bace ENTRI NI dulu...*hambik kau..merah lagik..
agar tak menyesal di kemudian hari.




Sekian.treime kasih.
*terima.






21 December 2011

Bagaimana Dora Buat Aku Marah


Assalamualaikum.

Dulu aku suka tengok kartun..DULU..sekarang nak tengok pon cam harem...malas pon ader...
cehh...yer la...dah besar kan...tak minat la konon...bende betul....hahahaha...
kenapa dengan DORA?
DORA terkenal dengan budak pompuan yang suka tanya menanya dan menyoal para kanak2 untuk teruskan pengembaraannya.yey......budak-budak pon terpedaya...suka diorang......
bagaimana DORA boleh buat aku marah bermula begini...



*********************************



Pada suatu petang yang agak redup.tv dihidupkan.adik2 aku yang bagak kalih channel.
aku memang tak suka tengok tv..
dan aku bertanya....










aku buat apa yang patut.

adik2 sekalian...hanya satu je pesanan aku...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-



AKU TAK SUKA DORA.




Sekian,terima kasih.








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

31 December 2011

Selamat Tahun Baru Kepada Semua Blogger



Assalamualaikum.


Kalau dalam Islam,waktu lepas maghrib dah dikira bermula hari untuk esok.
jadi dah bermula buku baru untuk tahun 2012.
untuk tahun 2011 ni,cukuplah dah berapa banyak dugaan dan cabaran yang aku lalui.aku nak buang jauh2.aku nak ke hadapan.bukan masih di takuk lama.
alhamdulillah,aku masih bernafas untuk menikmati hari esok.



aku buat dudel ni khas untuk blog dan warga WLA je.
(err..kalau comot diam2 jer ye..haha..)
semangat berseni diorang banyak bagi aku keinginan untuk aku teruskan cita2 aku dalam bidang tu.
terima kasih.
kalau aku tak penah join group tu,memang aku takkan penah jumpa pencinta2 seni.:)
aku nak buktikan kat cikgu2 aku,bukan masuk bidang sains jer kalau nak berjaya.aku tak suka semua tu.
seni pun boleh tandingi sains tu.

semoga blogger2 lain dipermudahkan jalan hidupnya pada tahun 2012.
juga kepada semua yang mengenali aku.
teruskan usaha berblogging anda.:)

"SELAMAT TAHUN BARU."



sekian,terima kasih.



Aku Diberi Price Tag Yang Mahal Untuk Seken Taimm



Assalamualaikum.


aku telah ditag oleh adek Adibah Syahzani pada hari ini.
trimas kepada beliau.aku suka jawab soklan2 ni.nasib dia tak bagi soklan fizik mahupun kimia.
aku penah terima celen ni sebelum ni.baiklah adek,*challenge accepted*
jadi syarat2 dia ada dibawah....je jenggg...



dah nampak kan betapa 'rajin'nya aku hanya dengan screen capture..sobb..sob...
baiklah.jom tengok 11 perkara pasal aku yang aku tau orang lain tidak hingin tahu.

1) aku tak suka lintah dan cacat.eh,pacat.walaupun hanya nampak dari jauh,aku dah boleh pengsan.
2) aku seorang yang sombong kalau dilihat di mana2.padahal aku tak perasan pon aku rupanya berupa sebegitu.tapi tu dulu.tapi sebenarnya aku sangat baik.hahahaha
3) aku sangat tersangat bersesangat tidak berkenan dengan perempuan yang tergedik akan lelaki.walaupun dia kawan aku.aku sanggup jauhi dia demi kebaikan aku.
4) aku suka melukis sejak bebi.*bukan binatang itu lah!
5) apa yang orang rumah suka makan,aku tak suka.
6) aku kejam terhadap adik2 aku.tapi takdelah sampai bunuh dan mendera.boleh masok jel aku.
7) aku tak suka kartun.er..lagi2 Dora..kerana suka bertanya soklan2 yang suka berulang sampai aku jadik biol.
8) aku suka kawan baru.boleh tambah koleksi dalam almari aku.
9) aku tak suka dengan orang yang pelik susah nak berkomunikasi dengannya
10) aku suka trollface.walaupon hodoh tapi smart dan suwitt..hahahahaha..
11) aku noob.kalau main game je konfem kalah.tak suka tak suka.huh!

adeh,penat aku mengerah tenage dan otak untuk bagitau pasal diri aku ni.bukanlah bende yang senang.
jadi ni adalah soklan yang beliau tujukan kepada aku.je jeng.....



