28 May 2012

Semua orang pernah buat camni ( SERIOUSLY TRUE ) -.- PART 2




Assalamualaikum.


Boleh pulak benda ni ada ber-part2...macam noob je..-.-



1 ) Tiap kali korang cuba menerangkan sesuatu yang kelakar dekat sesiapa,volume gelak korang makin kuat.
"Wey korang nak tau tak...? hahahahahaahahaha...okey2 aku tak gelak..HAHAHAHAHAHAHAHA..."

2 ) Korang benci bila sesiapa yang masuk bilik korang tak tutup pintu tu balik dengan rapat bila diorang keluar.

3 ) Time mak korang sibuk basuh pinggan kat sinki,korang pelan2 letak pinggan korang dan lari laju2.
(selaju yang mungkin hingga hilang dari pandangan)

4 ) "Ada sesuatu yang aku nak cakap dengan kau "
Satu ayat yang membuatkan korang mengimbas kembali semua perkara jahat yang korang pernah buat terhadap orang yang bertanyakan soalan tersebut.(muka dah cuak.haha)

5 ) Sebelum tidur,korang kira dulu berapa jumlah jam yang korang dapat tidur.

6 ) Time korang terasa gegaran gempa bumi...korang agak cuak..namun korang tak lupa jugak untuk UPDATE STATUS pasal tu.

8 ) Time kecik2 dulu.Titik2 air hujan kat tingkap yang jatuh kebawah tu korang anggap macam satu perlumbaan.Sapa jatuh paling cepat dia menang.errr

9 ) Korang tersengih macam orang gila bila orang yang korang suka dalam diam reply komen/mesej korang disertakan dengan smiley.

10 ) Aku dah BUNTU.korang isilah sendiri.HAHA -_-'



*****************

Vid yang patut korang tengok..grrr !
sekali aku dengar terus terjatuh cinta..haha 
tajuk macam kelakar tapi bila sekali dengar...err okeylah,korang dengar je la sendiri..xDD
kretip gila lagu ni....herrrrrr





Bruno mars !



Wassalam.






24 May 2012

Versi Tersasul dan Mengigau




Assalamualaikum


Semua ni cerita benar.aku tak reka sendiri..(-.-')





TERSASUL


Situasi 1 : Berita kat TV9 


Seorang ketua pegawai polis membuat lanjutan mengenai kes rompakan.(sambil cakap depan mic)

"Ada tiga suspek kesemuanya...salah seorang tu adalah pembantu rumah.eh,pembantu kedai makan."

punyalah aku gelak gila2 dengar dia cakap camtu..HAHA --'
dah tukar berita lain pun tak habis gelak lagi.maybe dia dok teringatkan pembantu rumah dia je kot.


Situasi 2 : Majlis Penyerahan Wang WPP 


Seorang YB perempuan yang bernama 'tak ingat' memberi ucapan.

"...tujuannya adalah untuk meringankan bebal...[pause]..meringankan beban..."

Seorang lelaki berjawatan 'tak ingat' memberi ucapan.

"saya sebagai seorang ibu juga.........eh,bapa....."

okay,yang tu paling klaka.hahahaha.


Situasi 3 : Adik aku main kat luar rumah dan hujan start turun.


Mak aku teriak dari jauh,

" masuk dalam hujan !!!!! "

(directly berkata2 tanpa pause antara ayat2 tersebut disertakan muka serius tahap 56)

jika didengari betul2..seakan2 mak aku suruh dia masuk dalam hujan.



MENGIGAU


SITUASI 1: Kat rumah


time tu adik aku dah tido dulu,tetiba..

dia : "buku satu ! buku satu ! "
aku : "hah ? buku apa woi ? "
dia : " buku satu ! takkan buku satu pon taktau ! " *sambil garu leher.senyap.
aku : (-.-')7

buang tebiat agaknya minah ni..dah mengigau pon boleh marah2..nak je aku tendang time tu.
tengah mimpi pegi kedai buku kot.lol


SITUASI 2 : Kat Dorm

time tu kitorang tengah gosip2 pasal cikgu sejarah hensem yang nak bertunang..
tetiba je kawan aku yang tengah tido dan kuat ngigau ni tercelik dan pandang tepat ke arah aku (je) lalu bertanya.


dia : "sapa yang nak kawin wey ?" 
aku : "hah,apa ? " 
dia : "tak..sapa yang nak kawen ? " 
aku : "hah? apa kau cakap ni weyh ? hahaha " 
dia : (bunyi mengeluh )*tepuk dahi.sambung tido.

bila bangun tido aku cerita balik dia tak ingat apa2.



p/s : dah takde idea nak sambung... -_-'




Wassalam,sekian






21 May 2012

Semua orang pernah buat camni ( SERIOUSLY TRUE ) -.-




Assalamualaikum.







