29 January 2012

Hakikat Yang Korang Tak Boleh Nak Sangkal.





Assalamualaikum.




number 1


"Le you finished writing an entry and check your dashboard"




YOU : 



30 minutes later.....




YOU : 





number 2


"Le retiss blogger finished writing his/her entry and check their dashboard"




THEM : 




9 minutes later.....




THEM : 






TAK PAHAM? pahamkan sendiri....
TAK SETUJU? kesah pulak aku...haha




sila jangan percaya '37 COMMENT' kat dashboard aku tu..
kalau bebetul terjadi pun boleh masuk wad aku...okey aku mengaku no 1 tu memang aku.haha
kalau korang reti inspect element,jadikan '100 COMMENT' pon boleh ..lalala




Sekian,terima kasih.





28 January 2012

Ini Fakta ! Tapi Susah Aku Nak Percaya...




Assalamualaikum.


Bab tido kat kelas tu dah memang bende biasa..
aku ni jenis yang tak sampai hati nak tido depan cikgu time dia mengajar..
aku tak tau apesal.padahal aku tengok kengkawan aku yang lain syok je lentok.sampai bederet2 dari tepi..
kalau ader kamera time tu rasa nak amik je gambar dorang..
aku sanggup tongkat sebelah kepala ni ha..pandang cikgu dari jauh..sampai aku tak perasan mata aku pon sekali tertutup..ohoy!malu siottt..tak sanggup punya pasal nak tido..banyak kali kot aku buat..bab tersengguk2 cam menyanyi lagu rap tu hanya Tuhan je yang tau..aku sendiri pon tak tau..


haha..tu la...


CIKGU KATA....



"kalau pegi sekolah tu jangan lupa bawak air..ni tido ni mesti sebab otak kita kekurangan oksigen..minumlah air..nanti oksigen masuk konfem dah tak ngantuk.."
ha,cikgu aku cakap stail gitu kat kelas aku..cikgu korang?
ko tau,boleh dikatakan selalu aku bawak botol air..tapi apabila aku ikut nasihat cikgu,tetap lentok gak..
kalau dah ngantuk tu ngantuk jugak der..ko tak boleh nak elak dah..
aku ni dok asrama beb..ulang alik naik tangga,ade je keje yang nak dibuat..kira tenaga aku ni digunakan sepenuhnya kat asrama je..penat tau..ko tak dok asrama,ape ko tau?
tido pon dekat pukul 12..ppptuihh..kemas tu kemas ni...biler dah kat sekolah..ngantuk la jadinya..jadi jangan heran bebudak yang ramai tido kat kelas ni kebanyakkannya budak asrama.ohoy!



CIKGU KATA....



"makan ler gula2 untuk hilangkan ngantuk tu..."
tapi cikgu...kengkadang aku makan gula2 tu,ade lah sikit2 tak mengantuk..SIKIT-SIKIT je..haha
tapi ha-kit-kat nya...kengkadang aku boleh jer tido sambil gegule tu dok meroyan dalam mulut aku..
haha..chill la der..bende biasa..ko pon mesti penah camtu..aku rasa kalau kot2 ader yang menyentap time aku tengah lentok,maunyer tercekik aku kalau tetibe tertelan gegula tu..maunyer jadik halkum.time tu dah timbul dah pulak isu kecelaruan jantina aku.susah plak kang.



TAPI AKU KATA....



tak cukup tido tu lah punca masalah..seharian buat keje kat asrama kauu....
masa2 ku yang membebankan banyak di-spend kat asrama..
bagi korang yang dok asrama tuhh..tidolah secukupnya...jangan terlalu paksakan diri buat keje2 kat asrama tu..nanti capek dehh..haha



sumber gambar : WE HEART IT



sebarang typo yang dilakukan di Fibox gua..
akan di-printscreen..aku nak tambah koleksi..haha..kejam tak?
cukup masa aku kumpulkan buat entri.habislah korang.
BERHATI-HATILAH SEMASA MENAIP.





Sekian,terima kasih.










27 January 2012

Aku Buat Camni..Korang Buat Jugak Tak? haha




Assalamualaikum.




rase hari ni tak perlulah nak mukadimah yang panjang lebar selebar bibir Angelina Jolie.
err..agak2 kalau dia baca mengamuk tak?pedulik hapa aku..bukan dia paham Malay ponn.
sebenarnya aku takde mood nak buat entri hari ni..tapi tetap paksekan diri setelah dipaksa berkali2 oleh Nelson Mandela.bukan Nelson Mandul La.


okeylah,aku cuma nak cerita apekebender yang aku dah terbiasa buat.
kalau agak2 korang buat benda yang sama cam aku nih,inform je yer.


CEKIDAUT OHOTTT~ (= =')


1) kalau pegi jenjalan memaner.tak kisah.kat pasaraya..restoran..hey,aku dah cakap kan,maner2 je.kalau dah keluar sekali dengan mak aku,adik aku yang pompuan tu,tambah pulak dengan kakak tiri aku tuh,dan tidak lupa aku si Cinderella itu.. memang kejenya asyik nak tangkap gambor jer..kitorang tak kisah,nak menyelit kat memaner.itu wajibul ghunnah asalkan ader shot yang harus diambil di berlainan angle.sampaikan mak aku tengah kat kaunter nak bayar pon kitorang boleh sambung menangkap dengan muke tak tau malu..sampaikan cashier yang dok tak buat keje tu boleh tengok dari jauh dengan muke sememeh cam nak kena tonyoh dengan ubat nyamuk.kesah pulak kan?muahaha..ko buat je la keje ko..aku repot kat bos ko kang..potong gaji..sebab bermain2 mata dengan kitorang.ahaks.


2) aku tak tau la apekehe dengan aku ni.tang makan kat luar,muke aku ni  bukanlah muke meng-order makanan.rase loya..tak kisah kat gerai,restoran,mahupun fastfood..aku susah nak makan..kalau order pon konfem tak habes..uwekkkk...bukan sebab tak sedap ke hape,cuma aku ni tak seswai untuk diajak makan kat luar.padahal mak aku dengan yang lain2 tu go on jer..aku sanggup order milo ais atau teh ais jer.(sori takde yang tanye pon.haha..)..aku lagi rela order 3 gelas air dari 1 makanan..uhhh..walau nampak cam gedik tapi aku tetap bahagia.


3) penah sekali time kat dalam kereta dengan mak aku sekali adik aku.mak aku drive,aku kat sebelah dia.time tu dia prangg pungg prangg pungg pasal aku.
"ko ni kak,lain kali kalau adik ko tu call,cakap la elok2..kang tak tau ape yang dia nak..dll"
aku ni marbeles dan berillien,aku memang untung time tu aku tengah pegang phone sekali dengan earphone..dengan tangkasnya aku cucuk earphone itu ke phoneku dengan lemah gemalai cam pondan,terus pasang lagu kuat2..pastu pandang mak aku dari tepi yang masih menyambung pidato peringkat kebangsaannya itu..sekali bercampur baur dengan lagu aku tu..macam mendengar suatu frekuensi yang sangat aneh dan getaran jiwe yang melanda.pape pon,janganlah contohi aku ni..tak baik..haha


4) buah-buahan? aku tak makan semua tu.(tengok le mood.haha)tapi semua sayur aku ngap.(bukan bengap).pelik kan bunyinya?maner ade.aku menaip,bukan bercakap.betik tu aku penah makan sekali je seumur hidup.terseksa jiwe raga aku tau.time aku kecik dulu mak aku penah pakse aku habiskan sepotong betik..memang sedih giler hidop aku time tu.time dia masuk bilik air,cepat2 aku campak betik tu dari tingkap entah melayang kemaner.sekali tiru stail campak boomerang kat anjing.pastu mengaku kat mak aku yang aku dah habis makan.aku patut dinobatkan sebagai pelakon pembantu kanak2 terbaik time tu sebab mak aku pon percaye.lagi satu,aku tak penah tak habis kalau makan aiskrim durian.yer,tang aiskrim buah2an je aku taram.tapi jagung awal2 aku blacklist punya.sampai aku sanggup buang aiskrim jagung sebab aku ingat tu aiskrim durian.ohokkkk..nak tercekik guwaa..apa2 yang orang2 kat rumah aku makan,aku tak makan.



apa macam?ader tak antara semua2 ni sama ngan korang?

kalau ader boleh masuk MY BFF MYRA AZRAFF pulak pasni..
ganti Paris Hilton punya...bukan Paris Lipton..haha




Sekian,terima kasih.