1) syukur,aku bukan k-poppers.alhamdulillah.
2) tinggal kat rumah jer..kenapa tanya ek?oh,kat Selangor.
3) tak cerewet dan kerewet.tapi hanya menolak makanan yang tidak halal sahaje.
4) affair tu apa?Internal Affairs ke? huiihhhh...mestilah rahasie..hahaha..
5) pada 4/1/2012,aku bukan lagi pelajar sekolah.harap maklum.
6) adehh..umur2 ni sensitip tau...aku dah lame rahsiakan umur aku dalam blog ni..err..okelah,8 Mei 199*.
yang penting depan tu je kan..hehe.sori.lahir kat Hospital Besar Klang.
7) aku suka lakonan Harry Potter time dia kecik2 jer.aku dengar bila dah besar dia dah jadi pengotor.err,betul ke?
8) tak call.texting je.malas ooo nak call2 ni.hahah!diorang call aku adelah..
9) bestie ni...takdelah tetap gitu..aku suka berkawan secara bertukar tetapi masih tak lupa diri..aku tak suka asek menempek kat orang yang sama je.boleh kene penyakit boring aku dibuatnya.
10) komik ni minat gila ooo..tapi dulu la..ade banyak koleksi Gempakstarz punya..tapi bila dah beli,rase nak buang jer..tapi sekarang suam2 kuku kaki je la.
11) blog Adibah ok..loading laju jer..panda di header tu sangat comel.hehehe.

ok...sekarang turn soalan dari aku pulak...yang kene memang padan muke larh...hahahaha--err..


1) apesal nama aku Myra Azraff? dari mana datangnya Azraff tu?
2) ape yang masih kurang dalam blog ni? apekah?kalau nampak sila bagitahu.aku nak ubah.
3) kenapa kucing comel sangat?apesal bukan anjing?
4) bagi satu blog kegemaran korang yang sangat giler2 super cantik dan kretip habis.
5) kenapa nenek aku lebih tua dari aku?
6) kenapa semua cerita endon plot dia lebih kurang sama?tertuka anaklah,nak hartelah.kenapa?
7) kenapa aku tak minat drama Melayu?
8) kenapa aku tak suka k-pop?
9) apesal trollface tu gila klaka sangat ha???(carik kat gugel)
10) korang suka add math tak?walaupun tak belaja lagi,rasa2 akan suka tak?(aku benci habis)
11) korang rasa jumlah follower tu penting sangat ke untuk kelihatan FEYMES?(bagi aku tak)
dan kenapa?

bapak banyak kene tag,kesian diorang.saje aku nak tengok jawapan sapa paling kretip dan smart..
errrr....susah sebenarnya nak carik2 orang untuk di tag ni..so ade la jugak yang random tag kat bawah ni.huhaaa--
jadi,aku nak menge-TAG...



ok dah..aku penat survey..(T.T)
sanggup aku biar tebukak semua tab blog2 tersebut takut terlupa URL..sorri..keh keh..
kecuali 1 blog ni...huwaaaaa....


selamat menjawab.



sekian,terima kasih.








30 December 2011

FREE STUFF : Doodle Perempuan Beruniform Sekolah




Assalamualaikum.


Tak tau la apesal aku rajin malam tadi buat ni..nak kata salah makan ubat,bile mase pulak aku pegi klinik.
mungkin sebab korang dah nak sekolah,aku jadi eksaited nak bagi korang..hehe..
ni lah ghupe aku untuk kali terakhir aku habis bersekolah beberape minggu yang lalu..je jenggg....haha..


mak aih..nampak garang semacam je..tu yang aku lagi suke pakai baju sekolah putih..kawan aku kata muke aku nampak suci dan baik gitu..haha..geli pulak aku..oklah,aku dah warnekan baju2 doodle ni berlainan kaler..yelah,ade yang jadi pengawas itu,pengawas ni....tapi yang aku tau kaler ni jelah ader.ader warna lain ker?den tak tau.oklah..nak ambik semua pon boleh,asalkan inform aku kat ruangan KOMEN.
hamboi..bapak besar...bold lagi gitu..garang tak?hahahahahaha..