1 )Pura-pura hantar sms supaya tak nampak berseorangan di tempat awam.

2 ) Kira budak2 kelas untuk pastikan perenggan/soalan mana yang korang kena baca nanti.

3 ) Ada lebih kurang 84% "people you may know" yang selalu muncul kat Facebook korang dan korang kenal dorang.Tapi apsal entah korang tak memilih untuk 'add' dorang.

4 ) Time korang menulis,sambil dengar kawan korang bercakap..korang pernah tertulis sekali apa yang dia cakap -.-

5 ) Kat kelas,korang angkat tangan untuk jawab soalan yang senang biar cikgu takkan soal soalan2 yang susah nanti.

6 ) Berapa banyak pun korang makan,nenek korang tetap percaya yang korang masih lapar dan tetap suruh korang makan lagi. --'

7 ) Hayunkan tangan korang kemana2 dan tak sengaja terkena kat muka kawan korang.

8 ) Bukak Google dan taip perkataan untuk pastikan ejaan korang betul.

9 ) Korang masuk bilik nak cari sesuatu.pastu lupa apa yang korang nak carik..korang keluar balik dari bilik.oh yeah,baru teringat.lol

10 ) Bila kawan yang duduk sebelah korang kat kelas tak datang tanpa sebarang khabar.korang tak risaukan dia,dan korang macam..."tak guna,berani ko tinggalkan aku sorang2...-.-"



     sumber : 

 1 ) diri sendiri
3 ) random search from google.(tagged TRUE STORY) 


Apa yang aku nak cakap..
semua yang kat atas tu aku penah buat . -_- !
korang ? konfem ada yang tersangkut salah satu. :O






Wassalam.









18 May 2012

Misi Menge-check Folder Gambar2 Lama.




Assalamualaikum.



Petang tadi aku belek folder gambar2 kat asrama tahun lepas.
Ade berpuluh2 folder gambar..banyak giler aih..--' dek kerana kamera sentiasa ade kat tangan aku je time tu..memang aku je la yang jadi photographer sambilan konon2 nya bila ade apa2 agenda kat asrama.hek.
Memang antara exco2 asrama tu dulu,termasuk aku..aku rasa aku yang paling banyak simpan koleksi gambar2 time kat asrama dulu.haha..*sekarang aku rasa macam menyemak je (-_-)
tapi bila tengok balik...tersengih sensorang...


oh yeah,aku rindu jadi exco time tu..walaupun selalu bergaduh dengan exco lelaki..
tapi bila bergambar,memang sehati sejiwa..HAHA


aku rindu time kemas2 kan meja dewan makan,dah bawak pinggan mangkuk kotor pun sempat nak amik gambar..memang mangkuk ah --'


oh yeah..memang rindu tangkap gambar dengan budak2 dorm aku dulu aka exco2 asrama..


aku rindu time bila dah habis penutup untuk apa2 persembahan kat asrama..exco laki n pompuan sama2 berkumpul tangkap gambar time semua budak2 dah masuk dorm...


aku rindu amek gambar dengan kawan baik aku time dekat bilik PREP..orang lain sebok buat homework,kitorang buat keje lain.

tu yang tengah tu (-.-')

aku rindu nak amek gambar budak2 asrama time ade apa2 aktiviti/game time tu..semua comel2 and ceria..
(ceria ke? xD )






dan yang paling aku rindu..time budak2 asrama semua buat persembahan untuk setiap karnival time tu..
lawak antarabangsa semua ade ! HAHA







 ok ah..punya beriya upload,edit bagai..rupanya aku je yang feeling sensorang...aduh parahhh --'
berlambak lagi gambar aku simpan.oleh kerana ingin menjimatkan masa dan tenaga..sikit ni je lah aku upload.(padahal malas tahap gaban)

apa pun aku rindu asrama aku dulu..hekk.
asrama ni lah yang paling best and happening ! haha
korang tak rindu asrama korang?rugi sapa yang tak pernah ada experience dok asrama. xD



Wassalam.



