02 May 2012

Dengarkan kataku ini...(╯°□°)╯︵ ┻━┻




Assalamualaikum.


semenjak terjebak dalam dunia blogging ni..
aku rasa bende yang sama je macam yang kita alami kat fb..
banyak je bende yang menyakitkan hati...ceh


DENGARKAN KATAKU INI..



Secantik mana korang decorate chatbox korang...
Se gegerl mana korang hias chatbox korang...
Se-kool mana scrollbar chatbox korang...
Se-comel mana,segedabak mana..icon2 smiley dalam chatbox korang..

kalau namanya CBOX..(dan yang sepesen dengannya..)

memang aku takkan tinggalkan jejak kat situ.*tabiat baru yang kejam.
aku dah lama bersabar tau tak guna chatbox yang banyak prosedur menyakitkan hati tu..
erk,nanti dulu..aku bukan kutuk korang2 yang guna CBOX okey..done.
lagipun sekarang ni aku lebih selesa tinggalkan komen je daripada tinggalkan jejak kat shoutbox..
kalau ade fibox/shout busuk aku tak kisah..ahak

"mana2 pon boleh asalkan ada chatbox...kan kan?.."
"ye ke?saya pakai cbox berpuluh2 tahun..okey je..rase takde yg menyakitkan hati.."
"ala myra,guna yang mana2 pon tak kesah,janji boleh tinggalkan link..."
"hmm,aku bab2 ni tak kesah pon..aku pakat tinggalkan jejak je,malas pikir panjang.."


KONFEM SESANGAT MESTI ADE YANG KATA CAMTU..HAHA ! lol



DENGARKAN KATAKU INI..




sebanyak mana pon follower korang..
sejauh mana pon korang bawak tebiat "done follow you,please follow me back" kat mana2 blog..
tapi tolongla ingat satu..

"READERS TU LEBIH PENTING DARIPADA FOLLOWER"

adoi..tolongla paham..jumlah follower tu bukan nilai ukuran sesebuah blog ponnn...
apa guna follower ramai tapi takde sorang pun yang nak bace blog kita..sedih tak?kalau aku pon sedih...-.-
bukan nak kata follower ni tak penting langsung..penting jugak okey!
tapi readers la yang sebenarnya menghidupkan blog kita..

tanpa readers,siapalah kita.. *peribahasa baru  


terima kasih kepada korang2 yang setia jadi readers aku... Pembaca Pengomen






am i the only one who thinks this entry is weird?berterabur?
*pegi dapur carik ubat..=,=
ade typo pon typo lah..aku malas nak check..
┬─┬ノ( º _ ºノ)  (╯°□°)╯︵ ┻━┻





Wassalam.





33 comments:

Ardini Izzati said...

Betul betul. Dah lama rasa macam nak buat entri macamni tapi tak berani. Readers lagi berbaloi. Kadang2 dinie bukak blog semata2 nk tgok org komen je sbb at least kita tahu ada org baca blog kita. I do hate I follow you, you follow me back. Tapi sbb nak jaga hati, kita buat jugak. Takde salah nak tulis macamtu tapi entahlahh. Satu lagi, blogging sekadar nak popular. Nak pegi citer kat org, "ehh aku ada blog weii!" Haruske? Kan kan? :D

adibbbb said...

sama-sama :D

saya letak dua2. fibox dengan cbox. hha. biar diorang pilih mana suka.

*macam hot sangat letak dua chatbox. haha =,=

Hakimy Zamri said...

Suka entri ni. I hate cbox!!!! Padahal aku guna cbox. Ll -.-'

anis scha said...

yes, readers more important ^^

Inz Indah said...

aaa readers ukuran sesebuah blig tp x dinafikan followers pn bleh main peranan jgk..ak pun lebih suka tnggalkn komen..and look what im doing now..hoho

ary_lee said...

readers? Susah nak dapat readers if takde follower^^
itu yang pasti^^

Myra Azraff said...

ardini : haha..tolongla percaya..sebenarnya akak pon tak berani nak publish entri ni tadi..x)..bab follow paksa tu mmg x boleh buat apa..sebab kene jugak jaga hati kan?aih..hidup..hidup..>,<


adibb : hoho..tu lebih senang..and lagi best..:D

kimy : aku serius ni..okey,bace komen kau terus aku tergelak..haha..xD

anis : truly yes :D

inz : haha,you don't say?saya kan ade mensi follower penting jugak..yay yay..trimas komen LD

ary : mmg betul :D..tapi saya maksudkan jenis yg suka paksa follow2 tu..dah tentu tujuan dia follow,follow,and follow..motif nak org follow back dia je..their readers,i dunno..

