09 January 2012

Melukis Vektor Orang Lain Berbeza Daripada Lukis Untuk Diri Sendiri





Assalamualaikum.


Melukis vektor orang lain pada minggu ini membuatkan aku hampir2 terlupa cara nak buat doodle.
eh,maksud aku,dudel.kerana melukis dudel tak payah tengok apa2 dah,lukis vektor ni susah tentunya melihat rupa mereka yang real..TEKAP dan lukis..uhukkk..(T.T)....kat bawah ni adalah hasil vektor yang telah aku siapkan atas permintaan mereka..fuhh..(mengesat peluh di dahi)..hahaha...:D


vektor untuk Amar Marcell.



vektor untuk Keri Ikhwan



seriyeslah,sebenarnya memang best gitu2 melukis vektor daripada dudel...baru mencabar ye dak?
muahaha..anggap lah ni sebagai permulaan aku..aku ni pun masih tak terer lagi nak buat yang lagi power dan superb lagi real macam kak Nurdani..dia guna Microsoft Excel..yang aku buat ni guna Photoshop...
aku memang tak reti lukis guna Excel ni..ahahaha..reti tu memang reti....reti bukak dan tekan 'X' terus.

durasi yang diperlukan mungkin tak lama kalau korang memang sangat rajin dan eksaited...
kalau aku..huh!..lama gila...sebab aku selang selikan dengan bukak Facebook sekali dengan Blog...hhahahaha...bukak tenet,sambung lukis....bukak tenet,sambung lukis...lihatlah..betapa pandainya aku bahagikan masa aku..keh keh...


..aku belajar buat vektor kartun ni 100 % daripada video yang aku download kat bawah ni...sangat sedih hidup aku time tu....sebab 1 haprak pon tak paham...alhamdulillah sekarang dah okey sket2...
kalau dulu...ya rabbiiii....cam momok kauuu...(lukis muke aku sendiri pulak tuhh..)




tapi lelama..aku dah boleh buat dengan berfikir secara logiknya...
(aku ni bertindak ikut logik akal,aneh)
dan dari video ni jugak memberi aku idea cara nak lukis dudel...haha!walaupon rupa cam harem..
tapi yang tak boleh tahannyer...lagu background dia bapak sedih larr..macam lagu Cerekarama kat tv 3 tuhhhh..uhukkk uhukkkk...(ada tisu tak?)..tapi best..layan je la...haha
aku yang tegak macam batu tengok video ni tetibe rasa sebak..memang sedih kot kalau kena lukis vektor ni?
memang sedih....kalau tak menjadi...kalau korang rasa2 nak belajar lukis vektor...anda boleh rujuk daripada video ni...insyaAllah boleh...hehehehe..


aku tak tau kenapa,lukis vektor orang lain lebih okey hasilnya daripada lukis muka aku sendiri..
oh!!!mungkin aku nak terlalu sempurna kott....tu yang jadik cam nenek tu..walaupon hakikatnya aku masih awet mude....huhaa huhaaa....



apa yang penting adalah MINAT dan sentiasa berfikiran OPTIMIS bahawa korang boleh hasilkannya.^__^



aku ni pon sebenarnya,belum lukis pape lagi,belum bukak Photoshop lagik dah menggeletar tengok gambar dorang ni....hahaha..akhirnya...sebab aku yakin boleh buat..alhamdulillah..walaupon hasilnya mungkin tak ohsem di mata korang,mereka suka jugak.:)





Sekian,terima kasih.


(aku harap takde typo kat entri ni,kalau ade sila tegur!nanti aku termalu sendiri...uhukkk...)

15 comments:

Adam said...

bila la bdk kecik ni nak lukis gambar saya :D

Hakimy Zamri said...

saya org pertama komen. Saya pon nak gak vector..hehe..btw, nice !!!! ada bakat :D yeah..that's right..kerana minat :) hihi..

nazz said...

waaa...smart la vector ni...nak blaja laa.....hehe...boleh ajar tak?

CekbOlat-bOlat said...

kahkahkah.. ayt ko mmg nk mntak lempang.. nk tisu knon.. haha

anyway cun la weyy =)
bakat ko mmg superbbb

Asy Faro said...

aku nak belajar buat nie lah nanti. =)

Hakimy Zamri said...

laa..ingatkan saya org pertama..rupanya ADAM orang pertama..kuikuikui ^_^V

suzie rahman said...

wah shantekkk..nk jga.

CikFi said...

kreatif nye lahai.....

My Name is Mar said...

Tak lama lagi akan ada org KETAGIH melukis vector lah nampaknya^^

myra azraff said...

adam: tunggu dah besar.haha

hakimy:boleh2..hehe...:D

nazz:ahaha..den x reti nak mengajar2 ni..jadi lain pulak nanti.

suzy:trimas :)

cikfi:trimas juga :)

mar:bunyi macam ketagihan dadah.uhuk!
(T.T)..muahaha

•♥• EYJA •♥• said...

Myra , macam mana Myra buat video tu ? Eyja nak baut jugak . Tapi tak reti :c Boleh tak myra ajarkan ?

keri ikhwan said...

bru baca entri nih.. haha
thanks skali lagi.. ohsem sangat gambar tu...
*kita belajar photoshop dr video tutorial yg sama rupanya.. :)

nurdani said...

tak pandai buat real and superb?? nak kena sekeh ni...lukisan awak tu real dan superb la tu.jeles tau...haha

myra azraff said...

keri : wah,betul ke cikgu?*teruje

dani : terima kasih..*adehh.pegang kepala..:D

sHaR!Na eLyaNa said...

ctk..sha minat sgt nak lukis vektor...hehe~ nnt sha nak try..thnks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

09 January 2012

Melukis Vektor Orang Lain Berbeza Daripada Lukis Untuk Diri Sendiri





Assalamualaikum.


