28 April 2012

10 Jenis Pengguna Facebook Yang Korang Akan Jumpa (PART 2)





Assalamualaikum.



KLIK SINI untuk baca part 1 punya.



1 ) Forever Sendiri


yang ni aku paling tak paham.POST SENDIRI-LIKE SENDIRI.tak legit langsung.hahaha
biar ah orang nak kata apa~ janji klaka ! problem ?



2 ) Mereka yang suka ugut nak delete akaun FB sendiri.





3 ) Mereka yang mungkin tak penah mengetahui kewujudan Google.



aku paling menyampah golongan ni..bende2 se-tipikal tu pon lagi mau tanya..padahal kalau google dah dapat jawapannya..kecik2 tanak mati,besar2 pon tanak mati.chaitt.


4 ) Mereka yang fikir FB berfungsi sebagai Twitter


ni paling gedik kemain.setiap ayat mesti nak letak hashtag (#)
nak sangat buat camtu pegi je ah twitter.lol


5 ) Mereka yang kuat edit gambar

tempek gambar sendiri kejap..=.='

gambar truly edited.pastu letak caption konon natural beauty..choyy
jerawat semua tah hilang kemaner..selalu pompuan je yang buat keje ni.
software edit gambar yang feymes dan mampu mengelirukan mata orang lain : 

-XIUXIU MEITU-


6 ) Lelaki pujaan pompuan 



tipu ah kalau korang salah satu friend yang camni..
ni jenis lelaki yang suka buat status2 uissshhh suwittt..
kebanyakkan likers dan pengkomen tegar semestinya pompuan.


7 ) Mereka yang desperate atau mungkin memang hidup sebatang kara. 



banyak2 orang aku paling tanak jumpa yang camni..
ni..kalau aku jumpa yang camni..memang aku nak simbah asid kat muka dia !
ko ingat orang lain ade masa ke nak pikir buat semua tu..?


8 ) Si Retiss ( mereka yang buat art )



mereka yang paling kurang annoying.
jika hasil art dorang mengagumkan..puji lah dia.
kalau lain pulak jadinya..diam je..troll dan gelak giler2 dalam hati walau berjam2 sekalipon..

gelak..dalam..hati...



9 ) Si Gamer



ni golongan yang paling annoying.
bukak wall dia penuh dengan post pasal game = ='
yang paling teruk sekali bila dia ni kawan yang kita kenal..mungkin budak kelas..mungkin bla bla bla.
dah macam ni,dia pi hanta dah pulak game request ~ adehh !




10 ) Mereka yang fikir dengan buat status camni boleh melajukan broadband dorang.






siap jugak entri ni..penat edit  =,=' *facepalm*
kalau korang ade idea nak tambah,bagitau kat komen.
boleh aku sambung untuk part 3 pulak..HAHA


idea asal : 9GAG
ditokok tambah oleh : diri sendiri.






Wassalam.







24 April 2012

Contest Doodle Glider




Assalamualaikum.



Tetibe je semalam rasa nak join kontes ni..cepat2 aku google gambar2 sugar glider ni..
konfius nak pilih mana 1 nak dilukis..sebab semua comel2 macam cik AAA kita yang anjurkan kontes ni..(ayat bodek yang takde harapan)..aku join ni bukan semata-mata,setelinga-telinga,semulut-mulut nak hadiah je..tapi disamping mencuba lukis sesuatu yang baru..err..aku tak penah lukis hewan langsung sebelum ni..:D 
jadi ni lah hasilnya lepas aku lukis malam tadi..pastu ade touch-up2 sket tadi..



lukis+warna semua kat Paint Tool Sai.

sugar glider versi vektor...xD
cantik tak cantik,aku sendiri pon tak reti nak nilai...
trimas kepada cik AAA sebab bagi peluang lukis hewan comel ni..

nak join ? 

tak silap esok dah tarikh tutup kot..jadi cepat2 la join...:D







Wassalam.