*zafirah elfishy* said...

Adui,terasanya cuz fira guna cbox..dulu guna fibox tapi asyk ada masalah ja.:(
Tang readers lagi penting dari followers amat la setuju!Dulu fira asyik kumpul followers sampai abaikan readers ja..sekarang dah insaf.:)

-SUPERGIRL- said...

hehe betul tuh .. mee utamakan tukang komen drpd tukang gondol cbox mahupon fibox atau box3 ! haha ..

dulu pon pakai fibox tapi tuka dah sb fibox suke buat hal .. so skg setia dgn cbox.. hehe .

alah bg mee kotak tuh tade pnting pon . yang penting boleh komen .. sbenornye dah bosan letak cbox tuh tapi kalau tak letak kunk golongan yg suke terjah cbox potpet2 ckp blog mee kuno lah tak ikut predaran zaman lah n blablabla ! hahahahhaa

so letak kotak tuh hnye utk penuhkan ruang sidebar je lah . muahahahhaahha ! tak tgk pon spe yg potpet2 kat situ .. tgk dekat komenggg jee :P

Hanamiko Sakura said...

betul tu.. sokong!! eh, macam dah buat parti pulak.. hehehe, memang sangat2 sakit hati bila..ada

follow you , follow me back.. gerrr~

Cik Chokie said...

bajet hot tuh namanya siapa yang kejar follower je. -,- yeahhh reader di utamakan. hahaha tapi adik reader diutamakan tak update2 --' errr cnfrm ada yg nak sepak2 an ke atau ada yang nak voikot tak nak singgah lagi XD T.T

cbox dah macam borang kawen, setiap kali datang kena isi semuanya. haha

Minggu depan dah start mid-year exam :') cuti 3 minggu tak nak bukak blog. miza akan rindukan akak , blog akak, and semua blogger la yang miza suke lepak ^^ hehe

Dak Fisha said...

sokong-sokong.. ade betul ny jugak kan. pentingkan readers dari follow blog kita. dah penat-penat buat entry tak kn sorg pong tak nk baca..

Ratu Lissa said...

sokong sokong . suka kalau entry dapat banyak komen . hehe XD bila dapat komen sikit tu rasa macam putus asa , hahah ;p follow sini :)

teha said...

agree.. sy syg reader dr follower.. eh ? hahaha !

Liyaa Mf said...

Haha! Marah gila nampak? Igtkan nak cakap apa laa. Rupanya psl reader lg best dpd followers. Heeee. Bab2 pls follow me back mmg dah lama jadik virus! Mmg panas kan bila org tinggal jejak camtu? Mls gila nak layan! :P

dear yayah said...

hm, btol2.. sokong ckp ardini izzati tuh..lg suka org komen kat blog.. bia la x rmai followers pn, at least ada gak y baca blog pun dh rse hepi.. :)
nice entry dear ^^

Ratu Lissa said...

ehh lupa nak tambah , tapi kann , kalau follower tak ramai , macam mana reader nak ramai ? hehehh ;p

Cik Yatt said...

sye suke bile org tggalkan komen #tetibe

mirmashi94 said...

k , aku guna cbox . lalalala~ ;D

bab follower tue mmg betul . kalau tade reader and commentator , aku rasa x de laa nikmat blogging . lau setakat menulis then the only reader is diri sedirik , aku macam 'oh crap ! ' . rugi giler org lain x baca entri malatops aku . fuhh . bajet lettew . keh3 ;D

Fakhrul Haiyin said...

wei myra, entri sedih laa sgt. haha. aku da tukar cbox pi fibox. lg senang kott. haha. cbox pun okay jugak. lalallaa XD

syafiqakarim said...

sokong beb.
wa lg sayang readers.
itu lah kekuatan wa.xla rasa mcm kau taip,kau baca.forever alone.
haha

kusyi said...

den gune cbox. haha.. nnti nak try daftar fibox pulak.. sy lebih suka readers dari follower. :)

afzalsukasuki said...

yeah kalau xde readers kompom mati blog kita.gamaknya kita buat entry..kita komen sendiri la hahaha

Hitsugaya Hadi (氷) said...

tenkyu kak myra kerana memahami isi hati hadi .. sobs3,,

k xder kaitan ..

stuju sgt2,, biarlah blog hadi tak sefofuuular yg org lain,, dpt komen satu dua CEBIS pon jadi .. haha,, ^^ tmbh2 skrg ni xder time nk update blog .. no feel like a sir now ..

