09 February 2012

Ni Apsal Terkejut Sangat Ni Ha ? Macam Nampak Hantu !





Assalamualaikum.



amaran : kalau korang jenis yang tak suka baca bende yang panjang berjela..sila pegi ke blog lain sekarang.aku tak memerlukan orang yang malas membaca untuk rasa terpaksa bace entri ni.




Ha'ah,kejadian ni berlaku time 2010..
time tu aku form 4.mak aih..sekarang dah 2012..

"apekah ? bapak lama..ko ingat lagi ke Myra??"
"sengal,aku blom cukup tua nak lupakan okey."

Petang tu kat asrama..macam biasa,balik je dari sekolah,lepas je mandi2 semua...(ade yang tak,tapi aku mandi tau!)..pepandailah bawak diri melabuhkan badan masing2 atas katil sementara menunggu detik 3.30 petang untuk semua turun PREP.hish,tak sedap kan ayat aku ni?nasib baik cita2 aku bukan penulis novel.kalau dapat bace 1 novel pon..mau setahun aku khatam.tak minat..

Entah kenapa,pada petang tu..semuanya seperti dah berpakat tanak turun PREP.padahal takde yang berkata2 pun..kalau in real life pun,aku menyampah sebenarnya nak turun2 PREP petang ni..dahla penat kat sekolah..petang tak dapat rehat,kene blaja plak..sabo je lah kan..tu bukannya asrama bapak aku kan?so aku kene ikut je lah..jadi macam biasa,ade yang dah tido nyenyak..(dah selamat sampai Singapore)..ade yang baring2 je tapi mengumpat dengan katil sebelah..setiap dorm ade 10 orang tau..lupa aku nak bagitau..ade yang tengah study kat katil..ish,rajinnya dia..dahla budak kelas aku jugak..

Selang beberapa minit,sorang budak dorm sebelah ni datang kat kitorang..kitorang pun sembang2 tak hengat dunia..tah hape yang disembangnya aku pun tak tau..sekali chipsmore yang terletak rapi kat loker aku pon aku keluarkan untuk ditibai bersama...tengok jam pon macam dah lebih 3.30..takde sorang pon nak turun..warden pon takde nak 'jemput' turun...aku tarik nafas lega sampai lupa nak lepaskan..nasib baik tak mampos..fuhhhhh....

Tiba-tiba...

Bunyi pintu dikuak sedikit sebanyak merendahkan volume ke-sembangan kitorang..katil kitorang memang penuh dengan baju yang disidai dengan rapi..(pompuan ni pembersih sket yer.haha)..sedang itu,tiba2 je suis kipas dimatikan...haish,ni yang aku bengang ni,asrama ni tak bayar letrik ke?dahla cuaca panas,hati pun panas..aku hanya mampu terpandangkan kaki di sebalik pintu tu memandangkan rupa katilku dah macam tempat persembunyian tentera2 darat..tertutup rapi je..kejadian ni berlaku dengan cepat ye..aku ni je yang menaip lelebih cam lama sangat detik2 cemas ni..aku tengok lagi kaki tu,kain ungu ? ya,baju batik asrama kitorang memang bertemakan ungu..aku tertanya2..semua budak dorm aku dah balik,habis sape pulak yang baru balik ni?hantu?

dah  sah la warden bengong!

pehh..tak dapat berkata2 aku time tu..minah terlebih sudah yang lagi 2 orang kat sebelah aku ni pon tercongok gak..(same macam aku)...yang lain2 plak masih di Singapore...aiseh,dia bawak rotan dah plak!
"pappp!bangun!"
satu libasan hinggap di punggung budak dorm aku yang paling jauh mengembara.(tido) di mana katilnya bebetul dekat dengan pintu..nafasku serta mereka  tercungap2 macam nampak hantu..
"aduhh..."..
balas dia sambil mengusap2 tempat yang kene libas tu..aku rase nak tergelak pun ade,tapi memandangkan ketakutan yang mencecah tahap 100 degree freezing point,aku simpan je lah gelak tu.tak jadi plak.

entah kenapa...nafas aku gila tercungap time tu..nak kate aku ade semput.adik aku je yang ade.
gilakk.cuak habis aku time tu..same la ngan dorang..tak mampu berkata pape langsung!(takut punya pasal)
ilmu ape tah yang cikgu ni guna sampai aku jadi camni..