************************








DRAG KE NEW TAB untuk proses save yang lebih senang.:)


aku dah tukar ooo theme blog ni..terang sangat..sakit mate aku...cam banduan yang baru keluar penjara ..
silau je mate..dah la aku tak suka terang-terangan ni.
LAGI SEHARI buku 2011 akan tertutup dan buku baru 2012 akan dibuka.
semoga tahun 2012 boleh menjadikan aku orang yang berjaya dan dipermudahkan segala urusan dalam menjalani kehidupan..





Sekian,terima kasih.





29 December 2011

Kisah Tragis Sebuah Keluarga Dudel




Assalamualaikum.


entri ini pula mengisahkan sebuah keluarga yang mengalami kisah yang paling tragis dalam hidup mereka.

cerita bermula begini...























Sekian,terima kasih.




28 December 2011

Cara Terbaik Untuk Elakkan Kita Dicop Gedik Di Mata Lelaki.



Assalamualaikum.


Tengok tajuk entri tu.geli pulak kan?hahahahaha..
terkejutt aku bila aku dah terbuat entri ni...jadi,ape lagi?jom la bace..keh keh....
baiklah,pada hari ini,di mana ramai blogger akan ber'Wordless Wednesday',aku ingin bagitau sedikit apa yang korang patut lakukan di saat-saat genting apabila korang akan ter-ototmatik menjadi gedik.

"Entri ini hanya untuk pompuan sahaje,kalau ade jugak lelaki yang nak bace,jangan mengumpat aku di belakang.mengumpat itu berdose.hahahaha."


aku sebenarnya bukan apa,seriyesly,walaupon kawan2 lelaki korang tengok cam steady,rilek,biase2 sahaje layan korang yang tengah gedik tu,jangan tak taukkk,di belakang...masyaallah..
habes korang jadi bahan umpan....eh,umpat,umpat lolz!!!hahhaha...aku dah biase la dengar dari mulut dorang..tu yang aku cuba untuk elak jadi bahan umpatan kaum lelaki...jom sama2 kita tengok jalan terbaik untuk elak kita jadi topik utama megumpat oleh lelaki. (jangan mara...)

jangan cakap orang tu gedik depan2 kalau tanak dicaruti.tak baik...hahahahaha..




Bila ada seorang mamat yang korang tak kenal mintak number phone time korang berjalan-jalan...

Gedik : nah!(pegi kat mamat tu dengan zass-nyer sambil keluarkan phone."sambil tu bole la kenalan2 kan?" 

Kureng gedik : sorilah,saye tak boleh bagi,awak ni dah ler entah sesapa.entah2 banjingan tak??eiii..

Yang sepatutnya : jalan terus straight dan directly proportional dengan  muke toya sambil minum yakult.


Bila budak lelaki yang korang kenal konon-konon buat muka suwitt gitu kat korang dari jauh.

Gedik : sengih2 malu-maluan sambil tutup mulut sebab cover gigi.

Kureng gedik : senyum tak ikhlas sambil tunjuk penumbok.

Yang sepatutnya : pandang dia dengan muke tadek perasaan pastu pandang tempat lain.


Bila budak lelaki yang korang kenal ajak couple padahal memain sahaje dan korang tak tau.

Gedik : betul ke ni?awak ni,suke memain tau...ihik...(dalam hati kumbang giler..eh,kembang)

Kureng gedik : woi biol,jangan kaco aku bole tak? kalau nak kau pegi la mintak kat...(sebut nama perempuan yang tidak disukai ramai.)

Yang sepatutnya : bukan ke lebih baik bercinta selepas kawen? (buat muka suci tapi ade belagak sikit2)


Bila budak lelaki yang korang kenal belanje air JE kat sekolah time ader aktiviti2 khas dan bersumpah air tu free dan tak payah bayar balik.