Cik Puan Muda Umi said...

betul2..kalau follower banyak pun tak guna kalau blog sunyi sepi je kan..:)

♥ farhana ♥ said...

pling suke point bawah tu..readers lg pntg dr folower..sedih je kalau folower ramai tapi takde spe nak baca blog kita kan?hehe

btw,sy gune cbox..huhu

EYJA MASLIZA said...

Myra hasut eyja ! Tengokk ! Eyja dah guna Fibox dah ! Hahaha <3 :P

farah.fauzi said...

tanpa readers, siapalah kita.. haha.. suke suke suke peribahasa baru tuh :D

Iznie said...

sy dulu letak 2 cbox n fibox...tp rasannya sejak letak bnda2 alah tu...komen pun smakin kurang..huhu. so, pagi tadi dah remove kan cbox...mlas byk2 serabut... :P

salam ziarah... :)

nk follow sini boleh? :)

nurshamila said...

sebenarnya aku tak berapa paham entry ko yg ni. btw yg pasal reader more important than follower tu sokong!!!

Azee Hana said...

haha,...saya pon baru je wat chat box..tengok orang guna ramai,,,saya pon antara y terpengaruh jugak kot..haha

Fidz Raymond said...

er myra, den raso lah kang.. Pengomen2 entry ekau ni dok paham pasal cbox tu.. Eden anti-cbox! Malas taip! Lolololol

Aliff Haikal said...

yeah lebih suka ornag tinggalkan komen kat blog . tapi setia gak guna cbox , walaupun banyak orang spam :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

02 May 2012

Dengarkan kataku ini...(╯°□°)╯︵ ┻━┻




Assalamualaikum.


semenjak terjebak dalam dunia blogging ni..
aku rasa bende yang sama je macam yang kita alami kat fb..
banyak je bende yang menyakitkan hati...ceh


DENGARKAN KATAKU INI..



Secantik mana korang decorate chatbox korang...
Se gegerl mana korang hias chatbox korang...
Se-kool mana scrollbar chatbox korang...
Se-comel mana,segedabak mana..icon2 smiley dalam chatbox korang..

kalau namanya CBOX..(dan yang sepesen dengannya..)

memang aku takkan tinggalkan jejak kat situ.*tabiat baru yang kejam.
aku dah lama bersabar tau tak guna chatbox yang banyak prosedur menyakitkan hati tu..
erk,nanti dulu..aku bukan kutuk korang2 yang guna CBOX okey..done.
lagipun sekarang ni aku lebih selesa tinggalkan komen je daripada tinggalkan jejak kat shoutbox..
kalau ade fibox/shout busuk aku tak kisah..ahak

"mana2 pon boleh asalkan ada chatbox...kan kan?.."
"ye ke?saya pakai cbox berpuluh2 tahun..okey je..rase takde yg menyakitkan hati.."
"ala myra,guna yang mana2 pon tak kesah,janji boleh tinggalkan link..."
"hmm,aku bab2 ni tak kesah pon..aku pakat tinggalkan jejak je,malas pikir panjang.."


KONFEM SESANGAT MESTI ADE YANG KATA CAMTU..HAHA ! lol



DENGARKAN KATAKU INI..




sebanyak mana pon follower korang..
sejauh mana pon korang bawak tebiat "done follow you,please follow me back" kat mana2 blog..
tapi tolongla ingat satu..