"ni apsal terkejut sangat ni ha? cam nampak hantu ! "

suara garaunya menggegarkan sebentar dorm aku.
aku taknak la mengutuk kan..
mekap sama tebal dengan tumit wedges aku untuk hari raya tahun tu..
memandangkan pula beliau berbadan besar...
yep,kalau dah kondisi camni,memang patut perasaannya cam nampak hantu.

time tu kitorang kat atas katil..
please la..aku rasa cegampang sangat time tu..
nak ke kanan,konfem nampak muka cikgu tu...nak ke kiri,minah2 terlebih sudah tu buat Sekatan Stevenson la plak..memang aku tak dapat gerak ke maner2..rase cam tunggu giliran nak kene bunuh je..
(bunuh ape pon kalau bawak rotan je?)

"ha,cepat tulis nama kat buku ni!.."

memang bebetol rase cam tertekan sampai penyek time tu...bebudak tu seperti memberi isyarat bahawa aku yang patut bersemuka dulu dengan buku keramat tu..dah memandangkan aku pon paling tua kan..beralah la pegi tulis dulu sambil berharap cikgu ni tak cam muke aku kat sekolah..ohoyy...malu siot..

dan...turun PREP lah kitorang...mission impossible betullah!
sejak je tragedi tu berlaku...aku tobat...
tobat lain kali kalau nak ponteng PREP,aku tanak sekali ramai2 camni..
sekali tertangkap perasaannya cam pendatang asing datang dari Somalia..
sebab setiap kali aku ponteng PREP sorang2..tak penah kantoi langsung...haha..
hish,serik ! serik !


risau plak aku nak bace entri ni balik malam nanti kang..gambar minah hantu ni punya pasal la...saboo je la.. (= =')




Sekian,terima kasih.





12 comments:

Fisha Adura said...

entry yg sgt-sgt lucu. teringat lak.masa zaman sekolah dulu. salu wat kje jahat camni. smpi sggp g masuk tnds, lari dari warden.hahaha..

done follow sini.hehehe
jom baca entry fisha lak.

keri ikhwan said...

panjangnya... mampu baca sampai perenggan ke 17 jer...
haha... padan muka...

Fidz Raymond said...

wahahaha! Seb bek dapat yg pompuan myra.. Ak ni har.. Tanggal sluar ad parot tau tk!!! Exco lak tu! Harhar! Rindu pulak asenye..

Fidz Raymond said...

untongla warden p0mpuan, dapat kt ktorang ni har warden laki. Aku ase berbirat dh blakang ak ni har! Exco plak tu! Haha! Tensen tol ak dok asrama. Haha

Hakimy Zamri said...

hahahah xD tobat lawak siot...tak takut pon myra..lawak lagi ada laa...HAHAHA

Cik Chokie said...

hahaha cian akak an . katoi sudah . habis lau sorang2 akak poteng acane ? hahaha miza xde pengalaman . bub miza just sekolah haria biase . bub ibu xbg pindah . haha miza budak baik at sekolah :P

zuk zuhaiza said...

tahu takpe myra, akak dah berkira kira nak baceke tak entri myra nie. sebab kat hostel nie tgah black out. duk online dlm gelap nie. huhu

myra azraff said...

fisha : kalau yg nyorok kat tandas tu kisah dorm lain.haha

fidz : untunglah aku pompuan..XD

keri : ko anak manje..x penah dok asrama ape ko tau?haha

kimy : ish,takut la gak kalau kau jadi aku...wahahah

cikchokie : kalau sorg2 x penah kantoi langsung..kalau nak rasa dok la hostel yer.:D

Miss Sue said...

hahaha..best la entry ni...first tu seram gak..ingat pasal antu ke hape rupa2nya pasal kene rotan je..hahah

Scya Lollita said...

betul2 betul betul
tak best ponteng prep reramai. huh! -.-

Fara said...

Ingatkan hantu ×̯× huu, nsib nda tbaca post ni waktu malam

Cik Chokie said...

hahaha xnak :P . kaka ce bagi tips acane supaya x kantoi :D . mana tahu ilmu berguna . haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

09 February 2012

Ni Apsal Terkejut Sangat Ni Ha ? Macam Nampak Hantu !





