28 March 2012

Koleksi Vektor dan Hutang = ='




Assalamualaikum.



takde pape nak cakap hari ni..
nak letak koleksi vektor yang aku penah lukis ni je..tapi tak berapa real la..
kalau kak Azhafizah yang buat...fuhh..gigit jari je aku tengok..cantik giler..giler cantik arh!
eh,aku selalu plak gigit jari..kalau nampak bende yang ohsem..hahaha

semua posing tak boleh blah plak tu..-_-'
macam next top model pon ader..muahaha..
*ke ade nama lain yang boleh dibagi?





banyak bende yang aku tak langsaikan lagik ni..

vector FOC+tempahan
hutang doodle..
tempahan header..
kontes lukis macro eye anjuran WeLoveArts..(hadiah best pulak!)

dan sekarang aku taktau nak buat yang mana satu..= ='
nak cabut undi cam tak logik pulak..
nak lat ta li lat..lagi la tak logik giler!




Sekian.





26 March 2012

FREE STUFF : Random Doodle




Assalamualaikum.



Daripada aku simpan doodle2 ni..baik aku bagi kat korang..harap korang suka..^_^
doodle kali ni lain sket..aku malas nak repeat kaler mengaler cam dulu..
lagipun doodle2 ni aku lukis time aku rajin..tekad,gigih,usaha..*nak termuntah plak aku = ='
di lukis pada hari yang lain,waktu yang lain,dengan mood yang semangat..muahaha








yang last ni aku penah guna..ngahaha.takpelah,amek je..aku takkan guna dah...
nak save right click > save image as cam biasa..

letak je la kat memaner..header ke..sidebar ke..
korang kan kreatif..aku tau..hehe
dah amik komen okey...:)




Blog aku betul2 bertukar tema kali ni..tak penah aku tukar ala gegerl camni..adehh..-_-
erk,korang suka ke? dah terang benderang ni..silau gak mata aku..
dah ber-pink2 bagai..lemah lutut eden dah ni..muahaha..





Sekian.






24 March 2012

Hitam Kuning dan Adobe Illustrator -_-




Assalamualaikum.



Hahah,pelik doo rupa blog aku.dulu hitam putih...sekarang hitam kuning..
sekali tengok cam rupa bilik tido pon ade,siap ade bintang laa bagai..tapi bila aku tengok..tak tido2 pon..
background,top button,header semua buat sendiri..background tu pon dah cam kemain senget bebintang2 tu..haih..= ='...tapi,takpelah..aku rasa aku lagi suka tema yang ni dari yang hitam putih dulu..asal masuk je..feeling cam tengok citer P.Ramlee..hitam putih..cam hambar..(tipu jap)



sebenarnya aku nak cerita pasal bende alah ni je..
aku download Adobe Illustrator (Ai) ni..ade la dalam beberapa minggu lepas..
punya beriye download..sekali open..ya rabbi..*tangan di dada mata ke atas
sambil2 tu dalam hati 'ape kebende ni weyh?'...(sambil garu kepala..kepala lutut)

aku tak paham dohh..=_=...dasar kuno tol ko ni Myra..orang lain takde pon cam ko..
memula carik tuto kat Youtube..sebab apa2 software melukis yang aku download..aku blaja dari Youtube je..download,pastu pepandai la lukis and rujuk vid tu sendiri walaupun laju giler bagai nak rak..
(bukan rak buku)

tapi tang Ai ni..tuto2 dia kat Youtube pon tak berapa nak menolong aku la..sikit sangat..
last2 pegi kat blog Wan Hazel..haha..tu pon aku fed-up gak..pasal aku sendiri dah mula setat konfius disamping tertekan kemain.-_-..(salah sendiri)

gambar bear tu je yang aku berjaya buat..bear yang tengah sedih..sama cam rupa aku time lukis tu..
ni pon tah berapa lama nak lukis...gilakk..



doodle yang tak serupa doodle ni first try..semua bulat je aku tengok..aku tengok lama2 pon boleh tensen.-_-
dah cam rupa telur pon hader..cuma taktau je telur ayam kampung atau bandar...
ni pon time nak save...TAK RETI NAK SAVE! = ='
printscreen je..atau aku je yang noob sangat tak jumpa file JPG dan PNG....
(sila tendang aku skarang)

*bile la nak terer guna AI ni...sob sob..
guna PS dengan SAI je la pasni...hahah






Sekian.