26 January 2012

Cara Paling Mudah Nak Cari Barang Yang Korang Nak.




Assalamualaikum.




*orrghhh!dimanakah?!


pada petang yang agak panas ni..weyh,seriyes panas ni weyh,bagi aku air-cond free...haha..
belum lagi rasa kat neraka kan?sobs sobs..(betapa banyaknya dosaku..)

okey la..penah tak korang kehilangan barang secare tetibe di maner2?mesti penah kan?kalau yang tak penah tu,korang ni mesti alien..mengaku jer la.malu2 pulak.menyampah aku.haha
kalau terjadi kat kita,mesti rase susah hati kan..yang paling tak tahannya biler bende yang hilang tu time dok kat rumah jer..bende tu bukan hilang pon,bukan ghaib pon?cuma lupe letak jer pon lah..(aku lettuww)

lagi satu,yang paling aku menyampah,kalau nak beli barang kat memaner..tak kesah kat pasaraya atau maner2 pon..benda yang nak dicarik tu..ade je yang tak jumpa..payah bebenor..
(bukan aku sebenornya..mak aku)..huha huha...jadi..apekah salahnya..aku berkongsi tutorial  cara paling senang untuk memudahkan proses pencarian2 ini?


okey... ikut step2 di bawah perlahan-lahan...



err..di manakah sawi? (= =')


1) mula-mula..apa yang penting,kenalpasti dulu apekebender yang hilang tu....jangan pulak korang mencarik,tapi tak tau ape yang nak dicarik.memang nak kena sedas pelempang.

2) selepas itu,terai carik dari satu tempat ke satu tempat..jangan terburu2..tenangkan fikiran,silangkan kaki,bentang tikar,buat yoga kat tengah2 supermarket tu.agak2 nampak security guard lalu,cepat2 gulung tikar tu balik.

3) okey..dah tenang kan.tarik nafas dalam2...satu...duaa...bla bla bla..ha..camtu..tarik lagi..jangan lupa lepaskan..mampos pulak kang..(sori ayat sangat ekstrem)

4) dah...tak jumpa jugak?okey,yang paling penting sekarang adelah lappy..jangan lupa bawak kemaner2..on kan laptop tu..bukak tenet....

5) okey..dengan perlahan-lahan dan lemah gemalai..(cam pondan dah..)..halakan kedua jari anda dari tangan kiri dan kanan dan tekan Ctrl+F di keyboard anda..serentak tau..pastu keluar sesuatu di penjuru atas sebelah kanan..dan taip benda yang korang nak carik..contoh : GULA.

6) kalau tak jadi,terai sampai dapat..nanti bende yang korang taip tu akan ber-highlight sendiri dan bersinar dari jauh gunalah DAIA.senang je kan?okey,korang dah jumpa apa yang korang nak carik..pastu jangan lupa off kan balik lappy..guna step yang sama untuk mencari barang yang seterusnya.


TIBA2 AKU TERASA CAM ADER YANG BERKATA...

"EH,TAK PAHAM?(= =')"

hapekebendetah yang aku tulis hari ni..gedik ah..haha
sebenarnya aku teringin sangat kalau bole buat camtu..senang sikit keje aku!
tu yang kalau pegi memaner pale otak aku ni asyik pikir nak Ctrl+F...
tapi jangan harap..carik je lah sendiri..hahaha..
sape yang tak paham amender yang aku cerita ni..buat2 je la paham..




Sekian saja,terima kasih.



24 January 2012

Vektor Untuk Minggu Ini.




Assalamualaikum.


err..hari ni aku dah takder idea lah nak tulis apa kat blog.haha.
jadik aku just post vektor yang aku lukis dalam minggu ni dan minggu lepas punya boleh?
sedih aku mendengar kata2 Arif bahawasanya ader orang kata hasil2 lukisan vektor ni ..
kelakar dan takder taste.
bak kata WLA-ian..orang tu buta seni kott..entah ler..aku maleh nak mengumpat2 ni..
*tapi kalau aku jumpa orang tu memang aku kasi tendang habis2.
takder taste?dia makan kot vektor tu..tambah ler secukup rasa..baru kewl kan?

"hidup ini terlalu singkat untuk memikirkan orang lain."
(ayat kopi pes buku Dr.Fadzilah Kamsah).muahaha



1) vektor Yusriey Yunus



ader yang kate vektor ni cam Fizo Omar..ye ker?
cehh yus..bangge la ko yer?haha...retiss retiss



2) vektor Hana Tajima.



kamus terjemahan elektronik Hana!
yang ni saja menggedik nak buat..kate dia ni retiss yer dak..
ni versi hitam putih!saje nak try..

nak tengok vid tuto dier tengok ENTRI NI.

okey,hanya setakat ni je..akan di-update selagi mampu dan tak malu..haha..:D

korang2...tolongla guna Fibox yer...
aku tak larat la nak re-type balik nama aku kat Cbox..penat tau..
sampai aku taip lelaju kengkadang jadik Myra Arzaff sebab bengang sangat..
kengkadang 'POSTING FAILED ERROR.POSTING FAILED ERROR....'(buat suare robot)
aku tau,Fibox tu tak cantik rupa dier..aku dulu pon menyampah first time guna..tapi lelama menyampah mesti suka..mesti korang sayang kan nak buang Cbox sebab bole letak smiley comel2?
sobsss sobss...buanglah yang keruh..ambil yang jernih..*apo kobondo aku cakap ni.







Sekian,terima kasih.






22 January 2012

Aku Menyampah Kalau....



Assalamualaikum.



Tulis sebuah karangan yang berkaitan dengan 'Menyampah'.Panjang patah perkataan tersebut hendaklah antara 200-250.(lebih pun takpe).Anda dihendaki menggunakan format ber-stail dan gaya terkini.Gambar di bawah sebagai rujukan untuk memulakan karangan dan anda dilarang typo.



tolonglah,nak tulis arahan kat atas tu pon aku terpakse rujuk buku karangan BM aku yang dah berhabuk tu..




ah,aku sendiri pon pelik bila baca balik teks kat gambar atas ni.konpius.(= =')



AKU MENYAMPAH KALAU....


time aku tuang air depan tetamu yang datang,mak aku akan cakap "Eh,tak payah penuh2..separuh jer"
kalau aku buat depan nenek aku pulak nenek aku akan cakap "Eh,apsal sikit sangat isinya?"
korang tau,aku menyampah biler dibuat camtu sampai aku terkaku tak mampu berkata apa2 depan tetamu macam aku ni tak layak sangat dijadikan menantu.
nak diikutkan,rase nak pakai helmet time tuang air tu.kalau boleh aku nak visor dier bebetol hitam legam sampai kalau aku nak tuang air pon tak nampak pape.tumpah2 pon tumpah la asalkan aku boleh cover muke.
nasihat aku : kalau kene macam aku ni cepat2 pegi kedai beli air kotak atau tin.NO DOUBT! haha



AKU MENYAMPAH KALAU....


masa aku tengah beriye dan eksaited bukak Photoshop..tengah lukis vektor atau dudel time tu..hampir siap ler kononnya..tibe2 jer laptop aku mati sebab bateri dah king kong dan tak sempat save bende2 alah tu.yang tu memang padan muka sendiri sebab khusyuk lukis sampai lupa nak cucuk kat power supply .memang menyampah habis walaupun kecuaian sendiri yang gedik tuh.pastu,yang paling menyampah biler dah lakar gambar guna pen tool punya semangat dan dah nak habis rupa2 nya aku lupa nak create new layer.rasenya seperti menjadi orang yang tak siuman dan bersedih sorang2 sambil berkata 'ape boley buat?sobss sobss'.
(sebenarnya 'ape pon x bole')



AKU MENYAMPAH KALAU....