Gedik : hee..thanks tau...( gelak manjee) 

Kureng gedik : terima kaseh la tapi nanti aku bayor balik.kalau kau tanak terima aku bunoh kau..hahahaha~

Yang sepatutnya : alhamdulillah terima kasih,semoga Allah balas jasa baik kau.nanti aku balas balik insyaallah.


Bila budak lelaki yang korang kenal buat lawak yang seriyes lawak nak mati.

Gedik : gelak giler2 kuat dan over serta nampak gigi sampai pak cik tukang kebun yang kat luar boleh rasa gegaran dan cepat2 masuk ke kawasan sekolah sebab ingat ader gempa padahal takde.

Kureng gedik : gelak gelak jugak.tapi tak la kuat sangat tapi masih tutup mulut.

Yang sepatutnya : cepat2 blah dari situ sebab tanak gelak korang yang sebenar dan menakutkan tu terkantoi begitu sahaje dan sedor suara itu juge aurat.


Situasi dalam kelas : Bila budak lelaki kelas korang duduk depan korang time cikgu takde manakala korang tengah buat keje.

Gedik : terus tutup buku dengan begitu cepatnya dan melayan beliau sambil tersengih2 cam kerang busuk.

Kureng gedik : layan je tapi tak pandang dia dan tetap teruskan kerja fizik yang susah gila gedabak tu.

Yang sepatutnya : cepat2 pasang mp3 kat telinga dan hanya angguk2 dengan apa yang dia cakap padahal tengah dengor lagu Katy Perry dan meneruskan keje Fizik yang seriyes bapak susah sangatt dan korang tau korang takkan dapat jawapannya.


***************************


aku ni takde lah KEJAM sangat..aku hanya dalam golongan KURENG GEDIK tu sahaje....hahaha..kecuali  yang first tu jer,aku akan jadi YANG SEPATUTNYA.noob.

janganlah salahkan pompuan kerana gedik.semua pompuan ader gedik2 dia tapi ader level2 dia sendiri..
pompuan mane yang tak gedik?

"jadilah perempuan yang dihormati dan disegani"

..dan gedik bukanlah cara yang betul untuk menarik perhatian lelaki".



Sekian,terima kasih.

27 December 2011

Cinta Tragis Sepasang Dudel



Assalamualaikum.


entri ini menceritakan kisah tragis sepasang kekasih dudel.
cerita bermula begini....















kesian.hahahaha..

tergelak aku kat sini.harap korang paham.
kepada peminat trollface cam aku,korang akan jumpa cerita cenggini.haha..



Sekian,terima kasih.






26 December 2011

Pengalaman Blogwalking Aku Yang Mengejutkan.




Assalamualaikum.


animated gif ni cukup tak menggambarkan yang aku sedang degezut dan bukannya gesut?




1) Gambar jejek serta menggelikan penuh bertempek kat entri.

Pernah satu hari tu aku blogwalking..korang taukk,kat entri dia penoh..(tadak la penoh pon..)..dengan gambar2 yang rase geli geleman nak tengok..wuuu...geli makkkk..macam biase la kan,dah singgah blog orang tu rajin2 la pegi shoutbox..yang sangat esak sekali bila shoutbox tu betul2 kat sebelah gambar tu..aku tutup dua belah mata tetap tak boleh taip seswatu kat shoutbox..memang kehampe-an lah..cett..cepat2 aku tinggalkan blog tu..huwa haha~

2) Takde shoutbox la pulak!

Blog tu cantik sesangat.aku masih tunggu blog ni loading sampai habis akibat line berok ni cegampang..aku sebenornya menunggu shoutbox keluar ni..aku nak bagitau dier yang blog dier cantik..(cehh..cehh..)..bila dah penat tunggu habis loading..TAKDER SHOUTBOX la pulak dekk oi...adeh...sekali lagi..hampe.bukan hampeh.silalah sign in cbox secepatnya kerana shoutmix dah nak ekspayed.maksud aku kene bayor.

3) Tutorial berbaur ayat kejam.

