01 April 2012

10 Jenis Pengguna Facebook Yang Korang Akan Jumpa (PART 1)




Assalamualaikum.


Nak pengsan dohh aku buat entri kali ni..printscreen+edit la bagai..
walaupun semua status tu atas nama aku..tapi tu sumer edit je..jangan percaya = ='


"10 Jenis Pengguna Facebook Yang Korang Akan Jumpa"


1 ) Mereka yang mengalami halusinasi.



2 ) Si Kuat berfalsafah


sangat mendalam...*tangan didada mata ke atas


3 ) Mereka yang fikir Facebook adalah private diari




4 ) Mereka yang suka tukar nama kat Facebook



Kaka Azraff.... -,-'

waddup?

5 ) Mereka yang suka upload gambar kepala sahaja..


versi sebenar hanya akan terkantoi setelah salah satu kawan korang tag gambar korang yang full..nasib..nasib..lol


6 ) Mereka yang ada masalah keyboard



7 ) Si kuat typo.




8 ) Mereka yang benci FAKER2...

p/s : dorang tak terlalu bahaya tapi agresif -_-



9 ) Si hipokrit


suka mengutuk tapi bila check profile dia....

LOL..


10 ) Mereka yang tak boleh tido dan nak semua orang tau (JAUHI MEREKA)



****************************


sekali lagi aku cakap..status2 ni bukan kepunyaan aku.LOL!!!!

NO OFFENSE. idea asal : 9GAG..diedit balik oleh guwe..



TO BE CONTINUED....





Sekian.





64 comments:

nurshamila said...

haha gila pesbuk

hahafyza said...

tang yg masalah keyboard tuhh , huhh ! menyampah bace ayat tuu .erkk :)

Cik Yatt said...

hehehe..mmg mcam2 org dan mcam2 peel..hee

Kaki Stalker dekat FB said...

dafuq? you are social network addicted. you are doom..!!!!!!

Joke only. tertinggal. semua yang ada kat sini adalah untuk normal people who is always not eager and don't think before they do.

Penambahan: Spam link iklan + blog bila dah update (untuk blogger termasuk aku kecuali link iklan laa).

:)

Yus Artz said...

pperrgg...yg TYPO tu tak boleh blah...:P...tapi ko edit macam mana???

-SUPERGIRL- said...

hahahha ! biase lah . lain org lain ragamnye lam fb nih . ad yg pemes2 . update suke kambing pon 4juta org like . hahaha

najibah('; said...

hahaha , gila fesbuk woo >.<

Nana said...

nice myra..hahaha

Myra Azraff said...

nurshamila : apsal pulak?

hahafyza : memang pon..hahah

cik yatt : tu pasal x berapa minat fb..

mr.troll : ai,tuka namer dah!haha..yeah,lupa yg tu..:D

yus : senang je edit..ngahaha

supergirl : tu retis je..

najibah : gila la sangat..ni idea ciplak je..takyah bukak fb pon boleh..haha

nana : ni kopi pes je ni..err..haha

Fakhrul Haiyin said...

bukan status kau kaa tuh myra? haha. amcm kau edit wei? haha. asal aku online, msti aku ada nmpak status org yg keyboard dy ada masalah. haha. juling mata pi baca. grr!

EYJA MASLIZA said...

aku lempang je status dia . haha ^^,x

Hitsugaya Hadi (氷) said...

macam hadi jer terkena,, hahaha ...

no typo,, no typo .. hadi yg no2 KOT .. kua3

another nice entry mYRA!

Sya Syahirah said...

Paling kelakar part gamba kepala je dengan justin beliber-ber-ber tuh.Hohoh.tak sabar nk tunggu eps sterusnya ni kak :D

anis scha said...

Part yg typo tu memang slalu hahaha :D

wany said...

memang xboleh bla ko myra .sangat menyentuh ! haha

MaYa MustWany said...

hhahaha

halusinasi,diary,masalah keyboard mmg ramai

si berfalsafah ok gak..hahah

hahah hipokrit tuh mmg kene sekeh.

