25 October 2012

Jenis - jenis kawan yang wajib ada dalam list kita





Assalamualaikum.


*blog terbengkalai di mana tuannya baru sedar nak update*



Senarai jenis-jenis kawan yang wajib ada dalam list kita






1 ) Yang - dia - sorang - je - paham - lawak - kita 

Kawan yang macam ni, ahhh memang wajib lah ade . Walaupun korang ade ramai kawan2 yang boleh buat lawak sesama korang , mesti ade sorang tu je yang betul2 boleh go on dengan lawak bodoh korang tu . Pegi mana2 pun hanya korang berdua je yang gelak terkekek2 macam orang gila sampai kawan2 yang lain blur je tengok. Well yeah I have one ! How 'bout you ? :D


2 ) Yang mula2 je nampak serasi tapi ...

Masa pestime jumpa dorang korang pikir dialah kawan yang akan kekal dengan korang walau kemana-mana . First2 memang tak nampak salah dia ,lama2 korang sedar banyak yang tak kena dengan dia dan hakikatnya makin lama jadi makin tak serasi . So taklama korang start renggang dan carik geng sendiri2 walaupun korang masih tetap berkawan macam biasa . Yes I have one lol .


3 ) Yang nampak pendiam tapi ...

Haha , dari sekolah dulu sampai sekarang golongan yang macam ni mesti ada . Nampak je pendiam kat kelas atau kat memane ,tapi pakwe keliling pinggang wooo. Kemain bak hang ! Diam2 nampak dia keluar dengan lelaki entah mana2 , tapi bila kita mula rapat dengan dia habis 1 bijik novel kisah cinta dia dia cerita kat kita . Nak tercabut telinga rasanya hoii -,-

 4 ) Yang suka melawa -,-

Yang ni , ahh malas nak cakap . Kalau takde dalam list kawan2 korang tu , maknanya korang lah orang tu .
Pegi mana2 celak tak pernah lekang kat muka .Tak kesah la celak ke ape ke...
Padahal pegi mana je pon , macam nak pegi kenduri kawen -_- ( ataupun dia yang pengantin tu )

5 ) Kawan yang sentiasa ada bersama korang .

Yang ni sentiasa wujud ^_^
Pegi mana2 ,dia ada bersama korang dan sanggup temankan korang pegi mana2 je . Kira dia ni jenis yang tak pernah berkira untuk temankan kita kemana2 . And yess I have one  :DD


6 ) Yang wujud hanya kat alam maya .

Kawan2 yang kita kenal kat Facebook , Twitter , Blog dan blablabla sebenarnya kawan2 yang sangat ohsem . Pelik kan ? Kita tak pernah langsung face to face dengan dorang tapi ikatan 'kawan' tu rasa macam betul2 wujud . Yeah aku penah jumpa satu ayat ni ,
" Orang2 yang awesome selalunya datang dari internet " 
 Bhahaha , hebat bukan ? Haha


Sebenarnya ni entri kesian je . Aku kesian kat blog aku yang dah hilang seri ayu dia pptuihh apa aku cakap ni . So tengoklah , gaya penulisan aku pun macam...macam hampehlah .
Selalu aku buat sampai 10 point tapi kali ni aku dah tak sanggup nak sambung sebab kepala aku dah takde idea zzzz . Hmm , tu je lah yang aku nak bebel tapi seriyesly sangat pathetic ! Haha -_-


dan last sekali aku nak ucapkan...


 Salam Aidiladha buat semua umat Islam ;)


Wassalam.








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

25 October 2012

Jenis - jenis kawan yang wajib ada dalam list kita





Assalamualaikum.


*blog terbengkalai di mana tuannya baru sedar nak update*



Senarai jenis-jenis kawan yang wajib ada dalam list kita






1 ) Yang - dia - sorang - je - paham - lawak - kita 

Kawan yang macam ni, ahhh memang wajib lah ade . Walaupun korang ade ramai kawan2 yang boleh buat lawak sesama korang , mesti ade sorang tu je yang betul2 boleh go on dengan lawak bodoh korang tu . Pegi mana2 pun hanya korang berdua je yang gelak terkekek2 macam orang gila sampai kawan2 yang lain blur je tengok. Well yeah I have one ! How 'bout you ? :D


2 ) Yang mula2 je nampak serasi tapi ...

Masa pestime jumpa dorang korang pikir dialah kawan yang akan kekal dengan korang walau kemana-mana . First2 memang tak nampak salah dia ,lama2 korang sedar banyak yang tak kena dengan dia dan hakikatnya makin lama jadi makin tak serasi . So taklama korang start renggang dan carik geng sendiri2 walaupun korang masih tetap berkawan macam biasa . Yes I have one lol .


3 ) Yang nampak pendiam tapi ...

Haha , dari sekolah dulu sampai sekarang golongan yang macam ni mesti ada . Nampak je pendiam kat kelas atau kat memane ,tapi pakwe keliling pinggang wooo. Kemain bak hang ! Diam2 nampak dia keluar dengan lelaki entah mana2 , tapi bila kita mula rapat dengan dia habis 1 bijik novel kisah cinta dia dia cerita kat kita . Nak tercabut telinga rasanya hoii -,-

 4 ) Yang suka melawa -,-

Yang ni , ahh malas nak cakap . Kalau takde dalam list kawan2 korang tu , maknanya korang lah orang tu .
Pegi mana2 celak tak pernah lekang kat muka .Tak kesah la celak ke ape ke...
Padahal pegi mana je pon , macam nak pegi kenduri kawen -_- ( ataupun dia yang pengantin tu )

5 ) Kawan yang sentiasa ada bersama korang .

Yang ni sentiasa wujud ^_^
Pegi mana2 ,dia ada bersama korang dan sanggup temankan korang pegi mana2 je . Kira dia ni jenis yang tak pernah berkira untuk temankan kita kemana2 . And yess I have one  :DD


6 ) Yang wujud hanya kat alam maya .

Kawan2 yang kita kenal kat Facebook , Twitter , Blog dan blablabla sebenarnya kawan2 yang sangat ohsem . Pelik kan ? Kita tak pernah langsung face to face dengan dorang tapi ikatan 'kawan' tu rasa macam betul2 wujud . Yeah aku penah jumpa satu ayat ni ,
" Orang2 yang awesome selalunya datang dari internet " 
 Bhahaha , hebat bukan ? Haha


Sebenarnya ni entri kesian je . Aku kesian kat blog aku yang dah hilang seri ayu dia pptuihh apa aku cakap ni . So tengoklah , gaya penulisan aku pun macam...macam hampehlah .
Selalu aku buat sampai 10 point tapi kali ni aku dah tak sanggup nak sambung sebab kepala aku dah takde idea zzzz . Hmm , tu je lah yang aku nak bebel tapi seriyesly sangat pathetic ! Haha -_-


dan last sekali aku nak ucapkan...


 Salam Aidiladha buat semua umat Islam ;)


Wassalam.