28 February 2012

Jawapan-jawapan Kepada Soalan Yang Tak Sepatutnya...=_=





Assalamualaikum.



Tajuk : Koleksi Jawapan Bagi Situasi-situasi Tertentu
Penulis : Myra Azraff
Bil.Mukasurat : 2

*pernah diiktiraf sebagai buku paling tak laku. =_=





Situasi 1 : Kapel Kapelling..

Myra : wey,Ahad ni..aku nak kuar dengan ehem ehem..kau plak?
Azraff : aku dok sini je la..tak gi memaner..
Myra : haih..takkan ko tak penah kuar dengan bf kau kot?
Azraff : aku tak penah kapel...
Myra : you what?tak penah langsung?err..ko tak jeles ke dengan kitorang2 ni..sedangkan ko dok layan je single kau tu?
Azraff : aku tak jeles dengan orang yang buat dosa...


Situasi 2 : Tengok Wayang..

Biskot : wey cikot..jom,aku belanje kau tengok wayang...ade citer baru ooo..
Cikot : taknak lah...
Biskot : isk..jom arr weyh..aku tengok ko..tak penah nak jejak ke sana..janganla kodi sangat..haha
Cikot : berdosa la jejak kaki kat sana..
Biskot : ha?apesal lak?muahaha..merepek ah ko..haha..pelik2..
Cikot : sebab ko tak boleh nak halang pasangan2 bercinta kat sana dari buat dosa...


Situasi 3 : Prom Nite

seorang perempuan tengah duduk sensorang di atas sebuah kerusi..

Wan : jom,menari dengan saya?(hulur tangan)
Hazel : errr...saye?
Wan : tak,dengan kerusi tu...


Situasi 4 : Kaunter Supermarket..

Seorang cashier sedang mengira harga2 barang yang dibeli oleh Hadi di atas kaunter..

Cashier : eh...encik nak beli semua ni ke???
Hadi : tak ah,saya curik,saje nak tunjuk dulu..


Situasi 5 : Holiday..

Biqa : isk...bestnya....
Aminah : ko apsal ?
Biqa : bulan depan family aku nak pergi holiday ke ITLAY...
Biqa : eh,eh..maksud aku ITALY...ehehe..lalok jap..
Aminah : ......
Biqa : sebelum ni ade gak..gi holiday kat Beijing..best siot kat sana...ahahaha
Aminah : ......
Biqa : oh ya,ikut plan,hujung tahun ni pulak..maybe kitorang cadang nak gi Gold Coast lak..ehehehe
Aminah : tak tanye pon....-_-


Situasi 6 : Falsampah

Myra : wey,ko takde terpikir nak pakai tudung ke?
Rara : owhh please...don't judge a book by it's cover la!
Myra : ko bukannya buku...aku takleh bace..


Situasi 7 : Kubor! (kopi pes)

Keri : wey..ko cantik,tapi kalau ko tutup aurat tu sket lagi cantik...
Junior : thanks..btw...hellow ! nak tegur2 aku lak..kubor lain2...understood???
Keri : sebab kubor lain2 la aku tegur..
Junior : apsal lak???
Keri : sebab kalau kongsi kubor ngan ko..boleh aku tolong back-up ko jawab soklan2 tu...


Situasi 8 : Facebook Chat..

Blubbb! (bunyi kotak chat)

Unknown : hai..nga watpe tu ? :)
Algebra : baru nak on-kan lappy..apsal?


Situasi 9 : Kat Dapur...

Seorang suami sedang skodeng isterinya yang tengah potong sayur..

Suami : hai sayang!nga watpe tu?potong sayur ker??
Isteri : tak,tengah praktis nak bunuh abang...




-The End-


aku dah takde idea la..sobs sobs..entri pon merepek meraban dah ni...
ape la nak jadi dengan aku kebelakangan ni..mood semakin merundum...


*************************


vektor latest...first time lukis kat Paint Tool Sai...
susah doo...sedih aku...tak macam muka aku plak tu....errr....=_='





"....Cantik itu menjadi perhatian ramai..
namun Personaliti tetap memenangi hati seseorang..
dan Cantik itu..tetap tak boleh lawan dengan Personaliti..."





Sekian,terima kasih.





27 February 2012

TUTORIAL : Melukis Doodle Menggunakan Paint Tool Sai





Assalamualaikum.



Rasanya ramai yang nak belajar cara nak lukis doodle..kalau sebelum ni aku guna Photoshop..sekarang dah berpaling jauh....ke Paint Tool Sai...kire aku dah curang habislah..haha..tengok kat komen2 sebelum ni pun..ramai yang mengaku ade SAI..tapi tak gunakan pun...jadi hari ni..aku nak bagi tuto melukis doodle dari A to Z...kang buat yang ade ber-part2..pengsan plak aku...cukuplah pengsan sekali ni je..kalau nak buat tuto melukis dari PS..agak payah nak terangkan..jadi dengan SAI..mungkin agak mudah...

jadi kepada yang ade simpan SAI diam2 tu..jangan biarkan camtu je...jom belajar sama2...semoga tuto aku yang first time ni berguna untuk korang...




1 ) Klik kat File > New > Open....
2 ) Buat layer baru untuk Linework layer..



3 ) Double-click kat layer first tadi...namakan layer tu sebagai 'colour'..sebab layer tu akan digunakan untuk kaler je..
4 ) Klik pulak dekat icon no 4 tu...tukarkan mode normal kepada multiply...nak tukar awal2 pon boleh.nak tukar time nak kaler nanti pun boleh..



5 ) Pegi balik kat Linework layer tadi....dan klik pada icon curve...kat no 5 tu..
6 ) Adjust saiz curve tu mengikut kesesuaian korang....bagi aku lebih senang kalau nak adjust kat situ...aku cadangkan 4.7...(tak kesah pun..ikut selesa korang..)


abaikan pertukaran kaler di bahagian palet tu...haha

korang just tarik je curve tu mengikut bentuk yang korang nak..curve ni senang je nak handle..sebab dia smooth..double-click kalau nak matikan point tu..dan...boleh sambung balik lukis.....



yang ni option je lah ye...kalau rasa bentuk yang korang sketch tadi agak tak kemas dan tak menepati yang korang nak...korang boleh klik kat icon 'edit'...lepas je korang klik kat edit tu..korang akan perasan kat sketch tadi ada point2 yang berwarna...korang boleh tarik balik point2 tu tadi..dan adjust balik...senang kan?lepas dah berpuas hati...klik je balik kat icon 'curve' tadi....dan habiskan sketch...



bila dah siap semuanya..camnilah jadinya....

7 ) Masih lagi di layer Linework...klik kat icon 'magic wand'..seperti yang tertera kat no.7 tu...
8 ) Pilih warna yang korang nak...



9 ) Halakan magic wand tadi ke area yang korang nak warnakan...jangan pelik pulak apesal kaler yang korang pilih tadi tetibe jadi kaler biru...memang dia camtu...satu lagi..pastikan line2 yang korang sketch tadi takde yang putus2..dan kena ingat..magic wand hanya berfungsi di layer Linework sahaja..

10 ) Lepas dah camtu..pegi balik kat layer 'colour' tadi...



11 ) Klik kat 'pencil'...tak kisah nak warna guna apa pun...guna 'brush' dan 'marker' pun boleh..asalkan boleh digunakan untuk kaler....bila korang klik je kat salah satu tools tu..warna biru tadi akan bertukar menjadi garisan putus2..

12 ) Setkan saiz ke tahap paling gaban..paling besar la kiranya..tak kesah nak buat ke tak..jimat masa sket nak kaler..



13 ) Bawak 'pencil' tadi ke area yang ade garisan putus2 tadi...korang bebas nak kaler kat situ..jangan risau..tak langgar memaner part pun...

14 ) Bila dah habis kalerkan..klik kat Selection > Clear....untuk hilangkan balik garisan putus2 tadi...



Bila dah camni...pegi balik ke layer Linework balik...ulang balik step 7-14 tadi...untuk warnakan bahagian lain....dan begitulah seterusnya....

lepas je dah habis kaler semua...klik kat File > Save as.....save macam biasa..dalam format jpeg atau png..jangan pulak file SAI...


dan akhirnya...nilah hasilnya....




curik stail Robin..from Teen Titans!
jangan ambik tau dudel ni..dah jadi milik orang lain...haha




"..HARAP TUTO NI BERGUNA UNTUK KORANG...:)"



baru aku tau rasenya buat tuto ni..fuhhhh fuhhhhh...pasni aku boleh pengsan dan sedia masuk wad.andai ada kecacatan harap di tegur.....sebab first time buat tuto..sebarang pertanyaan atau keraguan boleh nyatakan di ruangan komen...

link download Paint Tool Sai ----> HERE



Sekian,terima kasih. 











