28 February 2012

Jawapan-jawapan Kepada Soalan Yang Tak Sepatutnya...=_=





Assalamualaikum.



Tajuk : Koleksi Jawapan Bagi Situasi-situasi Tertentu
Penulis : Myra Azraff
Bil.Mukasurat : 2

*pernah diiktiraf sebagai buku paling tak laku. =_=





Situasi 1 : Kapel Kapelling..

Myra : wey,Ahad ni..aku nak kuar dengan ehem ehem..kau plak?
Azraff : aku dok sini je la..tak gi memaner..
Myra : haih..takkan ko tak penah kuar dengan bf kau kot?
Azraff : aku tak penah kapel...
Myra : you what?tak penah langsung?err..ko tak jeles ke dengan kitorang2 ni..sedangkan ko dok layan je single kau tu?
Azraff : aku tak jeles dengan orang yang buat dosa...


Situasi 2 : Tengok Wayang..

Biskot : wey cikot..jom,aku belanje kau tengok wayang...ade citer baru ooo..
Cikot : taknak lah...
Biskot : isk..jom arr weyh..aku tengok ko..tak penah nak jejak ke sana..janganla kodi sangat..haha
Cikot : berdosa la jejak kaki kat sana..
Biskot : ha?apesal lak?muahaha..merepek ah ko..haha..pelik2..
Cikot : sebab ko tak boleh nak halang pasangan2 bercinta kat sana dari buat dosa...


Situasi 3 : Prom Nite

seorang perempuan tengah duduk sensorang di atas sebuah kerusi..

Wan : jom,menari dengan saya?(hulur tangan)
Hazel : errr...saye?
Wan : tak,dengan kerusi tu...


Situasi 4 : Kaunter Supermarket..

Seorang cashier sedang mengira harga2 barang yang dibeli oleh Hadi di atas kaunter..

Cashier : eh...encik nak beli semua ni ke???
Hadi : tak ah,saya curik,saje nak tunjuk dulu..


Situasi 5 : Holiday..

Biqa : isk...bestnya....
Aminah : ko apsal ?
Biqa : bulan depan family aku nak pergi holiday ke ITLAY...
Biqa : eh,eh..maksud aku ITALY...ehehe..lalok jap..
Aminah : ......
Biqa : sebelum ni ade gak..gi holiday kat Beijing..best siot kat sana...ahahaha
Aminah : ......
Biqa : oh ya,ikut plan,hujung tahun ni pulak..maybe kitorang cadang nak gi Gold Coast lak..ehehehe
Aminah : tak tanye pon....-_-


Situasi 6 : Falsampah

Myra : wey,ko takde terpikir nak pakai tudung ke?
Rara : owhh please...don't judge a book by it's cover la!
Myra : ko bukannya buku...aku takleh bace..


Situasi 7 : Kubor! (kopi pes)

Keri : wey..ko cantik,tapi kalau ko tutup aurat tu sket lagi cantik...
Junior : thanks..btw...hellow ! nak tegur2 aku lak..kubor lain2...understood???
Keri : sebab kubor lain2 la aku tegur..
Junior : apsal lak???
Keri : sebab kalau kongsi kubor ngan ko..boleh aku tolong back-up ko jawab soklan2 tu...


Situasi 8 : Facebook Chat..

Blubbb! (bunyi kotak chat)

Unknown : hai..nga watpe tu ? :)
Algebra : baru nak on-kan lappy..apsal?


Situasi 9 : Kat Dapur...

Seorang suami sedang skodeng isterinya yang tengah potong sayur..

Suami : hai sayang!nga watpe tu?potong sayur ker??
Isteri : tak,tengah praktis nak bunuh abang...




-The End-


aku dah takde idea la..sobs sobs..entri pon merepek meraban dah ni...
ape la nak jadi dengan aku kebelakangan ni..mood semakin merundum...


*************************


vektor latest...first time lukis kat Paint Tool Sai...
susah doo...sedih aku...tak macam muka aku plak tu....errr....=_='





"....Cantik itu menjadi perhatian ramai..
namun Personaliti tetap memenangi hati seseorang..
dan Cantik itu..tetap tak boleh lawan dengan Personaliti..."





Sekian,terima kasih.





37 comments:

zuk zuhaiza said...

HAHA


jawapan semua best mmg terbaik lah!

chantek vektor SAI tu. ehee
myra buat ape pun chnatek.

IEQAH said...

like like like..HAHA

Cik Kira said...

best siot entry ni . hewhew :)) TERBAEKKK .

Fendy said...

situasi 6 paling sempoi....haha

keri ikhwan said...