time aku sebok makan depan TV sebab kelaparan yang melampau...dan baru beberapa suap tiba2 ader iklan cerita hantu.kemain meleleh air liur si hantu tu depan mata aku cam gampang.memang aku rasa nak termuntah dan aku rasa semua penyakit berlumba2 nak datang kat aku.yang paling teruk sampai kena serangan panik yang ekstrem.panik,bukan PICNIK.ekstrem,bukan Ex-Tream Blogger.dah,malas aku nak eksplen panjang memanjang cam rumah panjang kat Sarawak.
(terpakse search gugel sebab aku lupa kat Sabah atau Sarawak)



AKU MENYAMPAH KALAU....


aku tengah syok sendiri sumbat telinga layan lagu feveret kat blog aku,sekali ikut nyanyi walaupun tak hafal lirik..dan time tu jugak aku tengah blogwalking sampai pengsan dan patah kaki...tiba2 jer ter-keluar pulak lagu dari blog maner tah yang starting dier sangat mengejutkan sampai rambut aku semua tegak cam kene karen.memang puas aku carik music player tu sampai semput..scroll atas bawah,kiri kanan,depan belakang tak jumpa2.rupanya dier guna yang autoplay punya.sekali bercampur dengan lagu feveret aku tuh sebijik cam dengar radio Minnal fm.tak pun stesen radio makhluk Martian dari planet Marikh.dah terang lagi di-suluh dengan torchlight yang menggunakan bateri Eveready..aku terus pangkah X di penjuru atas sebelah kanan.menyampah aii.




patah kata : ntah kau....
jumlah typo : kalau ader inform aku.






Sekian,terima kasih.

(rendahkan badan,kembangkan gaun,kaki di-silang stail omputih)






21 January 2012

FREE STUFF : Doodle Berdiri




Assalamualaikum.



Hari ni aku just nak bagi doodle lagi..semalam lagi aku dah ready siapkan.
(semangat habiss..haha)
letak la doodle ni kat memaner,aku tau korang kan kretip..
okeylah,nak ambik semua pun boleh..tapi komen dulu okey..
*err..macam ler lawo sangat..




















yang last ni sketch dier...korang boleh warnakan sendiri kalau nak..
semua doodle ni dalam format png..jadi jangan risau..
sorry doodle ni takder kaki ,sobss sobs...haha

DRAG KE NEW TAB untuk proses save yang lebih senang.:)









Sekian,terima kasih.





20 January 2012

Ketika Aku Menjaga Kaunter Di Hari PIBG..Jeng Jeng...




Assalamualaikum.



lalala..mana bapa mertuaku...(dah merepek dah..)

Kejadian ini berlaku pada tahun lepas..(laa...tahun lepas ke...)
ya,pada tahun 2011...tah aku tak ingat la pulak hari apa dan bulan apa...haha
tiba-tiba pulak jadik modal untuk aku bercerita hari ni...

sekolah aku sangat ekspress.dan bukan bas ekspress.
di mana ada polis,disitu ader roadblock.bukan goblok.
asal ader peluang depan mata,gunakanlah ia sebaiknya..
yer la..aku mengaku je lahh..susah sangattt..kaunter tu dibuat di bawah parking kereta cikgu2...
bederet kaunter kat situ.macam2 jenis,macam juadah di bazar Ramadhan.cuma takder makanan jer.
aku jage kaunter untuk penjage2 pelajar asrama.mak aku nak datang?huh,time hari interaksi jer baru muncolll.
aku jage yang pompuan punya,Fidz R Emerithus jage yang laki punya.

macam2 karenah  mak bapak aku dapat tengok...bess dohh...haha..adehhhh..
kejadian yang membuatkan aku kaget dan tidak dijangka pun berlaku...
cuba tenung dah lihat situasi2 berikut dengan gigih dah penuh padu...(suare seriyes)


SITUASI 1 :

tibalah penjaga pertama yang datang melapor diri..aku tau dahh,pakcik ni kaya namun gaya dia sederhana dan merendah diri..maka,beliau la orang first sekali yang mengisi kertas kehadiran yang masih putih,suci dah berseri gunalah DAIA.pada kolum pertama...orghh...beliau salah tulis nama...tertulis nama anak yang lagi satu..dan...PANGKAH PANJANG2..kolum kedua,aduh,tertulis nama panggilan pulak..PANGKAH LAGI PANJANG2 LAGI..kolum ketiga..ha....berjaya akhirnya..aku ni memang Sabariah orangnya..pagi2 mood masih kool.huhu haha..


SITUASI 2 :

dan..datanglah seorang makcik yang agak tua ni..aku nak tau sangat..sapelahh anak dier ni...ooo...aku tau akhirnya..anak dia comel ooo..cun melecun..kecik..pompuan!..(lebih2 pulak)..ooo..kenal2..saje nak mengenal makbapak budak2 asrama ni kan..macam biase,dengan nada sopan,aku menyuruh meminta beliau mengisi nama anak beliau,alamat,no.phone dan tandatangan.tapi..aku pulak yang disuruh isi...aku ni pon,ha...terkedek2 menanyer.."camni ke makcik,makcik ke camni"? (eh?)..dan..tibalah mengisi no.phone beliau.."mak cik sila isi no.phone kat sini yer.."(nada bapak sopan).."eh,isikanlah sekali"...korang tau kan muke aku camner agaknya time tu..no.phone pon dier tak ingat...last2 kitorang sendiri mintak phone dier dan carik sendiri dalam tu.haha.(baru terpikir.haha)


SITUASI 3 :

ahh heyyy..yang ni paling aku tak tahan gelak la..bukan setakat pecah perut,pecah panggung,pecah kaca,pecah gelas,sudah baca harap balas..tapi memang geli geleman nak tergelak.seperti sedia maklum,aku ni menjage kaunter makbapak yang ader anak kat asrama jer.tibe2 seorang pakcik ni..yang merupakan bapak kepada budak lelaki kelas aku yang genius dan juge duduk hostel...gelak sorang2 dari jauh tengok kitorang..hoihhhh gelak dier memang syok habis macam aku ni tengak buat show kat pentas Raja Lawak jer.pastu tuding2 jari kat kaunter kitorang sambil gelak2 "hakk hakk..pelajar asrama?".(sorang2 yer)..heyy..pakcik ni pandang hina kat aku ker mentang2 setakat dok bawah parking kereta atau dia tak baca kain rentang tu betul2?lalu beliau terus jer blah tanpa memikirkan bahawa anak dier tu ha..duduk asrama.hidopp..hidoppp...menyedihkan.nak panggil serba salah,memandangkan dier dah tergelak2 dulu...


SITUASI 4 : 

dan...ketibaan seorang pakcik ni hampir saje mengakibatkan serangan panik keatas aku...dah siap beliau isi semua tu..tiba lah pulak nak sign....sebelum sign...anda tahu apa yang dia buat dulu? berehat sebentar bersama kit kat?salah!dia dengan rilek tanpa muke bersalah menconteng alas meja kaunter tu penuh dengan sign dier....hadoyy..hadoyy...dah la alas meja PSS..mati aku kalau cikgu menanya..padahal aku tengok sama jer semua..retiss sungguh pakcik ini!muahahaha..


SITUASI 5 :

erghh...dan..(dah tak ingat dah ni)...tiba pula seorang pakcik yang mukanya agak tua tapi muda.(rambut hitam!)..baju dan seluar memang satu set..jeans punya...ahaha...time nak isi no.phone pulak..dengan gayanya bersahaja mengeluarkan phone Sony Ericsson versi cyber shot punya...wahh..kire ohsem la tu dari phone mak bapak yang ader kat situ...kalau tau no.phone buat ape nak kuarkan lagik bende tu..lame la jugak dier belek2 bende tu...amender la yang dicariknyer tuh..makbapak lain dah tunggu kat belakang tuhh....laaa...rupanya dier carik nombor sendiri ker...(tapi x jumpa2...)..makak nya...kami lah yang mencarinya...kan aku dah cakap..hidopp...hidopp...


err...banyak lagi..nak tau selanjutnya sila jumpa dengan aku.huhukkk...maaf,takder niat pon nak memalukan mereka..muahaha





Sekian.terima kasih. 