20 April 2012

Reaksi Orang Kita Bila Ternampak Typo Online




Assalamualaikum.



Sesapa yang masih tak tau lagi apa itu typo..nah ! contoh ade kat bawah ni...



pasni jangan tanya lagi TYPO tu apa...



"Reaksi Orang Kita Bila Ternampak Typo Online"



GOLONGAN 1 : 


golongan yang redha,pasrah dan sedar semua manusia melakukan kesilapan.
kemungkinan untuk menjumpai golongan seperti ini hanyalah 1%...



GOLONGAN 2 : 

golongan yang suka troll je kejenya...nampak typo mesti kutuk sorang2 dalam hati dan merasakan pemilik typo tu tak cemerkap dan mesti datang daripada jenis yang cuai.



GOLONGAN 3 : 

golongan yang agak payah nak dipahami..tak boleh nak bezakan sama ada ejaan tu betul atau tak..
dah typo tu typo jelah..lagi mau pikir.



GOLONGAN 4 : 

golongan yang ragu2 sama ada typo tu memang sengaja dibuat atau tak sengaja..
muka kemain marah kalau typo tu memang sengaja dibuat..bagi mereka typo yang kelakar adalah typo yang natural..dan bukan di buat2..sumpah dah tak klaka jadinya..



GOLONGAN 5 :


golongan yang dimana peluang untuk kita menemuinya adalah lebih 90%..
asal nampak typo,WAJIB komen..komen bukan sebarang komen,tapi komen membahan.






jadi,melihat rupa aku..korang dah tau aku golongan yang mana..
jadi,yang mana satu anda?




minggu ni sangat stress..latihan kereta mesti time tengah2 hari buta...panas giler..aku bawak pon terumbang ambing jadinya..sebelum ni elok je..-.-'dear uncle,Y U NO bring us at evening??apa2 pun..misi membalas komen dan jejak dan follower akan bermula !



11 April 2012

Dia dah tukar lagi dah....=,='





Assalamualaikum.



Grr!nampaknya..dah lain lagi blog aku ni...sangat lain..= ='
sape yang tak dapat masuk blog aku semalam tu..sorry2...xD
ye aku tau..mesti dalam hati,korang tengah ngumpat aku..


hey Myra!apakah kau!bende ni pon mau kecoh ka?kalau kau renovate kasi lawa takpe gak!ini...*tangan didada mata ke atas*..haih..lempang kang Myra nih...!


lol...ade ke yang camtu...:O


SEBELUM



SELEPAS



dulu guna simple template..sekarang tukar ke denim template balik..aku penah guna denim time dulu2..
memandangkan simple template ni aku sendiri pon tak tau nak pisahkan main wrapper dengan sidebar...tukar je terus ke denim..HAHA! (bunyi agak desperate disitu..)..tapi fail pulak nak buat background untuk post title tu..er..lantak ah..= ='

sebelum ni tema tah kaler pape..campur baur..jem je pale aku tengok...kombinasi tah pape..choi!=,=
sape nak header tu?sini aku lelong..kakaka
sekarang tema aqua+pink...haha..simple je kan?dah lama aku nak buat kombinasi ni....huh huh




sapa yang penah komen entri sebelum ni tu..nanti aku balas balik tau..sorry2...:(



Wassalam.




07 April 2012

Tutorial Paint Tool Sai : Tambah Ton Warna Pada Doodle



Assalamualaikum.


Setelah beberapa hari aku tinggalkan blog ni macam tongkang pecah,dengan hari2 mengadap entri pasal FB tu sampai termuntah..jadi hari ni aku nak buat tuto..heee :)
harap2 berguna untuk korang...




1 ) Lukis doodle korang..tuto untuk melukis boleh rujuk di ENTRI ni..



