20 January 2012

Ketika Aku Menjaga Kaunter Di Hari PIBG..Jeng Jeng...




Assalamualaikum.



lalala..mana bapa mertuaku...(dah merepek dah..)

Kejadian ini berlaku pada tahun lepas..(laa...tahun lepas ke...)
ya,pada tahun 2011...tah aku tak ingat la pulak hari apa dan bulan apa...haha
tiba-tiba pulak jadik modal untuk aku bercerita hari ni...

sekolah aku sangat ekspress.dan bukan bas ekspress.
di mana ada polis,disitu ader roadblock.bukan goblok.
asal ader peluang depan mata,gunakanlah ia sebaiknya..
yer la..aku mengaku je lahh..susah sangattt..kaunter tu dibuat di bawah parking kereta cikgu2...
bederet kaunter kat situ.macam2 jenis,macam juadah di bazar Ramadhan.cuma takder makanan jer.
aku jage kaunter untuk penjage2 pelajar asrama.mak aku nak datang?huh,time hari interaksi jer baru muncolll.
aku jage yang pompuan punya,Fidz R Emerithus jage yang laki punya.

macam2 karenah  mak bapak aku dapat tengok...bess dohh...haha..adehhhh..
kejadian yang membuatkan aku kaget dan tidak dijangka pun berlaku...
cuba tenung dah lihat situasi2 berikut dengan gigih dah penuh padu...(suare seriyes)


SITUASI 1 :

tibalah penjaga pertama yang datang melapor diri..aku tau dahh,pakcik ni kaya namun gaya dia sederhana dan merendah diri..maka,beliau la orang first sekali yang mengisi kertas kehadiran yang masih putih,suci dah berseri gunalah DAIA.pada kolum pertama...orghh...beliau salah tulis nama...tertulis nama anak yang lagi satu..dan...PANGKAH PANJANG2..kolum kedua,aduh,tertulis nama panggilan pulak..PANGKAH LAGI PANJANG2 LAGI..kolum ketiga..ha....berjaya akhirnya..aku ni memang Sabariah orangnya..pagi2 mood masih kool.huhu haha..


SITUASI 2 :

dan..datanglah seorang makcik yang agak tua ni..aku nak tau sangat..sapelahh anak dier ni...ooo...aku tau akhirnya..anak dia comel ooo..cun melecun..kecik..pompuan!..(lebih2 pulak)..ooo..kenal2..saje nak mengenal makbapak budak2 asrama ni kan..macam biase,dengan nada sopan,aku menyuruh meminta beliau mengisi nama anak beliau,alamat,no.phone dan tandatangan.tapi..aku pulak yang disuruh isi...aku ni pon,ha...terkedek2 menanyer.."camni ke makcik,makcik ke camni"? (eh?)..dan..tibalah mengisi no.phone beliau.."mak cik sila isi no.phone kat sini yer.."(nada bapak sopan).."eh,isikanlah sekali"...korang tau kan muke aku camner agaknya time tu..no.phone pon dier tak ingat...last2 kitorang sendiri mintak phone dier dan carik sendiri dalam tu.haha.(baru terpikir.haha)


SITUASI 3 :

ahh heyyy..yang ni paling aku tak tahan gelak la..bukan setakat pecah perut,pecah panggung,pecah kaca,pecah gelas,sudah baca harap balas..tapi memang geli geleman nak tergelak.seperti sedia maklum,aku ni menjage kaunter makbapak yang ader anak kat asrama jer.tibe2 seorang pakcik ni..yang merupakan bapak kepada budak lelaki kelas aku yang genius dan juge duduk hostel...gelak sorang2 dari jauh tengok kitorang..hoihhhh gelak dier memang syok habis macam aku ni tengak buat show kat pentas Raja Lawak jer.pastu tuding2 jari kat kaunter kitorang sambil gelak2 "hakk hakk..pelajar asrama?".(sorang2 yer)..heyy..pakcik ni pandang hina kat aku ker mentang2 setakat dok bawah parking kereta atau dia tak baca kain rentang tu betul2?lalu beliau terus jer blah tanpa memikirkan bahawa anak dier tu ha..duduk asrama.hidopp..hidoppp...menyedihkan.nak panggil serba salah,memandangkan dier dah tergelak2 dulu...