14 May 2012

Percy Jackson FTW !!! yeah




Assalamualaikum.


This is Logan Lerman.
baik cakap hensem ! haha




motif nak tunjukkan vektor dia yang aku lukis semalam je. -.-
hari tu tengok movie dia..terus teringin pulak nak lukis dia.HAHA.(cerita dah berzaman dah pon)




hek,rupa tak berapa nak sama pon..
rambut tu lagi lah..FAIL !! (-_-) *kalau ade tablet bagus jugak.haha
skill melukis vektor aku pon cam dah makin hilang.....ade je yang tak kena -.-



no no no..tidak Myra,takkan sampai camtu.







Wassalam.





13 May 2012

TUTORIAL : Lukis Mata Doodle (3 ways)




Assalamualaikum.


Dah lama tak buat tutorial,hari ni kita belajar buat mata doodle pulak ok.
yang dah terer buat mata doodle tu tak payah la tengok tuto ni..tuto biasa je ni..tak power pon -.-
tuto ni untuk mereka yang masih belajar melukis doodle..^_^




MATA 1#


Bukak SAI korang macam biasa..lukis bentuk mata yang korang nak..guna outline hitam ok.bukan kelabu dan bukan coklat.tuto melukis dan mewarna doodle boleh tengok kat ENTRI NI..



Warnakan area dalam mata tu dengan warna hitam jugak.



sekarang pilih tool 'airbrush' dan klik kat option yang dalam petak merah tu..high pressure for the win ok.
pilih warna putih dan warnakan biji mata dia seperti gambar yang diatas.
dah siap..simple je kan?



MATA 2#


masih cara yang sama seperti mata yang pertama.
sekarang tick kat 'preserve opacity' untuk mengelakkan korang warnakan mata dia dengan comot -.-'



pilih warna yang korang nak..rujuk seperti gambar yang diatas.area bawah mata tu warnakan separuh je ok.



dan last sekali tukar balik guna warna putih dan lukis biji mata yang warna putih pulak.
siap !!!! :D



MATA 3#


ikut kaedah yang sama je macam kat atas..cuma kali ni pilih warna yang agak terang..



pilih warna yang agak gelap untuk wujudkan ton warna dalam area mata tu..rujuk seperti gambar yang diatas..
kali ni guna option low pressure seperti yang berada dalam kotak merah tu..
sama macam mata2 yang kat atas..tukar balik high pressure..(bentuk petak) untuk lukis biji mata yang warna putih pulak.



ok,selesai..sekarang ni option untuk semua mata2 yang korang lukis seperti yang diatas.
nampak tak line2 dalam bulatan tu..so sekarang kita nak kasi line tu nampak smooth..bak kata korang..nak kasi tajam line tu..(-_-)7

so ni caranya :
-pegi balik ke linework layer tadi dan pilih tool pressure



1 ) Bila korang dah pilih tool tu..nanti outline2 dia jadi macam ni...ade banyak point kan?.bila cursor korang dah sentuh kat point yang korang nak smooth-kan tu..dia akan jadi warna pink. *paham...tak? =.='

2 ) Okey,sekarang ikut step kat gambar no.2 tu..tarik point tu ke kiri untuk kecikkan line tu sampai nampak percentage dia berkurang..dan kalau nak besarkan line tu pulak..tarik point tu ke kanan...mean percentage dia semakin membesar lah..dan begitulah disebaliknya..

3 ) Repeat benda yang sama untuk smoothkan line yang lain..okey,dah siap..tak susahkan? ^__^





HARAP TUTO KALI NI BERGUNA UNTUK KORANG 






Wassalam.






10 May 2012

11 ayat yang pelajar suka sebut time belajar di kelas.



Assalamualaikum.



hai,i'm back with a new look,with ma new entry..haha


11 ayat yang pelajar suka sebut time belajar di kelas.

