10 Jenis Pengguna Facebook Yang Korang Akan Jumpa (PART 1)

3:54 PM




Assalamualaikum.


Nak pengsan dohh aku buat entri kali ni..printscreen+edit la bagai..
walaupun semua status tu atas nama aku..tapi tu sumer edit je..jangan percaya = ='


"10 Jenis Pengguna Facebook Yang Korang Akan Jumpa"


1 ) Mereka yang mengalami halusinasi.



2 ) Si Kuat berfalsafah


sangat mendalam...*tangan didada mata ke atas


3 ) Mereka yang fikir Facebook adalah private diari




4 ) Mereka yang suka tukar nama kat Facebook



Kaka Azraff.... -,-'

waddup?

5 ) Mereka yang suka upload gambar kepala sahaja..


versi sebenar hanya akan terkantoi setelah salah satu kawan korang tag gambar korang yang full..nasib..nasib..lol


6 ) Mereka yang ada masalah keyboard



7 ) Si kuat typo.




8 ) Mereka yang benci FAKER2...

p/s : dorang tak terlalu bahaya tapi agresif -_-



9 ) Si hipokrit


suka mengutuk tapi bila check profile dia....

LOL..


10 ) Mereka yang tak boleh tido dan nak semua orang tau (JAUHI MEREKA)



****************************


sekali lagi aku cakap..status2 ni bukan kepunyaan aku.LOL!!!!

NO OFFENSE. idea asal : 9GAG..diedit balik oleh guwe..



TO BE CONTINUED....





Sekian.





You Might Also Like

64 komen

  1. tang yg masalah keyboard tuhh , huhh ! menyampah bace ayat tuu .erkk :)

    ReplyDelete
  2. hehehe..mmg mcam2 org dan mcam2 peel..hee

    ReplyDelete
  3. dafuq? you are social network addicted. you are doom..!!!!!!

    Joke only. tertinggal. semua yang ada kat sini adalah untuk normal people who is always not eager and don't think before they do.

    Penambahan: Spam link iklan + blog bila dah update (untuk blogger termasuk aku kecuali link iklan laa).

    :)

    ReplyDelete
  4. pperrgg...yg TYPO tu tak boleh blah...:P...tapi ko edit macam mana???

    ReplyDelete
  5. hahahha ! biase lah . lain org lain ragamnye lam fb nih . ad yg pemes2 . update suke kambing pon 4juta org like . hahaha

    ReplyDelete
  6. nurshamila : apsal pulak?

    hahafyza : memang pon..hahah

    cik yatt : tu pasal x berapa minat fb..

    mr.troll : ai,tuka namer dah!haha..yeah,lupa yg tu..:D

    yus : senang je edit..ngahaha

    supergirl : tu retis je..

    najibah : gila la sangat..ni idea ciplak je..takyah bukak fb pon boleh..haha

    nana : ni kopi pes je ni..err..haha

    ReplyDelete
  7. bukan status kau kaa tuh myra? haha. amcm kau edit wei? haha. asal aku online, msti aku ada nmpak status org yg keyboard dy ada masalah. haha. juling mata pi baca. grr!

    ReplyDelete
  8. aku lempang je status dia . haha ^^,x

    ReplyDelete
  9. macam hadi jer terkena,, hahaha ...

    no typo,, no typo .. hadi yg no2 KOT .. kua3

    another nice entry mYRA!

    ReplyDelete
  10. Paling kelakar part gamba kepala je dengan justin beliber-ber-ber tuh.Hohoh.tak sabar nk tunggu eps sterusnya ni kak :D

    ReplyDelete
  11. Part yg typo tu memang slalu hahaha :D

    ReplyDelete
  12. memang xboleh bla ko myra .sangat menyentuh ! haha

    ReplyDelete
  13. hhahaha

    halusinasi,diary,masalah keyboard mmg ramai

    si berfalsafah ok gak..hahah

    hahah hipokrit tuh mmg kene sekeh.