24 February 2012

FREE STUFF : Doodle Girl (FULL)




Assalamualaikum.



Salam Jumaat kepada semua...
hari ni aku nak bagi doodle free lagi..dah lama tak buat camni kan?
harap korang suka dengan Doodle girl (FULL) ni...takde sekerat2 lagi..kesian cacat...errr...=_='
cam account FB pon ade gak...kasi FULL kat hujung nama kalau Friends dah habis limit..haha
amek la kalau sudi..KOMEN kalau dah amek...:)











yang last ni sketch dia..boleh kalerkan sendiri kalau korang nak....^_^





lupa nak cakap : lukis guna paint tool SAI.haha



kepada yang penah komen,follow dan tinggalkan pesanan kat shoutbox tu...insyaAllah nanti aku balas balik okey..tak menyempat nak pegi blog korang semua...sorry2...huhu..ade mase kang aku pegi blog korang pulak..





Sekian,terima kasih.







22 February 2012

Aku Minat Dia...Haha =_='





Assalamualaikum.



err..ape ni ? ape ni ? =,='
apsal tajuk tu menjelikkan ?
ko minat dengan sapa Myra...?
aku...sekarang dah tak reti kenang budi dia..
aku sekarang dah tukar yang lain...sangat sadis..
hish,nilah pompuan,mukadimah pon nak panjang2...cam ade je yang nak baca..
padahal ade je yang scroll laju2..malas nak tau amender yang aku nak citer ni...




sebenarnya...aku dah tukar pasangan...eh,tukar angin...
dulu sentiasa melekat dengan PS...sekarang dengan Paint Sai Tool pulak...ahaha...
aku minat dia..lebih senang,lebih mudah,lebih-melebih la...lukis doodle guna SAI lagik senang..
err..sorilah..ketinggalan zaman sekejap..(eksaited je lebih..haha)..padahal yang lain2 semua dah pro..aku je yang baru nak ber-eksperimental..sampai sakit mental...first guna bende alah ni,boleh tahan la...berbanding first time aku guna PS dulu..rase cam nak mati je...(nasib tak bebetul mati)..




yang ni 1st try...
bukan cubaan kali ke 10 mahupun 12....haha...
*bajet manga je lebih...



2nd try



3rd try



hey..ape ni ? ape ni ? apesal free hair je semua ? (=.=')
biler la nak tobat doodle2 aku ni...*sigh*
ni baru yang trial punya..ehehehe...
moga yang sebelum ni bertambah lebih baik selepas ni...
(suka2 je buat falsampah sendiri..)

nak download?


 dah,tu je yang aku nak citer..haha..
aku dah ade yang baru..yang lama pun ditinggalkan begitu saje...






Sekian,terima kasih.







21 February 2012

Rahsia Harry Potter Yang Korang Tak Tahu....




Assalamualaikum.


Selama korang tengok movie Happy Rotter ni....(cilok ayat kawan aku..)...
adakah korang tau???
tanpa korang sedari..beliau menyimpan rahsianya tersendiri dimana benda tersebut ada di sekeliling korang..
haih haih ! nanti dulu....dengarkan pantun siye 2 kerat ku ini dahulu...


Tang di FB...dok mem-poke aje..
Sape scroll lelaju..memang nak kena..!


ha...garang tak ? garang tak ? garang kan?!
tidak! aku penyayang orangnya..haha
*err..ade baldi tak? =_=



ni nampak ni? Harry Potter ! (bukan Hagrid Potter..)
minat tak?dulu aku pun minat giler ooo...dahla giler,minat plak tu..
time tengok movie dia yang first dulu2..huh,rase hebat giler..over je aku time tu..
hah,kengkadang rase menyampah plak tengok diri aku camtu...
DULU la yer..sekarang dia dah besar,dah tak comel..si Emma tu pon sama,ape nak jadik tah..
(tetibe aku rasa ayat ni patut berada di mukadimah tadi)


korang tau apa rahsia di sebalik parut kat dahi Harry Potter tu?
korang tau apa maksudnya?hah,aku pon tak tau gak...
ape tu? huruf N ? huruf Z ?
haih.kan aku dah kate,aku tak tau...




setelah rahsia beliau dibongkar....


Rahsia dari Tumblr...



rahsia dari Fanpage ku...



sama tak?sama tak?
dah,tu je yang aku nak cakap.
kepada kipas-susah-nak-hidup Harry Potter tu..pasni jangan nak attack aku bawak parang plak..
bawak kayu besbol pon jadik la..kang parang2 kang..ditikamnyer aku...ape tak K.O ?
mati katak je aku..sebab buat entri ni punya pasal.


p/s :aku cuma nak cakap..simbol kat dahi dia tu ..sama dengan simbol yang ade kat dashboard Tumblr dan Facebook je..takkan tak boleh tangkap kot?....huakkkk




Sekian,terima kasih.








20 February 2012

Segmen Seni : Makeover Me Contest




Assalamualaikum.



Salam petang semua...*erkkk...tetibe sopan dah pulakk..

kontes ni bunyinya best sikit..sebab tu aku sebok nak join..
kontes ni dianjurkan oleh encik dudel kita,Aliff Ismail...
dimana beliau hanya akan muncul pepagi buta sahaja di wall WeLoveArts..
dan suka bagi soklan yang sama : 

"ade yang belum tido lagi?"

eh,ape ni Myra?
nampaknya aku dah lari tajuk....errr..
kepada yang berminat nak join kontes ni..
boleh KLIK SINI.



jadi kat bawah ni merupakan hasilnya setelah dihantam oleh aku...




huakkkk! ape ni Myra?!!
err...nilah hasilnya..kan aku dah cakap..
gambar tu memang sengaja divektorkan hitam putih..menggunakan Photoshop..
warna metalik sudah semestinya ..(tapi tetibe ade pulak tang pink2 kat situ...haha.)
dan last..aku ade tambah quote mengenai seni kat situ...:)

harap Hencik Alif tak tergelak tengok gambar ni.wakaka

err...okay tak korang?aku sampai pening kepala masa first try buat..seken try ni harap2 okeyla yer..
kepada korang yang berminat..cepat2 lah join...tarikh tutup makin hampir ni..wahaha..






Sekian,terima kasih.




18 February 2012

Vektor Untuk Minggu Ini 2#





Assalamualaikum.



berikut dibacakan adalah...
vektor-vektor untuk minggu ini.....



made in Kelantan.sekali dia spiking kelate...
langsung aku tak paham.eh,Kelantan ke Terengganu?haha..
lupa dah ni...al maklumlah..dah lama tak sekolah..menganggur..lupa dah semua.



komen Hadi : 

"hish,Hadi tak paham la kak Myra Azraff,sejak guna DP gambar ni..ramai yang dok poke sana,poke sini.rase nak hempuk je..laki pon ade gak yang nak poke..haish..hensem sangat ke Hadi ni?wahaha...sori,Hadi perasan sekejap...keh keh.."


vektor Hakimy Zamri,aka Randy Pangalila.
retiss sinetron made from Kedah..not Jeddah.
dah banyak membintangi sinetron2 seperti 

Cinta Kirana...watak sebagai Galang...
Cinta Fitri...watak sebagai Tristan...

mak aih?apa cinta2 ni?pening pale aku...haha


komen Kimy :

"wey Myra...semenjak dua menjak tiga menjak,terlajak2 ni..lepas je aku guna DP ni...retiss sekejap aku...lagi up sket dari Hadi kott...yang kat atas ni...haha...semua dok gila2 bak hang...aku naik rimas dah ni..sampai The Cranberries follow aku kott kat Twitter...pelik2 jaa...(=,=')...Michael Jackson pon sama kott..eh,aku lupa,dia kan dah K.O...okey la Myra,trimas tau..aku nak layan peminat2 aku jap ni...BHAHAHA!"


vektor gadis misteri,Sprinkle Junior...
tiada siapa yang tahu nama sebenarnya...tapi rupa sebenarnya telah terbongkar..
yang pasti,gadis ayu ala2 gadis Melayu ini sangat meminati Super Junior...
kantoilah..mengapa nama dia Sprinkle Junior...tapi tak tau mengapa mesti Sprinkle..
url blog dia pon aku tak tau..nak rahsia2 pulak....nak aku stalk dia lettuww...haha



komen Sprinkle :

"oh...trimas Myra...aku yang elok2 minat kat SuJu satu ketika dulu...tetibe dorang pulak yang terrr-minat dengan aku...hish...pelik siakk..seb baik Siwon tu comel gilak..wakaka..okey,tu je yang aku nak cakap..sebab Hadi dengan Kimy dah banyak cakap...sampai tang aku..pendek je..haha"




jadi itulah antara komen2 yang aku telah terima...
terima kasih kerana sudi memberikan respon2 yang negatif..eh eh,positif..
sesapa yang nak tempah vektor..tengok kat sidebar tu...



p/s : HAIHH ! (= =')JANGAN percaye dengan komen2 dorang tu...sori,aku saje reka...wahaha.....sori HADI,KIMY dan SPRINKLE....haip haip..jangan marah..nanti cepat tua..koh koh koh...