19 January 2012

Myra Azraff sudah kembali!!!





Assalamualaikum.






I'M BAG!!!!

I'M BACK!!!!


last aku buat entri pada tanggal 11 Januari 2012 bersamaan hari jadi Cody Simpson.
(tetibe bukak majalah terjumpa pulak tadi.haha)
tetapi ade ke yang kesah?uhukkk....aku jer kot..setakat blog aku ni sape lah yang minat..

rindu gilerr aku dengan blog aku ni...nak peluk takut terbelah dua pulak laptop ni...
aku rindu korang!saya rindu awak!guwe rindu sama kamu!
ya..yang tengah baca ni la....huwaaaa....(buat suara Doraemon)

aku rindu nak buat entri.
aku rindu pembaca setia blog aku (ade ke?).
aku rindu sapa yang rajin komen kat blog aku.
aku rindu mengintai chatbox aku sendiri.
aku rindu warge WeLoveArts.


menyampah ke bace ni?
mesti getik semacam kan..
aku je kot yang syok sendiri...

memang menyedihkan..
oklah..








Sekian,terima kasih.






11 January 2012

Wordless Wednesday 1 : Vice Versa




Assalamualaikum.





if you ever truly love someone,you'll ended up by hating them.
if you ever hating someone,you'll ended up by loving them.
so lets just having no feelings towards someone.
you'll regret.


haha,ayat tu memang rekaan.tak tau ler ader error ke tak,dah lama tak speaking2 BI ni..







Sekian,terima kasih.







09 January 2012

Melukis Vektor Orang Lain Berbeza Daripada Lukis Untuk Diri Sendiri





Assalamualaikum.


Melukis vektor orang lain pada minggu ini membuatkan aku hampir2 terlupa cara nak buat doodle.
eh,maksud aku,dudel.kerana melukis dudel tak payah tengok apa2 dah,lukis vektor ni susah tentunya melihat rupa mereka yang real..TEKAP dan lukis..uhukkk..(T.T)....kat bawah ni adalah hasil vektor yang telah aku siapkan atas permintaan mereka..fuhh..(mengesat peluh di dahi)..hahaha...:D


vektor untuk Amar Marcell.



vektor untuk Keri Ikhwan



seriyeslah,sebenarnya memang best gitu2 melukis vektor daripada dudel...baru mencabar ye dak?
muahaha..anggap lah ni sebagai permulaan aku..aku ni pun masih tak terer lagi nak buat yang lagi power dan superb lagi real macam kak Nurdani..dia guna Microsoft Excel..yang aku buat ni guna Photoshop...
aku memang tak reti lukis guna Excel ni..ahahaha..reti tu memang reti....reti bukak dan tekan 'X' terus.

durasi yang diperlukan mungkin tak lama kalau korang memang sangat rajin dan eksaited...
kalau aku..huh!..lama gila...sebab aku selang selikan dengan bukak Facebook sekali dengan Blog...hhahahaha...bukak tenet,sambung lukis....bukak tenet,sambung lukis...lihatlah..betapa pandainya aku bahagikan masa aku..keh keh...


..aku belajar buat vektor kartun ni 100 % daripada video yang aku download kat bawah ni...sangat sedih hidup aku time tu....sebab 1 haprak pon tak paham...alhamdulillah sekarang dah okey sket2...
kalau dulu...ya rabbiiii....cam momok kauuu...(lukis muke aku sendiri pulak tuhh..)




tapi lelama..aku dah boleh buat dengan berfikir secara logiknya...
(aku ni bertindak ikut logik akal,aneh)
dan dari video ni jugak memberi aku idea cara nak lukis dudel...haha!walaupon rupa cam harem..
tapi yang tak boleh tahannyer...lagu background dia bapak sedih larr..macam lagu Cerekarama kat tv 3 tuhhhh..uhukkk uhukkkk...(ada tisu tak?)..tapi best..layan je la...haha
aku yang tegak macam batu tengok video ni tetibe rasa sebak..memang sedih kot kalau kena lukis vektor ni?
memang sedih....kalau tak menjadi...kalau korang rasa2 nak belajar lukis vektor...anda boleh rujuk daripada video ni...insyaAllah boleh...hehehehe..


aku tak tau kenapa,lukis vektor orang lain lebih okey hasilnya daripada lukis muka aku sendiri..
oh!!!mungkin aku nak terlalu sempurna kott....tu yang jadik cam nenek tu..walaupon hakikatnya aku masih awet mude....huhaa huhaaa....



apa yang penting adalah MINAT dan sentiasa berfikiran OPTIMIS bahawa korang boleh hasilkannya.^__^



aku ni pon sebenarnya,belum lukis pape lagi,belum bukak Photoshop lagik dah menggeletar tengok gambar dorang ni....hahaha..akhirnya...sebab aku yakin boleh buat..alhamdulillah..walaupon hasilnya mungkin tak ohsem di mata korang,mereka suka jugak.:)





Sekian,terima kasih.


(aku harap takde typo kat entri ni,kalau ade sila tegur!nanti aku termalu sendiri...uhukkk...)

08 January 2012

Dan Senarai Kategori-kategori Tersebut Berjaya Di-Screen Capture......




Assalamualaikum.


oleh kerana hari ni hari Ahad,korang hanya perlu cuci mata je tengok segala apa yang telah aku senaraikan bagi setiap kategori..esok kan korang dah nak sekolah..haha! (hanya mampu gelak besar dan tersasar)
dahla malam tadi mimpi ngeri,huh!maksud aku pepagi bute tadi...mimpi jadik bini kedua lar hape la..macam aku ni jahat sangat jer..tolongla paham...




gambar ni ciplak idea nuffnang..eh,entah..churp2 kot....muahaha!terpakse aku edit kasi rainbow tu panjang sikit....pfffttttt...
kategori ni random tau,ader status..post..komen dan tah pape lagik..


 dan kategori-kategori tersebut termasuklah......

'
'
'
'
'

1) Status yang berbalas dan sesape yang terjumpa secara kebetulan memang bangga.





2) POST AKU DIMANA ORANG YANG MENGOMEN TAK PAHAM APA YANG AKU TULIS.




3) POST YANG KORANG BACA 2-3 KALI PUN TAK SEDAP BUNYINYA DAN SELAMANYA TAK SEDAP DAN PERLU DIBETULKAN.



setelah di-liquid paper : 
hi guys,if you want me to follow you,leave your link okey?and don't forget to follow me and read my entries okey sayang?muahahaha...
(bajet bagoss jer aku ni!)


4) STATUS YANG MENIMBULKAN KE-HANGIN-AN ANTARA JANTINA YANG BERLAINAN.




5) STATUS YANG MENYEDIHKAN DAN SELAMANYA MENYEDIHKAN.




6) PENUTUP KATA ENTRI YANG MEMBUATKAN AKU MALU SEUMUR HIDUP KALAU AKU TAK PERASAN.




7) POST YANG MENGHARUKAN SERTA PRIHATIN.



8) STATUS YANG BUAT AKU GELAK TERGULING2 WALAUPUN KORANG TAK GELAK.




9) POST YANG MENGEJUTKAN AKU.



terkejut apabila aku menggunakan DP yang lebih kurang sama dengan beliau pada masa itu dan terperanjat serta terkeliru tah biler masa aku post entri tu..rupanya salah orang daaa...


10) TYPO YANG SELAMANYA TYPO DAN MEMALUKAN.


*typo di sini bermaksud typing error dan bukanlah typography,photography mahupun tipu.












tahniah kepada mereka yang telah berjaya dikategorikan...
kepada yang rasa dimalukan,sila call saya secepat mungkin.
nombor terbaru : 994
nombor lama : 999


nah trofi untuk anda..

TROFI INVISIBLE...

muahahahaha....


jadikla..janji rasa macam memegangnyer....haha..

semua gambar di atas hanyalah secara terkebetulan...dan betul2 ader kat depan mata time tu..
dan ingat! tiada niat ponn untuk memalukan anda..






Sekian,terima kasih.