Maya Lisa said...

huish ! gram betol kalau baca yang ada masalah keyboard tu ! pemende entah... haesh... btw, comel nye blog nii ^^ jatuh hati ^^

Liyaa Mf said...

Owh, ingatkan Myra Azraff boleh transform jadik memacam jenis facebooker. Ahaha! :D

HeyFatso said...

rajin bona kau myra nak edit bagai , part typo yang paling best xD *aku tertunggu part 2 wehh :D

syafeika edora said...

hahaha...membongkarkan kisah facebook!

Myra Azraff said...

pakrul : kalau sumer2 ni status aku..pengsan aku weyh..muahaha..tang status camtu..huish2!rajin bebenor tekan caps lock..menyampah aii..huahaha

eyja : lempang je orgnye sekali..heee

hadi : yeah..mmg terkene pon..hahah..dah agak dah..hadi kuat berfalsafah..XD

sya : haha..sengal je kan..tunggu part ke-2..XD

anis : typo mmg paling best..haha

Myra Azraff said...

wany : sangat menyentuh perasaan..hehe

maya mustwany: kahkah..sekeh je semua sekali..XD

maya lisa: eh eh..*malu

liyaa : huahaha..untungnya boleh jadi dorang..hehe:D

fatso : typo pon part paling aku suka..boleh troll habes..erk,kene gak rajinkan diri nak tarik pembaca..walau nak pengsan ni..XD

syafeika : memang kisah benar!! XD

Mr. Doctor said...

Ada ja idea myra ni.. ngehehe.. bagos.. seb bek xdak kaitan dengan mana2 di atas..

**jarang update status :)

*ZaFirAh* said...

haha..betul sangat2!!
lagi satu myra tertinggal...orang yang tak habis2 cerita kelajuan internet dorang.-,-'

Iza Soo-Yun said...

paling setuju dkt no 3, 6, 9, dan 10... dan paling menyampah + meluat dkt no 6... Eee plisss laa.. ayat tu mcm gedik saje okee.. ;p

KN28 said...

terbaiklahhhh! ;)

Yuyu Ashari said...

hahaha ! penat seh nak wat entry cmni. bw n dah follow. :)

mirmashi94 said...

yang no 4 tue gaya macam kimy aja. haha. tapi nice laa ^^ . suka aje baca sbb rasa lawak XD

yanyan shzk :) said...

sukaa baca post2 myra, lawak gilossss XD haha ok typo ~

Syarafi[skyforce331] said...

hahaha...giloo bak ang..
fi masukkan lam bloglist fi blog ni okay

Myra Azraff said...

mr.doctor : hoho..nasib baik kan..kalau ade yg terasa tu lagi payah oo..hehe:D

zafirah : ya!lupa yg tu..ngehngeh..nak selitkan kat part 2 nanti lah..XD

iza : haha,,memang pon..nak bace pon terikut sama gedik..:D

KN28 : mereka yg terbaik..:D

yuyu : memang penat..harap2 berbaloi..hee..dah follow yuyu jugak..:D

mirmashi : huahaah..putera lilin ye tak?nasib bukan puteri..hehe:D

yanyan : heee..saya rasa yg klaka cuma typo jer..:D

syarafi : pulun je buat ni..hahah..letak la..eden pon dha lama letak blog fi kat bloglist..

fieda said...

suka yg tang gambar kepala tu jer..hahahha..

Aimie Dalia Izzaty said...

hahaha, boleh kejang urat leher ni asyik ketawa je bila baca entry ni. haha, sesungguhnya saya tergolong dlm no1 tu. kih kih

Rain said...

hahahaha.. bangang je rase atas pale ni..

Aizat Shafiq said...

Hahaha..semua kategori dah jumpa.. :p

merahitujambu said...

bahahaha..xleh bla kan..XD

Amirah Zulhijjah said...

haha,,,nice entry..sume da pnh jumpe kategori cmny..adoiyai...hehe

Azee Hana said...

hahaha...sangat setuju..tapi x suke y buat macam diari tu...hahaha

Saxoni said...

best betul baca entri awak! tersengih sy sorang2 , ngehee
waiting 4 your next entry . ;)

Myra Azraff said...

fieda : kuceng yg jadi mangsa..haha

aimie : ade halusinasi gak?jadi sapa pulak eh..huahaha

rain : bangang ke bengang..XD

aizat : yeahhh..tepukan untuk diri sendiri...:D

merahitujambu : jangan blah dulu..printscreen dulu...haha

amirah : adehhh..kita yg dpt masalah..rimas2..XD

azee : panjang pulak..berjela2...malas nak baca..haha

saxoni : heee...tunggu yg part ke-2..:D

Zac Rega said...