Sekian,terima kasih.





15 February 2012

Perhatian : Kita Sebagai Seorang Blogger..Mestilah Begitu...Mestilah Begini...!





Assalamualaikum.




fuh!comel gila!wuwuwuwu...meow meow...^o^
*curik kat Tumblr.


Kita sebagai blogger yang cun melecun,kacak lagi berwibawa...serta segak..
(tambah lagi jika perlu)


MESTILAH...



1 ) BALAS KOMEN PEMBACA

Seriously la..bagi aku,balas komen2 pembaca tu sangat2 la penting..ha,siap bold lagik..ingat senang ke nak dapat respons daripada diorang?ish ish..kalau bagi aku la kan,dapat 1 komen tu pun dah rasa sangat2 dihargai..walaupun komen tu banyak macam mane pun,kita tetap kena balas..sebab kadang2..ade pembaca yang akan check balik komen2 yang dia penah bagi..sebab dia nak tengok kalau2 tuan blog tu bagi respon balik..jadi hargailah pembaca kita..bagi aku,yang komen2 tu la yang banyak bagi aku semangat untuk teruskan ber-blogging..jangan pulak mentang2 dah dapat banyak komen..korang biar camtu je..sebab taknak nampak jumlah komen yang banyak tu rupa2nya tersenarai nama korang sekali..apaa daa..podahh cittt ! =_=


2 ) UCAPAN DI CHATBOX

Kadang2 ada yang guna cara untuk mem-promote entri baru diorang dari chatbox ke chatbox..eh,aku rasa..tak patut la buat camtu..sorry to say la...aku tau tak salah..cuma bagi pandangan aku..nampak sangat macam tak ikhlas nak datang kat blog kita..target cuma nak promote entri2 baru...kalau aku lebih suka greet diorang..agar diorang rasa lebih dihargai..kalau aku rasa aku ter-singgah kat blog yang agak cantik..aku memang akan puji..what you got is what you deserved..aku terus terang je..aku takdelah sebok nak promote entri aku sana sini kat chatbox orang lain..tak sweet bak hang ! koh koh koh...


3 ) FOLLOW TAK IKHLAS

isk..isk..ade jugak manusia yang camni..ade yang follow kita semata2 nak kita follow dia balik je..tu je lah keje ko..hah,kan aku dah bengang ni...siye jer kan bila dapat tau..aku suka kalau korang follow memaner blog sebab blog tu ade tarikan dia sendiri atau maybe entri2 dia agak menarik...bukan hanya sekadar...

"hai,saye dah follow awak,follow la titew balik err..."

"hye,jom follow saye,nanti saye follow awak balik..." (bunyi agak gampang)

"aku dah follow ko..ko tak follow aku balik..siap arhh ko.." (sori,yang ni rekaan)

tapi aku hargai sapa yang sudi follow aku tapi tak paksa aku follow dia balik..bagaimanapun..aku tetap follow balik dorang dengan hati yang suci (ececeh!)..FOLLOW-LAH DENGAN IKHLAS,TAK IKHLAS..memang asdfghjkl la aku cakap..fuuuu fuuuuu fuuuuu


4 ) KALAU NAK KOMEN,BACA BAGI HABIS ENTRI TU.

hish..yang ni kedengaran agak nak mintak pelempang..ok lah contoh..punya panjang lebar korang buat entri tu...(penat menaip,penat perah idea..).tetibe ade la manusia2 yang bagi komen berbaur begini...

" entri yang bagus,keep it up! "

" untung la...huhuhu..." (padahal entri tu takde kene mengene dengan UNTUNG pon)

" titew setuju! (ntah ape yang ko setuju ntah...)"

entri yang superb!teruskan menulis...." (sori,aku menaip)

dasar forever alone..dari situ nampak sangat dia tak baca habis pun dengan entri kita..tah2 tengok tajuk je..pastu terus komen..paham ape pon tidak..tapi takpe,bagus gak..bertambah sket jumlah komen titew kan kan?puih!maybe ni salah satu cara kenapa entri mereka..(si peng-komen tu)..jumlah2 komennya retiss bak hang! sebab kalau 10 blog dia dok bagi komen yang sama cam contoh kat atas,10 orang tadi tu la datang bagi komen balik kat blog dia tadi..dengan penuh bersemangatnya...(paham tak?)...hukum karma yang agak gedik..


5 ) IKLAN KAT CHATBOX.

kalau yang ni..ramai kot penah kena..tak bermaruah betul..hah!pegi chatbox orang lain,tapi link yang dibagi direct terus ke churp2..nuffnang..says.my.bla bla bla..(paham ke tak ni?)..kalau yang dah terbiasa terus klik nama2 kat chatbox tu..nasib arh..ko yang bagi untung kat dorang..tu yang KAYA GILER jadiknya dorang sampai sebok buat entri besar2 an dapat duet dari pihak pengiklanan tu..kalau korang nak buat kat chatbox aku..jangan harap nak dapat sesen pon..sebab aku hala dulu cursor kat setiap nama kat chatbox..and aku akan tengok link yang keluar kat bawah..(kan aku dah membebel ni)..so siye2 je lah usaha korang tu..jadi kepada anda..ikutlah cara saya okey..tak baik dapat keuntungan dari cara yang salah..giler sogehh namanya tu...



p/s : baru tukar lagu blog.header made from paint.buruk kan?haha =_=






Sekian,terima kasih.


14 February 2012

Benda Paling Pelik Pernah Aku Jumpa Kat Google =_=





Assalamualaikum.



Baru2 ni..aku bukak gugel..eh,bukan..2 minggu lepas tak silap..
eh entah,dah lama tak sekolah ni aku malas nak ingat hari2 ni sebenarnya..siye je..
jadi aku pon saje mengader jap taip nama aku sendiri kat gugel tu kennn..
.nak bajet retis kejap la kan.tah hape kene mengena gugel dengan retiss pon aku tak tau..
jadi aku taip la 'myraazraff'...
belum habis aku sambung huruf F yang last tu...ko tau aku jumpe ape?


AKU JUMPE NI HAA..
.
.
.
.
.
.



 KLIK kat gambar kalau tak clear..

amender ni ? =_=

eh sori,tanya2 korang plak..aku pon tak tau nak jawab apa sebenarnya..
ni sape plak yang buat blog menawan yang ber-URL kan nama aku tapi cuma tak cukup F je?
apekah ?
kalau Dean Cain tu bapak sedare aku..nak2 je aku call dia suruh listkan bende ni dalam
Ripley's Believe It Or Not...boleh aku merasa jadi retis sekejap..keluar 2 saat kat tv pon aku tak kesah..

.
.
.


Aimin Muhaimin?

dah,sape plak ni..aku tak penah kenal dengan sesapa yang bernama ini...
nak kate secret admirer...kalau dah admire secret2..mane aku nak tau kan..kah kah
ah,perasan je kau ni Myra,sedangkan yang menaip ni pun dah setat rase geli geleman tahap gaban dah ni..


Tajuk Entri ?

fuh,bukan main sedap bahase dia..TENGTANG...aku tak dapat detect plak sama ada tu typo atau ngengader atau dia rase lebih sedap menyebut camtu daripada ayat asalnya.


Zulfa ?

eh,tu nama budak kelas aku...huisshh...ni aku dah naik seram,naik pocong,naik vespa sumer ade..ko sebot je.aku tak kesah..seram la plak kan,dah aku tak kenal Aimin tu..tetibe lak Zulfa tu aku ter-kenal..bukan terkenal okey..