*kebanyakkan ade budak kelas aku yang suka sebut (=.=')














korang...macam ni jugak? 
lama2 aku tengok blog aku ni boleh jadi blog 9GAG agaknya...-.-'


sumber gambar : Google
diedit balik oleh : diri sendiri



aku sambung study kat UiTM awal bulan depan..tak tau ler sempat ke tak jenguk blog ni..
tiada lagi perasaan like a boss.hek...kbai





Wassalam.






06 May 2012

Entri Tak Logik Tapi Legit (-_-)





Assalamualaikum.


Paksa jugak diri sendiri update.
sebelum keputusan esok menentukan segalanya.




One does not simply say

TAK or NAK

But somehow,most of them prefer to say

TA or NA


And it was like...

"Myra,aku ta na kawan kau"

"Entah la,aku pun ta tau"

"Wahh..aku pun na jugak"


But then i think i should give you

'K'

don't you know?you just make yourself look like a retard . lol

sorry for the harsh word.i just don't have any idea today.=(

tapi cubalah fahami apa yang aku cuba sampaikan tu...-.-



pagi tadi aku mimpi si Pakrul,Kimy dengan aku amek result PMR time malam2..(ape kejadah punya mimpi tah)dah amek result,Kimy giler semangat je nyanyi lagu never say never..aku dah naik heran,keretapi,kereta,moto,kapal terbang semua ade...-.-time aku bangun baru aku sedar,aku lupa bukak earphone..lagu Bieber time tu masih berkumandang.ceh ! *bederet lagu dia =.=*semenjak dua menjak ni selalu mimpi pelik2 (-_-)



Wassalam. 




02 May 2012

Dengarkan kataku ini...(╯°□°)╯︵ ┻━┻




Assalamualaikum.


semenjak terjebak dalam dunia blogging ni..
aku rasa bende yang sama je macam yang kita alami kat fb..
banyak je bende yang menyakitkan hati...ceh


DENGARKAN KATAKU INI..



Secantik mana korang decorate chatbox korang...
Se gegerl mana korang hias chatbox korang...
Se-kool mana scrollbar chatbox korang...
Se-comel mana,segedabak mana..icon2 smiley dalam chatbox korang..

kalau namanya CBOX..(dan yang sepesen dengannya..)

memang aku takkan tinggalkan jejak kat situ.*tabiat baru yang kejam.
aku dah lama bersabar tau tak guna chatbox yang banyak prosedur menyakitkan hati tu..
erk,nanti dulu..aku bukan kutuk korang2 yang guna CBOX okey..done.
lagipun sekarang ni aku lebih selesa tinggalkan komen je daripada tinggalkan jejak kat shoutbox..
kalau ade fibox/shout busuk aku tak kisah..ahak

"mana2 pon boleh asalkan ada chatbox...kan kan?.."
"ye ke?saya pakai cbox berpuluh2 tahun..okey je..rase takde yg menyakitkan hati.."
"ala myra,guna yang mana2 pon tak kesah,janji boleh tinggalkan link..."
"hmm,aku bab2 ni tak kesah pon..aku pakat tinggalkan jejak je,malas pikir panjang.."


KONFEM SESANGAT MESTI ADE YANG KATA CAMTU..HAHA ! lol



DENGARKAN KATAKU INI..




sebanyak mana pon follower korang..
sejauh mana pon korang bawak tebiat "done follow you,please follow me back" kat mana2 blog..
tapi tolongla ingat satu..

"READERS TU LEBIH PENTING DARIPADA FOLLOWER"

adoi..tolongla paham..jumlah follower tu bukan nilai ukuran sesebuah blog ponnn...
apa guna follower ramai tapi takde sorang pun yang nak bace blog kita..sedih tak?kalau aku pon sedih...-.-
bukan nak kata follower ni tak penting langsung..penting jugak okey!
tapi readers la yang sebenarnya menghidupkan blog kita..

tanpa readers,siapalah kita.. *peribahasa baru  


terima kasih kepada korang2 yang setia jadi readers aku... Pembaca Pengomen






am i the only one who thinks this entry is weird?berterabur?
*pegi dapur carik ubat..=,=
ade typo pon typo lah..aku malas nak check..
┬─┬ノ( º _ ºノ)  (╯°□°)╯︵ ┻━┻





Wassalam.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

28 May 2012

Semua orang pernah buat camni ( SERIOUSLY TRUE ) -.- PART 2




Assalamualaikum.