2 ) Create new layer kat no 1 tu..dan pastikan setiap layer sentiasa berasa dalam mode 'multiply' seperti mana yang kat no 2 tu..

3 ) Pastikan setiap part tu diwarnakan secara berasingan ( tudung+baju+muka)..dan bagi nama setiap layer tu..skema je doh aku bagi nama layer2 tu..padahal yang bebetul tah pape tah nama yang aku bagi...


tuto mewarna pun boleh tengok kat ENTRI ni..


tedeng !! dah siap pun kaler...



4 ) Okey..pastu..warnakan dulu satu2..kita setat dengan layer tudung dulu..klik kat layer tu..dan jangan lupa tick dekat 'Preserve Opacity'......eh,kenapa yer?sebab kita nak lock layer tu..so time kita nak kalerkan nanti..kaler tu takkan tertindih dengan layer lain..



5 ) Nak buat ton..pilih warna yang lebih gelap dari warna asal tu..oh ya,lebih sesuai guna tool 'airbrush' atau 'water'..haih,maner2 lah..pastu..set saiz brush..dan..kaler kat area yang korang nak kasi ton tu...bantai2 pon tak kesah..(cam aku)..hahahaaha



hah,tengok2...dah ade ton kan kan?tapi tak berapa kemas...=,='



6 ) Jadi korang pegi carik tool 'blur' dan blurkan area ton tadi..supaya nampak lebih kemas dan smooth..eh jangan lupa,kasi kurang itu 'density' dulu tau..kang nak blurkan nanti  hilang terus ton tadi..tenggelam doh kaler dia..haha

7 ) Dah setel kaler layer tudung tu..ikut step yang sama nak tambah ton untuk layer seterusnya..tapi jangan lupa..sentiasa tick kat 'Preserve Opacity' yah...lalala


lepas dah kaler semua tu.siap pun doodle ni akhirnya...tedeng!

kiri : OK
kanan : tak OK




HAHA...giler doe..aku warna tu pon main hantam je..sebab tengah sakit perut ni..=,=
nak buat blusher tu masih guna airbrush..dan buat dalam layer yang korang warnakan untuk kulit tu jugak..

sebarang pertanyaan atau keraguan sila bagitau aku..tengok tuto tu pelan2 okey..:)


sape yang aku tak follow balik tu,sorry la eh..sape suruh tak kasi akses ke profile korang.sekarang camner aku nak follow balik?




Wassalam.






01 April 2012

10 Jenis Pengguna Facebook Yang Korang Akan Jumpa (PART 1)




Assalamualaikum.


Nak pengsan dohh aku buat entri kali ni..printscreen+edit la bagai..
walaupun semua status tu atas nama aku..tapi tu sumer edit je..jangan percaya = ='


"10 Jenis Pengguna Facebook Yang Korang Akan Jumpa"


1 ) Mereka yang mengalami halusinasi.



2 ) Si Kuat berfalsafah


sangat mendalam...*tangan didada mata ke atas


3 ) Mereka yang fikir Facebook adalah private diari




4 ) Mereka yang suka tukar nama kat Facebook



Kaka Azraff.... -,-'

waddup?

5 ) Mereka yang suka upload gambar kepala sahaja..


versi sebenar hanya akan terkantoi setelah salah satu kawan korang tag gambar korang yang full..nasib..nasib..lol


6 ) Mereka yang ada masalah keyboard



7 ) Si kuat typo.




8 ) Mereka yang benci FAKER2...

p/s : dorang tak terlalu bahaya tapi agresif -_-



9 ) Si hipokrit


suka mengutuk tapi bila check profile dia....

LOL..


10 ) Mereka yang tak boleh tido dan nak semua orang tau (JAUHI MEREKA)



****************************


sekali lagi aku cakap..status2 ni bukan kepunyaan aku.LOL!!!!

NO OFFENSE. idea asal : 9GAG..diedit balik oleh guwe..



TO BE CONTINUED....