Assalamualaikum.



amaran : kalau korang jenis yang tak suka baca bende yang panjang berjela..sila pegi ke blog lain sekarang.aku tak memerlukan orang yang malas membaca untuk rasa terpaksa bace entri ni.




Ha'ah,kejadian ni berlaku time 2010..
time tu aku form 4.mak aih..sekarang dah 2012..

"apekah ? bapak lama..ko ingat lagi ke Myra??"
"sengal,aku blom cukup tua nak lupakan okey."

Petang tu kat asrama..macam biasa,balik je dari sekolah,lepas je mandi2 semua...(ade yang tak,tapi aku mandi tau!)..pepandailah bawak diri melabuhkan badan masing2 atas katil sementara menunggu detik 3.30 petang untuk semua turun PREP.hish,tak sedap kan ayat aku ni?nasib baik cita2 aku bukan penulis novel.kalau dapat bace 1 novel pon..mau setahun aku khatam.tak minat..

Entah kenapa,pada petang tu..semuanya seperti dah berpakat tanak turun PREP.padahal takde yang berkata2 pun..kalau in real life pun,aku menyampah sebenarnya nak turun2 PREP petang ni..dahla penat kat sekolah..petang tak dapat rehat,kene blaja plak..sabo je lah kan..tu bukannya asrama bapak aku kan?so aku kene ikut je lah..jadi macam biasa,ade yang dah tido nyenyak..(dah selamat sampai Singapore)..ade yang baring2 je tapi mengumpat dengan katil sebelah..setiap dorm ade 10 orang tau..lupa aku nak bagitau..ade yang tengah study kat katil..ish,rajinnya dia..dahla budak kelas aku jugak..

Selang beberapa minit,sorang budak dorm sebelah ni datang kat kitorang..kitorang pun sembang2 tak hengat dunia..tah hape yang disembangnya aku pun tak tau..sekali chipsmore yang terletak rapi kat loker aku pon aku keluarkan untuk ditibai bersama...tengok jam pon macam dah lebih 3.30..takde sorang pon nak turun..warden pon takde nak 'jemput' turun...aku tarik nafas lega sampai lupa nak lepaskan..nasib baik tak mampos..fuhhhhh....

Tiba-tiba...

Bunyi pintu dikuak sedikit sebanyak merendahkan volume ke-sembangan kitorang..katil kitorang memang penuh dengan baju yang disidai dengan rapi..(pompuan ni pembersih sket yer.haha)..sedang itu,tiba2 je suis kipas dimatikan...haish,ni yang aku bengang ni,asrama ni tak bayar letrik ke?dahla cuaca panas,hati pun panas..aku hanya mampu terpandangkan kaki di sebalik pintu tu memandangkan rupa katilku dah macam tempat persembunyian tentera2 darat..tertutup rapi je..kejadian ni berlaku dengan cepat ye..aku ni je yang menaip lelebih cam lama sangat detik2 cemas ni..aku tengok lagi kaki tu,kain ungu ? ya,baju batik asrama kitorang memang bertemakan ungu..aku tertanya2..semua budak dorm aku dah balik,habis sape pulak yang baru balik ni?hantu?

dah  sah la warden bengong!

pehh..tak dapat berkata2 aku time tu..minah terlebih sudah yang lagi 2 orang kat sebelah aku ni pon tercongok gak..(same macam aku)...yang lain2 plak masih di Singapore...aiseh,dia bawak rotan dah plak!
"pappp!bangun!"
satu libasan hinggap di punggung budak dorm aku yang paling jauh mengembara.(tido) di mana katilnya bebetul dekat dengan pintu..nafasku serta mereka  tercungap2 macam nampak hantu..
"aduhh..."..
balas dia sambil mengusap2 tempat yang kene libas tu..aku rase nak tergelak pun ade,tapi memandangkan ketakutan yang mencecah tahap 100 degree freezing point,aku simpan je lah gelak tu.tak jadi plak.

entah kenapa...nafas aku gila tercungap time tu..nak kate aku ade semput.adik aku je yang ade.
gilakk.cuak habis aku time tu..same la ngan dorang..tak mampu berkata pape langsung!(takut punya pasal)
ilmu ape tah yang cikgu ni guna sampai aku jadi camni..