Pengsannn~

CekbOlat-bOlat said...

ececehh.. yeke ? yeke ?

mcm REAL je.. goshh ! *ttup mlut*

Cik Puan Muda Umi said...

kakaka..memang tak boleh blah betul..memang ramai macam tu kat fesbuk..kekekeke:)

Syarafi[skyforce331] said...

maaf ler...fi ingt da ltkkan blog2 korang dalam list..tapi semalam check baru pasann sori2 ..huhu

afzalsukasuki said...

kahkahkah macam haram?aku pulak??kaki nge-LIKE orang kikiki

Rtp Farra Arisha said...

HAHAHAHAHAHAHA

PotiaCasaDelarossa said...

ni lah entry paling kreatif pernah ku jumpa....

Myra Azraff said...

zac : terkategori la tu..haha

cekbolat : yg real cuma yg no 2 dgn yg last je..yg lain semua aku buat sendiri ayat2 dia..muahaha

cik puan muda umi : haha..memang..:D

syarafi : takpe fi..tak letak pon takpe..dah letak trimas..:D

afzal : best gak per jadi kaki ngelike..huahaha..pemes org tu...kehkeh

potia : heeeeee:D

aini_chan said...

hai..
mungkin yg nie bru part 1, jd ada lg yg x da. salah satu golongan lg...ada fb tp mcam x da..x reti2 nak update status..sekadar ada je la...(saya la org tu)..hehe

Mira Kagimoto said...

haha me no 5 tu lol ~
ngaku nihh..lalala :p

Liyana Izzati said...

Hahhaha. Typo tu selalu jugak *Tutup muka dengan tangan* Hahha. Nice entry sis :)

syAzAnA said...

hahaha. sokongggg! ramai jeh mcm ni! hehehehe.

myra, syaz folow blog awak! best sangat! yeayy!

Ardini Izzati said...

Haha. Nampak sgt kaki pesbuk. Semuanya fakta! :)

Myra Azraff said...

aini : saya ni pon jenis yg susah gak nak buat status...heeee

mira : hehe..ramai kot yg camtu..saya pon kengkadang gak...xD

liyana : bess kalau tgk typo ni sebenarnya..boleh jadi hiburan..kehkeh:D

syazana : heee..dah follow sana balik...:D

ardini : entri ni cuma diedit balik je dari idea asalnya..so ni bukan idea akak...haha:)

Prince of Noob said...

Lol baca ni http://buasirotak.blogspot.com/2012/03/jenis-orang-yang-menjengkelkan-dalam-fb.html

Dayz said...

hahs nice entry lah.. byk je yg wt cm gnie.. adoi~ =.=

Badrina Ibtisam said...

So macam-macam jenis orang dlm fb, macam-macam jenis status yg ada~ Kehkeh

teha said...

hahhha ! agree ! selalu jumpe status yg mcm nie.. hadoii ~

nor farah hanim said...

hao farah nak tinggalkan link dekat shoutbox xada so dekat sini lah hihi ./ singgah balekk taw . and baca entry nii a.ahh apa yg kamu ckp betoii :)

Cik Farhana said...

No. 7 tuh mmg b'lambak ~huhuh

Si Hipokrit ?? hahah kantoi !

btw, nice sharing ! sy follow sini key. . (:

alyn adnan said...

haha kesiann.. manusia , macam2.. :D

fizzah said...

wah! kreatif nye.. :)
fizzah tag..
http://cikfizzastory.blogspot.com/2012/04/giveaway-blog-saya-omei-omei-by-kemetot.html

ciksukaberangan said...

haha. problemo2 :D

Aliff Haikal said...

aku tergelak sesorang baca entry ni terbaik ! haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

01 April 2012

10 Jenis Pengguna Facebook Yang Korang Akan Jumpa (PART 1)




Assalamualaikum.