22 March 2012

Hari Ni Hari Khamis..:D




Assalamualaikum.




Hari ni hari KHAMIS...
 
..dan bukan hari Isnin,Selasa..mahupun Rabu..

Hari ni hari KHAMIS...

percayalah,aku dah lupakan hari2 semalam.


Hari ni hari KHAMIS...

semua memori aku kat sekolah dulu..aku dah delete..


Hari ni hari KHAMIS...

aku sedar,aku tak perlu lagi pandang kebelakang..aku nak terus pandang kehadapan..


Hari ni hari KHAMIS...

semalam aku dapat result,syukur alhamdulillah..lebih baik dari sebelum ni..^_^


Hari ni hari KHAMIS...
tengok result Kimy dan Fakhrul..aku rasa..oh man,noob nya aku...
kalaulah aku amek aliran sastera..


Hari ni hari KHAMIS...
jangan sesali pilihan yang dulu..takde gunanya...


Hari ni hari KHAMIS...

malam ni aku nak isi borang UPU...
ade yang nak amek Seni Lukis cam aku..?haha


Hari ni hari KHAMIS...
jangan lupa baca Surah Yasin malam ni.

kepada yang dapat result cemerlang tu...TAHNIAH..
kepada yang tak tu..JANGAN BERSEDIH okey....

kita semua akan berjaya..
cuma Allah tentukan jalan yang berbeza untuk setiap orang tu berjaya... :)
 *cikgu kelas aku selalu cakap camtu dulu..




Sekian.






17 March 2012

Arra Ahmad 7th Wedding Anniversary Contest





Assalamualaikum.


Semenjak aku  Feel Like A Sir je dalam 3 bulan lebih ni..
dan result pon nak kuar Rabu ni..baik aku update papehal dulu..haha
kali ni aku nak join kontes..aku takkan join apa2 kontes selagi bunyi dia tak best..
yang ni cambest..ahak..me gusta..me gusta...


TEKAN BANNER kalau nak join




oleh sebab kena lukis doodle tema kawin2 gitu..
dan aku pun seumur hidup tak penah lagi terbayang camner baju pengantin..
padahal selalu pegi kenduri..(tak selalu pon..= ='..payah..)...jadi kene la rujuk gambar2 dari google..haha



sebenarnya dah lame dah lukis ni..nampak je kontes ni..terus lukis..(tipu je ko Myra,2 hari selepasnya kott)
punya lah beriye lukis,tapi bila nak buat background..otak aku dah kosong2 gitu.haih...=_='
ni la masalah..dasar imaginasi yang cetek..sori ye kak,kosong je background..contestant yang lain..hebak2 semuanya..aku mampu gigit jari je...ye,aku penah gigit jari kalau rase keCUNdang sahaja....
bukan cobaaan2 yer..lalala


AKU DAH,KORANG BILA LAGI..?

*bukan dah kawen.dah join.= ='





Sekian.terima kasih.







12 March 2012

Typo-typo Tahap Tertinggi !!!!!





Assalamualaikum.



Facebook,Ahad - Petang semalam,aku telah dikejutkan dengan satu kehadiran private message,dari seorang rakan..mengenai sebuah post yang amat mengejutkan sekali..aku telah ditemani oleh wartawan dari unit wad kecemasan..telah menyelit di tempat kejadian untuk membuat liputan..dimana tujuan asalnya hanya mahu membahan secukup rasa..(gunalah Maggi secukup rasa..)..

Mohon maaf sekiranya post ini gagal membuat anda tergelak.sedangkan aku,malam tadi dah cukup bergoleng keliling rumah 5 kali berturut2 oleh kerana tak mampu tahan gelak yang mencapai tahap gaban dah ni..
selamat membaca..

sori gambar tonggang langgang kemain senget..aku main crop je..=_='
(senget ke Myra oii??HAHA)



Gossip panas ini akhirnya telah diforward-kan oleh seorang pompuan yang tidak menyedarkan diri..atau lebih sedap disebut sebagai tak sedar diri..iaitu Myra Azraff..kepada peminat2 typo tahap dewa..iaitu..

