15 February 2012

Perhatian : Kita Sebagai Seorang Blogger..Mestilah Begitu...Mestilah Begini...!





Assalamualaikum.




fuh!comel gila!wuwuwuwu...meow meow...^o^
*curik kat Tumblr.


Kita sebagai blogger yang cun melecun,kacak lagi berwibawa...serta segak..
(tambah lagi jika perlu)


MESTILAH...



1 ) BALAS KOMEN PEMBACA

Seriously la..bagi aku,balas komen2 pembaca tu sangat2 la penting..ha,siap bold lagik..ingat senang ke nak dapat respons daripada diorang?ish ish..kalau bagi aku la kan,dapat 1 komen tu pun dah rasa sangat2 dihargai..walaupun komen tu banyak macam mane pun,kita tetap kena balas..sebab kadang2..ade pembaca yang akan check balik komen2 yang dia penah bagi..sebab dia nak tengok kalau2 tuan blog tu bagi respon balik..jadi hargailah pembaca kita..bagi aku,yang komen2 tu la yang banyak bagi aku semangat untuk teruskan ber-blogging..jangan pulak mentang2 dah dapat banyak komen..korang biar camtu je..sebab taknak nampak jumlah komen yang banyak tu rupa2nya tersenarai nama korang sekali..apaa daa..podahh cittt ! =_=


2 ) UCAPAN DI CHATBOX

Kadang2 ada yang guna cara untuk mem-promote entri baru diorang dari chatbox ke chatbox..eh,aku rasa..tak patut la buat camtu..sorry to say la...aku tau tak salah..cuma bagi pandangan aku..nampak sangat macam tak ikhlas nak datang kat blog kita..target cuma nak promote entri2 baru...kalau aku lebih suka greet diorang..agar diorang rasa lebih dihargai..kalau aku rasa aku ter-singgah kat blog yang agak cantik..aku memang akan puji..what you got is what you deserved..aku terus terang je..aku takdelah sebok nak promote entri aku sana sini kat chatbox orang lain..tak sweet bak hang ! koh koh koh...


3 ) FOLLOW TAK IKHLAS

isk..isk..ade jugak manusia yang camni..ade yang follow kita semata2 nak kita follow dia balik je..tu je lah keje ko..hah,kan aku dah bengang ni...siye jer kan bila dapat tau..aku suka kalau korang follow memaner blog sebab blog tu ade tarikan dia sendiri atau maybe entri2 dia agak menarik...bukan hanya sekadar...

"hai,saye dah follow awak,follow la titew balik err..."

"hye,jom follow saye,nanti saye follow awak balik..." (bunyi agak gampang)

"aku dah follow ko..ko tak follow aku balik..siap arhh ko.." (sori,yang ni rekaan)

tapi aku hargai sapa yang sudi follow aku tapi tak paksa aku follow dia balik..bagaimanapun..aku tetap follow balik dorang dengan hati yang suci (ececeh!)..FOLLOW-LAH DENGAN IKHLAS,TAK IKHLAS..memang asdfghjkl la aku cakap..fuuuu fuuuuu fuuuuu


4 ) KALAU NAK KOMEN,BACA BAGI HABIS ENTRI TU.

hish..yang ni kedengaran agak nak mintak pelempang..ok lah contoh..punya panjang lebar korang buat entri tu...(penat menaip,penat perah idea..).tetibe ade la manusia2 yang bagi komen berbaur begini...

" entri yang bagus,keep it up! "

" untung la...huhuhu..." (padahal entri tu takde kene mengene dengan UNTUNG pon)

" titew setuju! (ntah ape yang ko setuju ntah...)"

entri yang superb!teruskan menulis...." (sori,aku menaip)

dasar forever alone..dari situ nampak sangat dia tak baca habis pun dengan entri kita..tah2 tengok tajuk je..pastu terus komen..paham ape pon tidak..tapi takpe,bagus gak..bertambah sket jumlah komen titew kan kan?puih!maybe ni salah satu cara kenapa entri mereka..(si peng-komen tu)..jumlah2 komennya retiss bak hang! sebab kalau 10 blog dia dok bagi komen yang sama cam contoh kat atas,10 orang tadi tu la datang bagi komen balik kat blog dia tadi..dengan penuh bersemangatnya...(paham tak?)...hukum karma yang agak gedik..