Boleh pulak benda ni ada ber-part2...macam noob je..-.-



1 ) Tiap kali korang cuba menerangkan sesuatu yang kelakar dekat sesiapa,volume gelak korang makin kuat.
"Wey korang nak tau tak...? hahahahahaahahaha...okey2 aku tak gelak..HAHAHAHAHAHAHAHA..."

2 ) Korang benci bila sesiapa yang masuk bilik korang tak tutup pintu tu balik dengan rapat bila diorang keluar.

3 ) Time mak korang sibuk basuh pinggan kat sinki,korang pelan2 letak pinggan korang dan lari laju2.
(selaju yang mungkin hingga hilang dari pandangan)

4 ) "Ada sesuatu yang aku nak cakap dengan kau "
Satu ayat yang membuatkan korang mengimbas kembali semua perkara jahat yang korang pernah buat terhadap orang yang bertanyakan soalan tersebut.(muka dah cuak.haha)

5 ) Sebelum tidur,korang kira dulu berapa jumlah jam yang korang dapat tidur.

6 ) Time korang terasa gegaran gempa bumi...korang agak cuak..namun korang tak lupa jugak untuk UPDATE STATUS pasal tu.

8 ) Time kecik2 dulu.Titik2 air hujan kat tingkap yang jatuh kebawah tu korang anggap macam satu perlumbaan.Sapa jatuh paling cepat dia menang.errr

9 ) Korang tersengih macam orang gila bila orang yang korang suka dalam diam reply komen/mesej korang disertakan dengan smiley.

10 ) Aku dah BUNTU.korang isilah sendiri.HAHA -_-'



*****************

Vid yang patut korang tengok..grrr !
sekali aku dengar terus terjatuh cinta..haha 
tajuk macam kelakar tapi bila sekali dengar...err okeylah,korang dengar je la sendiri..xDD
kretip gila lagu ni....herrrrrr





Bruno mars !



Wassalam.






24 May 2012

Versi Tersasul dan Mengigau




Assalamualaikum


Semua ni cerita benar.aku tak reka sendiri..(-.-')





TERSASUL


Situasi 1 : Berita kat TV9 


Seorang ketua pegawai polis membuat lanjutan mengenai kes rompakan.(sambil cakap depan mic)

"Ada tiga suspek kesemuanya...salah seorang tu adalah pembantu rumah.eh,pembantu kedai makan."

punyalah aku gelak gila2 dengar dia cakap camtu..HAHA --'
dah tukar berita lain pun tak habis gelak lagi.maybe dia dok teringatkan pembantu rumah dia je kot.


Situasi 2 : Majlis Penyerahan Wang WPP 


Seorang YB perempuan yang bernama 'tak ingat' memberi ucapan.

"...tujuannya adalah untuk meringankan bebal...[pause]..meringankan beban..."

Seorang lelaki berjawatan 'tak ingat' memberi ucapan.

"saya sebagai seorang ibu juga.........eh,bapa....."

okay,yang tu paling klaka.hahahaha.


Situasi 3 : Adik aku main kat luar rumah dan hujan start turun.


Mak aku teriak dari jauh,

" masuk dalam hujan !!!!! "

(directly berkata2 tanpa pause antara ayat2 tersebut disertakan muka serius tahap 56)

jika didengari betul2..seakan2 mak aku suruh dia masuk dalam hujan.



MENGIGAU


SITUASI 1: Kat rumah


time tu adik aku dah tido dulu,tetiba..

dia : "buku satu ! buku satu ! "
aku : "hah ? buku apa woi ? "
dia : " buku satu ! takkan buku satu pon taktau ! " *sambil garu leher.senyap.
aku : (-.-')7

buang tebiat agaknya minah ni..dah mengigau pon boleh marah2..nak je aku tendang time tu.
tengah mimpi pegi kedai buku kot.lol


SITUASI 2 : Kat Dorm

time tu kitorang tengah gosip2 pasal cikgu sejarah hensem yang nak bertunang..
tetiba je kawan aku yang tengah tido dan kuat ngigau ni tercelik dan pandang tepat ke arah aku (je) lalu bertanya.


dia : "sapa yang nak kawin wey ?" 
aku : "hah,apa ? " 
dia : "tak..sapa yang nak kawen ? " 
aku : "hah? apa kau cakap ni weyh ? hahaha " 
dia : (bunyi mengeluh )*tepuk dahi.sambung tido.

bila bangun tido aku cerita balik dia tak ingat apa2.



p/s : dah takde idea nak sambung... -_-'




Wassalam,sekian






21 May 2012

Semua orang pernah buat camni ( SERIOUSLY TRUE ) -.-




Assalamualaikum.