Nak pengsan dohh aku buat entri kali ni..printscreen+edit la bagai..
walaupun semua status tu atas nama aku..tapi tu sumer edit je..jangan percaya = ='


"10 Jenis Pengguna Facebook Yang Korang Akan Jumpa"


1 ) Mereka yang mengalami halusinasi.



2 ) Si Kuat berfalsafah


sangat mendalam...*tangan didada mata ke atas


3 ) Mereka yang fikir Facebook adalah private diari




4 ) Mereka yang suka tukar nama kat Facebook



Kaka Azraff.... -,-'

waddup?

5 ) Mereka yang suka upload gambar kepala sahaja..


versi sebenar hanya akan terkantoi setelah salah satu kawan korang tag gambar korang yang full..nasib..nasib..lol


6 ) Mereka yang ada masalah keyboard



7 ) Si kuat typo.




8 ) Mereka yang benci FAKER2...

p/s : dorang tak terlalu bahaya tapi agresif -_-



9 ) Si hipokrit


suka mengutuk tapi bila check profile dia....

LOL..


10 ) Mereka yang tak boleh tido dan nak semua orang tau (JAUHI MEREKA)



****************************


sekali lagi aku cakap..status2 ni bukan kepunyaan aku.LOL!!!!

NO OFFENSE. idea asal : 9GAG..diedit balik oleh guwe..



TO BE CONTINUED....





Sekian.





64 comments:

nurshamila said...

haha gila pesbuk

hahafyza said...

tang yg masalah keyboard tuhh , huhh ! menyampah bace ayat tuu .erkk :)

Cik Yatt said...

hehehe..mmg mcam2 org dan mcam2 peel..hee

Kaki Stalker dekat FB said...

dafuq? you are social network addicted. you are doom..!!!!!!

Joke only. tertinggal. semua yang ada kat sini adalah untuk normal people who is always not eager and don't think before they do.

Penambahan: Spam link iklan + blog bila dah update (untuk blogger termasuk aku kecuali link iklan laa).

:)

Yus Artz said...

pperrgg...yg TYPO tu tak boleh blah...:P...tapi ko edit macam mana???

-SUPERGIRL- said...

hahahha ! biase lah . lain org lain ragamnye lam fb nih . ad yg pemes2 . update suke kambing pon 4juta org like . hahaha

najibah('; said...

hahaha , gila fesbuk woo >.<

Nana said...

nice myra..hahaha

Myra Azraff said...

nurshamila : apsal pulak?

hahafyza : memang pon..hahah

cik yatt : tu pasal x berapa minat fb..

mr.troll : ai,tuka namer dah!haha..yeah,lupa yg tu..:D

yus : senang je edit..ngahaha

supergirl : tu retis je..

najibah : gila la sangat..ni idea ciplak je..takyah bukak fb pon boleh..haha

nana : ni kopi pes je ni..err..haha

Fakhrul Haiyin said...

bukan status kau kaa tuh myra? haha. amcm kau edit wei? haha. asal aku online, msti aku ada nmpak status org yg keyboard dy ada masalah. haha. juling mata pi baca. grr!

EYJA MASLIZA said...

aku lempang je status dia . haha ^^,x

Hitsugaya Hadi (氷) said...

macam hadi jer terkena,, hahaha ...

no typo,, no typo .. hadi yg no2 KOT .. kua3

another nice entry mYRA!

Sya Syahirah said...

Paling kelakar part gamba kepala je dengan justin beliber-ber-ber tuh.Hohoh.tak sabar nk tunggu eps sterusnya ni kak :D

anis scha said...

Part yg typo tu memang slalu hahaha :D

wany said...

memang xboleh bla ko myra .sangat menyentuh ! haha

MaYa MustWany said...

hhahaha

halusinasi,diary,masalah keyboard mmg ramai

si berfalsafah ok gak..hahah

hahah hipokrit tuh mmg kene sekeh.