5 ) IKLAN KAT CHATBOX.

kalau yang ni..ramai kot penah kena..tak bermaruah betul..hah!pegi chatbox orang lain,tapi link yang dibagi direct terus ke churp2..nuffnang..says.my.bla bla bla..(paham ke tak ni?)..kalau yang dah terbiasa terus klik nama2 kat chatbox tu..nasib arh..ko yang bagi untung kat dorang..tu yang KAYA GILER jadiknya dorang sampai sebok buat entri besar2 an dapat duet dari pihak pengiklanan tu..kalau korang nak buat kat chatbox aku..jangan harap nak dapat sesen pon..sebab aku hala dulu cursor kat setiap nama kat chatbox..and aku akan tengok link yang keluar kat bawah..(kan aku dah membebel ni)..so siye2 je lah usaha korang tu..jadi kepada anda..ikutlah cara saya okey..tak baik dapat keuntungan dari cara yang salah..giler sogehh namanya tu...



p/s : baru tukar lagu blog.header made from paint.buruk kan?haha =_=






Sekian,terima kasih.


45 comments:

Hanim Irsyad said...

setuju ngan mira.
follow mesty ikhlas!
yes!! sbelum komen mesty bace sampai abes!!
haha. pasal chatbox tuw, same la kite. hala cursor tuw dulu. tgk link dye.. ntah kemende ntah, nak kaya tp wut mende tak betul. tak suke!
okey. header mira comel. jeles!

Hakimy Zamri said...

perghhh! myra, terbaik laa entri ni. yang pasai follow i follow me follow u tuu aku agak tak puas hati..huhu..ikut suka je paksa..tapi aku follow jaa..aku follow ikhlas..asalkan diorang happy..hehe :)

NiaLidia. said...

hehe yeahh balas komen sgt penting. kalau hubungan sehala je tak menjadi lah kan kan, yg bab folow back tu err annoying ==' tp rasa nak bg pang pang je bab iklan tu. haih cara kotor =='

M@W@R Q@SeH said...

ada follower yg dh follow agknya bila kita x follow dia...dia unfollow kita...ermmm pelik gak kn...biar la ikhlas nk follow blog sesape pn...

Nelly The Strange said...

bab follow memang bengang gak kadang-II ...
follow je , then tak muncul2 ... adoi ~

hafizaiman95 @ fizs said...

setuju dengan akak..
ramailah blogger yang tak baca smpai habis, then komen yg tiada langsung pendapat daripadsa mereka..

pasl follower pulak, yang join segmen tu biasala.. sy pun ckp mcm tu.. tapi yang sy tak puas hati yang komen entry saya semata-mata nak suruh follow blog dia.. ntah2 entry saya tu dia tak baca.. penat sy tulis... hehehe

Omey Shariffudin said...

sokong semuanya! ade yang sampai menipu kate dah follow. pastu suroh follow balek. kite dengan lurus bendulnya pegi la follow. tapi sebenarnye orang tu tak follow pon.
pastu jadi jahat, unfollow balek. HAHA. yeay! xD
err.. kucing tu comel. boleh bagi omey tak? xD

zuk zuhaiza said...

setuju dengan semua yg myra cakap.

tak suka bab i follo u, u follo i tu.

iklan kat chatbox tu pun. akak pun buat menda yg same mcm myra cakap. tgok dulu name kat chatbox tu link ke blog atau ke menda lain entah ape ape.

ikhlas. entri ini bagus. eheee

Mr.Trollulz said...

Hohoho. Ok, ni je nak komen. :)

Mie Hishamuddin said...

setuju dengan semua! ^_^ part no.5 tu quite sakit hati la...setiap kali orang chat dia banyak dia dapat..kita?? sesen tarak...miahaha

Mr.Trollulz said...

Dari atas sampai bawah habis baca. Semuanya memang dah saya hadapi sepanjang tiga empat tahun ni melalui pelbagai jenis blog cubaan. Hahaha.

Tenang tenang lar. Semuanya memang sakitkan hati tapi bab iklan tuh, boleh tengok link dulu lain kali. Kalau saya, depa bagi short url, memang kena troll habis habis kalau dapat tau sapa pemiliknya. Sebab tuh tak pasang chat box dah. sure terkena dan butt hurt nanti. kekeke.

Hal keempat tuh, mereka terlalu sibuk blogwalking kot. Padahal kalau mereka mahirkan SEO tak perlu nak blogwalking bagai ni semua. Just buat entry, publish, ping entri kat mana mana. blogwalking sehari 10-20 blog yang sama dah memadai untuk mengeratkan hubungan antara blogger. bookmark blog yang betul betul kita sukat. tak payah follow pun tak apa sebab unique visitor tuh penting. :)

Okay. cukup lar bebelan di petang hari. :)

nanad said...

baiklah myra T^T
huuu~

myra azraff said...

hanim : tu la pasal,carik keuntungan cara kotor..tak baik tak baik...ish ish...^.^..terima kasih..

kimy : kimy,aku pon buat camtu gak.tpi skarang malas nak layan yg buat stail gitu.wuwuwu..dorang happy tapi aku x happy..:')

m@w@ar : isk,tu lagi kejam..yep,follow biarlah ikhlas:)

nelly : penah gak kene camtu,tapi buat donno je lepas check nama dia xde kat follower tu..