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

29 January 2012

Hakikat Yang Korang Tak Boleh Nak Sangkal.





Assalamualaikum.




number 1


"Le you finished writing an entry and check your dashboard"




YOU : 



30 minutes later.....




YOU : 





number 2


"Le retiss blogger finished writing his/her entry and check their dashboard"




THEM : 




9 minutes later.....




THEM : 






TAK PAHAM? pahamkan sendiri....
TAK SETUJU? kesah pulak aku...haha




sila jangan percaya '37 COMMENT' kat dashboard aku tu..
kalau bebetul terjadi pun boleh masuk wad aku...okey aku mengaku no 1 tu memang aku.haha
kalau korang reti inspect element,jadikan '100 COMMENT' pon boleh ..lalala




Sekian,terima kasih.





28 January 2012

Ini Fakta ! Tapi Susah Aku Nak Percaya...




Assalamualaikum.


Bab tido kat kelas tu dah memang bende biasa..
aku ni jenis yang tak sampai hati nak tido depan cikgu time dia mengajar..
aku tak tau apesal.padahal aku tengok kengkawan aku yang lain syok je lentok.sampai bederet2 dari tepi..
kalau ader kamera time tu rasa nak amik je gambar dorang..
aku sanggup tongkat sebelah kepala ni ha..pandang cikgu dari jauh..sampai aku tak perasan mata aku pon sekali tertutup..ohoy!malu siottt..tak sanggup punya pasal nak tido..banyak kali kot aku buat..bab tersengguk2 cam menyanyi lagu rap tu hanya Tuhan je yang tau..aku sendiri pon tak tau..


haha..tu la...


CIKGU KATA....



"kalau pegi sekolah tu jangan lupa bawak air..ni tido ni mesti sebab otak kita kekurangan oksigen..minumlah air..nanti oksigen masuk konfem dah tak ngantuk.."
ha,cikgu aku cakap stail gitu kat kelas aku..cikgu korang?
ko tau,boleh dikatakan selalu aku bawak botol air..tapi apabila aku ikut nasihat cikgu,tetap lentok gak..
kalau dah ngantuk tu ngantuk jugak der..ko tak boleh nak elak dah..
aku ni dok asrama beb..ulang alik naik tangga,ade je keje yang nak dibuat..kira tenaga aku ni digunakan sepenuhnya kat asrama je..penat tau..ko tak dok asrama,ape ko tau?
tido pon dekat pukul 12..ppptuihh..kemas tu kemas ni...biler dah kat sekolah..ngantuk la jadinya..jadi jangan heran bebudak yang ramai tido kat kelas ni kebanyakkannya budak asrama.ohoy!



CIKGU KATA....



"makan ler gula2 untuk hilangkan ngantuk tu..."
tapi cikgu...kengkadang aku makan gula2 tu,ade lah sikit2 tak mengantuk..SIKIT-SIKIT je..haha
tapi ha-kit-kat nya...kengkadang aku boleh jer tido sambil gegule tu dok meroyan dalam mulut aku..
haha..chill la der..bende biasa..ko pon mesti penah camtu..aku rasa kalau kot2 ader yang menyentap time aku tengah lentok,maunyer tercekik aku kalau tetibe tertelan gegula tu..maunyer jadik halkum.time tu dah timbul dah pulak isu kecelaruan jantina aku.susah plak kang.



TAPI AKU KATA....



tak cukup tido tu lah punca masalah..seharian buat keje kat asrama kauu....
masa2 ku yang membebankan banyak di-spend kat asrama..
bagi korang yang dok asrama tuhh..tidolah secukupnya...jangan terlalu paksakan diri buat keje2 kat asrama tu..nanti capek dehh..haha



sumber gambar : WE HEART IT



sebarang typo yang dilakukan di Fibox gua..
akan di-printscreen..aku nak tambah koleksi..haha..kejam tak?
cukup masa aku kumpulkan buat entri.habislah korang.
BERHATI-HATILAH SEMASA MENAIP.





Sekian,terima kasih.










27 January 2012

Aku Buat Camni..Korang Buat Jugak Tak? haha




Assalamualaikum.




rase hari ni tak perlulah nak mukadimah yang panjang lebar selebar bibir Angelina Jolie.
err..agak2 kalau dia baca mengamuk tak?pedulik hapa aku..bukan dia paham Malay ponn.
sebenarnya aku takde mood nak buat entri hari ni..tapi tetap paksekan diri setelah dipaksa berkali2 oleh Nelson Mandela.bukan Nelson Mandul La.


okeylah,aku cuma nak cerita apekebender yang aku dah terbiasa buat.
kalau agak2 korang buat benda yang sama cam aku nih,inform je yer.


CEKIDAUT OHOTTT~ (= =')


1) kalau pegi jenjalan memaner.tak kisah.kat pasaraya..restoran..hey,aku dah cakap kan,maner2 je.kalau dah keluar sekali dengan mak aku,adik aku yang pompuan tu,tambah pulak dengan kakak tiri aku tuh,dan tidak lupa aku si Cinderella itu.. memang kejenya asyik nak tangkap gambor jer..kitorang tak kisah,nak menyelit kat memaner.itu wajibul ghunnah asalkan ader shot yang harus diambil di berlainan angle.sampaikan mak aku tengah kat kaunter nak bayar pon kitorang boleh sambung menangkap dengan muke tak tau malu..sampaikan cashier yang dok tak buat keje tu boleh tengok dari jauh dengan muke sememeh cam nak kena tonyoh dengan ubat nyamuk.kesah pulak kan?muahaha..ko buat je la keje ko..aku repot kat bos ko kang..potong gaji..sebab bermain2 mata dengan kitorang.ahaks.


2) aku tak tau la apekehe dengan aku ni.tang makan kat luar,muke aku ni  bukanlah muke meng-order makanan.rase loya..tak kisah kat gerai,restoran,mahupun fastfood..aku susah nak makan..kalau order pon konfem tak habes..uwekkkk...bukan sebab tak sedap ke hape,cuma aku ni tak seswai untuk diajak makan kat luar.padahal mak aku dengan yang lain2 tu go on jer..aku sanggup order milo ais atau teh ais jer.(sori takde yang tanye pon.haha..)..aku lagi rela order 3 gelas air dari 1 makanan..uhhh..walau nampak cam gedik tapi aku tetap bahagia.


3) penah sekali time kat dalam kereta dengan mak aku sekali adik aku.mak aku drive,aku kat sebelah dia.time tu dia prangg pungg prangg pungg pasal aku.
"ko ni kak,lain kali kalau adik ko tu call,cakap la elok2..kang tak tau ape yang dia nak..dll"
aku ni marbeles dan berillien,aku memang untung time tu aku tengah pegang phone sekali dengan earphone..dengan tangkasnya aku cucuk earphone itu ke phoneku dengan lemah gemalai cam pondan,terus pasang lagu kuat2..pastu pandang mak aku dari tepi yang masih menyambung pidato peringkat kebangsaannya itu..sekali bercampur baur dengan lagu aku tu..macam mendengar suatu frekuensi yang sangat aneh dan getaran jiwe yang melanda.pape pon,janganlah contohi aku ni..tak baik..haha


4) buah-buahan? aku tak makan semua tu.(tengok le mood.haha)tapi semua sayur aku ngap.(bukan bengap).pelik kan bunyinya?maner ade.aku menaip,bukan bercakap.betik tu aku penah makan sekali je seumur hidup.terseksa jiwe raga aku tau.time aku kecik dulu mak aku penah pakse aku habiskan sepotong betik..memang sedih giler hidop aku time tu.time dia masuk bilik air,cepat2 aku campak betik tu dari tingkap entah melayang kemaner.sekali tiru stail campak boomerang kat anjing.pastu mengaku kat mak aku yang aku dah habis makan.aku patut dinobatkan sebagai pelakon pembantu kanak2 terbaik time tu sebab mak aku pon percaye.lagi satu,aku tak penah tak habis kalau makan aiskrim durian.yer,tang aiskrim buah2an je aku taram.tapi jagung awal2 aku blacklist punya.sampai aku sanggup buang aiskrim jagung sebab aku ingat tu aiskrim durian.ohokkkk..nak tercekik guwaa..apa2 yang orang2 kat rumah aku makan,aku tak makan.



apa macam?ader tak antara semua2 ni sama ngan korang?

kalau ader boleh masuk MY BFF MYRA AZRAFF pulak pasni..
ganti Paris Hilton punya...bukan Paris Lipton..haha




Sekian,terima kasih.