    ReplyDelete
  14. huish ! gram betol kalau baca yang ada masalah keyboard tu ! pemende entah... haesh... btw, comel nye blog nii ^^ jatuh hati ^^

    ReplyDelete
  15. Owh, ingatkan Myra Azraff boleh transform jadik memacam jenis facebooker. Ahaha! :D

    ReplyDelete
  16. rajin bona kau myra nak edit bagai , part typo yang paling best xD *aku tertunggu part 2 wehh :D

    ReplyDelete
  17. hahaha...membongkarkan kisah facebook!

    ReplyDelete
  18. pakrul : kalau sumer2 ni status aku..pengsan aku weyh..muahaha..tang status camtu..huish2!rajin bebenor tekan caps lock..menyampah aii..huahaha

    eyja : lempang je orgnye sekali..heee

    hadi : yeah..mmg terkene pon..hahah..dah agak dah..hadi kuat berfalsafah..XD

    sya : haha..sengal je kan..tunggu part ke-2..XD

    anis : typo mmg paling best..haha

    ReplyDelete
  19. wany : sangat menyentuh perasaan..hehe

    maya mustwany: kahkah..sekeh je semua sekali..XD

    maya lisa: eh eh..*malu

    liyaa : huahaha..untungnya boleh jadi dorang..hehe:D

    fatso : typo pon part paling aku suka..boleh troll habes..erk,kene gak rajinkan diri nak tarik pembaca..walau nak pengsan ni..XD

    syafeika : memang kisah benar!! XD

    ReplyDelete
  20. Ada ja idea myra ni.. ngehehe.. bagos.. seb bek xdak kaitan dengan mana2 di atas..

    **jarang update status :)

    ReplyDelete
  21. haha..betul sangat2!!
    lagi satu myra tertinggal...orang yang tak habis2 cerita kelajuan internet dorang.-,-'

    ReplyDelete
  22. paling setuju dkt no 3, 6, 9, dan 10... dan paling menyampah + meluat dkt no 6... Eee plisss laa.. ayat tu mcm gedik saje okee.. ;p

    ReplyDelete
  23. hahaha ! penat seh nak wat entry cmni. bw n dah follow. :)

    ReplyDelete
  24. yang no 4 tue gaya macam kimy aja. haha. tapi nice laa ^^ . suka aje baca sbb rasa lawak XD

    ReplyDelete
  25. sukaa baca post2 myra, lawak gilossss XD haha ok typo ~

    ReplyDelete
  26. hahaha...giloo bak ang..
    fi masukkan lam bloglist fi blog ni okay

    ReplyDelete
  27. mr.doctor : hoho..nasib baik kan..kalau ade yg terasa tu lagi payah oo..hehe:D

    zafirah : ya!lupa yg tu..ngehngeh..nak selitkan kat part 2 nanti lah..XD

    iza : haha,,memang pon..nak bace pon terikut sama gedik..:D

    KN28 : mereka yg terbaik..:D

    yuyu : memang penat..harap2 berbaloi..hee..dah follow yuyu jugak..:D

    mirmashi : huahaah..putera lilin ye tak?nasib bukan puteri..hehe:D

    yanyan : heee..saya rasa yg klaka cuma typo jer..:D

    syarafi : pulun je buat ni..hahah..letak la..eden pon dha lama letak blog fi kat bloglist..

    ReplyDelete
  28. suka yg tang gambar kepala tu jer..hahahha..

    ReplyDelete
  29. hahaha, boleh kejang urat leher ni asyik ketawa je bila baca entry ni. haha, sesungguhnya saya tergolong dlm no1 tu. kih kih

    ReplyDelete
  30. hahahaha.. bangang je rase atas pale ni..

    ReplyDelete
  31. Hahaha..semua kategori dah jumpa.. :p

    ReplyDelete
  32. haha,,,nice entry..sume da pnh jumpe kategori cmny..adoiyai...hehe

    ReplyDelete
  33. hahaha...sangat setuju..tapi x suke y buat macam diari tu...hahaha

    ReplyDelete
  34. best betul baca entri awak! tersengih sy sorang2 , ngehee
    waiting 4 your next entry . ;)