hafizaiman : haha..pelik gak kan,komen semata2 suruh follow or dia dah follow kita..rase nak tumbok pon ade..wakaka

Fakhrul Haiyin said...

mantap entri ni. konfem ramai yg trasa ni. haha. kejammmm.

p/s: untung la ! [xda kna mngena pon kn] wahahaaa.

myra azraff said...

omey : hehe..itu cara terbaik..kucing ni mmg comel!geram..amek la..huhu

zuk : trimas kak yg cantik..same la kita..kene check dulu link tu nak kemaner..kalau tak,dorang untung,kite rugi..:)

mie : sebab tu kene rajin hala cursor kat link tu agar x mudah ditipu^_^

mr.troll : akhirnya encik muncul!wahaha..yes yes..kalau dah terer SEO x payah susah nak pegi maner2 dah,traffik kat blog je dah up2 gitu..kena pandai la letak tajuk entri yg gempak..wuwuwu..best komen mr.troll tu..den setuju :)

nanad : kenapa kak?sedih je bunyinya...wuwuwu..chill^0^

fakhrul : wahaha..harap2 yg terasa tu cepat2 la berubah...*untunglaa berubah..haha

Cik Chokie said...

hahaha adik dulu cam tuh . DULUUU . haha g blog orang suka promrote . fewww kena berubah :') .

n dulu masa budak hingusan xbape nak hingus penah main i follow u u follow me , tp kejap je . bab bile baca at blog orang lain . itu adalah sebab orang xsuka kite ^_^

berubah ke arah kebaikan adalah lebih baik kan kakak ? :)

keri ikhwan said...

1. setuju. klu tak balas setiap komen pun sekurang2nya pilih 2-3 komen utk dijawab... lagi2 klu komen yg berbentuk soalan yg perlukan feedback dr blogger tu...

2. yg ni aku ok jer... promote entri yg baik digalakkan (tp sgt jarang buat cmni).. tp skurang2nya bg la pujian/komen pasal blog/ucap selamat ke

3. giler glemer, nk nmpak hebat, tu guna taktik camtu... lg best klu orng folow kite sbb suka.

4. yg ni paling nyampah. baru baca tajuk trus komen, semata2 nk suh orng komen blik entri. tp kurang setuju ngan ayat2 yg ko bg tu... yg hangin blum ape2 lg dah hentam kita sbb x setuju dgn tjuk, pastu malu sndri.

5. kaya la sangat. semata2 nk 2-3 posen guna cara menipu -_-

*sori klu komen ni lg pnjg dr entri ko. haha. (ni pun aku baca tajuk je trus komen)

fatinlea said...

pergh ... zasss bace entri myra nih. aku slalu gak r buat silap terutama dalam bab2 nak reply komen tuh... suka lambat2kan...

anyway nak komen header myra... santek betulla... macam style lukisan manga-ape-ntah-yang-ninja-immortal tuh. likey!

suhazwani said...

HAHA ! macam tu rupenyer. pernah jugak pergi letak link entri dekat chatbox orang.tapi sekali je lah.
komen pulak selalunye tak balas sebab fikir "tak de orang bace pon".haha.maklumlah.follower pon ciput. ahahah :D

mirmashi said...

erkk . terasa yg no 4 :P . tp saya baca habis entry awakk :)) . anyway , lawa laa header , x burok pom . siyes guna paint ehh ? nice art laa >.<

Shima Yahya said...

okay setuju ! bab yang u follow me , i follow u back . batak follower -,-

merahitujambu said...

cantik laa header baru dia

Amyra Azhar said...

hahaha, benar sungguh itu! klu tak ikut, payah lah, tp myra paling suka bab komen tuu! huhu komen penting gak! tp kena la baca dulu ^^,

wani ★ wina said...

pandai kucing tu minum air kotak :3

miss faten said...

Semua hujah adik akak sokong hehe :)
Tapi kalau bab mengomen tu, akak biasanya buat sekaligus jep. Tak suka komen satu-satu. So komen akak mesti akan jadi paling panjang dalam ruangan komen. Faham x? :D


By the way, semoga berjaya dalam SPM nanti ^^ *tetiba*

myra azraff said...

cikchokie : wakaka..akk suka bace komen dek chokie..takpe la adik..tu dulu...ade masa..kita boleh baiki kekurangan kita tu..agar menjadi lebih baik :)

keri : haha..tak kesah la keri..panjang2 pon aku tetap bace..lgi pnjang lagi aku suka..pasal no 4 tu..aku x penah kene camtu..so aku bagi contoh yg positif je..wakaka

fatinlea : reply lambat2 pun takpe..asal reply..hehe..mcm manga ke?huhu

suhazwani : haha..follower ciput pun..dapat jugak komen..:)

mirmashi : wahaha...mmg guna paint...trimas mirmashi..comel nama tu...^^

myra azraff said...