26 January 2012

Cara Paling Mudah Nak Cari Barang Yang Korang Nak.




Assalamualaikum.




*orrghhh!dimanakah?!


pada petang yang agak panas ni..weyh,seriyes panas ni weyh,bagi aku air-cond free...haha..
belum lagi rasa kat neraka kan?sobs sobs..(betapa banyaknya dosaku..)

okey la..penah tak korang kehilangan barang secare tetibe di maner2?mesti penah kan?kalau yang tak penah tu,korang ni mesti alien..mengaku jer la.malu2 pulak.menyampah aku.haha
kalau terjadi kat kita,mesti rase susah hati kan..yang paling tak tahannya biler bende yang hilang tu time dok kat rumah jer..bende tu bukan hilang pon,bukan ghaib pon?cuma lupe letak jer pon lah..(aku lettuww)

lagi satu,yang paling aku menyampah,kalau nak beli barang kat memaner..tak kesah kat pasaraya atau maner2 pon..benda yang nak dicarik tu..ade je yang tak jumpa..payah bebenor..
(bukan aku sebenornya..mak aku)..huha huha...jadi..apekah salahnya..aku berkongsi tutorial  cara paling senang untuk memudahkan proses pencarian2 ini?


okey... ikut step2 di bawah perlahan-lahan...



err..di manakah sawi? (= =')


1) mula-mula..apa yang penting,kenalpasti dulu apekebender yang hilang tu....jangan pulak korang mencarik,tapi tak tau ape yang nak dicarik.memang nak kena sedas pelempang.

2) selepas itu,terai carik dari satu tempat ke satu tempat..jangan terburu2..tenangkan fikiran,silangkan kaki,bentang tikar,buat yoga kat tengah2 supermarket tu.agak2 nampak security guard lalu,cepat2 gulung tikar tu balik.

3) okey..dah tenang kan.tarik nafas dalam2...satu...duaa...bla bla bla..ha..camtu..tarik lagi..jangan lupa lepaskan..mampos pulak kang..(sori ayat sangat ekstrem)

4) dah...tak jumpa jugak?okey,yang paling penting sekarang adelah lappy..jangan lupa bawak kemaner2..on kan laptop tu..bukak tenet....

5) okey..dengan perlahan-lahan dan lemah gemalai..(cam pondan dah..)..halakan kedua jari anda dari tangan kiri dan kanan dan tekan Ctrl+F di keyboard anda..serentak tau..pastu keluar sesuatu di penjuru atas sebelah kanan..dan taip benda yang korang nak carik..contoh : GULA.

6) kalau tak jadi,terai sampai dapat..nanti bende yang korang taip tu akan ber-highlight sendiri dan bersinar dari jauh gunalah DAIA.senang je kan?okey,korang dah jumpa apa yang korang nak carik..pastu jangan lupa off kan balik lappy..guna step yang sama untuk mencari barang yang seterusnya.


TIBA2 AKU TERASA CAM ADER YANG BERKATA...

"EH,TAK PAHAM?(= =')"

hapekebendetah yang aku tulis hari ni..gedik ah..haha
sebenarnya aku teringin sangat kalau bole buat camtu..senang sikit keje aku!
tu yang kalau pegi memaner pale otak aku ni asyik pikir nak Ctrl+F...
tapi jangan harap..carik je lah sendiri..hahaha..
sape yang tak paham amender yang aku cerita ni..buat2 je la paham..




Sekian saja,terima kasih.



24 January 2012

Vektor Untuk Minggu Ini.




Assalamualaikum.


err..hari ni aku dah takder idea lah nak tulis apa kat blog.haha.
jadik aku just post vektor yang aku lukis dalam minggu ni dan minggu lepas punya boleh?
sedih aku mendengar kata2 Arif bahawasanya ader orang kata hasil2 lukisan vektor ni ..
kelakar dan takder taste.
bak kata WLA-ian..orang tu buta seni kott..entah ler..aku maleh nak mengumpat2 ni..
*tapi kalau aku jumpa orang tu memang aku kasi tendang habis2.
takder taste?dia makan kot vektor tu..tambah ler secukup rasa..baru kewl kan?

"hidup ini terlalu singkat untuk memikirkan orang lain."
(ayat kopi pes buku Dr.Fadzilah Kamsah).muahaha



1) vektor Yusriey Yunus



ader yang kate vektor ni cam Fizo Omar..ye ker?
cehh yus..bangge la ko yer?haha...retiss retiss



2) vektor Hana Tajima.



kamus terjemahan elektronik Hana!
yang ni saja menggedik nak buat..kate dia ni retiss yer dak..
ni versi hitam putih!saje nak try..

nak tengok vid tuto dier tengok ENTRI NI.

okey,hanya setakat ni je..akan di-update selagi mampu dan tak malu..haha..:D

korang2...tolongla guna Fibox yer...
aku tak larat la nak re-type balik nama aku kat Cbox..penat tau..
sampai aku taip lelaju kengkadang jadik Myra Arzaff sebab bengang sangat..
kengkadang 'POSTING FAILED ERROR.POSTING FAILED ERROR....'(buat suare robot)
aku tau,Fibox tu tak cantik rupa dier..aku dulu pon menyampah first time guna..tapi lelama menyampah mesti suka..mesti korang sayang kan nak buang Cbox sebab bole letak smiley comel2?
sobsss sobss...buanglah yang keruh..ambil yang jernih..*apo kobondo aku cakap ni.







Sekian,terima kasih.






22 January 2012

Aku Menyampah Kalau....



Assalamualaikum.



Tulis sebuah karangan yang berkaitan dengan 'Menyampah'.Panjang patah perkataan tersebut hendaklah antara 200-250.(lebih pun takpe).Anda dihendaki menggunakan format ber-stail dan gaya terkini.Gambar di bawah sebagai rujukan untuk memulakan karangan dan anda dilarang typo.



tolonglah,nak tulis arahan kat atas tu pon aku terpakse rujuk buku karangan BM aku yang dah berhabuk tu..




ah,aku sendiri pon pelik bila baca balik teks kat gambar atas ni.konpius.(= =')



AKU MENYAMPAH KALAU....


time aku tuang air depan tetamu yang datang,mak aku akan cakap "Eh,tak payah penuh2..separuh jer"
kalau aku buat depan nenek aku pulak nenek aku akan cakap "Eh,apsal sikit sangat isinya?"
korang tau,aku menyampah biler dibuat camtu sampai aku terkaku tak mampu berkata apa2 depan tetamu macam aku ni tak layak sangat dijadikan menantu.
nak diikutkan,rase nak pakai helmet time tuang air tu.kalau boleh aku nak visor dier bebetol hitam legam sampai kalau aku nak tuang air pon tak nampak pape.tumpah2 pon tumpah la asalkan aku boleh cover muke.
nasihat aku : kalau kene macam aku ni cepat2 pegi kedai beli air kotak atau tin.NO DOUBT! haha



AKU MENYAMPAH KALAU....


masa aku tengah beriye dan eksaited bukak Photoshop..tengah lukis vektor atau dudel time tu..hampir siap ler kononnya..tibe2 jer laptop aku mati sebab bateri dah king kong dan tak sempat save bende2 alah tu.yang tu memang padan muka sendiri sebab khusyuk lukis sampai lupa nak cucuk kat power supply .memang menyampah habis walaupun kecuaian sendiri yang gedik tuh.pastu,yang paling menyampah biler dah lakar gambar guna pen tool punya semangat dan dah nak habis rupa2 nya aku lupa nak create new layer.rasenya seperti menjadi orang yang tak siuman dan bersedih sorang2 sambil berkata 'ape boley buat?sobss sobss'.
(sebenarnya 'ape pon x bole')