Maya Lisa said...

huish ! gram betol kalau baca yang ada masalah keyboard tu ! pemende entah... haesh... btw, comel nye blog nii ^^ jatuh hati ^^

Liyaa Mf said...

Owh, ingatkan Myra Azraff boleh transform jadik memacam jenis facebooker. Ahaha! :D

HeyFatso said...

rajin bona kau myra nak edit bagai , part typo yang paling best xD *aku tertunggu part 2 wehh :D

syafeika edora said...

hahaha...membongkarkan kisah facebook!

Myra Azraff said...

pakrul : kalau sumer2 ni status aku..pengsan aku weyh..muahaha..tang status camtu..huish2!rajin bebenor tekan caps lock..menyampah aii..huahaha

eyja : lempang je orgnye sekali..heee

hadi : yeah..mmg terkene pon..hahah..dah agak dah..hadi kuat berfalsafah..XD

sya : haha..sengal je kan..tunggu part ke-2..XD

anis : typo mmg paling best..haha

Myra Azraff said...

wany : sangat menyentuh perasaan..hehe

maya mustwany: kahkah..sekeh je semua sekali..XD

maya lisa: eh eh..*malu

liyaa : huahaha..untungnya boleh jadi dorang..hehe:D

fatso : typo pon part paling aku suka..boleh troll habes..erk,kene gak rajinkan diri nak tarik pembaca..walau nak pengsan ni..XD

syafeika : memang kisah benar!! XD

Mr. Doctor said...

Ada ja idea myra ni.. ngehehe.. bagos.. seb bek xdak kaitan dengan mana2 di atas..

**jarang update status :)

*ZaFirAh* said...

haha..betul sangat2!!
lagi satu myra tertinggal...orang yang tak habis2 cerita kelajuan internet dorang.-,-'

Iza Soo-Yun said...

paling setuju dkt no 3, 6, 9, dan 10... dan paling menyampah + meluat dkt no 6... Eee plisss laa.. ayat tu mcm gedik saje okee.. ;p

KN28 said...

terbaiklahhhh! ;)

Yuyu Ashari said...

hahaha ! penat seh nak wat entry cmni. bw n dah follow. :)

mirmashi94 said...

yang no 4 tue gaya macam kimy aja. haha. tapi nice laa ^^ . suka aje baca sbb rasa lawak XD

yanyan shzk :) said...

sukaa baca post2 myra, lawak gilossss XD haha ok typo ~

Syarafi[skyforce331] said...

hahaha...giloo bak ang..
fi masukkan lam bloglist fi blog ni okay

Myra Azraff said...

mr.doctor : hoho..nasib baik kan..kalau ade yg terasa tu lagi payah oo..hehe:D

zafirah : ya!lupa yg tu..ngehngeh..nak selitkan kat part 2 nanti lah..XD

iza : haha,,memang pon..nak bace pon terikut sama gedik..:D

KN28 : mereka yg terbaik..:D

yuyu : memang penat..harap2 berbaloi..hee..dah follow yuyu jugak..:D

mirmashi : huahaah..putera lilin ye tak?nasib bukan puteri..hehe:D

yanyan : heee..saya rasa yg klaka cuma typo jer..:D

syarafi : pulun je buat ni..hahah..letak la..eden pon dha lama letak blog fi kat bloglist..

fieda said...

suka yg tang gambar kepala tu jer..hahahha..

Aimie Dalia Izzaty said...

hahaha, boleh kejang urat leher ni asyik ketawa je bila baca entry ni. haha, sesungguhnya saya tergolong dlm no1 tu. kih kih

Rain said...

hahahaha.. bangang je rase atas pale ni..

Aizat Shafiq said...

Hahaha..semua kategori dah jumpa.. :p

merahitujambu said...

bahahaha..xleh bla kan..XD

Amirah Zulhijjah said...

haha,,,nice entry..sume da pnh jumpe kategori cmny..adoiyai...hehe

Azee Hana said...

hahaha...sangat setuju..tapi x suke y buat macam diari tu...hahaha

Saxoni said...

best betul baca entri awak! tersengih sy sorang2 , ngehee
waiting 4 your next entry . ;)

Myra Azraff said...

fieda : kuceng yg jadi mangsa..haha

aimie : ade halusinasi gak?jadi sapa pulak eh..huahaha

rain : bangang ke bengang..XD

aizat : yeahhh..tepukan untuk diri sendiri...:D

merahitujambu : jangan blah dulu..printscreen dulu...haha

amirah : adehhh..kita yg dpt masalah..rimas2..XD

azee : panjang pulak..berjela2...malas nak baca..haha

saxoni : heee...tunggu yg part ke-2..:D

Zac Rega said...