shima : memang batak...kan kan...

merahitujambu : saya rasa header akak lagiiiiii cantik...seriyes ni..hehe

amyra : baca baru komen..baru faham ape yg nak disampaikan..:))

wani : wakaka..comel kan?:D

miss faten : trimas kak,saya pun buat stail balas komen biar kasi banyak2..jimat..:DD

★ aIsyaH ★ said...

ha'a..sy p0n xsuke kalau dy ckp "i da f0l0w u..f0ll0w me back k.." kdg2 mls nk lyn..y lg xthn kalau dy kata da f0l0w tp xf0ll0w p0n..y tu lg2 mls nk lyn..
y tggl link churp2 tu..biasanya sy tr0s p delete..:)

Ratu Lissa said...

saya sokong yg point number-4 tu. kengkadang ada blogger tu baca tajuk je, pastuh komen. padahal kita cerita lain.

ramai sgt yg komen based on post title. normal lah tu kan, kan ?? saya pun pernah buat mcm tu :P

huda jamil said...

betul2 sgt tak patut kan buat mcm tu.

geram bila part yang last sekali. kita dah semanagt2 bukak, last2 masuk ke link dia.

dia mmg kaya, tp tak patut lah.

hamzah ian said...

ingatkan aku sorang je perasaan sebegini.. huhu

yad'z said...

saye sempat nak pi lawat balik je blog yang mengomen..... tapi tak sempat nak balas balik komen kat blog senirik.. i'll try my best after dizz.. sobbs sobbs

myra azraff said...

aisyah : saya pun malas dah nak layan ayat keramat tu.huhu

ratulissa : kdg2 tu jugak taktik kotor untuk entri dorg pulak dpt banyak komen..isk sik

huda : kaya tapi x kena cara...harap2 tobat...haha

hamzah : tidak2..semua berperasaan sebegini..yg xder perasaan tu..isk isk..teruk..wahaha

yad'z : okey...teruskan..:))

aimie said...

LOL setuju . tapi yang tang comment tu kita jrang balas balik hahaha :p ops ! takpe2 insyaAllah nnti kita akan cuba balas :p


http://dalilamimi-mimiepotpet.blogspot.com/

Ayie Abas said...

suka tgok pic entry kucen minum air kotak tu. :D

Sharifah Salwa Mohd Jafri said...

setuju . selalu gak kene camni .

yad'z said...

hukhuk.. i will~

Teesaz said...

hitu la dia, tak besh jugak idea i folo u u folo bek.. letih haih kalo ada lapan belas org macam ni..

Anis Diyana said...

serius,anis hargai kalau owner blog tu balas komen anis kat post dia.Terasa diri ini dihargai xD Bila dia balas komen kita rasa cam nak komen lagi lagi dan lagi.Muahahahahh

aisya said...

baru buat entry pasal follow2 ni sekali terbaca entry ni.. haish, xtau la.. kdg2 penat je kite taip entry, entah diorg bace ke tak.. tu yg still lagi buat bnde yg same.. hmm..

Yumida said...

aah...yg bg komen kt box kita...sgt2 dihargai...part yg mintak di polo balik tu....hmmmm...aku kn baik ati..aku polo je...aku ske pd entry yg buat penulisan hak milik sendiri..kengkdg...byk yg blogger ni ske kopi2...ntah btol entah x sumber tu..nyampah!

btw..thanks bg komen psl my vector tu...

Eiqa Lyka Vandetta said...

dulu masa masih baru dalam dunia blog, pernah lah buat camtu. hehehe. tp dah lama-lama ni. dah tak buat dh.

myra azraff said...

aimie : haha..balas tu penting..lambat pun takpe..asal dibalas..:)

ayie : wakaka..comel kan?

sharifah : semua penah kena...cuma ade yg x amek kesah...:)

yad'z : yes you will^^

teesaz : tak payah layan yg buat stail gitu.wakaka

AD : hehe...betul lettuwww:)

aisya : oo..saya dah bace..setuju jugak dgn entri akak tu...:)

Mohd Norafzal said...

yang no 4 tu mmg masuk akal.hehe kengkadang dorang baca yg bawah2 je..takpun baca sekali imbas.hehe

bdw entry yang bagus, keep it up.kahkahkah :D *mcm sama je bunyiknye :D

myra azraff said...

yumida : wakaka..dah takder idea lettuw..kejenya nak kopi pes je kan?huhu

eiqa : baguslah camtu...:))

afzal : tu la pasal..tah2 takut salah bace je..terus direct nak komen..koh koh:D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 February 2012

Perhatian : Kita Sebagai Seorang Blogger..Mestilah Begitu...Mestilah Begini...!