Follower ?

ish,aku tanak cakap la kan...ape?tak nampak? dah tak lame la tu...
fuh..lagi retiss menggeletis dari Lyssa Secret...kalah M.U...eh,maksud aku Yuyu..
kalau dorang dapat tau...gigit jari je lah kannn..koh koh koh...(ade ubat batuk tak?)



aku bukan nak mengutuk ke apa..tak marah..mahupun terkejut..(sape kate aku tak terkejutt?)
takde pape pon la nyahh..pompuan yang tanam anggur kat rumah..ni je la kejenya..buat keje tak berpekdah..

ini bukan cobaan dan percubaan ! ini betulan !
ko tak caye ko klik je kat gambar blog tu..






Sekian,terima kasih.





10 February 2012

Sekarang Korang Dah Nampak Persamaannya...



Assalamualaikum.






hentikan event2 camni...i don't like..
seumur hidup aku,kalau dapat event2 suruh like gambar...
AKU TAK PENAH LIKE LANGSUNG.
kenapa Myra ?
entah,takde jawapan untuk tu..haha





HAHAHAHAAHA.....

(=_=)

aku takde mood arh hari ni,malas nak berfikir.esok punya pasal la ni..

jage2 bila korang buat camni,pemburu itik boleh terkeliru antara korang dengan itik.kalau kena tembak,jangan carik aku.LOL.






Sekian,terima kasih.





09 February 2012

Ni Apsal Terkejut Sangat Ni Ha ? Macam Nampak Hantu !





Assalamualaikum.



amaran : kalau korang jenis yang tak suka baca bende yang panjang berjela..sila pegi ke blog lain sekarang.aku tak memerlukan orang yang malas membaca untuk rasa terpaksa bace entri ni.




Ha'ah,kejadian ni berlaku time 2010..
time tu aku form 4.mak aih..sekarang dah 2012..

"apekah ? bapak lama..ko ingat lagi ke Myra??"
"sengal,aku blom cukup tua nak lupakan okey."

Petang tu kat asrama..macam biasa,balik je dari sekolah,lepas je mandi2 semua...(ade yang tak,tapi aku mandi tau!)..pepandailah bawak diri melabuhkan badan masing2 atas katil sementara menunggu detik 3.30 petang untuk semua turun PREP.hish,tak sedap kan ayat aku ni?nasib baik cita2 aku bukan penulis novel.kalau dapat bace 1 novel pon..mau setahun aku khatam.tak minat..

Entah kenapa,pada petang tu..semuanya seperti dah berpakat tanak turun PREP.padahal takde yang berkata2 pun..kalau in real life pun,aku menyampah sebenarnya nak turun2 PREP petang ni..dahla penat kat sekolah..petang tak dapat rehat,kene blaja plak..sabo je lah kan..tu bukannya asrama bapak aku kan?so aku kene ikut je lah..jadi macam biasa,ade yang dah tido nyenyak..(dah selamat sampai Singapore)..ade yang baring2 je tapi mengumpat dengan katil sebelah..setiap dorm ade 10 orang tau..lupa aku nak bagitau..ade yang tengah study kat katil..ish,rajinnya dia..dahla budak kelas aku jugak..

Selang beberapa minit,sorang budak dorm sebelah ni datang kat kitorang..kitorang pun sembang2 tak hengat dunia..tah hape yang disembangnya aku pun tak tau..sekali chipsmore yang terletak rapi kat loker aku pon aku keluarkan untuk ditibai bersama...tengok jam pon macam dah lebih 3.30..takde sorang pon nak turun..warden pon takde nak 'jemput' turun...aku tarik nafas lega sampai lupa nak lepaskan..nasib baik tak mampos..fuhhhhh....

Tiba-tiba...

Bunyi pintu dikuak sedikit sebanyak merendahkan volume ke-sembangan kitorang..katil kitorang memang penuh dengan baju yang disidai dengan rapi..(pompuan ni pembersih sket yer.haha)..sedang itu,tiba2 je suis kipas dimatikan...haish,ni yang aku bengang ni,asrama ni tak bayar letrik ke?dahla cuaca panas,hati pun panas..aku hanya mampu terpandangkan kaki di sebalik pintu tu memandangkan rupa katilku dah macam tempat persembunyian tentera2 darat..tertutup rapi je..kejadian ni berlaku dengan cepat ye..aku ni je yang menaip lelebih cam lama sangat detik2 cemas ni..aku tengok lagi kaki tu,kain ungu ? ya,baju batik asrama kitorang memang bertemakan ungu..aku tertanya2..semua budak dorm aku dah balik,habis sape pulak yang baru balik ni?hantu?

dah  sah la warden bengong!

pehh..tak dapat berkata2 aku time tu..minah terlebih sudah yang lagi 2 orang kat sebelah aku ni pon tercongok gak..(same macam aku)...yang lain2 plak masih di Singapore...aiseh,dia bawak rotan dah plak!
"pappp!bangun!"
satu libasan hinggap di punggung budak dorm aku yang paling jauh mengembara.(tido) di mana katilnya bebetul dekat dengan pintu..nafasku serta mereka  tercungap2 macam nampak hantu..
"aduhh..."..
balas dia sambil mengusap2 tempat yang kene libas tu..aku rase nak tergelak pun ade,tapi memandangkan ketakutan yang mencecah tahap 100 degree freezing point,aku simpan je lah gelak tu.tak jadi plak.

entah kenapa...nafas aku gila tercungap time tu..nak kate aku ade semput.adik aku je yang ade.
gilakk.cuak habis aku time tu..same la ngan dorang..tak mampu berkata pape langsung!(takut punya pasal)
ilmu ape tah yang cikgu ni guna sampai aku jadi camni..

"ni apsal terkejut sangat ni ha? cam nampak hantu ! "

suara garaunya menggegarkan sebentar dorm aku.
aku taknak la mengutuk kan..
mekap sama tebal dengan tumit wedges aku untuk hari raya tahun tu..
memandangkan pula beliau berbadan besar...
yep,kalau dah kondisi camni,memang patut perasaannya cam nampak hantu.

time tu kitorang kat atas katil..
please la..aku rasa cegampang sangat time tu..
nak ke kanan,konfem nampak muka cikgu tu...nak ke kiri,minah2 terlebih sudah tu buat Sekatan Stevenson la plak..memang aku tak dapat gerak ke maner2..rase cam tunggu giliran nak kene bunuh je..
(bunuh ape pon kalau bawak rotan je?)

"ha,cepat tulis nama kat buku ni!.."

memang bebetol rase cam tertekan sampai penyek time tu...bebudak tu seperti memberi isyarat bahawa aku yang patut bersemuka dulu dengan buku keramat tu..dah memandangkan aku pon paling tua kan..beralah la pegi tulis dulu sambil berharap cikgu ni tak cam muke aku kat sekolah..ohoyy...malu siot..

dan...turun PREP lah kitorang...mission impossible betullah!
sejak je tragedi tu berlaku...aku tobat...
tobat lain kali kalau nak ponteng PREP,aku tanak sekali ramai2 camni..
sekali tertangkap perasaannya cam pendatang asing datang dari Somalia..
sebab setiap kali aku ponteng PREP sorang2..tak penah kantoi langsung...haha..
hish,serik ! serik !


risau plak aku nak bace entri ni balik malam nanti kang..gambar minah hantu ni punya pasal la...saboo je la.. (= =')




Sekian,terima kasih.





07 February 2012

Koleksi Typo Hanya Di Fibox Aku




Assalamualaikum.





Typo2 kat Fibox aku ni baru sikit arh..dulu2 kat Shoutmix dengan Cbox banyak gak..
isk isk..tak terpikir nak printscreen time tu..pasni sape yang buat typo kat Fibox aku,sori dehh..
ko dah lambat nak retiss jap kat entri ni..muahaha..*tak lawak pon...
dah tak dikire dah..out out..(cam main bola plak)..



TYPO PALING DAHSYAT






 triple typo ! kalah SuperFi ! (jangan marah aku yer..haha)











 TYPO YANG DISENGAJAKAN



AKU DITUDUH TYPO ?

ni keje BIKA la ni..merangkap makcik kantin WLA...sadiss sadiss..


TYPO DIRI SENDIRI



isk,aku tanak cakap pape..dah la kat Fibox orang lain...(T.T)
ade ke printscreen typo sendiri..sengal la ko ni Myra !


anyway,jangan memarah kalau ade nama korang kat situ..saje suka2..ahaha
kepada yang takde tu,jangan bersedih..cube lagi..(dah bunyi macam kalah judi dah..)


p/s : percaye dak ? aku hafal lagu kat blog ni..wahaha..lagu feveret..mestilah kene hafal..sori takde yang nak tanya..btw,sesapa yang nak tempah lukisan vektor,tengok je kat sidebar tu okey..