Melukis vektor orang lain pada minggu ini membuatkan aku hampir2 terlupa cara nak buat doodle.
eh,maksud aku,dudel.kerana melukis dudel tak payah tengok apa2 dah,lukis vektor ni susah tentunya melihat rupa mereka yang real..TEKAP dan lukis..uhukkk..(T.T)....kat bawah ni adalah hasil vektor yang telah aku siapkan atas permintaan mereka..fuhh..(mengesat peluh di dahi)..hahaha...:D


vektor untuk Amar Marcell.



vektor untuk Keri Ikhwan



seriyeslah,sebenarnya memang best gitu2 melukis vektor daripada dudel...baru mencabar ye dak?
muahaha..anggap lah ni sebagai permulaan aku..aku ni pun masih tak terer lagi nak buat yang lagi power dan superb lagi real macam kak Nurdani..dia guna Microsoft Excel..yang aku buat ni guna Photoshop...
aku memang tak reti lukis guna Excel ni..ahahaha..reti tu memang reti....reti bukak dan tekan 'X' terus.

durasi yang diperlukan mungkin tak lama kalau korang memang sangat rajin dan eksaited...
kalau aku..huh!..lama gila...sebab aku selang selikan dengan bukak Facebook sekali dengan Blog...hhahahaha...bukak tenet,sambung lukis....bukak tenet,sambung lukis...lihatlah..betapa pandainya aku bahagikan masa aku..keh keh...


..aku belajar buat vektor kartun ni 100 % daripada video yang aku download kat bawah ni...sangat sedih hidup aku time tu....sebab 1 haprak pon tak paham...alhamdulillah sekarang dah okey sket2...
kalau dulu...ya rabbiiii....cam momok kauuu...(lukis muke aku sendiri pulak tuhh..)




tapi lelama..aku dah boleh buat dengan berfikir secara logiknya...
(aku ni bertindak ikut logik akal,aneh)
dan dari video ni jugak memberi aku idea cara nak lukis dudel...haha!walaupon rupa cam harem..
tapi yang tak boleh tahannyer...lagu background dia bapak sedih larr..macam lagu Cerekarama kat tv 3 tuhhhh..uhukkk uhukkkk...(ada tisu tak?)..tapi best..layan je la...haha
aku yang tegak macam batu tengok video ni tetibe rasa sebak..memang sedih kot kalau kena lukis vektor ni?
memang sedih....kalau tak menjadi...kalau korang rasa2 nak belajar lukis vektor...anda boleh rujuk daripada video ni...insyaAllah boleh...hehehehe..


aku tak tau kenapa,lukis vektor orang lain lebih okey hasilnya daripada lukis muka aku sendiri..
oh!!!mungkin aku nak terlalu sempurna kott....tu yang jadik cam nenek tu..walaupon hakikatnya aku masih awet mude....huhaa huhaaa....



apa yang penting adalah MINAT dan sentiasa berfikiran OPTIMIS bahawa korang boleh hasilkannya.^__^



aku ni pon sebenarnya,belum lukis pape lagi,belum bukak Photoshop lagik dah menggeletar tengok gambar dorang ni....hahaha..akhirnya...sebab aku yakin boleh buat..alhamdulillah..walaupon hasilnya mungkin tak ohsem di mata korang,mereka suka jugak.:)





Sekian,terima kasih.


(aku harap takde typo kat entri ni,kalau ade sila tegur!nanti aku termalu sendiri...uhukkk...)

15 comments:

Adam said...

bila la bdk kecik ni nak lukis gambar saya :D

Hakimy Zamri said...

saya org pertama komen. Saya pon nak gak vector..hehe..btw, nice !!!! ada bakat :D yeah..that's right..kerana minat :) hihi..

nazz said...

waaa...smart la vector ni...nak blaja laa.....hehe...boleh ajar tak?

CekbOlat-bOlat said...

kahkahkah.. ayt ko mmg nk mntak lempang.. nk tisu knon.. haha

anyway cun la weyy =)
bakat ko mmg superbbb

Asy Faro said...

aku nak belajar buat nie lah nanti. =)

Hakimy Zamri said...

laa..ingatkan saya org pertama..rupanya ADAM orang pertama..kuikuikui ^_^V

suzie rahman said...

wah shantekkk..nk jga.

CikFi said...

kreatif nye lahai.....

My Name is Mar said...

Tak lama lagi akan ada org KETAGIH melukis vector lah nampaknya^^

myra azraff said...

adam: tunggu dah besar.haha

hakimy:boleh2..hehe...:D

nazz:ahaha..den x reti nak mengajar2 ni..jadi lain pulak nanti.

suzy:trimas :)

cikfi:trimas juga :)

mar:bunyi macam ketagihan dadah.uhuk!
(T.T)..muahaha

•♥• EYJA •♥• said...

Myra , macam mana Myra buat video tu ? Eyja nak baut jugak . Tapi tak reti :c Boleh tak myra ajarkan ?

keri ikhwan said...

bru baca entri nih.. haha
thanks skali lagi.. ohsem sangat gambar tu...
*kita belajar photoshop dr video tutorial yg sama rupanya.. :)

nurdani said...

tak pandai buat real and superb?? nak kena sekeh ni...lukisan awak tu real dan superb la tu.jeles tau...haha

myra azraff said...

keri : wah,betul ke cikgu?*teruje

dani : terima kasih..*adehh.pegang kepala..:D

sHaR!Na eLyaNa said...

ctk..sha minat sgt nak lukis vektor...hehe~ nnt sha nak try..thnks