Assalamualaikum.




fuh!comel gila!wuwuwuwu...meow meow...^o^
*curik kat Tumblr.


Kita sebagai blogger yang cun melecun,kacak lagi berwibawa...serta segak..
(tambah lagi jika perlu)


MESTILAH...



1 ) BALAS KOMEN PEMBACA

Seriously la..bagi aku,balas komen2 pembaca tu sangat2 la penting..ha,siap bold lagik..ingat senang ke nak dapat respons daripada diorang?ish ish..kalau bagi aku la kan,dapat 1 komen tu pun dah rasa sangat2 dihargai..walaupun komen tu banyak macam mane pun,kita tetap kena balas..sebab kadang2..ade pembaca yang akan check balik komen2 yang dia penah bagi..sebab dia nak tengok kalau2 tuan blog tu bagi respon balik..jadi hargailah pembaca kita..bagi aku,yang komen2 tu la yang banyak bagi aku semangat untuk teruskan ber-blogging..jangan pulak mentang2 dah dapat banyak komen..korang biar camtu je..sebab taknak nampak jumlah komen yang banyak tu rupa2nya tersenarai nama korang sekali..apaa daa..podahh cittt ! =_=


2 ) UCAPAN DI CHATBOX

Kadang2 ada yang guna cara untuk mem-promote entri baru diorang dari chatbox ke chatbox..eh,aku rasa..tak patut la buat camtu..sorry to say la...aku tau tak salah..cuma bagi pandangan aku..nampak sangat macam tak ikhlas nak datang kat blog kita..target cuma nak promote entri2 baru...kalau aku lebih suka greet diorang..agar diorang rasa lebih dihargai..kalau aku rasa aku ter-singgah kat blog yang agak cantik..aku memang akan puji..what you got is what you deserved..aku terus terang je..aku takdelah sebok nak promote entri aku sana sini kat chatbox orang lain..tak sweet bak hang ! koh koh koh...


3 ) FOLLOW TAK IKHLAS

isk..isk..ade jugak manusia yang camni..ade yang follow kita semata2 nak kita follow dia balik je..tu je lah keje ko..hah,kan aku dah bengang ni...siye jer kan bila dapat tau..aku suka kalau korang follow memaner blog sebab blog tu ade tarikan dia sendiri atau maybe entri2 dia agak menarik...bukan hanya sekadar...

"hai,saye dah follow awak,follow la titew balik err..."

"hye,jom follow saye,nanti saye follow awak balik..." (bunyi agak gampang)

"aku dah follow ko..ko tak follow aku balik..siap arhh ko.." (sori,yang ni rekaan)

tapi aku hargai sapa yang sudi follow aku tapi tak paksa aku follow dia balik..bagaimanapun..aku tetap follow balik dorang dengan hati yang suci (ececeh!)..FOLLOW-LAH DENGAN IKHLAS,TAK IKHLAS..memang asdfghjkl la aku cakap..fuuuu fuuuuu fuuuuu


4 ) KALAU NAK KOMEN,BACA BAGI HABIS ENTRI TU.

hish..yang ni kedengaran agak nak mintak pelempang..ok lah contoh..punya panjang lebar korang buat entri tu...(penat menaip,penat perah idea..).tetibe ade la manusia2 yang bagi komen berbaur begini...

" entri yang bagus,keep it up! "

" untung la...huhuhu..." (padahal entri tu takde kene mengene dengan UNTUNG pon)

" titew setuju! (ntah ape yang ko setuju ntah...)"

entri yang superb!teruskan menulis...." (sori,aku menaip)

dasar forever alone..dari situ nampak sangat dia tak baca habis pun dengan entri kita..tah2 tengok tajuk je..pastu terus komen..paham ape pon tidak..tapi takpe,bagus gak..bertambah sket jumlah komen titew kan kan?puih!maybe ni salah satu cara kenapa entri mereka..(si peng-komen tu)..jumlah2 komennya retiss bak hang! sebab kalau 10 blog dia dok bagi komen yang sama cam contoh kat atas,10 orang tadi tu la datang bagi komen balik kat blog dia tadi..dengan penuh bersemangatnya...(paham tak?)...hukum karma yang agak gedik..