Korang tenok muke aku ni.eh,*tengok lolz! sori sori.aku ni bukanlah jenis menyediakan tutorial pon.tapi jenis muke yang mencari tutorial.pada suatu hari,aku ade lah terserempak dengan satu blog ni.aku rase budak2 lagi kot..sekolah rendah kau..tapi ayat bajet matang je..dengan english2 dier lagi tu..sampai ke satu tutorial ni,bole dier sekalikan dengan ayat yang berbaur tak menyenangkan untuk kita2 baca dan mengubah persepsi kita kat dia "penat tau buat tutorial ni,korang yang guna memang la.aku yag buat ni sampai nak meletop2 jari ni." tengok tu,sampai malatopp jari dier lol.kesiann..
pastu bole ader yang kasik komen "Thanks2" bagai..dorang tak bace kot ayat first2 dier tu?entah ler tokk..
hah,ape macam?buat tuto tu entah ikhlas ke tak.menyampah kauu nak bace..patot banyak haters.aku pon cepat2 blah.baik carik tuto kat blog orang2 baik jerkkk.wink!

4) Wishlist mereka boleh jadi wishlist aku.

yang ni bukanlah mengejutkan kan..tapi ade la sikit2..wishlist seorang blogger ni banyak..aku ni jenis ngeng sikit kekadang saje nak sebok tick2 wishlist dorang yang blom tercapai lagik tuh.dah,TAK BOLEH TICK pulak.tapi...ade 2-3 blog ni boleh di-tick ooo wishlist dorang..memang degezut la aku...hahahahahahahaha..
yang tak tercapai aku yang capaikan..pelik doo..ke aku je yang tak tau,memang ade yang boleh ditick? --'

5) Iklan sekali keluar banyak gila gedabak.

Bukan ke dah cakap,tak boleh buat button show hide spoiler yang sekali klik keluar bebanyak iklan?!kalau pihak churp2 taukk,habisla korang..dorang ade hak tanak bagi korang cashout..(aku bace dari blog seseorang)..haha...kejor sangat duit2 iklan tu.sampai sekali banyak giler tab keluar..cepat2 aku pangkah.aku check jantong aku guna stetoskop.laju giler kau..akibat terkujatt terlampau..nasib je tak kene sakit jantung..selamat.aku tengok laman web lain pon,yang ader banyak pasang iklan,takder pulak buat taktik kotor camtu..tak suka tak suka.(gedik)

6) Like fanpage sebelom masuk blog.

yang ni memang bebetol membunoh aku betoll..sebelom masuk mesti ader kuar fanpage dier..kene like baru dapat akses masuk dengan cepat..pape tah.dah la tak survey lagi pape yang best dan menarik dalam blog tetibe nak suroh pakse like.cube bagi peluang kasi survey2 dulu,kalau cantik ker,smart ker,baru boleh kasik like..kalau setakat 60 saat tu takpelah,seminit je pon,tapi baru tadi petang,ader satu blog ni,appearance dier berapa ratus saat tah..lame giler kauu..naik beruban aku menunggu..dah habis loading,klik pulak kat menu lain..kene tunggu lagi!!!!!apedehal???..hey...bole jadi giler aku camni..tanak aku pegi blog tu lagi.seriyes fail.

'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
eh,blog aku ringan kan?tengok tu.
aku ade cuba angkat.bole tahan la ringan.so takde la masalah lambat2 loading.
( lari tajuk )



aku ader buat banner baru,nak tengok?tapi buruk kau..simple sangat..tak tau la penggunaan banner ni masih laku ke tak.nak tengok?sila ke Pentas Broadway.keh keh..




Sekian.terime kasih.



25 December 2011

Jenis-jenis Status Di Facebook




Assalamualaikum.


AMARAN: entri ni berbaur bebelan.harap takde yang makan cili sebab cili sangat pedass..haha.
jarang2 Myra Azraff membebel di sini.harap maklum.


malam tadi konfem yang menyambut perayaan Krismas makan malam besar2 an kan..aku tunggu salji kat sini tak turun2 pon...kehkeh..bagi yang Muslim ni,jangan pulak suka2 nak menyebut 'Merry Christmas' pulak..
kalau tak tau apa maksud dia..jangan dok bangga menyebotnyer la weyh....

aku nak citer pasal ape tadi?

oh,camni,asal aku bukak Facebook je,tak habis2 status ni jugak yang keluar..sampai aku dah naik bosan..
ape? kalau bosan baik tak payah bukak?suka hati aku ler tokkk...
tak tau la pulak orang lain camner..suka kot?hahak---gi mana pon,akibat tak tahan sangat,
aku nak share sikit  arh ape yang Friend2 yang aku kenal dan tak kenal update status dorang..
hari2 kau...maner maunyer...oklah..jom tengok jenis2 yang aku nak kasik tengok......