1 )Pura-pura hantar sms supaya tak nampak berseorangan di tempat awam.

2 ) Kira budak2 kelas untuk pastikan perenggan/soalan mana yang korang kena baca nanti.

3 ) Ada lebih kurang 84% "people you may know" yang selalu muncul kat Facebook korang dan korang kenal dorang.Tapi apsal entah korang tak memilih untuk 'add' dorang.

4 ) Time korang menulis,sambil dengar kawan korang bercakap..korang pernah tertulis sekali apa yang dia cakap -.-

5 ) Kat kelas,korang angkat tangan untuk jawab soalan yang senang biar cikgu takkan soal soalan2 yang susah nanti.

6 ) Berapa banyak pun korang makan,nenek korang tetap percaya yang korang masih lapar dan tetap suruh korang makan lagi. --'

7 ) Hayunkan tangan korang kemana2 dan tak sengaja terkena kat muka kawan korang.

8 ) Bukak Google dan taip perkataan untuk pastikan ejaan korang betul.

9 ) Korang masuk bilik nak cari sesuatu.pastu lupa apa yang korang nak carik..korang keluar balik dari bilik.oh yeah,baru teringat.lol

10 ) Bila kawan yang duduk sebelah korang kat kelas tak datang tanpa sebarang khabar.korang tak risaukan dia,dan korang macam..."tak guna,berani ko tinggalkan aku sorang2...-.-"



     sumber : 

 1 ) diri sendiri
3 ) random search from google.(tagged TRUE STORY) 


Apa yang aku nak cakap..
semua yang kat atas tu aku penah buat . -_- !
korang ? konfem ada yang tersangkut salah satu. :O






Wassalam.









18 May 2012

Misi Menge-check Folder Gambar2 Lama.




Assalamualaikum.



Petang tadi aku belek folder gambar2 kat asrama tahun lepas.
Ade berpuluh2 folder gambar..banyak giler aih..--' dek kerana kamera sentiasa ade kat tangan aku je time tu..memang aku je la yang jadi photographer sambilan konon2 nya bila ade apa2 agenda kat asrama.hek.
Memang antara exco2 asrama tu dulu,termasuk aku..aku rasa aku yang paling banyak simpan koleksi gambar2 time kat asrama dulu.haha..*sekarang aku rasa macam menyemak je (-_-)
tapi bila tengok balik...tersengih sensorang...


oh yeah,aku rindu jadi exco time tu..walaupun selalu bergaduh dengan exco lelaki..
tapi bila bergambar,memang sehati sejiwa..HAHA


aku rindu time kemas2 kan meja dewan makan,dah bawak pinggan mangkuk kotor pun sempat nak amik gambar..memang mangkuk ah --'


oh yeah..memang rindu tangkap gambar dengan budak2 dorm aku dulu aka exco2 asrama..


aku rindu time bila dah habis penutup untuk apa2 persembahan kat asrama..exco laki n pompuan sama2 berkumpul tangkap gambar time semua budak2 dah masuk dorm...


aku rindu amek gambar dengan kawan baik aku time dekat bilik PREP..orang lain sebok buat homework,kitorang buat keje lain.

tu yang tengah tu (-.-')

aku rindu nak amek gambar budak2 asrama time ade apa2 aktiviti/game time tu..semua comel2 and ceria..
(ceria ke? xD )






dan yang paling aku rindu..time budak2 asrama semua buat persembahan untuk setiap karnival time tu..
lawak antarabangsa semua ade ! HAHA







 ok ah..punya beriya upload,edit bagai..rupanya aku je yang feeling sensorang...aduh parahhh --'
berlambak lagi gambar aku simpan.oleh kerana ingin menjimatkan masa dan tenaga..sikit ni je lah aku upload.(padahal malas tahap gaban)

apa pun aku rindu asrama aku dulu..hekk.
asrama ni lah yang paling best and happening ! haha
korang tak rindu asrama korang?rugi sapa yang tak pernah ada experience dok asrama. xD



Wassalam.