SITUASI 4 : 

dan...ketibaan seorang pakcik ni hampir saje mengakibatkan serangan panik keatas aku...dah siap beliau isi semua tu..tiba lah pulak nak sign....sebelum sign...anda tahu apa yang dia buat dulu? berehat sebentar bersama kit kat?salah!dia dengan rilek tanpa muke bersalah menconteng alas meja kaunter tu penuh dengan sign dier....hadoyy..hadoyy...dah la alas meja PSS..mati aku kalau cikgu menanya..padahal aku tengok sama jer semua..retiss sungguh pakcik ini!muahahaha..


SITUASI 5 :

erghh...dan..(dah tak ingat dah ni)...tiba pula seorang pakcik yang mukanya agak tua tapi muda.(rambut hitam!)..baju dan seluar memang satu set..jeans punya...ahaha...time nak isi no.phone pulak..dengan gayanya bersahaja mengeluarkan phone Sony Ericsson versi cyber shot punya...wahh..kire ohsem la tu dari phone mak bapak yang ader kat situ...kalau tau no.phone buat ape nak kuarkan lagik bende tu..lame la jugak dier belek2 bende tu...amender la yang dicariknyer tuh..makbapak lain dah tunggu kat belakang tuhh....laaa...rupanya dier carik nombor sendiri ker...(tapi x jumpa2...)..makak nya...kami lah yang mencarinya...kan aku dah cakap..hidopp...hidopp...


err...banyak lagi..nak tau selanjutnya sila jumpa dengan aku.huhukkk...maaf,takder niat pon nak memalukan mereka..muahaha





Sekian.terima kasih. 










7 comments:

Fidz Raymond said...

ai.. fahmus ak mira. haha. kelakah siot!!!!! sebgai peneman kau.. nantykn lah versi fidz r emerithus!!!

nazreen said...

hahaha situasi 2 paling lawak...no tepon sndiri pon x igt...mcm mak saya..!! haha :D

keri ikhwan said...

haha... citer yg agak ekstrem...

Izz Faizah said...

situasi 2 tu rse gram skit...hahahaha..awk plak yg kne isi yek?? :D

myra azraff said...

nazreen : haha.kena ader yg tolong tu.:D

keri : makbapak yg ekstrem.anak xtau ler.XD

izz : uhhh..ramai yg suruh isi sebenarnya..:D

Hakimy Zamri said...

awat entri ni agak kelakar ? whahahaha xD gelak guling2...hehe..nice Myra :)

myra azraff said...

kimy : guling2x?...jage2 nanti masuk gaung..wahaha..:D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 January 2012

Ketika Aku Menjaga Kaunter Di Hari PIBG..Jeng Jeng...




Assalamualaikum.



lalala..mana bapa mertuaku...(dah merepek dah..)

Kejadian ini berlaku pada tahun lepas..(laa...tahun lepas ke...)
ya,pada tahun 2011...tah aku tak ingat la pulak hari apa dan bulan apa...haha
tiba-tiba pulak jadik modal untuk aku bercerita hari ni...

sekolah aku sangat ekspress.dan bukan bas ekspress.
di mana ada polis,disitu ader roadblock.bukan goblok.
asal ader peluang depan mata,gunakanlah ia sebaiknya..
yer la..aku mengaku je lahh..susah sangattt..kaunter tu dibuat di bawah parking kereta cikgu2...
bederet kaunter kat situ.macam2 jenis,macam juadah di bazar Ramadhan.cuma takder makanan jer.
aku jage kaunter untuk penjage2 pelajar asrama.mak aku nak datang?huh,time hari interaksi jer baru muncolll.
aku jage yang pompuan punya,Fidz R Emerithus jage yang laki punya.

macam2 karenah  mak bapak aku dapat tengok...bess dohh...haha..adehhhh..
kejadian yang membuatkan aku kaget dan tidak dijangka pun berlaku...
cuba tenung dah lihat situasi2 berikut dengan gigih dah penuh padu...(suare seriyes)


SITUASI 1 :

tibalah penjaga pertama yang datang melapor diri..aku tau dahh,pakcik ni kaya namun gaya dia sederhana dan merendah diri..maka,beliau la orang first sekali yang mengisi kertas kehadiran yang masih putih,suci dah berseri gunalah DAIA.pada kolum pertama...orghh...beliau salah tulis nama...tertulis nama anak yang lagi satu..dan...PANGKAH PANJANG2..kolum kedua,aduh,tertulis nama panggilan pulak..PANGKAH LAGI PANJANG2 LAGI..kolum ketiga..ha....berjaya akhirnya..aku ni memang Sabariah orangnya..pagi2 mood masih kool.huhu haha..