"READERS TU LEBIH PENTING DARIPADA FOLLOWER"

adoi..tolongla paham..jumlah follower tu bukan nilai ukuran sesebuah blog ponnn...
apa guna follower ramai tapi takde sorang pun yang nak bace blog kita..sedih tak?kalau aku pon sedih...-.-
bukan nak kata follower ni tak penting langsung..penting jugak okey!
tapi readers la yang sebenarnya menghidupkan blog kita..

tanpa readers,siapalah kita.. *peribahasa baru  


terima kasih kepada korang2 yang setia jadi readers aku... Pembaca Pengomen






am i the only one who thinks this entry is weird?berterabur?
*pegi dapur carik ubat..=,=
ade typo pon typo lah..aku malas nak check..
┬─┬ノ( º _ ºノ)  (╯°□°)╯︵ ┻━┻





Wassalam.





33 comments:

Ardini Izzati said...

Betul betul. Dah lama rasa macam nak buat entri macamni tapi tak berani. Readers lagi berbaloi. Kadang2 dinie bukak blog semata2 nk tgok org komen je sbb at least kita tahu ada org baca blog kita. I do hate I follow you, you follow me back. Tapi sbb nak jaga hati, kita buat jugak. Takde salah nak tulis macamtu tapi entahlahh. Satu lagi, blogging sekadar nak popular. Nak pegi citer kat org, "ehh aku ada blog weii!" Haruske? Kan kan? :D

adibbbb said...

sama-sama :D

saya letak dua2. fibox dengan cbox. hha. biar diorang pilih mana suka.

*macam hot sangat letak dua chatbox. haha =,=

Hakimy Zamri said...

Suka entri ni. I hate cbox!!!! Padahal aku guna cbox. Ll -.-'

anis scha said...

yes, readers more important ^^

Inz Indah said...

aaa readers ukuran sesebuah blig tp x dinafikan followers pn bleh main peranan jgk..ak pun lebih suka tnggalkn komen..and look what im doing now..hoho

ary_lee said...

readers? Susah nak dapat readers if takde follower^^
itu yang pasti^^

Myra Azraff said...

ardini : haha..tolongla percaya..sebenarnya akak pon tak berani nak publish entri ni tadi..x)..bab follow paksa tu mmg x boleh buat apa..sebab kene jugak jaga hati kan?aih..hidup..hidup..>,<


adibb : hoho..tu lebih senang..and lagi best..:D

kimy : aku serius ni..okey,bace komen kau terus aku tergelak..haha..xD

anis : truly yes :D

inz : haha,you don't say?saya kan ade mensi follower penting jugak..yay yay..trimas komen LD

ary : mmg betul :D..tapi saya maksudkan jenis yg suka paksa follow2 tu..dah tentu tujuan dia follow,follow,and follow..motif nak org follow back dia je..their readers,i dunno..

*zafirah elfishy* said...

Adui,terasanya cuz fira guna cbox..dulu guna fibox tapi asyk ada masalah ja.:(
Tang readers lagi penting dari followers amat la setuju!Dulu fira asyik kumpul followers sampai abaikan readers ja..sekarang dah insaf.:)

-SUPERGIRL- said...

hehe betul tuh .. mee utamakan tukang komen drpd tukang gondol cbox mahupon fibox atau box3 ! haha ..

dulu pon pakai fibox tapi tuka dah sb fibox suke buat hal .. so skg setia dgn cbox.. hehe .

alah bg mee kotak tuh tade pnting pon . yang penting boleh komen .. sbenornye dah bosan letak cbox tuh tapi kalau tak letak kunk golongan yg suke terjah cbox potpet2 ckp blog mee kuno lah tak ikut predaran zaman lah n blablabla ! hahahahhaa

so letak kotak tuh hnye utk penuhkan ruang sidebar je lah . muahahahhaahha ! tak tgk pon spe yg potpet2 kat situ .. tgk dekat komenggg jee :P

Hanamiko Sakura said...

betul tu.. sokong!! eh, macam dah buat parti pulak.. hehehe, memang sangat2 sakit hati bila..ada

follow you , follow me back.. gerrr~

Cik Chokie said...

bajet hot tuh namanya siapa yang kejar follower je. -,- yeahhh reader di utamakan. hahaha tapi adik reader diutamakan tak update2 --' errr cnfrm ada yg nak sepak2 an ke atau ada yang nak voikot tak nak singgah lagi XD T.T

cbox dah macam borang kawen, setiap kali datang kena isi semuanya. haha

Minggu depan dah start mid-year exam :') cuti 3 minggu tak nak bukak blog. miza akan rindukan akak , blog akak, and semua blogger la yang miza suke lepak ^^ hehe

Dak Fisha said...

sokong-sokong.. ade betul ny jugak kan. pentingkan readers dari follow blog kita. dah penat-penat buat entry tak kn sorg pong tak nk baca..