14 May 2012

Percy Jackson FTW !!! yeah




Assalamualaikum.


This is Logan Lerman.
baik cakap hensem ! haha




motif nak tunjukkan vektor dia yang aku lukis semalam je. -.-
hari tu tengok movie dia..terus teringin pulak nak lukis dia.HAHA.(cerita dah berzaman dah pon)




hek,rupa tak berapa nak sama pon..
rambut tu lagi lah..FAIL !! (-_-) *kalau ade tablet bagus jugak.haha
skill melukis vektor aku pon cam dah makin hilang.....ade je yang tak kena -.-



no no no..tidak Myra,takkan sampai camtu.







Wassalam.





13 May 2012

TUTORIAL : Lukis Mata Doodle (3 ways)




Assalamualaikum.


Dah lama tak buat tutorial,hari ni kita belajar buat mata doodle pulak ok.
yang dah terer buat mata doodle tu tak payah la tengok tuto ni..tuto biasa je ni..tak power pon -.-
tuto ni untuk mereka yang masih belajar melukis doodle..^_^




MATA 1#


Bukak SAI korang macam biasa..lukis bentuk mata yang korang nak..guna outline hitam ok.bukan kelabu dan bukan coklat.tuto melukis dan mewarna doodle boleh tengok kat ENTRI NI..



Warnakan area dalam mata tu dengan warna hitam jugak.



sekarang pilih tool 'airbrush' dan klik kat option yang dalam petak merah tu..high pressure for the win ok.
pilih warna putih dan warnakan biji mata dia seperti gambar yang diatas.
dah siap..simple je kan?



MATA 2#


masih cara yang sama seperti mata yang pertama.
sekarang tick kat 'preserve opacity' untuk mengelakkan korang warnakan mata dia dengan comot -.-'



pilih warna yang korang nak..rujuk seperti gambar yang diatas.area bawah mata tu warnakan separuh je ok.



dan last sekali tukar balik guna warna putih dan lukis biji mata yang warna putih pulak.
siap !!!! :D



MATA 3#


ikut kaedah yang sama je macam kat atas..cuma kali ni pilih warna yang agak terang..



pilih warna yang agak gelap untuk wujudkan ton warna dalam area mata tu..rujuk seperti gambar yang diatas..
kali ni guna option low pressure seperti yang berada dalam kotak merah tu..
sama macam mata2 yang kat atas..tukar balik high pressure..(bentuk petak) untuk lukis biji mata yang warna putih pulak.



ok,selesai..sekarang ni option untuk semua mata2 yang korang lukis seperti yang diatas.
nampak tak line2 dalam bulatan tu..so sekarang kita nak kasi line tu nampak smooth..bak kata korang..nak kasi tajam line tu..(-_-)7

so ni caranya :
-pegi balik ke linework layer tadi dan pilih tool pressure



1 ) Bila korang dah pilih tool tu..nanti outline2 dia jadi macam ni...ade banyak point kan?.bila cursor korang dah sentuh kat point yang korang nak smooth-kan tu..dia akan jadi warna pink. *paham...tak? =.='

2 ) Okey,sekarang ikut step kat gambar no.2 tu..tarik point tu ke kiri untuk kecikkan line tu sampai nampak percentage dia berkurang..dan kalau nak besarkan line tu pulak..tarik point tu ke kanan...mean percentage dia semakin membesar lah..dan begitulah disebaliknya..

3 ) Repeat benda yang sama untuk smoothkan line yang lain..okey,dah siap..tak susahkan? ^__^





HARAP TUTO KALI NI BERGUNA UNTUK KORANG 






Wassalam.






10 May 2012

11 ayat yang pelajar suka sebut time belajar di kelas.



Assalamualaikum.



hai,i'm back with a new look,with ma new entry..haha


11 ayat yang pelajar suka sebut time belajar di kelas.