5 ) IKLAN KAT CHATBOX.

kalau yang ni..ramai kot penah kena..tak bermaruah betul..hah!pegi chatbox orang lain,tapi link yang dibagi direct terus ke churp2..nuffnang..says.my.bla bla bla..(paham ke tak ni?)..kalau yang dah terbiasa terus klik nama2 kat chatbox tu..nasib arh..ko yang bagi untung kat dorang..tu yang KAYA GILER jadiknya dorang sampai sebok buat entri besar2 an dapat duet dari pihak pengiklanan tu..kalau korang nak buat kat chatbox aku..jangan harap nak dapat sesen pon..sebab aku hala dulu cursor kat setiap nama kat chatbox..and aku akan tengok link yang keluar kat bawah..(kan aku dah membebel ni)..so siye2 je lah usaha korang tu..jadi kepada anda..ikutlah cara saya okey..tak baik dapat keuntungan dari cara yang salah..giler sogehh namanya tu...



p/s : baru tukar lagu blog.header made from paint.buruk kan?haha =_=






Sekian,terima kasih.


45 comments:

Hanim Irsyad said...

setuju ngan mira.
follow mesty ikhlas!
yes!! sbelum komen mesty bace sampai abes!!
haha. pasal chatbox tuw, same la kite. hala cursor tuw dulu. tgk link dye.. ntah kemende ntah, nak kaya tp wut mende tak betul. tak suke!
okey. header mira comel. jeles!

Hakimy Zamri said...

perghhh! myra, terbaik laa entri ni. yang pasai follow i follow me follow u tuu aku agak tak puas hati..huhu..ikut suka je paksa..tapi aku follow jaa..aku follow ikhlas..asalkan diorang happy..hehe :)

NiaLidia. said...

hehe yeahh balas komen sgt penting. kalau hubungan sehala je tak menjadi lah kan kan, yg bab folow back tu err annoying ==' tp rasa nak bg pang pang je bab iklan tu. haih cara kotor =='

M@W@R Q@SeH said...

ada follower yg dh follow agknya bila kita x follow dia...dia unfollow kita...ermmm pelik gak kn...biar la ikhlas nk follow blog sesape pn...

Nelly The Strange said...

bab follow memang bengang gak kadang-II ...
follow je , then tak muncul2 ... adoi ~

hafizaiman95 @ fizs said...

setuju dengan akak..
ramailah blogger yang tak baca smpai habis, then komen yg tiada langsung pendapat daripadsa mereka..

pasl follower pulak, yang join segmen tu biasala.. sy pun ckp mcm tu.. tapi yang sy tak puas hati yang komen entry saya semata-mata nak suruh follow blog dia.. ntah2 entry saya tu dia tak baca.. penat sy tulis... hehehe

Omey Shariffudin said...

sokong semuanya! ade yang sampai menipu kate dah follow. pastu suroh follow balek. kite dengan lurus bendulnya pegi la follow. tapi sebenarnye orang tu tak follow pon.
pastu jadi jahat, unfollow balek. HAHA. yeay! xD
err.. kucing tu comel. boleh bagi omey tak? xD

zuk zuhaiza said...

setuju dengan semua yg myra cakap.

tak suka bab i follo u, u follo i tu.

iklan kat chatbox tu pun. akak pun buat menda yg same mcm myra cakap. tgok dulu name kat chatbox tu link ke blog atau ke menda lain entah ape ape.

ikhlas. entri ini bagus. eheee

Mr.Trollulz said...

Hohoho. Ok, ni je nak komen. :)

Mie Hishamuddin said...

setuju dengan semua! ^_^ part no.5 tu quite sakit hati la...setiap kali orang chat dia banyak dia dapat..kita?? sesen tarak...miahaha

Mr.Trollulz said...

Dari atas sampai bawah habis baca. Semuanya memang dah saya hadapi sepanjang tiga empat tahun ni melalui pelbagai jenis blog cubaan. Hahaha.

Tenang tenang lar. Semuanya memang sakitkan hati tapi bab iklan tuh, boleh tengok link dulu lain kali. Kalau saya, depa bagi short url, memang kena troll habis habis kalau dapat tau sapa pemiliknya. Sebab tuh tak pasang chat box dah. sure terkena dan butt hurt nanti. kekeke.

Hal keempat tuh, mereka terlalu sibuk blogwalking kot. Padahal kalau mereka mahirkan SEO tak perlu nak blogwalking bagai ni semua. Just buat entry, publish, ping entri kat mana mana. blogwalking sehari 10-20 blog yang sama dah memadai untuk mengeratkan hubungan antara blogger. bookmark blog yang betul betul kita sukat. tak payah follow pun tak apa sebab unique visitor tuh penting. :)

Okay. cukup lar bebelan di petang hari. :)

nanad said...

baiklah myra T^T
huuu~

myra azraff said...

hanim : tu la pasal,carik keuntungan cara kotor..tak baik tak baik...ish ish...^.^..terima kasih..

kimy : kimy,aku pon buat camtu gak.tpi skarang malas nak layan yg buat stail gitu.wuwuwu..dorang happy tapi aku x happy..:')

m@w@ar : isk,tu lagi kejam..yep,follow biarlah ikhlas:)

nelly : penah gak kene camtu,tapi buat donno je lepas check nama dia xde kat follower tu..