Situasi 1,2,5,6 dan 7 aku sokong sangat2.. bagus jawapan tu... sentap haha

situasi yang len tu agak merapu sket haha...
mngkin soklan2 camtu kedengaran bodoh, tp kadang2 perlu sbg pembuka bicara :P

dhia adawiyah said...

hhahahaha .. kelakar laa .. semuanya terbaikkk !!

biQa Hatmin said...

knapa amminah terlibat??hahaha

orycandy said...

trbaik lah akak...

hana said...

haha..
terbaik..

Jomtonton said...

Aicheh... falsampah tu :)
Vektor bawah tu cantik..

myra azraff said...

zuk : vektor tu main cincai je buat...wuwuuwwu...trimas kak..:)

fendy : ahah...falsafah yg selalu disalahguna...hehe

keri : muahaha...ye aku tau..saje nak tokok tambah....tadak idea...:P

dhia : klaka ke?err,,,haha^^

biqa : mane ade AMMINAH terlibat?muahaha

ory : eh,saye mude setahun la kak ory...eheehe

jomtonton : aiceceh...sakai2 je tu...akak buat lagi terer...:)

Amirah Zulhijjah said...

nice entry..=)

fara uya said...

situasi 9..kesian suami dia..haha..b

*ZaFirAh* said...

Ahaks~bez la baca entry adik,sntiasa tak menghampakan..keep it up^__^

beescode said...

hensem gila mr.bean.. xD..

betul situasi yang terjadi. kadangkala orang ajak gi tengok wayang. rasa lemas. kedekut tu adalah sikit. tapi masuk panggung mesti mengantuk (berjiwang pula dalam panggung, err)

faridah nazurah said...

haha sengal punya jawapan..

Gadis Misteri said...

haha... yg kubur tu best..

Fakhrul Haiyin said...

trbaik ah jwapan tu myra. haha!

O CIKTEDDY said...

muahaha..terbaik sume lorh! boleh hafal jwpn ni kalo nk jwb soklan2 merapu cmtu..huhu

YOUsoF said...

Buku paling tak laku tapi ada isi yang melekat di kalbu.. ;D



Jawapan Azraff dekat situai 1 memang terbaik! Halus tapi dalammm.. hehe


Jawapan Algebra pun boleh tahan minta pelempang..

yanyan shzk :) said...

haha~ memang lawak gila laa soalan & jawapan tuh XD

Rtp Farra Arisha said...

HAHAHAHAHA

myra azraff said...

amirah : ahah,saya main merapu je tu...:)

fara : isk isk..kesian2..hehe

zafirah : trimas kak...really appreciate it...^^

beescode : eheh,betul la plak..terkebetulan...sekot kedekut?hahaha:P

fakhrul : ahah,sedia2 nak jawab tau nanti...haha...:)

cik ted : dah hafal??bagus dah tu...ehehehe^^

yousuf : jawapan yg tu reka2 sendiri..ahah...bunyi agak merepek kan?err...tapi logik kan?huhu:D

huda jamil said...

memang gila awesome la jawanpannye.

ada jugak yang buat hatimaksentap. haha

zulhilmi tempoyak said...

hahahaha... jawapan2 yg diberikan tu mmg kadang2 sakit gak.


hmm... tp kn bukan pompan sll ckp..

whatever ke.. hahaha

Hanim Irsyad said...

best giler entry ney.. hahaha. terbaik!!!

ciksukaberangan said...

whuahh.. cool la entry ni. like3 :)

Amyra Azhar said...

praktis nak bunuh abg..==' hahaha xD

cantik2 vector tu! org pro mesti la n_n

Shima Yahya said...

Okayy lawakk . Haha .

haniungu said...

yang last sekali tu paling best . haha

Hitsugaya Hadi (氷) said...

hahaha,, syok siottt kott .. kih3,,, xah nk curik jerrr .. :p

acheeqa farhana said...

mmg bijak betul sume jawapan..haha..

btw,paling suka jwpn last...prktis nak bunuh abang..haha

Scya Lollita said...

wan hazel terbaekkk haha


eh, mcm muka kak zatyembong ;O

Eyqa Hasnan said...

terbaikkkk ! minta share ;D

Hakimy Zamri said...

datang komen :D ! ehee..komen saya, MYRA COMEY :P HAHA! kbai

myra azraff said...

huda jamil : sentap?yg manakah agaknya...hehe

zulhilmi : ahah,maner ader doo..pengaruh pilem je byk istilah2 WATEVER tu...aku x pon...XD

hanim : trimas ! :)

cik suka berangan : trima kasih! ^^

amyra : tak pro pon...prosak adelah...heheh

shima : ye ke?entri shima lagi klaka kot...hahah

acheeqa : haha...die ade curang kot...*tetibe

scya : zatyembong??siapekah...haha..nanti nak gugel...(er..ade ke?)

eyqa : dibuka luas...:))

kimy : er...er....trimas!!:D
walaupon aku tak comey...hahah

wany said...

interesting entry meyh ~=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

28 February 2012

Jawapan-jawapan Kepada Soalan Yang Tak Sepatutnya...=_=





Assalamualaikum.