Sekian,terima kasih.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

28 February 2012

Jawapan-jawapan Kepada Soalan Yang Tak Sepatutnya...=_=





Assalamualaikum.



Tajuk : Koleksi Jawapan Bagi Situasi-situasi Tertentu
Penulis : Myra Azraff
Bil.Mukasurat : 2

*pernah diiktiraf sebagai buku paling tak laku. =_=





Situasi 1 : Kapel Kapelling..

Myra : wey,Ahad ni..aku nak kuar dengan ehem ehem..kau plak?
Azraff : aku dok sini je la..tak gi memaner..
Myra : haih..takkan ko tak penah kuar dengan bf kau kot?
Azraff : aku tak penah kapel...
Myra : you what?tak penah langsung?err..ko tak jeles ke dengan kitorang2 ni..sedangkan ko dok layan je single kau tu?
Azraff : aku tak jeles dengan orang yang buat dosa...


Situasi 2 : Tengok Wayang..

Biskot : wey cikot..jom,aku belanje kau tengok wayang...ade citer baru ooo..
Cikot : taknak lah...
Biskot : isk..jom arr weyh..aku tengok ko..tak penah nak jejak ke sana..janganla kodi sangat..haha
Cikot : berdosa la jejak kaki kat sana..
Biskot : ha?apesal lak?muahaha..merepek ah ko..haha..pelik2..
Cikot : sebab ko tak boleh nak halang pasangan2 bercinta kat sana dari buat dosa...


Situasi 3 : Prom Nite

seorang perempuan tengah duduk sensorang di atas sebuah kerusi..

Wan : jom,menari dengan saya?(hulur tangan)
Hazel : errr...saye?
Wan : tak,dengan kerusi tu...


Situasi 4 : Kaunter Supermarket..

Seorang cashier sedang mengira harga2 barang yang dibeli oleh Hadi di atas kaunter..

Cashier : eh...encik nak beli semua ni ke???
Hadi : tak ah,saya curik,saje nak tunjuk dulu..


Situasi 5 : Holiday..

Biqa : isk...bestnya....
Aminah : ko apsal ?
Biqa : bulan depan family aku nak pergi holiday ke ITLAY...
Biqa : eh,eh..maksud aku ITALY...ehehe..lalok jap..
Aminah : ......
Biqa : sebelum ni ade gak..gi holiday kat Beijing..best siot kat sana...ahahaha
Aminah : ......
Biqa : oh ya,ikut plan,hujung tahun ni pulak..maybe kitorang cadang nak gi Gold Coast lak..ehehehe
Aminah : tak tanye pon....-_-


Situasi 6 : Falsampah

Myra : wey,ko takde terpikir nak pakai tudung ke?
Rara : owhh please...don't judge a book by it's cover la!
Myra : ko bukannya buku...aku takleh bace..


Situasi 7 : Kubor! (kopi pes)

Keri : wey..ko cantik,tapi kalau ko tutup aurat tu sket lagi cantik...
Junior : thanks..btw...hellow ! nak tegur2 aku lak..kubor lain2...understood???
Keri : sebab kubor lain2 la aku tegur..
Junior : apsal lak???
Keri : sebab kalau kongsi kubor ngan ko..boleh aku tolong back-up ko jawab soklan2 tu...


Situasi 8 : Facebook Chat..

Blubbb! (bunyi kotak chat)

Unknown : hai..nga watpe tu ? :)
Algebra : baru nak on-kan lappy..apsal?


Situasi 9 : Kat Dapur...

Seorang suami sedang skodeng isterinya yang tengah potong sayur..

Suami : hai sayang!nga watpe tu?potong sayur ker??
Isteri : tak,tengah praktis nak bunuh abang...




-The End-


aku dah takde idea la..sobs sobs..entri pon merepek meraban dah ni...
ape la nak jadi dengan aku kebelakangan ni..mood semakin merundum...


*************************


vektor latest...first time lukis kat Paint Tool Sai...
susah doo...sedih aku...tak macam muka aku plak tu....errr....=_='





"....Cantik itu menjadi perhatian ramai..
namun Personaliti tetap memenangi hati seseorang..
dan Cantik itu..tetap tak boleh lawan dengan Personaliti..."





Sekian,terima kasih.





27 February 2012

TUTORIAL : Melukis Doodle Menggunakan Paint Tool Sai





Assalamualaikum.



Rasanya ramai yang nak belajar cara nak lukis doodle..kalau sebelum ni aku guna Photoshop..sekarang dah berpaling jauh....ke Paint Tool Sai...kire aku dah curang habislah..haha..tengok kat komen2 sebelum ni pun..ramai yang mengaku ade SAI..tapi tak gunakan pun...jadi hari ni..aku nak bagi tuto melukis doodle dari A to Z...kang buat yang ade ber-part2..pengsan plak aku...cukuplah pengsan sekali ni je..kalau nak buat tuto melukis dari PS..agak payah nak terangkan..jadi dengan SAI..mungkin agak mudah...

jadi kepada yang ade simpan SAI diam2 tu..jangan biarkan camtu je...jom belajar sama2...semoga tuto aku yang first time ni berguna untuk korang...




1 ) Klik kat File > New > Open....
2 ) Buat layer baru untuk Linework layer..



3 ) Double-click kat layer first tadi...namakan layer tu sebagai 'colour'..sebab layer tu akan digunakan untuk kaler je..
4 ) Klik pulak dekat icon no 4 tu...tukarkan mode normal kepada multiply...nak tukar awal2 pon boleh.nak tukar time nak kaler nanti pun boleh..



5 ) Pegi balik kat Linework layer tadi....dan klik pada icon curve...kat no 5 tu..
6 ) Adjust saiz curve tu mengikut kesesuaian korang....bagi aku lebih senang kalau nak adjust kat situ...aku cadangkan 4.7...(tak kesah pun..ikut selesa korang..)


abaikan pertukaran kaler di bahagian palet tu...haha

korang just tarik je curve tu mengikut bentuk yang korang nak..curve ni senang je nak handle..sebab dia smooth..double-click kalau nak matikan point tu..dan...boleh sambung balik lukis.....



yang ni option je lah ye...kalau rasa bentuk yang korang sketch tadi agak tak kemas dan tak menepati yang korang nak...korang boleh klik kat icon 'edit'...lepas je korang klik kat edit tu..korang akan perasan kat sketch tadi ada point2 yang berwarna...korang boleh tarik balik point2 tu tadi..dan adjust balik...senang kan?lepas dah berpuas hati...klik je balik kat icon 'curve' tadi....dan habiskan sketch...



bila dah siap semuanya..camnilah jadinya....

7 ) Masih lagi di layer Linework...klik kat icon 'magic wand'..seperti yang tertera kat no.7 tu...
8 ) Pilih warna yang korang nak...



9 ) Halakan magic wand tadi ke area yang korang nak warnakan...jangan pelik pulak apesal kaler yang korang pilih tadi tetibe jadi kaler biru...memang dia camtu...satu lagi..pastikan line2 yang korang sketch tadi takde yang putus2..dan kena ingat..magic wand hanya berfungsi di layer Linework sahaja..

10 ) Lepas dah camtu..pegi balik kat layer 'colour' tadi...



11 ) Klik kat 'pencil'...tak kisah nak warna guna apa pun...guna 'brush' dan 'marker' pun boleh..asalkan boleh digunakan untuk kaler....bila korang klik je kat salah satu tools tu..warna biru tadi akan bertukar menjadi garisan putus2..

12 ) Setkan saiz ke tahap paling gaban..paling besar la kiranya..tak kesah nak buat ke tak..jimat masa sket nak kaler..



13 ) Bawak 'pencil' tadi ke area yang ade garisan putus2 tadi...korang bebas nak kaler kat situ..jangan risau..tak langgar memaner part pun...

14 ) Bila dah habis kalerkan..klik kat Selection > Clear....untuk hilangkan balik garisan putus2 tadi...



Bila dah camni...pegi balik ke layer Linework balik...ulang balik step 7-14 tadi...untuk warnakan bahagian lain....dan begitulah seterusnya....

lepas je dah habis kaler semua...klik kat File > Save as.....save macam biasa..dalam format jpeg atau png..jangan pulak file SAI...


dan akhirnya...nilah hasilnya....




curik stail Robin..from Teen Titans!
jangan ambik tau dudel ni..dah jadi milik orang lain...haha




"..HARAP TUTO NI BERGUNA UNTUK KORANG...:)"



baru aku tau rasenya buat tuto ni..fuhhhh fuhhhhh...pasni aku boleh pengsan dan sedia masuk wad.andai ada kecacatan harap di tegur.....sebab first time buat tuto..sebarang pertanyaan atau keraguan boleh nyatakan di ruangan komen...

link download Paint Tool Sai ----> HERE



Sekian,terima kasih. 