Hadi,yang merupakan peminat setia Barbie,(lagi2 the magic pegasus..) dan 
Yusriey,si penekap kopi pasta yang berjaya..(bukan Yusry KRU..)..

Kejayaan mereka : telah berjaya menghafal typo2 yang terselit di post terbabit.



Keyword -  ADMA : short form untuk nama asrama aku.

Susunan mengikut umur -
Syaz Eman : 14
Azwan Kamal : 17
Nur Nabieyla : 17
Myra Azraff : 18
Hafidzul Rahman : 18
Faiz Haziq Sadikin : 18
ShOta Are-Jum Putera : 18 

(paling besar tapi perangai mengalahkan bebudak.=,=)



BAGAIMANA PULA DENGAN ANDA?
ANDA NAMPAK TYPO2 TERSEMBUNYI TERSEBUT?





Sekian,terima kasih.




09 March 2012

Kenapa Mereka Suka Buat Status Camni..?




Assalamualaikum.



teringin aku kalau Mark buat button camni..
aku lah orang yang paling bahagia kalau dapat tau..

=_='

ehem,kenapa mereka buat status camni...?
tertekan aku tiap kali bukak news feed



1) Friends aku dekat beribu,tapi takde sapa pun yang nak tegur.okey fine,korang semua sombong.kbye,nak off dulu :')

sebab : FOREVER ALONE.
bajet retis.hidupnya ditakdirkan hanya untuk berseorangan.


2) Tadi pegi shopping kat Times Square,pasni papa nak ajak kitorang pegi makan kat KFC..lepas makan maybe gi rumah makcik kat Gombak,nak tengok anak dia yang nak kawen tu..pastu...pasni..

sebab : JAKUN.
dia lupa..ingatkan tengah tulis kat diari warne pink ala gegerl...rupanya terbuat status..




3) Bosan giler..tak tau nak buat pe...!!!


sebab : ADE MASALAH MENTAL.
dah tau bosan tu ko bukak fb lagik apsal?memang ko gile la kan...pegi la bawak2 mengaji ke..ape ke..




4 ) BoLeYh TaK bErHeNtI pOkE-2 aKuW?aKu MAlAs TaW x NaK pOkE bAck???MaLaS aKu NaK LAyAn TAu Tak?dEmMiT!

sebab : JARI ADE MASALAH.
rajin tekan caps lock.ko ingat ni kat dalam phone ke?ni cerite beneran ni der..ayat camni pon kengkadang ade typo..tak caye aku..ingat boleh sorok?


5) Aku mengaku aku hensem! :) kbye.


sebab : PERASAN.
ni bukan statement berani mati,ni statement nak mati.pompuan jarang buat camni..sebab takut kene maki..lelaki tak kisah.lalala


6) Aik!tadi ade..sekarang dah hilang pulak!


sebab : takde sebab.= ='
Friends aku penah tulis camni.aku tak kenal.status camni amat menimbulkan tanda tanya.rase nak tergelak pon ade gak.cam cakap dengan diri sendiri.





7) Saya tak cantik,tak comel cam gf awak semua..saya sedar..kbye.♥


sebab : MINTAK BELAS KASIHAN.
giler ke???tak cantik?tak comel?memang pon.




8) Amboi..awak hot,saya tau..tapi janganlah sombong sangat sayang..hot tu tak kemaner punss..lagi hot kat neraka kan?just for reminding..♥


sebab : TAK PUAS HATI.JELES.
hak alah,kecoh plak,bia la dia nak hot ke apa..ko sebok apsal..sebenarnya yang buat status camtu tak suka di-celen je..yok yok an..-_-




dah..habis.aku memang camni.asal nak cukupkan 10 je..idea dah sangkut.
biler idea berlambak,tapi tak dapat habiskan...
umpama tengok kambing aku kene langgar keta depan2 mate aku.
'oh my goat!'
hilang kegantengan aku camni..= ='
(biler mase lak aku bela kambing ni..?)