Pengsannn~

CekbOlat-bOlat said...

ececehh.. yeke ? yeke ?

mcm REAL je.. goshh ! *ttup mlut*

Cik Puan Muda Umi said...

kakaka..memang tak boleh blah betul..memang ramai macam tu kat fesbuk..kekekeke:)

Syarafi[skyforce331] said...

maaf ler...fi ingt da ltkkan blog2 korang dalam list..tapi semalam check baru pasann sori2 ..huhu

afzalsukasuki said...

kahkahkah macam haram?aku pulak??kaki nge-LIKE orang kikiki

Rtp Farra Arisha said...

HAHAHAHAHAHAHA

PotiaCasaDelarossa said...

ni lah entry paling kreatif pernah ku jumpa....

Myra Azraff said...

zac : terkategori la tu..haha

cekbolat : yg real cuma yg no 2 dgn yg last je..yg lain semua aku buat sendiri ayat2 dia..muahaha

cik puan muda umi : haha..memang..:D

syarafi : takpe fi..tak letak pon takpe..dah letak trimas..:D

afzal : best gak per jadi kaki ngelike..huahaha..pemes org tu...kehkeh

potia : heeeeee:D

aini_chan said...

hai..
mungkin yg nie bru part 1, jd ada lg yg x da. salah satu golongan lg...ada fb tp mcam x da..x reti2 nak update status..sekadar ada je la...(saya la org tu)..hehe

Mira Kagimoto said...

haha me no 5 tu lol ~
ngaku nihh..lalala :p

Liyana Izzati said...

Hahhaha. Typo tu selalu jugak *Tutup muka dengan tangan* Hahha. Nice entry sis :)

syAzAnA said...

hahaha. sokongggg! ramai jeh mcm ni! hehehehe.

myra, syaz folow blog awak! best sangat! yeayy!

Ardini Izzati said...

Haha. Nampak sgt kaki pesbuk. Semuanya fakta! :)

Myra Azraff said...

aini : saya ni pon jenis yg susah gak nak buat status...heeee

mira : hehe..ramai kot yg camtu..saya pon kengkadang gak...xD

liyana : bess kalau tgk typo ni sebenarnya..boleh jadi hiburan..kehkeh:D

syazana : heee..dah follow sana balik...:D

ardini : entri ni cuma diedit balik je dari idea asalnya..so ni bukan idea akak...haha:)

Prince of Noob said...

Lol baca ni http://buasirotak.blogspot.com/2012/03/jenis-orang-yang-menjengkelkan-dalam-fb.html

Dayz said...

hahs nice entry lah.. byk je yg wt cm gnie.. adoi~ =.=

Badrina Ibtisam said...

So macam-macam jenis orang dlm fb, macam-macam jenis status yg ada~ Kehkeh

teha said...

hahhha ! agree ! selalu jumpe status yg mcm nie.. hadoii ~

nor farah hanim said...

hao farah nak tinggalkan link dekat shoutbox xada so dekat sini lah hihi ./ singgah balekk taw . and baca entry nii a.ahh apa yg kamu ckp betoii :)

Cik Farhana said...

No. 7 tuh mmg b'lambak ~huhuh

Si Hipokrit ?? hahah kantoi !

btw, nice sharing ! sy follow sini key. . (:

alyn adnan said...

haha kesiann.. manusia , macam2.. :D

fizzah said...

wah! kreatif nye.. :)
fizzah tag..
http://cikfizzastory.blogspot.com/2012/04/giveaway-blog-saya-omei-omei-by-kemetot.html

ciksukaberangan said...

haha. problemo2 :D

Aliff Haikal said...

aku tergelak sesorang baca entry ni terbaik ! haha