Ratu Lissa said...

sokong sokong . suka kalau entry dapat banyak komen . hehe XD bila dapat komen sikit tu rasa macam putus asa , hahah ;p follow sini :)

teha said...

agree.. sy syg reader dr follower.. eh ? hahaha !

Liyaa Mf said...

Haha! Marah gila nampak? Igtkan nak cakap apa laa. Rupanya psl reader lg best dpd followers. Heeee. Bab2 pls follow me back mmg dah lama jadik virus! Mmg panas kan bila org tinggal jejak camtu? Mls gila nak layan! :P

dear yayah said...

hm, btol2.. sokong ckp ardini izzati tuh..lg suka org komen kat blog.. bia la x rmai followers pn, at least ada gak y baca blog pun dh rse hepi.. :)
nice entry dear ^^

Ratu Lissa said...

ehh lupa nak tambah , tapi kann , kalau follower tak ramai , macam mana reader nak ramai ? hehehh ;p

Cik Yatt said...

sye suke bile org tggalkan komen #tetibe

mirmashi94 said...

k , aku guna cbox . lalalala~ ;D

bab follower tue mmg betul . kalau tade reader and commentator , aku rasa x de laa nikmat blogging . lau setakat menulis then the only reader is diri sedirik , aku macam 'oh crap ! ' . rugi giler org lain x baca entri malatops aku . fuhh . bajet lettew . keh3 ;D

Fakhrul Haiyin said...

wei myra, entri sedih laa sgt. haha. aku da tukar cbox pi fibox. lg senang kott. haha. cbox pun okay jugak. lalallaa XD

syafiqakarim said...

sokong beb.
wa lg sayang readers.
itu lah kekuatan wa.xla rasa mcm kau taip,kau baca.forever alone.
haha

kusyi said...

den gune cbox. haha.. nnti nak try daftar fibox pulak.. sy lebih suka readers dari follower. :)

afzalsukasuki said...

yeah kalau xde readers kompom mati blog kita.gamaknya kita buat entry..kita komen sendiri la hahaha

Hitsugaya Hadi (氷) said...

tenkyu kak myra kerana memahami isi hati hadi .. sobs3,,

k xder kaitan ..

stuju sgt2,, biarlah blog hadi tak sefofuuular yg org lain,, dpt komen satu dua CEBIS pon jadi .. haha,, ^^ tmbh2 skrg ni xder time nk update blog .. no feel like a sir now ..

Cik Puan Muda Umi said...

betul2..kalau follower banyak pun tak guna kalau blog sunyi sepi je kan..:)

♥ farhana ♥ said...

pling suke point bawah tu..readers lg pntg dr folower..sedih je kalau folower ramai tapi takde spe nak baca blog kita kan?hehe

btw,sy gune cbox..huhu

EYJA MASLIZA said...

Myra hasut eyja ! Tengokk ! Eyja dah guna Fibox dah ! Hahaha <3 :P

farah.fauzi said...

tanpa readers, siapalah kita.. haha.. suke suke suke peribahasa baru tuh :D

Iznie said...

sy dulu letak 2 cbox n fibox...tp rasannya sejak letak bnda2 alah tu...komen pun smakin kurang..huhu. so, pagi tadi dah remove kan cbox...mlas byk2 serabut... :P

salam ziarah... :)

nk follow sini boleh? :)

nurshamila said...

sebenarnya aku tak berapa paham entry ko yg ni. btw yg pasal reader more important than follower tu sokong!!!

Azee Hana said...

haha,...saya pon baru je wat chat box..tengok orang guna ramai,,,saya pon antara y terpengaruh jugak kot..haha

Fidz Raymond said...

er myra, den raso lah kang.. Pengomen2 entry ekau ni dok paham pasal cbox tu.. Eden anti-cbox! Malas taip! Lolololol

Aliff Haikal said...

yeah lebih suka ornag tinggalkan komen kat blog . tapi setia gak guna cbox , walaupun banyak orang spam :)