1) status menggoda dan menggedik


cuba korang tengok status cenggini?tergugat tak agaknya kalau lelaki yang bace?..ke ubat gegat yang tergugat?aku rase kalau pompuan yang bace pon menyampah kott.eh2..nanti dulu..pasal DP kat atas ni..aku rasa kalau ade yang guna DP camni aku rase orang pon tak hengen kot nak LIKE..hahahaaha...tapi tu contoh jer pon....aku rasa nak block jer orang ni..tapi apesal tah susah sangat tah bertindak gitu..ceh..malas kau..tolonglah...budak kelas aku yang laki pon boleh cakap 'weyh,sape TAH TA TAW  tu..sesak jer...'
jadi kepada yang suka buat status camni..pikir2 lah..kerana ade yang dok mengata di belakang sana..laki pulak tu...


2) status jiwang


ahahaha..yang ni pompuan lelaki sama jer..tak boleh nak elak dah...tapi yang terlalu tacing2 gitu biase pompuan la..aku kadang2 dok nak tergelak kau bace2 semua tu...tak tau la memang idea asal atau ciplak2 ayat novel keluaran mane tah..kalau agak2 ade kot yang menangis atau terharu bace..dapat la balasan LIKE kepada si peng-update nya..untung2..teruskan lah lagi buat mereka2 menangis..jangan lupa letak smiley yang  menangis tu tau..hahak~


3) status sepatah kata je.


yang ni paling2 aku menyampah tau..asal bosan,tulis status..asal bosan tulis status...
macam takder LIFE pulak...pastu,boleh pulak LIKE gile baban banyak arh..aku rase semua yang LIKE tu sama ada memang bosan jugak atau dia bosan dengan si -peng-update tu kot..kadang2 ade yang tengok DP dier.."wohohoho..lawanyer/gantengnyer  ini orang.."..cepat2 LIKE..tak sempat bace status tu ponggg..aku rasa kalau si penulis status ni,kalau nak berjalan kemaner2..dan tetibe sebut "BOSAN"..agak2 ade tak yang tibe2 terLIKE pulak kat dier?..pastu jadik lar adegan merentas desa....terime lah hakikat.kalau dok bosan,tak payah bukak Facebook la kau..pegi ke tempat yang tak feymes sangat..Twitter ker..Orkut ker..atau yang paling ngeng kalau ade blog tulis entri pasal BOSAN.1 patah kata tu jer aku nak kau update kat blog..ader ke yang nak komen?aku rasa semua lari dan cepat2 tekan butang X..


4) status yang sesat dan cam harem


kalau ader yang ber-status camni,baik korang buat donno jer la..dia ingat dia sape?nak pakse2 LIKE kalau sayangkan Allah?aku tak penah LIKE sekalipon status2 yang macam gini..kali pertama aku tengok aku dah tau bende ni salah..disamping mempermainkan agama...(cehh..cehh..bajet Ustazah Pilihan pulak yer? )
aku rasa yang LIKE tu diantare orang yang rase bersalah je..maknenyer kalau dorang tak LIKE..dorang tak sayang la tu...ceh,habis,camner yang takder Facebook tu?camner nak LIKE..pikir2 la tokk..
mereka2 yang veteran yang selalu buat amal ibadah lebik baik dari kita perlu ke nak LIKE bende tu?
kira sia2 la ape yang dorang dah buat selama ni?kalau akulah,aku kategorikan orang yang buat status camnier sebagai orang yang sesat dan tak matang...pigidahhhhh..