Sekian.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

28 April 2012

10 Jenis Pengguna Facebook Yang Korang Akan Jumpa (PART 2)





Assalamualaikum.



KLIK SINI untuk baca part 1 punya.



1 ) Forever Sendiri


yang ni aku paling tak paham.POST SENDIRI-LIKE SENDIRI.tak legit langsung.hahaha
biar ah orang nak kata apa~ janji klaka ! problem ?



2 ) Mereka yang suka ugut nak delete akaun FB sendiri.





3 ) Mereka yang mungkin tak penah mengetahui kewujudan Google.



aku paling menyampah golongan ni..bende2 se-tipikal tu pon lagi mau tanya..padahal kalau google dah dapat jawapannya..kecik2 tanak mati,besar2 pon tanak mati.chaitt.


4 ) Mereka yang fikir FB berfungsi sebagai Twitter


ni paling gedik kemain.setiap ayat mesti nak letak hashtag (#)
nak sangat buat camtu pegi je ah twitter.lol


5 ) Mereka yang kuat edit gambar

tempek gambar sendiri kejap..=.='

gambar truly edited.pastu letak caption konon natural beauty..choyy
jerawat semua tah hilang kemaner..selalu pompuan je yang buat keje ni.
software edit gambar yang feymes dan mampu mengelirukan mata orang lain : 

-XIUXIU MEITU-


6 ) Lelaki pujaan pompuan 



tipu ah kalau korang salah satu friend yang camni..
ni jenis lelaki yang suka buat status2 uissshhh suwittt..
kebanyakkan likers dan pengkomen tegar semestinya pompuan.


7 ) Mereka yang desperate atau mungkin memang hidup sebatang kara. 



banyak2 orang aku paling tanak jumpa yang camni..
ni..kalau aku jumpa yang camni..memang aku nak simbah asid kat muka dia !
ko ingat orang lain ade masa ke nak pikir buat semua tu..?


8 ) Si Retiss ( mereka yang buat art )



mereka yang paling kurang annoying.
jika hasil art dorang mengagumkan..puji lah dia.
kalau lain pulak jadinya..diam je..troll dan gelak giler2 dalam hati walau berjam2 sekalipon..

gelak..dalam..hati...



9 ) Si Gamer



ni golongan yang paling annoying.
bukak wall dia penuh dengan post pasal game = ='
yang paling teruk sekali bila dia ni kawan yang kita kenal..mungkin budak kelas..mungkin bla bla bla.
dah macam ni,dia pi hanta dah pulak game request ~ adehh !




10 ) Mereka yang fikir dengan buat status camni boleh melajukan broadband dorang.






siap jugak entri ni..penat edit  =,=' *facepalm*
kalau korang ade idea nak tambah,bagitau kat komen.
boleh aku sambung untuk part 3 pulak..HAHA


idea asal : 9GAG
ditokok tambah oleh : diri sendiri.






Wassalam.







24 April 2012

Contest Doodle Glider




Assalamualaikum.



Tetibe je semalam rasa nak join kontes ni..cepat2 aku google gambar2 sugar glider ni..
konfius nak pilih mana 1 nak dilukis..sebab semua comel2 macam cik AAA kita yang anjurkan kontes ni..(ayat bodek yang takde harapan)..aku join ni bukan semata-mata,setelinga-telinga,semulut-mulut nak hadiah je..tapi disamping mencuba lukis sesuatu yang baru..err..aku tak penah lukis hewan langsung sebelum ni..:D 
jadi ni lah hasilnya lepas aku lukis malam tadi..pastu ade touch-up2 sket tadi..



lukis+warna semua kat Paint Tool Sai.

sugar glider versi vektor...xD
cantik tak cantik,aku sendiri pon tak reti nak nilai...
trimas kepada cik AAA sebab bagi peluang lukis hewan comel ni..

nak join ? 

tak silap esok dah tarikh tutup kot..jadi cepat2 la join...:D







Wassalam.