SITUASI 2 :

dan..datanglah seorang makcik yang agak tua ni..aku nak tau sangat..sapelahh anak dier ni...ooo...aku tau akhirnya..anak dia comel ooo..cun melecun..kecik..pompuan!..(lebih2 pulak)..ooo..kenal2..saje nak mengenal makbapak budak2 asrama ni kan..macam biase,dengan nada sopan,aku menyuruh meminta beliau mengisi nama anak beliau,alamat,no.phone dan tandatangan.tapi..aku pulak yang disuruh isi...aku ni pon,ha...terkedek2 menanyer.."camni ke makcik,makcik ke camni"? (eh?)..dan..tibalah mengisi no.phone beliau.."mak cik sila isi no.phone kat sini yer.."(nada bapak sopan).."eh,isikanlah sekali"...korang tau kan muke aku camner agaknya time tu..no.phone pon dier tak ingat...last2 kitorang sendiri mintak phone dier dan carik sendiri dalam tu.haha.(baru terpikir.haha)


SITUASI 3 :

ahh heyyy..yang ni paling aku tak tahan gelak la..bukan setakat pecah perut,pecah panggung,pecah kaca,pecah gelas,sudah baca harap balas..tapi memang geli geleman nak tergelak.seperti sedia maklum,aku ni menjage kaunter makbapak yang ader anak kat asrama jer.tibe2 seorang pakcik ni..yang merupakan bapak kepada budak lelaki kelas aku yang genius dan juge duduk hostel...gelak sorang2 dari jauh tengok kitorang..hoihhhh gelak dier memang syok habis macam aku ni tengak buat show kat pentas Raja Lawak jer.pastu tuding2 jari kat kaunter kitorang sambil gelak2 "hakk hakk..pelajar asrama?".(sorang2 yer)..heyy..pakcik ni pandang hina kat aku ker mentang2 setakat dok bawah parking kereta atau dia tak baca kain rentang tu betul2?lalu beliau terus jer blah tanpa memikirkan bahawa anak dier tu ha..duduk asrama.hidopp..hidoppp...menyedihkan.nak panggil serba salah,memandangkan dier dah tergelak2 dulu...


SITUASI 4 : 

dan...ketibaan seorang pakcik ni hampir saje mengakibatkan serangan panik keatas aku...dah siap beliau isi semua tu..tiba lah pulak nak sign....sebelum sign...anda tahu apa yang dia buat dulu? berehat sebentar bersama kit kat?salah!dia dengan rilek tanpa muke bersalah menconteng alas meja kaunter tu penuh dengan sign dier....hadoyy..hadoyy...dah la alas meja PSS..mati aku kalau cikgu menanya..padahal aku tengok sama jer semua..retiss sungguh pakcik ini!muahahaha..


SITUASI 5 :

erghh...dan..(dah tak ingat dah ni)...tiba pula seorang pakcik yang mukanya agak tua tapi muda.(rambut hitam!)..baju dan seluar memang satu set..jeans punya...ahaha...time nak isi no.phone pulak..dengan gayanya bersahaja mengeluarkan phone Sony Ericsson versi cyber shot punya...wahh..kire ohsem la tu dari phone mak bapak yang ader kat situ...kalau tau no.phone buat ape nak kuarkan lagik bende tu..lame la jugak dier belek2 bende tu...amender la yang dicariknyer tuh..makbapak lain dah tunggu kat belakang tuhh....laaa...rupanya dier carik nombor sendiri ker...(tapi x jumpa2...)..makak nya...kami lah yang mencarinya...kan aku dah cakap..hidopp...hidopp...


err...banyak lagi..nak tau selanjutnya sila jumpa dengan aku.huhukkk...maaf,takder niat pon nak memalukan mereka..muahaha





Sekian.terima kasih. 










7 comments:

Fidz Raymond said...

ai.. fahmus ak mira. haha. kelakah siot!!!!! sebgai peneman kau.. nantykn lah versi fidz r emerithus!!!

nazreen said...

hahaha situasi 2 paling lawak...no tepon sndiri pon x igt...mcm mak saya..!! haha :D

keri ikhwan said...

haha... citer yg agak ekstrem...

Izz Faizah said...

situasi 2 tu rse gram skit...hahahaha..awk plak yg kne isi yek?? :D

myra azraff said...

nazreen : haha.kena ader yg tolong tu.:D

keri : makbapak yg ekstrem.anak xtau ler.XD

izz : uhhh..ramai yg suruh isi sebenarnya..:D

Hakimy Zamri said...

awat entri ni agak kelakar ? whahahaha xD gelak guling2...hehe..nice Myra :)

myra azraff said...

kimy : guling2x?...jage2 nanti masuk gaung..wahaha..:D