5) status yang boleh buat jantina yang berlainan hangin.


kalau boleh,jagelah hubungan baik sesama jantina ni..hahak..aku penah jumpa status yang camni..memang budak ni dapat balasan...yang LIKERs pon pompuan jer...
"bapak aku kate jangan pecaye sangat ngan pompuan!!!!"
lebih kurang sama dengan la si lelaki tu balas..lawak kau...hahahahahahahhaha..
jangan buat status yang boleh menimbulkan kemarahan yang berlainan jantina dengan kita..burok padahnya..
tak caye cuba korang buat camni....nanti inform kat aku ye..


6) status kopi pes


haiyya...kalau setakat ayat kopi pes tu..berlambak kau...jiwang,sedih,mengarot sumer ader...cakap jer..mesti jumpa punya arh memaner kat Home tuh..ntah dari maner dapat tah,tak tau ler aku...kadang2 bila ader yang dah update camtu,nanti 2-3 hari kemudian,ade pulak manusia lain buat ayat yang sama..apedehal?
kalau hari2 orang yang berlainan buat status camni..aku rasa cepat2 aku dibawa ke ....
Hospital Bahagia Ulu Kinta....yer..yer..aku ngaku..nama hospital ni carik dari Gugel...sebab aku tak tau Hospital Mental terletak di maner...apa2 pon,carikla ayat kopi pes yang unik dan susah orang lain nak jumpa wahai adik2 dan kakak2...aku pon penah jer buat camni....haha...(mengaku habis!!!!)



******************************


Conclusionnya....

aiseh,teringat pulak belaja fizik dan yang lain2..
kalau boleh tak hendaknyer aku nak belaja bende tu lagi..- -'

buat la status yang boleh diterima pakai dan menyedapkan mata memandang..
kadang2 ada sesetengah orang yang tak suka dan tak boleh terima status2 camtu...
walaupon mereka diam tapi dalam hati dok mengutuk tak habis-habisan..hoi,bila nak habis??
..cehh..aku bukan penceramah pro pon nak ceramah2 orang ni aku sedor...prosak adelah..oklah...bye-bye..


Sekian.terima kasih.



23 December 2011

FREE STUFF : Doodle With Shawl



Assalamualaikum.


Tadi petang aku ader touch-up2 sket doodle ni..aku penah guna doodle ni untuk header aku sebelum ni..
tapi untuk kali ni aku kasi stail gitu..haha...korang mesti tak suka kan kalau guna plain kaler je..
bagi korang yang suka,bolehla amek yer..tapi KOMEN dulu tau..














camner nak amek?

DRAG KE NEW TAB yer..

pandai2 la korang edit sendiri ok..TERIMA KASIH!!




Sekian,terima kasih.





22 December 2011

Mengaku Jelah! 1#


Assalamualaikum.


Boleh Tak Korang Mengaku?


1) korang bukak facebook.direct ke Home.




2) korang bace status seseorang.




3) korang perasan sesuatu..



4) cepat-cepat korang tengok keyboard.
huruf yang salah taip tu mesti sebelah2 je kan.



5) korang tengok balik status tadi.



6) nampaknya dia pon dah perasan.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

7) korang.......



MENGAKU JELAH!!

HAHAHAHAHAHAHA.......


PESANAN AKU............






SEBELUM TERLUPA.
kalau ade sesapa yang terpikir nak follow aku..KALAU je..
bace ENTRI NI dulu...*hambik kau..merah lagik..
agar tak menyesal di kemudian hari.




Sekian.treime kasih.
*terima.






21 December 2011

Bagaimana Dora Buat Aku Marah


Assalamualaikum.

Dulu aku suka tengok kartun..DULU..sekarang nak tengok pon cam harem...malas pon ader...
cehh...yer la...dah besar kan...tak minat la konon...bende betul....hahahaha...
kenapa dengan DORA?
DORA terkenal dengan budak pompuan yang suka tanya menanya dan menyoal para kanak2 untuk teruskan pengembaraannya.yey......budak-budak pon terpedaya...suka diorang......
bagaimana DORA boleh buat aku marah bermula begini...



*********************************



Pada suatu petang yang agak redup.tv dihidupkan.adik2 aku yang bagak kalih channel.
aku memang tak suka tengok tv..
dan aku bertanya....










aku buat apa yang patut.

adik2 sekalian...hanya satu je pesanan aku...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-



AKU TAK SUKA DORA.




Sekian,terima kasih.