20 April 2012

Reaksi Orang Kita Bila Ternampak Typo Online




Assalamualaikum.



Sesapa yang masih tak tau lagi apa itu typo..nah ! contoh ade kat bawah ni...



pasni jangan tanya lagi TYPO tu apa...



"Reaksi Orang Kita Bila Ternampak Typo Online"



GOLONGAN 1 : 


golongan yang redha,pasrah dan sedar semua manusia melakukan kesilapan.
kemungkinan untuk menjumpai golongan seperti ini hanyalah 1%...



GOLONGAN 2 : 

golongan yang suka troll je kejenya...nampak typo mesti kutuk sorang2 dalam hati dan merasakan pemilik typo tu tak cemerkap dan mesti datang daripada jenis yang cuai.



GOLONGAN 3 : 

golongan yang agak payah nak dipahami..tak boleh nak bezakan sama ada ejaan tu betul atau tak..
dah typo tu typo jelah..lagi mau pikir.



GOLONGAN 4 : 

golongan yang ragu2 sama ada typo tu memang sengaja dibuat atau tak sengaja..
muka kemain marah kalau typo tu memang sengaja dibuat..bagi mereka typo yang kelakar adalah typo yang natural..dan bukan di buat2..sumpah dah tak klaka jadinya..



GOLONGAN 5 :


golongan yang dimana peluang untuk kita menemuinya adalah lebih 90%..
asal nampak typo,WAJIB komen..komen bukan sebarang komen,tapi komen membahan.






jadi,melihat rupa aku..korang dah tau aku golongan yang mana..
jadi,yang mana satu anda?




minggu ni sangat stress..latihan kereta mesti time tengah2 hari buta...panas giler..aku bawak pon terumbang ambing jadinya..sebelum ni elok je..-.-'dear uncle,Y U NO bring us at evening??apa2 pun..misi membalas komen dan jejak dan follower akan bermula !



11 April 2012

Dia dah tukar lagi dah....=,='





Assalamualaikum.



Grr!nampaknya..dah lain lagi blog aku ni...sangat lain..= ='
sape yang tak dapat masuk blog aku semalam tu..sorry2...xD
ye aku tau..mesti dalam hati,korang tengah ngumpat aku..


hey Myra!apakah kau!bende ni pon mau kecoh ka?kalau kau renovate kasi lawa takpe gak!ini...*tangan didada mata ke atas*..haih..lempang kang Myra nih...!


lol...ade ke yang camtu...:O


SEBELUM



SELEPAS



dulu guna simple template..sekarang tukar ke denim template balik..aku penah guna denim time dulu2..
memandangkan simple template ni aku sendiri pon tak tau nak pisahkan main wrapper dengan sidebar...tukar je terus ke denim..HAHA! (bunyi agak desperate disitu..)..tapi fail pulak nak buat background untuk post title tu..er..lantak ah..= ='

sebelum ni tema tah kaler pape..campur baur..jem je pale aku tengok...kombinasi tah pape..choi!=,=
sape nak header tu?sini aku lelong..kakaka
sekarang tema aqua+pink...haha..simple je kan?dah lama aku nak buat kombinasi ni....huh huh




sapa yang penah komen entri sebelum ni tu..nanti aku balas balik tau..sorry2...:(



Wassalam.




07 April 2012

Tutorial Paint Tool Sai : Tambah Ton Warna Pada Doodle



Assalamualaikum.


Setelah beberapa hari aku tinggalkan blog ni macam tongkang pecah,dengan hari2 mengadap entri pasal FB tu sampai termuntah..jadi hari ni aku nak buat tuto..heee :)
harap2 berguna untuk korang...




1 ) Lukis doodle korang..tuto untuk melukis boleh rujuk di ENTRI ni..