*****************







Rugi giler korang yang tak penah tengok vid ni..best kott..seriyes klaka nak mati..(tak mati pon)..
seram,menyampah,rase cam nak mintak kaki je..
tu baru aku..belum korang..lalalala










Sekian,terima kasih,













Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

28 March 2012

Koleksi Vektor dan Hutang = ='




Assalamualaikum.



takde pape nak cakap hari ni..
nak letak koleksi vektor yang aku penah lukis ni je..tapi tak berapa real la..
kalau kak Azhafizah yang buat...fuhh..gigit jari je aku tengok..cantik giler..giler cantik arh!
eh,aku selalu plak gigit jari..kalau nampak bende yang ohsem..hahaha

semua posing tak boleh blah plak tu..-_-'
macam next top model pon ader..muahaha..
*ke ade nama lain yang boleh dibagi?





banyak bende yang aku tak langsaikan lagik ni..

vector FOC+tempahan
hutang doodle..
tempahan header..
kontes lukis macro eye anjuran WeLoveArts..(hadiah best pulak!)

dan sekarang aku taktau nak buat yang mana satu..= ='
nak cabut undi cam tak logik pulak..
nak lat ta li lat..lagi la tak logik giler!




Sekian.





26 March 2012

FREE STUFF : Random Doodle




Assalamualaikum.



Daripada aku simpan doodle2 ni..baik aku bagi kat korang..harap korang suka..^_^
doodle kali ni lain sket..aku malas nak repeat kaler mengaler cam dulu..
lagipun doodle2 ni aku lukis time aku rajin..tekad,gigih,usaha..*nak termuntah plak aku = ='
di lukis pada hari yang lain,waktu yang lain,dengan mood yang semangat..muahaha








yang last ni aku penah guna..ngahaha.takpelah,amek je..aku takkan guna dah...
nak save right click > save image as cam biasa..

letak je la kat memaner..header ke..sidebar ke..
korang kan kreatif..aku tau..hehe
dah amik komen okey...:)




Blog aku betul2 bertukar tema kali ni..tak penah aku tukar ala gegerl camni..adehh..-_-
erk,korang suka ke? dah terang benderang ni..silau gak mata aku..
dah ber-pink2 bagai..lemah lutut eden dah ni..muahaha..





Sekian.






24 March 2012

Hitam Kuning dan Adobe Illustrator -_-




Assalamualaikum.



Hahah,pelik doo rupa blog aku.dulu hitam putih...sekarang hitam kuning..
sekali tengok cam rupa bilik tido pon ade,siap ade bintang laa bagai..tapi bila aku tengok..tak tido2 pon..
background,top button,header semua buat sendiri..background tu pon dah cam kemain senget bebintang2 tu..haih..= ='...tapi,takpelah..aku rasa aku lagi suka tema yang ni dari yang hitam putih dulu..asal masuk je..feeling cam tengok citer P.Ramlee..hitam putih..cam hambar..(tipu jap)



sebenarnya aku nak cerita pasal bende alah ni je..
aku download Adobe Illustrator (Ai) ni..ade la dalam beberapa minggu lepas..
punya beriye download..sekali open..ya rabbi..*tangan di dada mata ke atas
sambil2 tu dalam hati 'ape kebende ni weyh?'...(sambil garu kepala..kepala lutut)

aku tak paham dohh..=_=...dasar kuno tol ko ni Myra..orang lain takde pon cam ko..
memula carik tuto kat Youtube..sebab apa2 software melukis yang aku download..aku blaja dari Youtube je..download,pastu pepandai la lukis and rujuk vid tu sendiri walaupun laju giler bagai nak rak..
(bukan rak buku)

tapi tang Ai ni..tuto2 dia kat Youtube pon tak berapa nak menolong aku la..sikit sangat..
last2 pegi kat blog Wan Hazel..haha..tu pon aku fed-up gak..pasal aku sendiri dah mula setat konfius disamping tertekan kemain.-_-..(salah sendiri)

gambar bear tu je yang aku berjaya buat..bear yang tengah sedih..sama cam rupa aku time lukis tu..
ni pon tah berapa lama nak lukis...gilakk..



doodle yang tak serupa doodle ni first try..semua bulat je aku tengok..aku tengok lama2 pon boleh tensen.-_-
dah cam rupa telur pon hader..cuma taktau je telur ayam kampung atau bandar...
ni pon time nak save...TAK RETI NAK SAVE! = ='
printscreen je..atau aku je yang noob sangat tak jumpa file JPG dan PNG....
(sila tendang aku skarang)

*bile la nak terer guna AI ni...sob sob..
guna PS dengan SAI je la pasni...hahah






Sekian.