24 February 2012

FREE STUFF : Doodle Girl (FULL)




Assalamualaikum.



Salam Jumaat kepada semua...
hari ni aku nak bagi doodle free lagi..dah lama tak buat camni kan?
harap korang suka dengan Doodle girl (FULL) ni...takde sekerat2 lagi..kesian cacat...errr...=_='
cam account FB pon ade gak...kasi FULL kat hujung nama kalau Friends dah habis limit..haha
amek la kalau sudi..KOMEN kalau dah amek...:)











yang last ni sketch dia..boleh kalerkan sendiri kalau korang nak....^_^





lupa nak cakap : lukis guna paint tool SAI.haha



kepada yang penah komen,follow dan tinggalkan pesanan kat shoutbox tu...insyaAllah nanti aku balas balik okey..tak menyempat nak pegi blog korang semua...sorry2...huhu..ade mase kang aku pegi blog korang pulak..





Sekian,terima kasih.







22 February 2012

Aku Minat Dia...Haha =_='





Assalamualaikum.



err..ape ni ? ape ni ? =,='
apsal tajuk tu menjelikkan ?
ko minat dengan sapa Myra...?
aku...sekarang dah tak reti kenang budi dia..
aku sekarang dah tukar yang lain...sangat sadis..
hish,nilah pompuan,mukadimah pon nak panjang2...cam ade je yang nak baca..
padahal ade je yang scroll laju2..malas nak tau amender yang aku nak citer ni...




sebenarnya...aku dah tukar pasangan...eh,tukar angin...
dulu sentiasa melekat dengan PS...sekarang dengan Paint Sai Tool pulak...ahaha...
aku minat dia..lebih senang,lebih mudah,lebih-melebih la...lukis doodle guna SAI lagik senang..
err..sorilah..ketinggalan zaman sekejap..(eksaited je lebih..haha)..padahal yang lain2 semua dah pro..aku je yang baru nak ber-eksperimental..sampai sakit mental...first guna bende alah ni,boleh tahan la...berbanding first time aku guna PS dulu..rase cam nak mati je...(nasib tak bebetul mati)..




yang ni 1st try...
bukan cubaan kali ke 10 mahupun 12....haha...
*bajet manga je lebih...



2nd try



3rd try



hey..ape ni ? ape ni ? apesal free hair je semua ? (=.=')
biler la nak tobat doodle2 aku ni...*sigh*
ni baru yang trial punya..ehehehe...
moga yang sebelum ni bertambah lebih baik selepas ni...
(suka2 je buat falsampah sendiri..)

nak download?


 dah,tu je yang aku nak citer..haha..
aku dah ade yang baru..yang lama pun ditinggalkan begitu saje...






Sekian,terima kasih.







21 February 2012

Rahsia Harry Potter Yang Korang Tak Tahu....




Assalamualaikum.


Selama korang tengok movie Happy Rotter ni....(cilok ayat kawan aku..)...
adakah korang tau???
tanpa korang sedari..beliau menyimpan rahsianya tersendiri dimana benda tersebut ada di sekeliling korang..
haih haih ! nanti dulu....dengarkan pantun siye 2 kerat ku ini dahulu...


Tang di FB...dok mem-poke aje..
Sape scroll lelaju..memang nak kena..!


ha...garang tak ? garang tak ? garang kan?!
tidak! aku penyayang orangnya..haha
*err..ade baldi tak? =_=



ni nampak ni? Harry Potter ! (bukan Hagrid Potter..)
minat tak?dulu aku pun minat giler ooo...dahla giler,minat plak tu..
time tengok movie dia yang first dulu2..huh,rase hebat giler..over je aku time tu..
hah,kengkadang rase menyampah plak tengok diri aku camtu...
DULU la yer..sekarang dia dah besar,dah tak comel..si Emma tu pon sama,ape nak jadik tah..
(tetibe aku rasa ayat ni patut berada di mukadimah tadi)


korang tau apa rahsia di sebalik parut kat dahi Harry Potter tu?
korang tau apa maksudnya?hah,aku pon tak tau gak...
ape tu? huruf N ? huruf Z ?
haih.kan aku dah kate,aku tak tau...




setelah rahsia beliau dibongkar....


Rahsia dari Tumblr...



rahsia dari Fanpage ku...



sama tak?sama tak?
dah,tu je yang aku nak cakap.
kepada kipas-susah-nak-hidup Harry Potter tu..pasni jangan nak attack aku bawak parang plak..
bawak kayu besbol pon jadik la..kang parang2 kang..ditikamnyer aku...ape tak K.O ?
mati katak je aku..sebab buat entri ni punya pasal.


p/s :aku cuma nak cakap..simbol kat dahi dia tu ..sama dengan simbol yang ade kat dashboard Tumblr dan Facebook je..takkan tak boleh tangkap kot?....huakkkk




Sekian,terima kasih.








20 February 2012

Segmen Seni : Makeover Me Contest




Assalamualaikum.



Salam petang semua...*erkkk...tetibe sopan dah pulakk..

kontes ni bunyinya best sikit..sebab tu aku sebok nak join..
kontes ni dianjurkan oleh encik dudel kita,Aliff Ismail...
dimana beliau hanya akan muncul pepagi buta sahaja di wall WeLoveArts..
dan suka bagi soklan yang sama : 

"ade yang belum tido lagi?"

eh,ape ni Myra?
nampaknya aku dah lari tajuk....errr..
kepada yang berminat nak join kontes ni..
boleh KLIK SINI.



jadi kat bawah ni merupakan hasilnya setelah dihantam oleh aku...




huakkkk! ape ni Myra?!!
err...nilah hasilnya..kan aku dah cakap..
gambar tu memang sengaja divektorkan hitam putih..menggunakan Photoshop..
warna metalik sudah semestinya ..(tapi tetibe ade pulak tang pink2 kat situ...haha.)
dan last..aku ade tambah quote mengenai seni kat situ...:)

harap Hencik Alif tak tergelak tengok gambar ni.wakaka

err...okay tak korang?aku sampai pening kepala masa first try buat..seken try ni harap2 okeyla yer..
kepada korang yang berminat..cepat2 lah join...tarikh tutup makin hampir ni..wahaha..






Sekian,terima kasih.




18 February 2012

Vektor Untuk Minggu Ini 2#





Assalamualaikum.



berikut dibacakan adalah...
vektor-vektor untuk minggu ini.....



made in Kelantan.sekali dia spiking kelate...
langsung aku tak paham.eh,Kelantan ke Terengganu?haha..
lupa dah ni...al maklumlah..dah lama tak sekolah..menganggur..lupa dah semua.



komen Hadi : 

"hish,Hadi tak paham la kak Myra Azraff,sejak guna DP gambar ni..ramai yang dok poke sana,poke sini.rase nak hempuk je..laki pon ade gak yang nak poke..haish..hensem sangat ke Hadi ni?wahaha...sori,Hadi perasan sekejap...keh keh.."


vektor Hakimy Zamri,aka Randy Pangalila.
retiss sinetron made from Kedah..not Jeddah.
dah banyak membintangi sinetron2 seperti 

Cinta Kirana...watak sebagai Galang...
Cinta Fitri...watak sebagai Tristan...

mak aih?apa cinta2 ni?pening pale aku...haha


komen Kimy :

"wey Myra...semenjak dua menjak tiga menjak,terlajak2 ni..lepas je aku guna DP ni...retiss sekejap aku...lagi up sket dari Hadi kott...yang kat atas ni...haha...semua dok gila2 bak hang...aku naik rimas dah ni..sampai The Cranberries follow aku kott kat Twitter...pelik2 jaa...(=,=')...Michael Jackson pon sama kott..eh,aku lupa,dia kan dah K.O...okey la Myra,trimas tau..aku nak layan peminat2 aku jap ni...BHAHAHA!"


vektor gadis misteri,Sprinkle Junior...
tiada siapa yang tahu nama sebenarnya...tapi rupa sebenarnya telah terbongkar..
yang pasti,gadis ayu ala2 gadis Melayu ini sangat meminati Super Junior...
kantoilah..mengapa nama dia Sprinkle Junior...tapi tak tau mengapa mesti Sprinkle..
url blog dia pon aku tak tau..nak rahsia2 pulak....nak aku stalk dia lettuww...haha



komen Sprinkle :

"oh...trimas Myra...aku yang elok2 minat kat SuJu satu ketika dulu...tetibe dorang pulak yang terrr-minat dengan aku...hish...pelik siakk..seb baik Siwon tu comel gilak..wakaka..okey,tu je yang aku nak cakap..sebab Hadi dengan Kimy dah banyak cakap...sampai tang aku..pendek je..haha"




jadi itulah antara komen2 yang aku telah terima...
terima kasih kerana sudi memberikan respon2 yang negatif..eh eh,positif..
sesapa yang nak tempah vektor..tengok kat sidebar tu...



p/s : HAIHH ! (= =')JANGAN percaye dengan komen2 dorang tu...sori,aku saje reka...wahaha.....sori HADI,KIMY dan SPRINKLE....haip haip..jangan marah..nanti cepat tua..koh koh koh...