AKU MENYAMPAH KALAU....


time aku sebok makan depan TV sebab kelaparan yang melampau...dan baru beberapa suap tiba2 ader iklan cerita hantu.kemain meleleh air liur si hantu tu depan mata aku cam gampang.memang aku rasa nak termuntah dan aku rasa semua penyakit berlumba2 nak datang kat aku.yang paling teruk sampai kena serangan panik yang ekstrem.panik,bukan PICNIK.ekstrem,bukan Ex-Tream Blogger.dah,malas aku nak eksplen panjang memanjang cam rumah panjang kat Sarawak.
(terpakse search gugel sebab aku lupa kat Sabah atau Sarawak)



AKU MENYAMPAH KALAU....


aku tengah syok sendiri sumbat telinga layan lagu feveret kat blog aku,sekali ikut nyanyi walaupun tak hafal lirik..dan time tu jugak aku tengah blogwalking sampai pengsan dan patah kaki...tiba2 jer ter-keluar pulak lagu dari blog maner tah yang starting dier sangat mengejutkan sampai rambut aku semua tegak cam kene karen.memang puas aku carik music player tu sampai semput..scroll atas bawah,kiri kanan,depan belakang tak jumpa2.rupanya dier guna yang autoplay punya.sekali bercampur dengan lagu feveret aku tuh sebijik cam dengar radio Minnal fm.tak pun stesen radio makhluk Martian dari planet Marikh.dah terang lagi di-suluh dengan torchlight yang menggunakan bateri Eveready..aku terus pangkah X di penjuru atas sebelah kanan.menyampah aii.




patah kata : ntah kau....
jumlah typo : kalau ader inform aku.






Sekian,terima kasih.

(rendahkan badan,kembangkan gaun,kaki di-silang stail omputih)






21 January 2012

FREE STUFF : Doodle Berdiri




Assalamualaikum.



Hari ni aku just nak bagi doodle lagi..semalam lagi aku dah ready siapkan.
(semangat habiss..haha)
letak la doodle ni kat memaner,aku tau korang kan kretip..
okeylah,nak ambik semua pun boleh..tapi komen dulu okey..
*err..macam ler lawo sangat..




















yang last ni sketch dier...korang boleh warnakan sendiri kalau nak..
semua doodle ni dalam format png..jadi jangan risau..
sorry doodle ni takder kaki ,sobss sobs...haha

DRAG KE NEW TAB untuk proses save yang lebih senang.:)









Sekian,terima kasih.





20 January 2012

Ketika Aku Menjaga Kaunter Di Hari PIBG..Jeng Jeng...




Assalamualaikum.



lalala..mana bapa mertuaku...(dah merepek dah..)

Kejadian ini berlaku pada tahun lepas..(laa...tahun lepas ke...)
ya,pada tahun 2011...tah aku tak ingat la pulak hari apa dan bulan apa...haha
tiba-tiba pulak jadik modal untuk aku bercerita hari ni...

sekolah aku sangat ekspress.dan bukan bas ekspress.
di mana ada polis,disitu ader roadblock.bukan goblok.
asal ader peluang depan mata,gunakanlah ia sebaiknya..
yer la..aku mengaku je lahh..susah sangattt..kaunter tu dibuat di bawah parking kereta cikgu2...
bederet kaunter kat situ.macam2 jenis,macam juadah di bazar Ramadhan.cuma takder makanan jer.
aku jage kaunter untuk penjage2 pelajar asrama.mak aku nak datang?huh,time hari interaksi jer baru muncolll.
aku jage yang pompuan punya,Fidz R Emerithus jage yang laki punya.

macam2 karenah  mak bapak aku dapat tengok...bess dohh...haha..adehhhh..
kejadian yang membuatkan aku kaget dan tidak dijangka pun berlaku...
cuba tenung dah lihat situasi2 berikut dengan gigih dah penuh padu...(suare seriyes)


SITUASI 1 :

tibalah penjaga pertama yang datang melapor diri..aku tau dahh,pakcik ni kaya namun gaya dia sederhana dan merendah diri..maka,beliau la orang first sekali yang mengisi kertas kehadiran yang masih putih,suci dah berseri gunalah DAIA.pada kolum pertama...orghh...beliau salah tulis nama...tertulis nama anak yang lagi satu..dan...PANGKAH PANJANG2..kolum kedua,aduh,tertulis nama panggilan pulak..PANGKAH LAGI PANJANG2 LAGI..kolum ketiga..ha....berjaya akhirnya..aku ni memang Sabariah orangnya..pagi2 mood masih kool.huhu haha..


SITUASI 2 :

dan..datanglah seorang makcik yang agak tua ni..aku nak tau sangat..sapelahh anak dier ni...ooo...aku tau akhirnya..anak dia comel ooo..cun melecun..kecik..pompuan!..(lebih2 pulak)..ooo..kenal2..saje nak mengenal makbapak budak2 asrama ni kan..macam biase,dengan nada sopan,aku menyuruh meminta beliau mengisi nama anak beliau,alamat,no.phone dan tandatangan.tapi..aku pulak yang disuruh isi...aku ni pon,ha...terkedek2 menanyer.."camni ke makcik,makcik ke camni"? (eh?)..dan..tibalah mengisi no.phone beliau.."mak cik sila isi no.phone kat sini yer.."(nada bapak sopan).."eh,isikanlah sekali"...korang tau kan muke aku camner agaknya time tu..no.phone pon dier tak ingat...last2 kitorang sendiri mintak phone dier dan carik sendiri dalam tu.haha.(baru terpikir.haha)


SITUASI 3 :

ahh heyyy..yang ni paling aku tak tahan gelak la..bukan setakat pecah perut,pecah panggung,pecah kaca,pecah gelas,sudah baca harap balas..tapi memang geli geleman nak tergelak.seperti sedia maklum,aku ni menjage kaunter makbapak yang ader anak kat asrama jer.tibe2 seorang pakcik ni..yang merupakan bapak kepada budak lelaki kelas aku yang genius dan juge duduk hostel...gelak sorang2 dari jauh tengok kitorang..hoihhhh gelak dier memang syok habis macam aku ni tengak buat show kat pentas Raja Lawak jer.pastu tuding2 jari kat kaunter kitorang sambil gelak2 "hakk hakk..pelajar asrama?".(sorang2 yer)..heyy..pakcik ni pandang hina kat aku ker mentang2 setakat dok bawah parking kereta atau dia tak baca kain rentang tu betul2?lalu beliau terus jer blah tanpa memikirkan bahawa anak dier tu ha..duduk asrama.hidopp..hidoppp...menyedihkan.nak panggil serba salah,memandangkan dier dah tergelak2 dulu...


SITUASI 4 : 

dan...ketibaan seorang pakcik ni hampir saje mengakibatkan serangan panik keatas aku...dah siap beliau isi semua tu..tiba lah pulak nak sign....sebelum sign...anda tahu apa yang dia buat dulu? berehat sebentar bersama kit kat?salah!dia dengan rilek tanpa muke bersalah menconteng alas meja kaunter tu penuh dengan sign dier....hadoyy..hadoyy...dah la alas meja PSS..mati aku kalau cikgu menanya..padahal aku tengok sama jer semua..retiss sungguh pakcik ini!muahahaha..


SITUASI 5 :

erghh...dan..(dah tak ingat dah ni)...tiba pula seorang pakcik yang mukanya agak tua tapi muda.(rambut hitam!)..baju dan seluar memang satu set..jeans punya...ahaha...time nak isi no.phone pulak..dengan gayanya bersahaja mengeluarkan phone Sony Ericsson versi cyber shot punya...wahh..kire ohsem la tu dari phone mak bapak yang ader kat situ...kalau tau no.phone buat ape nak kuarkan lagik bende tu..lame la jugak dier belek2 bende tu...amender la yang dicariknyer tuh..makbapak lain dah tunggu kat belakang tuhh....laaa...rupanya dier carik nombor sendiri ker...(tapi x jumpa2...)..makak nya...kami lah yang mencarinya...kan aku dah cakap..hidopp...hidopp...


err...banyak lagi..nak tau selanjutnya sila jumpa dengan aku.huhukkk...maaf,takder niat pon nak memalukan mereka..muahaha





Sekian.terima kasih. 