hafizaiman : haha..pelik gak kan,komen semata2 suruh follow or dia dah follow kita..rase nak tumbok pon ade..wakaka

Fakhrul Haiyin said...

mantap entri ni. konfem ramai yg trasa ni. haha. kejammmm.

p/s: untung la ! [xda kna mngena pon kn] wahahaaa.

myra azraff said...

omey : hehe..itu cara terbaik..kucing ni mmg comel!geram..amek la..huhu

zuk : trimas kak yg cantik..same la kita..kene check dulu link tu nak kemaner..kalau tak,dorang untung,kite rugi..:)

mie : sebab tu kene rajin hala cursor kat link tu agar x mudah ditipu^_^

mr.troll : akhirnya encik muncul!wahaha..yes yes..kalau dah terer SEO x payah susah nak pegi maner2 dah,traffik kat blog je dah up2 gitu..kena pandai la letak tajuk entri yg gempak..wuwuwu..best komen mr.troll tu..den setuju :)

nanad : kenapa kak?sedih je bunyinya...wuwuwu..chill^0^

fakhrul : wahaha..harap2 yg terasa tu cepat2 la berubah...*untunglaa berubah..haha

Cik Chokie said...

hahaha adik dulu cam tuh . DULUUU . haha g blog orang suka promrote . fewww kena berubah :') .

n dulu masa budak hingusan xbape nak hingus penah main i follow u u follow me , tp kejap je . bab bile baca at blog orang lain . itu adalah sebab orang xsuka kite ^_^

berubah ke arah kebaikan adalah lebih baik kan kakak ? :)

keri ikhwan said...

1. setuju. klu tak balas setiap komen pun sekurang2nya pilih 2-3 komen utk dijawab... lagi2 klu komen yg berbentuk soalan yg perlukan feedback dr blogger tu...

2. yg ni aku ok jer... promote entri yg baik digalakkan (tp sgt jarang buat cmni).. tp skurang2nya bg la pujian/komen pasal blog/ucap selamat ke

3. giler glemer, nk nmpak hebat, tu guna taktik camtu... lg best klu orng folow kite sbb suka.

4. yg ni paling nyampah. baru baca tajuk trus komen, semata2 nk suh orng komen blik entri. tp kurang setuju ngan ayat2 yg ko bg tu... yg hangin blum ape2 lg dah hentam kita sbb x setuju dgn tjuk, pastu malu sndri.

5. kaya la sangat. semata2 nk 2-3 posen guna cara menipu -_-

*sori klu komen ni lg pnjg dr entri ko. haha. (ni pun aku baca tajuk je trus komen)

fatinlea said...

pergh ... zasss bace entri myra nih. aku slalu gak r buat silap terutama dalam bab2 nak reply komen tuh... suka lambat2kan...

anyway nak komen header myra... santek betulla... macam style lukisan manga-ape-ntah-yang-ninja-immortal tuh. likey!

suhazwani said...

HAHA ! macam tu rupenyer. pernah jugak pergi letak link entri dekat chatbox orang.tapi sekali je lah.
komen pulak selalunye tak balas sebab fikir "tak de orang bace pon".haha.maklumlah.follower pon ciput. ahahah :D

mirmashi said...

erkk . terasa yg no 4 :P . tp saya baca habis entry awakk :)) . anyway , lawa laa header , x burok pom . siyes guna paint ehh ? nice art laa >.<

Shima Yahya said...

okay setuju ! bab yang u follow me , i follow u back . batak follower -,-

merahitujambu said...

cantik laa header baru dia

Amyra Azhar said...

hahaha, benar sungguh itu! klu tak ikut, payah lah, tp myra paling suka bab komen tuu! huhu komen penting gak! tp kena la baca dulu ^^,

wani ★ wina said...

pandai kucing tu minum air kotak :3

miss faten said...

Semua hujah adik akak sokong hehe :)
Tapi kalau bab mengomen tu, akak biasanya buat sekaligus jep. Tak suka komen satu-satu. So komen akak mesti akan jadi paling panjang dalam ruangan komen. Faham x? :D


By the way, semoga berjaya dalam SPM nanti ^^ *tetiba*

myra azraff said...

cikchokie : wakaka..akk suka bace komen dek chokie..takpe la adik..tu dulu...ade masa..kita boleh baiki kekurangan kita tu..agar menjadi lebih baik :)

keri : haha..tak kesah la keri..panjang2 pon aku tetap bace..lgi pnjang lagi aku suka..pasal no 4 tu..aku x penah kene camtu..so aku bagi contoh yg positif je..wakaka

fatinlea : reply lambat2 pun takpe..asal reply..hehe..mcm manga ke?huhu

suhazwani : haha..follower ciput pun..dapat jugak komen..:)

mirmashi : wahaha...mmg guna paint...trimas mirmashi..comel nama tu...^^

myra azraff said...