22 March 2012

Hari Ni Hari Khamis..:D




Assalamualaikum.




Hari ni hari KHAMIS...
 
..dan bukan hari Isnin,Selasa..mahupun Rabu..

Hari ni hari KHAMIS...

percayalah,aku dah lupakan hari2 semalam.


Hari ni hari KHAMIS...

semua memori aku kat sekolah dulu..aku dah delete..


Hari ni hari KHAMIS...

aku sedar,aku tak perlu lagi pandang kebelakang..aku nak terus pandang kehadapan..


Hari ni hari KHAMIS...

semalam aku dapat result,syukur alhamdulillah..lebih baik dari sebelum ni..^_^


Hari ni hari KHAMIS...
tengok result Kimy dan Fakhrul..aku rasa..oh man,noob nya aku...
kalaulah aku amek aliran sastera..


Hari ni hari KHAMIS...
jangan sesali pilihan yang dulu..takde gunanya...


Hari ni hari KHAMIS...

malam ni aku nak isi borang UPU...
ade yang nak amek Seni Lukis cam aku..?haha


Hari ni hari KHAMIS...
jangan lupa baca Surah Yasin malam ni.

kepada yang dapat result cemerlang tu...TAHNIAH..
kepada yang tak tu..JANGAN BERSEDIH okey....

kita semua akan berjaya..
cuma Allah tentukan jalan yang berbeza untuk setiap orang tu berjaya... :)
 *cikgu kelas aku selalu cakap camtu dulu..




Sekian.






17 March 2012

Arra Ahmad 7th Wedding Anniversary Contest





Assalamualaikum.


Semenjak aku  Feel Like A Sir je dalam 3 bulan lebih ni..
dan result pon nak kuar Rabu ni..baik aku update papehal dulu..haha
kali ni aku nak join kontes..aku takkan join apa2 kontes selagi bunyi dia tak best..
yang ni cambest..ahak..me gusta..me gusta...


TEKAN BANNER kalau nak join




oleh sebab kena lukis doodle tema kawin2 gitu..
dan aku pun seumur hidup tak penah lagi terbayang camner baju pengantin..
padahal selalu pegi kenduri..(tak selalu pon..= ='..payah..)...jadi kene la rujuk gambar2 dari google..haha



sebenarnya dah lame dah lukis ni..nampak je kontes ni..terus lukis..(tipu je ko Myra,2 hari selepasnya kott)
punya lah beriye lukis,tapi bila nak buat background..otak aku dah kosong2 gitu.haih...=_='
ni la masalah..dasar imaginasi yang cetek..sori ye kak,kosong je background..contestant yang lain..hebak2 semuanya..aku mampu gigit jari je...ye,aku penah gigit jari kalau rase keCUNdang sahaja....
bukan cobaaan2 yer..lalala


AKU DAH,KORANG BILA LAGI..?

*bukan dah kawen.dah join.= ='





Sekian.terima kasih.







12 March 2012

Typo-typo Tahap Tertinggi !!!!!





Assalamualaikum.



Facebook,Ahad - Petang semalam,aku telah dikejutkan dengan satu kehadiran private message,dari seorang rakan..mengenai sebuah post yang amat mengejutkan sekali..aku telah ditemani oleh wartawan dari unit wad kecemasan..telah menyelit di tempat kejadian untuk membuat liputan..dimana tujuan asalnya hanya mahu membahan secukup rasa..(gunalah Maggi secukup rasa..)..

Mohon maaf sekiranya post ini gagal membuat anda tergelak.sedangkan aku,malam tadi dah cukup bergoleng keliling rumah 5 kali berturut2 oleh kerana tak mampu tahan gelak yang mencapai tahap gaban dah ni..
selamat membaca..

sori gambar tonggang langgang kemain senget..aku main crop je..=_='
(senget ke Myra oii??HAHA)



Gossip panas ini akhirnya telah diforward-kan oleh seorang pompuan yang tidak menyedarkan diri..atau lebih sedap disebut sebagai tak sedar diri..iaitu Myra Azraff..kepada peminat2 typo tahap dewa..iaitu..