Tajuk : Koleksi Jawapan Bagi Situasi-situasi Tertentu
Penulis : Myra Azraff
Bil.Mukasurat : 2

*pernah diiktiraf sebagai buku paling tak laku. =_=





Situasi 1 : Kapel Kapelling..

Myra : wey,Ahad ni..aku nak kuar dengan ehem ehem..kau plak?
Azraff : aku dok sini je la..tak gi memaner..
Myra : haih..takkan ko tak penah kuar dengan bf kau kot?
Azraff : aku tak penah kapel...
Myra : you what?tak penah langsung?err..ko tak jeles ke dengan kitorang2 ni..sedangkan ko dok layan je single kau tu?
Azraff : aku tak jeles dengan orang yang buat dosa...


Situasi 2 : Tengok Wayang..

Biskot : wey cikot..jom,aku belanje kau tengok wayang...ade citer baru ooo..
Cikot : taknak lah...
Biskot : isk..jom arr weyh..aku tengok ko..tak penah nak jejak ke sana..janganla kodi sangat..haha
Cikot : berdosa la jejak kaki kat sana..
Biskot : ha?apesal lak?muahaha..merepek ah ko..haha..pelik2..
Cikot : sebab ko tak boleh nak halang pasangan2 bercinta kat sana dari buat dosa...


Situasi 3 : Prom Nite

seorang perempuan tengah duduk sensorang di atas sebuah kerusi..

Wan : jom,menari dengan saya?(hulur tangan)
Hazel : errr...saye?
Wan : tak,dengan kerusi tu...


Situasi 4 : Kaunter Supermarket..

Seorang cashier sedang mengira harga2 barang yang dibeli oleh Hadi di atas kaunter..

Cashier : eh...encik nak beli semua ni ke???
Hadi : tak ah,saya curik,saje nak tunjuk dulu..


Situasi 5 : Holiday..

Biqa : isk...bestnya....
Aminah : ko apsal ?
Biqa : bulan depan family aku nak pergi holiday ke ITLAY...
Biqa : eh,eh..maksud aku ITALY...ehehe..lalok jap..
Aminah : ......
Biqa : sebelum ni ade gak..gi holiday kat Beijing..best siot kat sana...ahahaha
Aminah : ......
Biqa : oh ya,ikut plan,hujung tahun ni pulak..maybe kitorang cadang nak gi Gold Coast lak..ehehehe
Aminah : tak tanye pon....-_-


Situasi 6 : Falsampah

Myra : wey,ko takde terpikir nak pakai tudung ke?
Rara : owhh please...don't judge a book by it's cover la!
Myra : ko bukannya buku...aku takleh bace..


Situasi 7 : Kubor! (kopi pes)

Keri : wey..ko cantik,tapi kalau ko tutup aurat tu sket lagi cantik...
Junior : thanks..btw...hellow ! nak tegur2 aku lak..kubor lain2...understood???
Keri : sebab kubor lain2 la aku tegur..
Junior : apsal lak???
Keri : sebab kalau kongsi kubor ngan ko..boleh aku tolong back-up ko jawab soklan2 tu...


Situasi 8 : Facebook Chat..

Blubbb! (bunyi kotak chat)

Unknown : hai..nga watpe tu ? :)
Algebra : baru nak on-kan lappy..apsal?


Situasi 9 : Kat Dapur...

Seorang suami sedang skodeng isterinya yang tengah potong sayur..

Suami : hai sayang!nga watpe tu?potong sayur ker??
Isteri : tak,tengah praktis nak bunuh abang...




-The End-


aku dah takde idea la..sobs sobs..entri pon merepek meraban dah ni...
ape la nak jadi dengan aku kebelakangan ni..mood semakin merundum...


*************************


vektor latest...first time lukis kat Paint Tool Sai...
susah doo...sedih aku...tak macam muka aku plak tu....errr....=_='





"....Cantik itu menjadi perhatian ramai..
namun Personaliti tetap memenangi hati seseorang..
dan Cantik itu..tetap tak boleh lawan dengan Personaliti..."





Sekian,terima kasih.





37 comments:

zuk zuhaiza said...

HAHA


jawapan semua best mmg terbaik lah!

chantek vektor SAI tu. ehee
myra buat ape pun chnatek.

IEQAH said...

like like like..HAHA

Cik Kira said...

best siot entry ni . hewhew :)) TERBAEKKK .

Fendy said...

situasi 6 paling sempoi....haha

keri ikhwan said...