shima : memang batak...kan kan...

merahitujambu : saya rasa header akak lagiiiiii cantik...seriyes ni..hehe

amyra : baca baru komen..baru faham ape yg nak disampaikan..:))

wani : wakaka..comel kan?:D

miss faten : trimas kak,saya pun buat stail balas komen biar kasi banyak2..jimat..:DD

★ aIsyaH ★ said...

ha'a..sy p0n xsuke kalau dy ckp "i da f0l0w u..f0ll0w me back k.." kdg2 mls nk lyn..y lg xthn kalau dy kata da f0l0w tp xf0ll0w p0n..y tu lg2 mls nk lyn..
y tggl link churp2 tu..biasanya sy tr0s p delete..:)

Ratu Lissa said...

saya sokong yg point number-4 tu. kengkadang ada blogger tu baca tajuk je, pastuh komen. padahal kita cerita lain.

ramai sgt yg komen based on post title. normal lah tu kan, kan ?? saya pun pernah buat mcm tu :P

huda jamil said...

betul2 sgt tak patut kan buat mcm tu.

geram bila part yang last sekali. kita dah semanagt2 bukak, last2 masuk ke link dia.

dia mmg kaya, tp tak patut lah.

hamzah ian said...

ingatkan aku sorang je perasaan sebegini.. huhu

yad'z said...

saye sempat nak pi lawat balik je blog yang mengomen..... tapi tak sempat nak balas balik komen kat blog senirik.. i'll try my best after dizz.. sobbs sobbs

myra azraff said...

aisyah : saya pun malas dah nak layan ayat keramat tu.huhu

ratulissa : kdg2 tu jugak taktik kotor untuk entri dorg pulak dpt banyak komen..isk sik

huda : kaya tapi x kena cara...harap2 tobat...haha

hamzah : tidak2..semua berperasaan sebegini..yg xder perasaan tu..isk isk..teruk..wahaha

yad'z : okey...teruskan..:))

aimie said...

LOL setuju . tapi yang tang comment tu kita jrang balas balik hahaha :p ops ! takpe2 insyaAllah nnti kita akan cuba balas :p


http://dalilamimi-mimiepotpet.blogspot.com/

Ayie Abas said...

suka tgok pic entry kucen minum air kotak tu. :D

Sharifah Salwa Mohd Jafri said...

setuju . selalu gak kene camni .

yad'z said...

hukhuk.. i will~

Teesaz said...

hitu la dia, tak besh jugak idea i folo u u folo bek.. letih haih kalo ada lapan belas org macam ni..

Anis Diyana said...

serius,anis hargai kalau owner blog tu balas komen anis kat post dia.Terasa diri ini dihargai xD Bila dia balas komen kita rasa cam nak komen lagi lagi dan lagi.Muahahahahh

aisya said...

baru buat entry pasal follow2 ni sekali terbaca entry ni.. haish, xtau la.. kdg2 penat je kite taip entry, entah diorg bace ke tak.. tu yg still lagi buat bnde yg same.. hmm..

Yumida said...

aah...yg bg komen kt box kita...sgt2 dihargai...part yg mintak di polo balik tu....hmmmm...aku kn baik ati..aku polo je...aku ske pd entry yg buat penulisan hak milik sendiri..kengkdg...byk yg blogger ni ske kopi2...ntah btol entah x sumber tu..nyampah!

btw..thanks bg komen psl my vector tu...

Eiqa Lyka Vandetta said...

dulu masa masih baru dalam dunia blog, pernah lah buat camtu. hehehe. tp dah lama-lama ni. dah tak buat dh.

myra azraff said...

aimie : haha..balas tu penting..lambat pun takpe..asal dibalas..:)

ayie : wakaka..comel kan?

sharifah : semua penah kena...cuma ade yg x amek kesah...:)

yad'z : yes you will^^

teesaz : tak payah layan yg buat stail gitu.wakaka

AD : hehe...betul lettuwww:)

aisya : oo..saya dah bace..setuju jugak dgn entri akak tu...:)

Mohd Norafzal said...

yang no 4 tu mmg masuk akal.hehe kengkadang dorang baca yg bawah2 je..takpun baca sekali imbas.hehe

bdw entry yang bagus, keep it up.kahkahkah :D *mcm sama je bunyiknye :D

myra azraff said...

yumida : wakaka..dah takder idea lettuw..kejenya nak kopi pes je kan?huhu

eiqa : baguslah camtu...:))

afzal : tu la pasal..tah2 takut salah bace je..terus direct nak komen..koh koh:D