    ReplyDelete
  35. fieda : kuceng yg jadi mangsa..haha

    aimie : ade halusinasi gak?jadi sapa pulak eh..huahaha

    rain : bangang ke bengang..XD

    aizat : yeahhh..tepukan untuk diri sendiri...:D

    merahitujambu : jangan blah dulu..printscreen dulu...haha

    amirah : adehhh..kita yg dpt masalah..rimas2..XD

    azee : panjang pulak..berjela2...malas nak baca..haha

    saxoni : heee...tunggu yg part ke-2..:D

    ReplyDelete
  36. ececehh.. yeke ? yeke ?

    mcm REAL je.. goshh ! *ttup mlut*

    ReplyDelete
  37. kakaka..memang tak boleh blah betul..memang ramai macam tu kat fesbuk..kekekeke:)

    ReplyDelete
  38. maaf ler...fi ingt da ltkkan blog2 korang dalam list..tapi semalam check baru pasann sori2 ..huhu

    ReplyDelete
  39. kahkahkah macam haram?aku pulak??kaki nge-LIKE orang kikiki

    ReplyDelete
  40. ni lah entry paling kreatif pernah ku jumpa....

    ReplyDelete
  41. zac : terkategori la tu..haha

    cekbolat : yg real cuma yg no 2 dgn yg last je..yg lain semua aku buat sendiri ayat2 dia..muahaha

    cik puan muda umi : haha..memang..:D

    syarafi : takpe fi..tak letak pon takpe..dah letak trimas..:D

    afzal : best gak per jadi kaki ngelike..huahaha..pemes org tu...kehkeh

    potia : heeeeee:D

    ReplyDelete
  42. hai..
    mungkin yg nie bru part 1, jd ada lg yg x da. salah satu golongan lg...ada fb tp mcam x da..x reti2 nak update status..sekadar ada je la...(saya la org tu)..hehe

    ReplyDelete
  43. haha me no 5 tu lol ~
    ngaku nihh..lalala :p

    ReplyDelete
  44. Hahhaha. Typo tu selalu jugak *Tutup muka dengan tangan* Hahha. Nice entry sis :)

    ReplyDelete
  45. hahaha. sokongggg! ramai jeh mcm ni! hehehehe.

    myra, syaz folow blog awak! best sangat! yeayy!

    ReplyDelete
  46. Haha. Nampak sgt kaki pesbuk. Semuanya fakta! :)

    ReplyDelete
  47. aini : saya ni pon jenis yg susah gak nak buat status...heeee

    mira : hehe..ramai kot yg camtu..saya pon kengkadang gak...xD

    liyana : bess kalau tgk typo ni sebenarnya..boleh jadi hiburan..kehkeh:D

    syazana : heee..dah follow sana balik...:D

    ardini : entri ni cuma diedit balik je dari idea asalnya..so ni bukan idea akak...haha:)

    ReplyDelete
  48. Lol baca ni http://buasirotak.blogspot.com/2012/03/jenis-orang-yang-menjengkelkan-dalam-fb.html

    ReplyDelete
  49. hahs nice entry lah.. byk je yg wt cm gnie.. adoi~ =.=

    ReplyDelete
  50. So macam-macam jenis orang dlm fb, macam-macam jenis status yg ada~ Kehkeh

    ReplyDelete
  51. hahhha ! agree ! selalu jumpe status yg mcm nie.. hadoii ~

    ReplyDelete
  52. hao farah nak tinggalkan link dekat shoutbox xada so dekat sini lah hihi ./ singgah balekk taw . and baca entry nii a.ahh apa yg kamu ckp betoii :)

    ReplyDelete
  53. No. 7 tuh mmg b'lambak ~huhuh

    Si Hipokrit ?? hahah kantoi !

    btw, nice sharing ! sy follow sini key. . (:

    ReplyDelete
  54. haha kesiann.. manusia , macam2.. :D

    ReplyDelete
  55. wah! kreatif nye.. :)
    fizzah tag..
    http://cikfizzastory.blogspot.com/2012/04/giveaway-blog-saya-omei-omei-by-kemetot.html

    ReplyDelete
  56. aku tergelak sesorang baca entry ni terbaik ! haha

    ReplyDelete

I would really appreciate to have your thoughts here ! :)

Like us on Facebook

Instagram