2 ) Create new layer kat no 1 tu..dan pastikan setiap layer sentiasa berasa dalam mode 'multiply' seperti mana yang kat no 2 tu..

3 ) Pastikan setiap part tu diwarnakan secara berasingan ( tudung+baju+muka)..dan bagi nama setiap layer tu..skema je doh aku bagi nama layer2 tu..padahal yang bebetul tah pape tah nama yang aku bagi...


tuto mewarna pun boleh tengok kat ENTRI ni..


tedeng !! dah siap pun kaler...



4 ) Okey..pastu..warnakan dulu satu2..kita setat dengan layer tudung dulu..klik kat layer tu..dan jangan lupa tick dekat 'Preserve Opacity'......eh,kenapa yer?sebab kita nak lock layer tu..so time kita nak kalerkan nanti..kaler tu takkan tertindih dengan layer lain..



5 ) Nak buat ton..pilih warna yang lebih gelap dari warna asal tu..oh ya,lebih sesuai guna tool 'airbrush' atau 'water'..haih,maner2 lah..pastu..set saiz brush..dan..kaler kat area yang korang nak kasi ton tu...bantai2 pon tak kesah..(cam aku)..hahahaaha



hah,tengok2...dah ade ton kan kan?tapi tak berapa kemas...=,='



6 ) Jadi korang pegi carik tool 'blur' dan blurkan area ton tadi..supaya nampak lebih kemas dan smooth..eh jangan lupa,kasi kurang itu 'density' dulu tau..kang nak blurkan nanti  hilang terus ton tadi..tenggelam doh kaler dia..haha

7 ) Dah setel kaler layer tudung tu..ikut step yang sama nak tambah ton untuk layer seterusnya..tapi jangan lupa..sentiasa tick kat 'Preserve Opacity' yah...lalala


lepas dah kaler semua tu.siap pun doodle ni akhirnya...tedeng!

kiri : OK
kanan : tak OK




HAHA...giler doe..aku warna tu pon main hantam je..sebab tengah sakit perut ni..=,=
nak buat blusher tu masih guna airbrush..dan buat dalam layer yang korang warnakan untuk kulit tu jugak..

sebarang pertanyaan atau keraguan sila bagitau aku..tengok tuto tu pelan2 okey..:)


sape yang aku tak follow balik tu,sorry la eh..sape suruh tak kasi akses ke profile korang.sekarang camner aku nak follow balik?




Wassalam.






01 April 2012

10 Jenis Pengguna Facebook Yang Korang Akan Jumpa (PART 1)




Assalamualaikum.


Nak pengsan dohh aku buat entri kali ni..printscreen+edit la bagai..
walaupun semua status tu atas nama aku..tapi tu sumer edit je..jangan percaya = ='


"10 Jenis Pengguna Facebook Yang Korang Akan Jumpa"


1 ) Mereka yang mengalami halusinasi.



2 ) Si Kuat berfalsafah


sangat mendalam...*tangan didada mata ke atas


3 ) Mereka yang fikir Facebook adalah private diari




4 ) Mereka yang suka tukar nama kat Facebook



Kaka Azraff.... -,-'

waddup?

5 ) Mereka yang suka upload gambar kepala sahaja..


versi sebenar hanya akan terkantoi setelah salah satu kawan korang tag gambar korang yang full..nasib..nasib..lol


6 ) Mereka yang ada masalah keyboard



7 ) Si kuat typo.




8 ) Mereka yang benci FAKER2...

p/s : dorang tak terlalu bahaya tapi agresif -_-



9 ) Si hipokrit


suka mengutuk tapi bila check profile dia....

LOL..


10 ) Mereka yang tak boleh tido dan nak semua orang tau (JAUHI MEREKA)



****************************


sekali lagi aku cakap..status2 ni bukan kepunyaan aku.LOL!!!!

NO OFFENSE. idea asal : 9GAG..diedit balik oleh guwe..



TO BE CONTINUED....





Sekian.