"ni apsal terkejut sangat ni ha? cam nampak hantu ! "

suara garaunya menggegarkan sebentar dorm aku.
aku taknak la mengutuk kan..
mekap sama tebal dengan tumit wedges aku untuk hari raya tahun tu..
memandangkan pula beliau berbadan besar...
yep,kalau dah kondisi camni,memang patut perasaannya cam nampak hantu.

time tu kitorang kat atas katil..
please la..aku rasa cegampang sangat time tu..
nak ke kanan,konfem nampak muka cikgu tu...nak ke kiri,minah2 terlebih sudah tu buat Sekatan Stevenson la plak..memang aku tak dapat gerak ke maner2..rase cam tunggu giliran nak kene bunuh je..
(bunuh ape pon kalau bawak rotan je?)

"ha,cepat tulis nama kat buku ni!.."

memang bebetol rase cam tertekan sampai penyek time tu...bebudak tu seperti memberi isyarat bahawa aku yang patut bersemuka dulu dengan buku keramat tu..dah memandangkan aku pon paling tua kan..beralah la pegi tulis dulu sambil berharap cikgu ni tak cam muke aku kat sekolah..ohoyy...malu siot..

dan...turun PREP lah kitorang...mission impossible betullah!
sejak je tragedi tu berlaku...aku tobat...
tobat lain kali kalau nak ponteng PREP,aku tanak sekali ramai2 camni..
sekali tertangkap perasaannya cam pendatang asing datang dari Somalia..
sebab setiap kali aku ponteng PREP sorang2..tak penah kantoi langsung...haha..
hish,serik ! serik !


risau plak aku nak bace entri ni balik malam nanti kang..gambar minah hantu ni punya pasal la...saboo je la.. (= =')




Sekian,terima kasih.





12 comments:

Fisha Adura said...

entry yg sgt-sgt lucu. teringat lak.masa zaman sekolah dulu. salu wat kje jahat camni. smpi sggp g masuk tnds, lari dari warden.hahaha..

done follow sini.hehehe
jom baca entry fisha lak.

keri ikhwan said...

panjangnya... mampu baca sampai perenggan ke 17 jer...
haha... padan muka...

Fidz Raymond said...

wahahaha! Seb bek dapat yg pompuan myra.. Ak ni har.. Tanggal sluar ad parot tau tk!!! Exco lak tu! Harhar! Rindu pulak asenye..

Fidz Raymond said...

untongla warden p0mpuan, dapat kt ktorang ni har warden laki. Aku ase berbirat dh blakang ak ni har! Exco plak tu! Haha! Tensen tol ak dok asrama. Haha

Hakimy Zamri said...

hahahah xD tobat lawak siot...tak takut pon myra..lawak lagi ada laa...HAHAHA

Cik Chokie said...

hahaha cian akak an . katoi sudah . habis lau sorang2 akak poteng acane ? hahaha miza xde pengalaman . bub miza just sekolah haria biase . bub ibu xbg pindah . haha miza budak baik at sekolah :P

zuk zuhaiza said...

tahu takpe myra, akak dah berkira kira nak baceke tak entri myra nie. sebab kat hostel nie tgah black out. duk online dlm gelap nie. huhu

myra azraff said...

fisha : kalau yg nyorok kat tandas tu kisah dorm lain.haha

fidz : untunglah aku pompuan..XD

keri : ko anak manje..x penah dok asrama ape ko tau?haha

kimy : ish,takut la gak kalau kau jadi aku...wahahah

cikchokie : kalau sorg2 x penah kantoi langsung..kalau nak rasa dok la hostel yer.:D

Miss Sue said...

hahaha..best la entry ni...first tu seram gak..ingat pasal antu ke hape rupa2nya pasal kene rotan je..hahah

Scya Lollita said...

betul2 betul betul
tak best ponteng prep reramai. huh! -.-

Fara said...

Ingatkan hantu ×̯× huu, nsib nda tbaca post ni waktu malam

Cik Chokie said...

hahaha xnak :P . kaka ce bagi tips acane supaya x kantoi :D . mana tahu ilmu berguna . haha