Hadi,yang merupakan peminat setia Barbie,(lagi2 the magic pegasus..) dan 
Yusriey,si penekap kopi pasta yang berjaya..(bukan Yusry KRU..)..

Kejayaan mereka : telah berjaya menghafal typo2 yang terselit di post terbabit.



Keyword -  ADMA : short form untuk nama asrama aku.

Susunan mengikut umur -
Syaz Eman : 14
Azwan Kamal : 17
Nur Nabieyla : 17
Myra Azraff : 18
Hafidzul Rahman : 18
Faiz Haziq Sadikin : 18
ShOta Are-Jum Putera : 18 

(paling besar tapi perangai mengalahkan bebudak.=,=)



BAGAIMANA PULA DENGAN ANDA?
ANDA NAMPAK TYPO2 TERSEMBUNYI TERSEBUT?





Sekian,terima kasih.




09 March 2012

Kenapa Mereka Suka Buat Status Camni..?




Assalamualaikum.



teringin aku kalau Mark buat button camni..
aku lah orang yang paling bahagia kalau dapat tau..

=_='

ehem,kenapa mereka buat status camni...?
tertekan aku tiap kali bukak news feed



1) Friends aku dekat beribu,tapi takde sapa pun yang nak tegur.okey fine,korang semua sombong.kbye,nak off dulu :')

sebab : FOREVER ALONE.
bajet retis.hidupnya ditakdirkan hanya untuk berseorangan.


2) Tadi pegi shopping kat Times Square,pasni papa nak ajak kitorang pegi makan kat KFC..lepas makan maybe gi rumah makcik kat Gombak,nak tengok anak dia yang nak kawen tu..pastu...pasni..

sebab : JAKUN.
dia lupa..ingatkan tengah tulis kat diari warne pink ala gegerl...rupanya terbuat status..




3) Bosan giler..tak tau nak buat pe...!!!


sebab : ADE MASALAH MENTAL.
dah tau bosan tu ko bukak fb lagik apsal?memang ko gile la kan...pegi la bawak2 mengaji ke..ape ke..




4 ) BoLeYh TaK bErHeNtI pOkE-2 aKuW?aKu MAlAs TaW x NaK pOkE bAck???MaLaS aKu NaK LAyAn TAu Tak?dEmMiT!

sebab : JARI ADE MASALAH.
rajin tekan caps lock.ko ingat ni kat dalam phone ke?ni cerite beneran ni der..ayat camni pon kengkadang ade typo..tak caye aku..ingat boleh sorok?


5) Aku mengaku aku hensem! :) kbye.


sebab : PERASAN.
ni bukan statement berani mati,ni statement nak mati.pompuan jarang buat camni..sebab takut kene maki..lelaki tak kisah.lalala


6) Aik!tadi ade..sekarang dah hilang pulak!


sebab : takde sebab.= ='
Friends aku penah tulis camni.aku tak kenal.status camni amat menimbulkan tanda tanya.rase nak tergelak pon ade gak.cam cakap dengan diri sendiri.





7) Saya tak cantik,tak comel cam gf awak semua..saya sedar..kbye.♥


sebab : MINTAK BELAS KASIHAN.
giler ke???tak cantik?tak comel?memang pon.




8) Amboi..awak hot,saya tau..tapi janganlah sombong sangat sayang..hot tu tak kemaner punss..lagi hot kat neraka kan?just for reminding..♥


sebab : TAK PUAS HATI.JELES.
hak alah,kecoh plak,bia la dia nak hot ke apa..ko sebok apsal..sebenarnya yang buat status camtu tak suka di-celen je..yok yok an..-_-




dah..habis.aku memang camni.asal nak cukupkan 10 je..idea dah sangkut.
biler idea berlambak,tapi tak dapat habiskan...
umpama tengok kambing aku kene langgar keta depan2 mate aku.
'oh my goat!'
hilang kegantengan aku camni..= ='
(biler mase lak aku bela kambing ni..?)




*****************







Rugi giler korang yang tak penah tengok vid ni..best kott..seriyes klaka nak mati..(tak mati pon)..
seram,menyampah,rase cam nak mintak kaki je..
tu baru aku..belum korang..lalalala










Sekian,terima kasih,