Situasi 1,2,5,6 dan 7 aku sokong sangat2.. bagus jawapan tu... sentap haha

situasi yang len tu agak merapu sket haha...
mngkin soklan2 camtu kedengaran bodoh, tp kadang2 perlu sbg pembuka bicara :P

dhia adawiyah said...

hhahahaha .. kelakar laa .. semuanya terbaikkk !!

biQa Hatmin said...

knapa amminah terlibat??hahaha

orycandy said...

trbaik lah akak...

hana said...

haha..
terbaik..

Jomtonton said...

Aicheh... falsampah tu :)
Vektor bawah tu cantik..

myra azraff said...

zuk : vektor tu main cincai je buat...wuwuuwwu...trimas kak..:)

fendy : ahah...falsafah yg selalu disalahguna...hehe

keri : muahaha...ye aku tau..saje nak tokok tambah....tadak idea...:P

dhia : klaka ke?err,,,haha^^

biqa : mane ade AMMINAH terlibat?muahaha

ory : eh,saye mude setahun la kak ory...eheehe

jomtonton : aiceceh...sakai2 je tu...akak buat lagi terer...:)

Amirah Zulhijjah said...

nice entry..=)

fara uya said...

situasi 9..kesian suami dia..haha..b

*ZaFirAh* said...

Ahaks~bez la baca entry adik,sntiasa tak menghampakan..keep it up^__^

beescode said...

hensem gila mr.bean.. xD..

betul situasi yang terjadi. kadangkala orang ajak gi tengok wayang. rasa lemas. kedekut tu adalah sikit. tapi masuk panggung mesti mengantuk (berjiwang pula dalam panggung, err)

faridah nazurah said...

haha sengal punya jawapan..

Gadis Misteri said...

haha... yg kubur tu best..

Fakhrul Haiyin said...

trbaik ah jwapan tu myra. haha!

O CIKTEDDY said...

muahaha..terbaik sume lorh! boleh hafal jwpn ni kalo nk jwb soklan2 merapu cmtu..huhu

YOUsoF said...

Buku paling tak laku tapi ada isi yang melekat di kalbu.. ;D



Jawapan Azraff dekat situai 1 memang terbaik! Halus tapi dalammm.. hehe


Jawapan Algebra pun boleh tahan minta pelempang..

yanyan shzk :) said...

haha~ memang lawak gila laa soalan & jawapan tuh XD

Rtp Farra Arisha said...

HAHAHAHAHA

myra azraff said...

amirah : ahah,saya main merapu je tu...:)

fara : isk isk..kesian2..hehe

zafirah : trimas kak...really appreciate it...^^

beescode : eheh,betul la plak..terkebetulan...sekot kedekut?hahaha:P

fakhrul : ahah,sedia2 nak jawab tau nanti...haha...:)

cik ted : dah hafal??bagus dah tu...ehehehe^^

yousuf : jawapan yg tu reka2 sendiri..ahah...bunyi agak merepek kan?err...tapi logik kan?huhu:D

huda jamil said...

memang gila awesome la jawanpannye.

ada jugak yang buat hatimaksentap. haha

zulhilmi tempoyak said...

hahahaha... jawapan2 yg diberikan tu mmg kadang2 sakit gak.


hmm... tp kn bukan pompan sll ckp..

whatever ke.. hahaha

Hanim Irsyad said...

best giler entry ney.. hahaha. terbaik!!!

ciksukaberangan said...

whuahh.. cool la entry ni. like3 :)

Amyra Azhar said...

praktis nak bunuh abg..==' hahaha xD

cantik2 vector tu! org pro mesti la n_n

Shima Yahya said...

Okayy lawakk . Haha .

haniungu said...

yang last sekali tu paling best . haha

Hitsugaya Hadi (氷) said...

hahaha,, syok siottt kott .. kih3,,, xah nk curik jerrr .. :p

acheeqa farhana said...

mmg bijak betul sume jawapan..haha..

btw,paling suka jwpn last...prktis nak bunuh abang..haha

Scya Lollita said...

wan hazel terbaekkk haha


eh, mcm muka kak zatyembong ;O

Eyqa Hasnan said...

terbaikkkk ! minta share ;D

Hakimy Zamri said...

datang komen :D ! ehee..komen saya, MYRA COMEY :P HAHA! kbai

myra azraff said...

huda jamil : sentap?yg manakah agaknya...hehe

zulhilmi : ahah,maner ader doo..pengaruh pilem je byk istilah2 WATEVER tu...aku x pon...XD

hanim : trimas ! :)

cik suka berangan : trima kasih! ^^

amyra : tak pro pon...prosak adelah...heheh

shima : ye ke?entri shima lagi klaka kot...hahah

acheeqa : haha...die ade curang kot...*tetibe

scya : zatyembong??siapekah...haha..nanti nak gugel...(er..ade ke?)

eyqa : dibuka luas...:))

kimy : er...er....trimas!!:D
walaupon aku tak comey...hahah

wany said...

interesting entry meyh ~=)