Sekian,terima kasih.





15 February 2012

Perhatian : Kita Sebagai Seorang Blogger..Mestilah Begitu...Mestilah Begini...!





Assalamualaikum.




fuh!comel gila!wuwuwuwu...meow meow...^o^
*curik kat Tumblr.


Kita sebagai blogger yang cun melecun,kacak lagi berwibawa...serta segak..
(tambah lagi jika perlu)


MESTILAH...



1 ) BALAS KOMEN PEMBACA

Seriously la..bagi aku,balas komen2 pembaca tu sangat2 la penting..ha,siap bold lagik..ingat senang ke nak dapat respons daripada diorang?ish ish..kalau bagi aku la kan,dapat 1 komen tu pun dah rasa sangat2 dihargai..walaupun komen tu banyak macam mane pun,kita tetap kena balas..sebab kadang2..ade pembaca yang akan check balik komen2 yang dia penah bagi..sebab dia nak tengok kalau2 tuan blog tu bagi respon balik..jadi hargailah pembaca kita..bagi aku,yang komen2 tu la yang banyak bagi aku semangat untuk teruskan ber-blogging..jangan pulak mentang2 dah dapat banyak komen..korang biar camtu je..sebab taknak nampak jumlah komen yang banyak tu rupa2nya tersenarai nama korang sekali..apaa daa..podahh cittt ! =_=


2 ) UCAPAN DI CHATBOX

Kadang2 ada yang guna cara untuk mem-promote entri baru diorang dari chatbox ke chatbox..eh,aku rasa..tak patut la buat camtu..sorry to say la...aku tau tak salah..cuma bagi pandangan aku..nampak sangat macam tak ikhlas nak datang kat blog kita..target cuma nak promote entri2 baru...kalau aku lebih suka greet diorang..agar diorang rasa lebih dihargai..kalau aku rasa aku ter-singgah kat blog yang agak cantik..aku memang akan puji..what you got is what you deserved..aku terus terang je..aku takdelah sebok nak promote entri aku sana sini kat chatbox orang lain..tak sweet bak hang ! koh koh koh...


3 ) FOLLOW TAK IKHLAS

isk..isk..ade jugak manusia yang camni..ade yang follow kita semata2 nak kita follow dia balik je..tu je lah keje ko..hah,kan aku dah bengang ni...siye jer kan bila dapat tau..aku suka kalau korang follow memaner blog sebab blog tu ade tarikan dia sendiri atau maybe entri2 dia agak menarik...bukan hanya sekadar...

"hai,saye dah follow awak,follow la titew balik err..."

"hye,jom follow saye,nanti saye follow awak balik..." (bunyi agak gampang)

"aku dah follow ko..ko tak follow aku balik..siap arhh ko.." (sori,yang ni rekaan)

tapi aku hargai sapa yang sudi follow aku tapi tak paksa aku follow dia balik..bagaimanapun..aku tetap follow balik dorang dengan hati yang suci (ececeh!)..FOLLOW-LAH DENGAN IKHLAS,TAK IKHLAS..memang asdfghjkl la aku cakap..fuuuu fuuuuu fuuuuu


4 ) KALAU NAK KOMEN,BACA BAGI HABIS ENTRI TU.

hish..yang ni kedengaran agak nak mintak pelempang..ok lah contoh..punya panjang lebar korang buat entri tu...(penat menaip,penat perah idea..).tetibe ade la manusia2 yang bagi komen berbaur begini...

" entri yang bagus,keep it up! "

" untung la...huhuhu..." (padahal entri tu takde kene mengene dengan UNTUNG pon)

" titew setuju! (ntah ape yang ko setuju ntah...)"

entri yang superb!teruskan menulis...." (sori,aku menaip)

dasar forever alone..dari situ nampak sangat dia tak baca habis pun dengan entri kita..tah2 tengok tajuk je..pastu terus komen..paham ape pon tidak..tapi takpe,bagus gak..bertambah sket jumlah komen titew kan kan?puih!maybe ni salah satu cara kenapa entri mereka..(si peng-komen tu)..jumlah2 komennya retiss bak hang! sebab kalau 10 blog dia dok bagi komen yang sama cam contoh kat atas,10 orang tadi tu la datang bagi komen balik kat blog dia tadi..dengan penuh bersemangatnya...(paham tak?)...hukum karma yang agak gedik..


5 ) IKLAN KAT CHATBOX.

kalau yang ni..ramai kot penah kena..tak bermaruah betul..hah!pegi chatbox orang lain,tapi link yang dibagi direct terus ke churp2..nuffnang..says.my.bla bla bla..(paham ke tak ni?)..kalau yang dah terbiasa terus klik nama2 kat chatbox tu..nasib arh..ko yang bagi untung kat dorang..tu yang KAYA GILER jadiknya dorang sampai sebok buat entri besar2 an dapat duet dari pihak pengiklanan tu..kalau korang nak buat kat chatbox aku..jangan harap nak dapat sesen pon..sebab aku hala dulu cursor kat setiap nama kat chatbox..and aku akan tengok link yang keluar kat bawah..(kan aku dah membebel ni)..so siye2 je lah usaha korang tu..jadi kepada anda..ikutlah cara saya okey..tak baik dapat keuntungan dari cara yang salah..giler sogehh namanya tu...



p/s : baru tukar lagu blog.header made from paint.buruk kan?haha =_=






Sekian,terima kasih.


14 February 2012

Benda Paling Pelik Pernah Aku Jumpa Kat Google =_=





Assalamualaikum.



Baru2 ni..aku bukak gugel..eh,bukan..2 minggu lepas tak silap..
eh entah,dah lama tak sekolah ni aku malas nak ingat hari2 ni sebenarnya..siye je..
jadi aku pon saje mengader jap taip nama aku sendiri kat gugel tu kennn..
.nak bajet retis kejap la kan.tah hape kene mengena gugel dengan retiss pon aku tak tau..
jadi aku taip la 'myraazraff'...
belum habis aku sambung huruf F yang last tu...ko tau aku jumpe ape?


AKU JUMPE NI HAA..
.
.
.
.
.
.



 KLIK kat gambar kalau tak clear..

amender ni ? =_=

eh sori,tanya2 korang plak..aku pon tak tau nak jawab apa sebenarnya..
ni sape plak yang buat blog menawan yang ber-URL kan nama aku tapi cuma tak cukup F je?
apekah ?
kalau Dean Cain tu bapak sedare aku..nak2 je aku call dia suruh listkan bende ni dalam
Ripley's Believe It Or Not...boleh aku merasa jadi retis sekejap..keluar 2 saat kat tv pon aku tak kesah..

.
.
.


Aimin Muhaimin?

dah,sape plak ni..aku tak penah kenal dengan sesapa yang bernama ini...
nak kate secret admirer...kalau dah admire secret2..mane aku nak tau kan..kah kah
ah,perasan je kau ni Myra,sedangkan yang menaip ni pun dah setat rase geli geleman tahap gaban dah ni..


Tajuk Entri ?

fuh,bukan main sedap bahase dia..TENGTANG...aku tak dapat detect plak sama ada tu typo atau ngengader atau dia rase lebih sedap menyebut camtu daripada ayat asalnya.


Zulfa ?

eh,tu nama budak kelas aku...huisshh...ni aku dah naik seram,naik pocong,naik vespa sumer ade..ko sebot je.aku tak kesah..seram la plak kan,dah aku tak kenal Aimin tu..tetibe lak Zulfa tu aku ter-kenal..bukan terkenal okey..