19 January 2012

Myra Azraff sudah kembali!!!





Assalamualaikum.






I'M BAG!!!!

I'M BACK!!!!


last aku buat entri pada tanggal 11 Januari 2012 bersamaan hari jadi Cody Simpson.
(tetibe bukak majalah terjumpa pulak tadi.haha)
tetapi ade ke yang kesah?uhukkk....aku jer kot..setakat blog aku ni sape lah yang minat..

rindu gilerr aku dengan blog aku ni...nak peluk takut terbelah dua pulak laptop ni...
aku rindu korang!saya rindu awak!guwe rindu sama kamu!
ya..yang tengah baca ni la....huwaaaa....(buat suara Doraemon)

aku rindu nak buat entri.
aku rindu pembaca setia blog aku (ade ke?).
aku rindu sapa yang rajin komen kat blog aku.
aku rindu mengintai chatbox aku sendiri.
aku rindu warge WeLoveArts.


menyampah ke bace ni?
mesti getik semacam kan..
aku je kot yang syok sendiri...

memang menyedihkan..
oklah..








Sekian,terima kasih.






11 January 2012

Wordless Wednesday 1 : Vice Versa




Assalamualaikum.





if you ever truly love someone,you'll ended up by hating them.
if you ever hating someone,you'll ended up by loving them.
so lets just having no feelings towards someone.
you'll regret.


haha,ayat tu memang rekaan.tak tau ler ader error ke tak,dah lama tak speaking2 BI ni..







Sekian,terima kasih.







09 January 2012

Melukis Vektor Orang Lain Berbeza Daripada Lukis Untuk Diri Sendiri





Assalamualaikum.


Melukis vektor orang lain pada minggu ini membuatkan aku hampir2 terlupa cara nak buat doodle.
eh,maksud aku,dudel.kerana melukis dudel tak payah tengok apa2 dah,lukis vektor ni susah tentunya melihat rupa mereka yang real..TEKAP dan lukis..uhukkk..(T.T)....kat bawah ni adalah hasil vektor yang telah aku siapkan atas permintaan mereka..fuhh..(mengesat peluh di dahi)..hahaha...:D


vektor untuk Amar Marcell.



vektor untuk Keri Ikhwan



seriyeslah,sebenarnya memang best gitu2 melukis vektor daripada dudel...baru mencabar ye dak?
muahaha..anggap lah ni sebagai permulaan aku..aku ni pun masih tak terer lagi nak buat yang lagi power dan superb lagi real macam kak Nurdani..dia guna Microsoft Excel..yang aku buat ni guna Photoshop...
aku memang tak reti lukis guna Excel ni..ahahaha..reti tu memang reti....reti bukak dan tekan 'X' terus.

durasi yang diperlukan mungkin tak lama kalau korang memang sangat rajin dan eksaited...
kalau aku..huh!..lama gila...sebab aku selang selikan dengan bukak Facebook sekali dengan Blog...hhahahaha...bukak tenet,sambung lukis....bukak tenet,sambung lukis...lihatlah..betapa pandainya aku bahagikan masa aku..keh keh...


..aku belajar buat vektor kartun ni 100 % daripada video yang aku download kat bawah ni...sangat sedih hidup aku time tu....sebab 1 haprak pon tak paham...alhamdulillah sekarang dah okey sket2...
kalau dulu...ya rabbiiii....cam momok kauuu...(lukis muke aku sendiri pulak tuhh..)




tapi lelama..aku dah boleh buat dengan berfikir secara logiknya...
(aku ni bertindak ikut logik akal,aneh)
dan dari video ni jugak memberi aku idea cara nak lukis dudel...haha!walaupon rupa cam harem..
tapi yang tak boleh tahannyer...lagu background dia bapak sedih larr..macam lagu Cerekarama kat tv 3 tuhhhh..uhukkk uhukkkk...(ada tisu tak?)..tapi best..layan je la...haha
aku yang tegak macam batu tengok video ni tetibe rasa sebak..memang sedih kot kalau kena lukis vektor ni?
memang sedih....kalau tak menjadi...kalau korang rasa2 nak belajar lukis vektor...anda boleh rujuk daripada video ni...insyaAllah boleh...hehehehe..


aku tak tau kenapa,lukis vektor orang lain lebih okey hasilnya daripada lukis muka aku sendiri..
oh!!!mungkin aku nak terlalu sempurna kott....tu yang jadik cam nenek tu..walaupon hakikatnya aku masih awet mude....huhaa huhaaa....



apa yang penting adalah MINAT dan sentiasa berfikiran OPTIMIS bahawa korang boleh hasilkannya.^__^



aku ni pon sebenarnya,belum lukis pape lagi,belum bukak Photoshop lagik dah menggeletar tengok gambar dorang ni....hahaha..akhirnya...sebab aku yakin boleh buat..alhamdulillah..walaupon hasilnya mungkin tak ohsem di mata korang,mereka suka jugak.:)





Sekian,terima kasih.


(aku harap takde typo kat entri ni,kalau ade sila tegur!nanti aku termalu sendiri...uhukkk...)

08 January 2012

Dan Senarai Kategori-kategori Tersebut Berjaya Di-Screen Capture......




Assalamualaikum.


oleh kerana hari ni hari Ahad,korang hanya perlu cuci mata je tengok segala apa yang telah aku senaraikan bagi setiap kategori..esok kan korang dah nak sekolah..haha! (hanya mampu gelak besar dan tersasar)
dahla malam tadi mimpi ngeri,huh!maksud aku pepagi bute tadi...mimpi jadik bini kedua lar hape la..macam aku ni jahat sangat jer..tolongla paham...




gambar ni ciplak idea nuffnang..eh,entah..churp2 kot....muahaha!terpakse aku edit kasi rainbow tu panjang sikit....pfffttttt...
kategori ni random tau,ader status..post..komen dan tah pape lagik..


 dan kategori-kategori tersebut termasuklah......

'
'
'
'
'

1) Status yang berbalas dan sesape yang terjumpa secara kebetulan memang bangga.





2) POST AKU DIMANA ORANG YANG MENGOMEN TAK PAHAM APA YANG AKU TULIS.




3) POST YANG KORANG BACA 2-3 KALI PUN TAK SEDAP BUNYINYA DAN SELAMANYA TAK SEDAP DAN PERLU DIBETULKAN.



setelah di-liquid paper : 
hi guys,if you want me to follow you,leave your link okey?and don't forget to follow me and read my entries okey sayang?muahahaha...
(bajet bagoss jer aku ni!)


4) STATUS YANG MENIMBULKAN KE-HANGIN-AN ANTARA JANTINA YANG BERLAINAN.




5) STATUS YANG MENYEDIHKAN DAN SELAMANYA MENYEDIHKAN.




6) PENUTUP KATA ENTRI YANG MEMBUATKAN AKU MALU SEUMUR HIDUP KALAU AKU TAK PERASAN.




7) POST YANG MENGHARUKAN SERTA PRIHATIN.



8) STATUS YANG BUAT AKU GELAK TERGULING2 WALAUPUN KORANG TAK GELAK.




9) POST YANG MENGEJUTKAN AKU.



terkejut apabila aku menggunakan DP yang lebih kurang sama dengan beliau pada masa itu dan terperanjat serta terkeliru tah biler masa aku post entri tu..rupanya salah orang daaa...


10) TYPO YANG SELAMANYA TYPO DAN MEMALUKAN.


*typo di sini bermaksud typing error dan bukanlah typography,photography mahupun tipu.












tahniah kepada mereka yang telah berjaya dikategorikan...
kepada yang rasa dimalukan,sila call saya secepat mungkin.
nombor terbaru : 994
nombor lama : 999


nah trofi untuk anda..

TROFI INVISIBLE...

muahahahaha....


jadikla..janji rasa macam memegangnyer....haha..

semua gambar di atas hanyalah secara terkebetulan...dan betul2 ader kat depan mata time tu..
dan ingat! tiada niat ponn untuk memalukan anda..






Sekian,terima kasih.