*kebanyakkan ade budak kelas aku yang suka sebut (=.=')














korang...macam ni jugak? 
lama2 aku tengok blog aku ni boleh jadi blog 9GAG agaknya...-.-'


sumber gambar : Google
diedit balik oleh : diri sendiri



aku sambung study kat UiTM awal bulan depan..tak tau ler sempat ke tak jenguk blog ni..
tiada lagi perasaan like a boss.hek...kbai





Wassalam.






06 May 2012

Entri Tak Logik Tapi Legit (-_-)





Assalamualaikum.


Paksa jugak diri sendiri update.
sebelum keputusan esok menentukan segalanya.




One does not simply say

TAK or NAK

But somehow,most of them prefer to say

TA or NA


And it was like...

"Myra,aku ta na kawan kau"

"Entah la,aku pun ta tau"

"Wahh..aku pun na jugak"


But then i think i should give you

'K'

don't you know?you just make yourself look like a retard . lol

sorry for the harsh word.i just don't have any idea today.=(

tapi cubalah fahami apa yang aku cuba sampaikan tu...-.-



pagi tadi aku mimpi si Pakrul,Kimy dengan aku amek result PMR time malam2..(ape kejadah punya mimpi tah)dah amek result,Kimy giler semangat je nyanyi lagu never say never..aku dah naik heran,keretapi,kereta,moto,kapal terbang semua ade...-.-time aku bangun baru aku sedar,aku lupa bukak earphone..lagu Bieber time tu masih berkumandang.ceh ! *bederet lagu dia =.=*semenjak dua menjak ni selalu mimpi pelik2 (-_-)



Wassalam. 




02 May 2012

Dengarkan kataku ini...(╯°□°)╯︵ ┻━┻




Assalamualaikum.


semenjak terjebak dalam dunia blogging ni..
aku rasa bende yang sama je macam yang kita alami kat fb..
banyak je bende yang menyakitkan hati...ceh


DENGARKAN KATAKU INI..



Secantik mana korang decorate chatbox korang...
Se gegerl mana korang hias chatbox korang...
Se-kool mana scrollbar chatbox korang...
Se-comel mana,segedabak mana..icon2 smiley dalam chatbox korang..

kalau namanya CBOX..(dan yang sepesen dengannya..)

memang aku takkan tinggalkan jejak kat situ.*tabiat baru yang kejam.
aku dah lama bersabar tau tak guna chatbox yang banyak prosedur menyakitkan hati tu..
erk,nanti dulu..aku bukan kutuk korang2 yang guna CBOX okey..done.
lagipun sekarang ni aku lebih selesa tinggalkan komen je daripada tinggalkan jejak kat shoutbox..
kalau ade fibox/shout busuk aku tak kisah..ahak

"mana2 pon boleh asalkan ada chatbox...kan kan?.."
"ye ke?saya pakai cbox berpuluh2 tahun..okey je..rase takde yg menyakitkan hati.."
"ala myra,guna yang mana2 pon tak kesah,janji boleh tinggalkan link..."
"hmm,aku bab2 ni tak kesah pon..aku pakat tinggalkan jejak je,malas pikir panjang.."


KONFEM SESANGAT MESTI ADE YANG KATA CAMTU..HAHA ! lol



DENGARKAN KATAKU INI..




sebanyak mana pon follower korang..
sejauh mana pon korang bawak tebiat "done follow you,please follow me back" kat mana2 blog..
tapi tolongla ingat satu..

"READERS TU LEBIH PENTING DARIPADA FOLLOWER"

adoi..tolongla paham..jumlah follower tu bukan nilai ukuran sesebuah blog ponnn...
apa guna follower ramai tapi takde sorang pun yang nak bace blog kita..sedih tak?kalau aku pon sedih...-.-
bukan nak kata follower ni tak penting langsung..penting jugak okey!
tapi readers la yang sebenarnya menghidupkan blog kita..

tanpa readers,siapalah kita.. *peribahasa baru  


terima kasih kepada korang2 yang setia jadi readers aku... Pembaca Pengomen






am i the only one who thinks this entry is weird?berterabur?
*pegi dapur carik ubat..=,=
ade typo pon typo lah..aku malas nak check..
┬─┬ノ( º _ ºノ)  (╯°□°)╯︵ ┻━┻





Wassalam.