Follower ?

ish,aku tanak cakap la kan...ape?tak nampak? dah tak lame la tu...
fuh..lagi retiss menggeletis dari Lyssa Secret...kalah M.U...eh,maksud aku Yuyu..
kalau dorang dapat tau...gigit jari je lah kannn..koh koh koh...(ade ubat batuk tak?)



aku bukan nak mengutuk ke apa..tak marah..mahupun terkejut..(sape kate aku tak terkejutt?)
takde pape pon la nyahh..pompuan yang tanam anggur kat rumah..ni je la kejenya..buat keje tak berpekdah..

ini bukan cobaan dan percubaan ! ini betulan !
ko tak caye ko klik je kat gambar blog tu..






Sekian,terima kasih.





10 February 2012

Sekarang Korang Dah Nampak Persamaannya...



Assalamualaikum.






hentikan event2 camni...i don't like..
seumur hidup aku,kalau dapat event2 suruh like gambar...
AKU TAK PENAH LIKE LANGSUNG.
kenapa Myra ?
entah,takde jawapan untuk tu..haha





HAHAHAHAAHA.....

(=_=)

aku takde mood arh hari ni,malas nak berfikir.esok punya pasal la ni..

jage2 bila korang buat camni,pemburu itik boleh terkeliru antara korang dengan itik.kalau kena tembak,jangan carik aku.LOL.






Sekian,terima kasih.





09 February 2012

Ni Apsal Terkejut Sangat Ni Ha ? Macam Nampak Hantu !





Assalamualaikum.



amaran : kalau korang jenis yang tak suka baca bende yang panjang berjela..sila pegi ke blog lain sekarang.aku tak memerlukan orang yang malas membaca untuk rasa terpaksa bace entri ni.




Ha'ah,kejadian ni berlaku time 2010..
time tu aku form 4.mak aih..sekarang dah 2012..

"apekah ? bapak lama..ko ingat lagi ke Myra??"
"sengal,aku blom cukup tua nak lupakan okey."

Petang tu kat asrama..macam biasa,balik je dari sekolah,lepas je mandi2 semua...(ade yang tak,tapi aku mandi tau!)..pepandailah bawak diri melabuhkan badan masing2 atas katil sementara menunggu detik 3.30 petang untuk semua turun PREP.hish,tak sedap kan ayat aku ni?nasib baik cita2 aku bukan penulis novel.kalau dapat bace 1 novel pon..mau setahun aku khatam.tak minat..

Entah kenapa,pada petang tu..semuanya seperti dah berpakat tanak turun PREP.padahal takde yang berkata2 pun..kalau in real life pun,aku menyampah sebenarnya nak turun2 PREP petang ni..dahla penat kat sekolah..petang tak dapat rehat,kene blaja plak..sabo je lah kan..tu bukannya asrama bapak aku kan?so aku kene ikut je lah..jadi macam biasa,ade yang dah tido nyenyak..(dah selamat sampai Singapore)..ade yang baring2 je tapi mengumpat dengan katil sebelah..setiap dorm ade 10 orang tau..lupa aku nak bagitau..ade yang tengah study kat katil..ish,rajinnya dia..dahla budak kelas aku jugak..

Selang beberapa minit,sorang budak dorm sebelah ni datang kat kitorang..kitorang pun sembang2 tak hengat dunia..tah hape yang disembangnya aku pun tak tau..sekali chipsmore yang terletak rapi kat loker aku pon aku keluarkan untuk ditibai bersama...tengok jam pon macam dah lebih 3.30..takde sorang pon nak turun..warden pon takde nak 'jemput' turun...aku tarik nafas lega sampai lupa nak lepaskan..nasib baik tak mampos..fuhhhhh....

Tiba-tiba...

Bunyi pintu dikuak sedikit sebanyak merendahkan volume ke-sembangan kitorang..katil kitorang memang penuh dengan baju yang disidai dengan rapi..(pompuan ni pembersih sket yer.haha)..sedang itu,tiba2 je suis kipas dimatikan...haish,ni yang aku bengang ni,asrama ni tak bayar letrik ke?dahla cuaca panas,hati pun panas..aku hanya mampu terpandangkan kaki di sebalik pintu tu memandangkan rupa katilku dah macam tempat persembunyian tentera2 darat..tertutup rapi je..kejadian ni berlaku dengan cepat ye..aku ni je yang menaip lelebih cam lama sangat detik2 cemas ni..aku tengok lagi kaki tu,kain ungu ? ya,baju batik asrama kitorang memang bertemakan ungu..aku tertanya2..semua budak dorm aku dah balik,habis sape pulak yang baru balik ni?hantu?

dah  sah la warden bengong!

pehh..tak dapat berkata2 aku time tu..minah terlebih sudah yang lagi 2 orang kat sebelah aku ni pon tercongok gak..(same macam aku)...yang lain2 plak masih di Singapore...aiseh,dia bawak rotan dah plak!
"pappp!bangun!"
satu libasan hinggap di punggung budak dorm aku yang paling jauh mengembara.(tido) di mana katilnya bebetul dekat dengan pintu..nafasku serta mereka  tercungap2 macam nampak hantu..
"aduhh..."..
balas dia sambil mengusap2 tempat yang kene libas tu..aku rase nak tergelak pun ade,tapi memandangkan ketakutan yang mencecah tahap 100 degree freezing point,aku simpan je lah gelak tu.tak jadi plak.

entah kenapa...nafas aku gila tercungap time tu..nak kate aku ade semput.adik aku je yang ade.
gilakk.cuak habis aku time tu..same la ngan dorang..tak mampu berkata pape langsung!(takut punya pasal)
ilmu ape tah yang cikgu ni guna sampai aku jadi camni..

"ni apsal terkejut sangat ni ha? cam nampak hantu ! "

suara garaunya menggegarkan sebentar dorm aku.
aku taknak la mengutuk kan..
mekap sama tebal dengan tumit wedges aku untuk hari raya tahun tu..
memandangkan pula beliau berbadan besar...
yep,kalau dah kondisi camni,memang patut perasaannya cam nampak hantu.

time tu kitorang kat atas katil..
please la..aku rasa cegampang sangat time tu..
nak ke kanan,konfem nampak muka cikgu tu...nak ke kiri,minah2 terlebih sudah tu buat Sekatan Stevenson la plak..memang aku tak dapat gerak ke maner2..rase cam tunggu giliran nak kene bunuh je..
(bunuh ape pon kalau bawak rotan je?)

"ha,cepat tulis nama kat buku ni!.."

memang bebetol rase cam tertekan sampai penyek time tu...bebudak tu seperti memberi isyarat bahawa aku yang patut bersemuka dulu dengan buku keramat tu..dah memandangkan aku pon paling tua kan..beralah la pegi tulis dulu sambil berharap cikgu ni tak cam muke aku kat sekolah..ohoyy...malu siot..

dan...turun PREP lah kitorang...mission impossible betullah!
sejak je tragedi tu berlaku...aku tobat...
tobat lain kali kalau nak ponteng PREP,aku tanak sekali ramai2 camni..
sekali tertangkap perasaannya cam pendatang asing datang dari Somalia..
sebab setiap kali aku ponteng PREP sorang2..tak penah kantoi langsung...haha..
hish,serik ! serik !


risau plak aku nak bace entri ni balik malam nanti kang..gambar minah hantu ni punya pasal la...saboo je la.. (= =')




Sekian,terima kasih.





07 February 2012

Koleksi Typo Hanya Di Fibox Aku




Assalamualaikum.





Typo2 kat Fibox aku ni baru sikit arh..dulu2 kat Shoutmix dengan Cbox banyak gak..
isk isk..tak terpikir nak printscreen time tu..pasni sape yang buat typo kat Fibox aku,sori dehh..
ko dah lambat nak retiss jap kat entri ni..muahaha..*tak lawak pon...
dah tak dikire dah..out out..(cam main bola plak)..



TYPO PALING DAHSYAT






 triple typo ! kalah SuperFi ! (jangan marah aku yer..haha)











 TYPO YANG DISENGAJAKAN



AKU DITUDUH TYPO ?

ni keje BIKA la ni..merangkap makcik kantin WLA...sadiss sadiss..


TYPO DIRI SENDIRI



isk,aku tanak cakap pape..dah la kat Fibox orang lain...(T.T)
ade ke printscreen typo sendiri..sengal la ko ni Myra !


anyway,jangan memarah kalau ade nama korang kat situ..saje suka2..ahaha
kepada yang takde tu,jangan bersedih..cube lagi..(dah bunyi macam kalah judi dah..)


p/s : percaye dak ? aku hafal lagu kat blog ni..wahaha..lagu feveret..mestilah kene hafal..sori takde yang nak tanya..btw,sesapa yang nak tempah lukisan vektor,tengok je kat sidebar tu okey..






Sekian,terima kasih.