27 June 2012

Hanya yang genius paham entri ni.




Assalamualaikum.






Ada 4 orang student lelaki ni.
Sanggup tak datang sekolah sebab hari tu exam Fizik.Dorang benci gila dengan subjek tu.
(Dahla benci,gila pulak tu.)
Dorang takpernah pass langsung tiap kali exam untuk subjek tu.

Jadi kereta yang dorang bawak ke sekolah tu memang takmasuk sekolah langsung ah hari tu.
Entah pegi mana pun aku taktau.(Macam aku ada je dalam cerita ni --')

Jadi esoknya time kat sekolah,cikgu kelas dorang panggil keempat2 ekor ni jumpa dia.

"Kat mana kamu berempat semalam ni haaa ? "

"Sori cikgu,salah satu tayar kereta yang kitorang bawak tu bocor..betul cikgu,sumpah taktipu,sesumpah pun taktipu.Inikan pulak kitorang"

Salah sorang dari dorang cuba untuk kaverline.Spontan keluar dari mulutnya.Padahal tayar tak bocor pon.Saje kasi alasan.

Taklama tu,cikgu tadi berjumpa balik dengan dorang.

"Okeyla,saya terima alasan tu.Tapi awak berempat ada exam khas.Saya yang sediakan.
Jadi ikut saya ke kelas sana."

Muka dorang agak ke-konfiusan disitu.

"Kejadah exam apa pulak kali ni wey ? Jangan cakap kena jawab balik paper semalam..haih.Mampos kita wey.."

Salah seorang dari mereka mencelah.Yang lain tetap bajet2 blur je.
Tempat exam tu memang khas untuk 4 orang je.Ye,dorang lah tu.Yang jaga exam tu pulak pengetua yang garang dan serius nak mati.

Jadi dorang berempat masing2 dah dapat kertas soalan.

Ada 1 je soalan yang dibagi kat kertas tu.

"Tayar sebelah mana yang bocor ?"






****************************************



Dorang kata duduk kat U ni banyak masa la ape la...Padahal kerja yang aku dapat takhenti2...memang nak bukak blog tak ah.
Takpasti sama ada kata2 dorang tu betul atau memang budak2 Art&Design je yang ade keje berlambak.Heh,tapi memang betul pun.Roommate2 aku yang amik kos lain semua rilek je.Aku ni je yang kalut nak kena buat itu ini.Lolololololololo






Wassalam.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

27 June 2012

Hanya yang genius paham entri ni.




Assalamualaikum.






Ada 4 orang student lelaki ni.
Sanggup tak datang sekolah sebab hari tu exam Fizik.Dorang benci gila dengan subjek tu.
(Dahla benci,gila pulak tu.)
Dorang takpernah pass langsung tiap kali exam untuk subjek tu.

Jadi kereta yang dorang bawak ke sekolah tu memang takmasuk sekolah langsung ah hari tu.
Entah pegi mana pun aku taktau.(Macam aku ada je dalam cerita ni --')

Jadi esoknya time kat sekolah,cikgu kelas dorang panggil keempat2 ekor ni jumpa dia.

"Kat mana kamu berempat semalam ni haaa ? "

"Sori cikgu,salah satu tayar kereta yang kitorang bawak tu bocor..betul cikgu,sumpah taktipu,sesumpah pun taktipu.Inikan pulak kitorang"

Salah sorang dari dorang cuba untuk kaverline.Spontan keluar dari mulutnya.Padahal tayar tak bocor pon.Saje kasi alasan.

Taklama tu,cikgu tadi berjumpa balik dengan dorang.

"Okeyla,saya terima alasan tu.Tapi awak berempat ada exam khas.Saya yang sediakan.
Jadi ikut saya ke kelas sana."

Muka dorang agak ke-konfiusan disitu.

"Kejadah exam apa pulak kali ni wey ? Jangan cakap kena jawab balik paper semalam..haih.Mampos kita wey.."

Salah seorang dari mereka mencelah.Yang lain tetap bajet2 blur je.
Tempat exam tu memang khas untuk 4 orang je.Ye,dorang lah tu.Yang jaga exam tu pulak pengetua yang garang dan serius nak mati.

Jadi dorang berempat masing2 dah dapat kertas soalan.

Ada 1 je soalan yang dibagi kat kertas tu.

"Tayar sebelah mana yang bocor ?"






****************************************



Dorang kata duduk kat U ni banyak masa la ape la...Padahal kerja yang aku dapat takhenti2...memang nak bukak blog tak ah.
Takpasti sama ada kata2 dorang tu betul atau memang budak2 Art&Design je yang ade keje berlambak.Heh,tapi memang betul pun.Roommate2 aku yang amik kos lain semua rilek je.Aku ni je yang kalut nak kena buat itu ini.Lolololololololo






Wassalam.