11 November 2012

Spontaneous Drawing





Assalamualaikum.






Hah , takdak hal pon yang aku nak cite . Nak tepek benda ni je hah . ( Betul ke tepek ? -_- )
Amenda tah yang lalu kat kepala waa tetiba rajin nau nak lukis siap berkaler lagi adoinyaaa .
Lama dah tak pegang pensel kaler katanya , hah . (Ni pun bantai kaler adik aku)
Taktau la kenapa aku jadi minat pulak dengan kombinasi biru dengan merah . Nampak kontra tapi lawa , mwahaha ! (macam bendera Malaysia , takpun US) Errrrr -.-


p/s : Line broadband aku jadi makin teruk sejak musim hujan ni -_- 
Sori sangat kalau aku takde peluang nak komen blog korang balik :(



Wassalam xD





06 November 2012

20 Koleksi soalan-soalan sengal




Assalamualaikum.


Sapa yang selalu dok menebeng kat Twitter tu , mesti perasan kan trending #SoalanSoalanSengal penah feymes sebelum ni . Haha , aku punyalah semangat main hashtag tu hari2 wey . Kahkah !
Bila baca balik tweet2 orang lain pasal ni , gelak tak hengat aku siak .
Ehm , tujuan aku nak share je soalan2 sengal tu . Benda memang banyak berlaku kot kat sekeliling kita . Dah benda tu terang - tang2 depan mata lagi mau tanya adoi ! 

So nilah kebanyakkan apa yang aku penah tweet tu . Haha -_-







1 ) Shower

*baru keluar bilik air,habis mandi shower*

Mak : Baru shower ke ?
Aku : Tak , hujan kat bilik air .

2 ) FB chat

*blupp!* (bunyi chat)

Stranger : HyE , ngA watPer uH ? NgA on9 kEw ?
Aku : Tak , tengah panjat menara KLCC !!

3 ) Raya korban

*kat dalam kereta time raya korban*

Adik aku : Ma , penah tak ada orang yang kena sembelih ?
Mak aku : Haaa , rasa2 ada tak ?

4 ) Jenazah

*A terserempak dengan B*

A : Semalam aku ternampak makcik kau dikebumikan , dia dah meninggal ke ?
B : Haaa kalau anda bijak laksana ,  cubalah teka bodoh .

5 ) Telur masin

*time makan*

Mak aku : Ek , terlebih masin pulak telur masin ni harini.
Aku : Ha'ah kan , sebelum ni manis je .

6 ) Gelak

*A tengah gelak2 sebab B buat lawak*

B : Apsal kau gelak doh ?
A : Sebab taklawak,sebab tu la aku gelak !!

7 ) Main bola

*tengah saat genting , Kamil berusaha untuk menjaringkan gol *

Jurulatih : Kamon !! Cepat !! Apa yang kau kena buat cuma jaringkan gol je !!! Cepat gol kan ! Kamon kamon !
Kamil : Habis tu kau ingat aku tengah buat apa sekarang ni ? Buru unikorn ?! *sambil lari2 bawak bola*

8 ) Pantai 

Alia : Wey jom pegi Teluk Batik hari Ahad ni .
Dila : Nak mandi2 ke ?
Alia : Eh taklaaa . Saje nak korek2 pasir kot2 terjumpa tulang dinasour.

9 ) Keluar rumah

Zila : Mak , nak keluar kejap petang ni .
Mak : Dengan kawan2 ke ?
Zila : Ehhh, mestilah dengan musuh2 saya .

10 ) Pemadam

A : Dude nak pinjam pemadam .
B : Nak buat apa ?
A : Nak tolong Harry Potter lawan Voldermort doh !

11 ) Ajak tengok wayang

A : Jom tengok wayang petang ni wey .
B : Nak tengok movie ke ?
A : Takdelahhh,saje nak kira berapa banyak seat yang ada kat dalam tu .

12 ) Tengah tengok wayang 

*A dan B baru je lepas tengok salah satu scene movie yang hebat gila bapak*

A : Wey kau nampak tak scene tadi tu weyh ?!
B : Taknampak langsung doh ! Aku bayar tiket ni semata2 nak tengok siling je doh !

13 ) Hospital 

*A tengah lawat B yang tengah patah kaki,tangan dan leher akibat eksiden*

A : Pehhh !! Sakit tak wey ?
B : Bodoh , mana sakit dol .

14 ) Tak dengar

*dalam kelas*

A : Wey .
B : *dok mengelamun,tak dengar*
A : Woi ! 
B : *masih tak dengar* *taklama tu baru perasan* Eh kau panggil aku ke tadi ?
A : Eh taklaaa . Aku panggil meja ni tadi . Hai meja , apa khabar ? Sihat ?

15 ) Sewa kereta 

Someone : Kereta sewa ni korang amik sendiri lah kan tadi ?
Aku : Eh takdelahh , kereta ni datang sendiri tadi .

16 ) Eksiden 

*A ternampak B eksiden gila teruk dan berdarah2*

A : Kau okey tak ??
B : Okey !! *siap buat thumbs up*

17 ) Makanan

*aku tengah nak bayar makanan,amik banyak2 sebab lapar gila babeng*

Pakcik : Ni berapa orang yang nak makan ni ?
Aku : Eh takde sapa nak makan pon . Saje2 beli pastu buang .

18 ) Mesin ATM

*B ternampak A baru lepas cucuk duit*

B : Wahhh,duit banyak2 ni kau cucuk kat ATM ke tadi ?
A : Alhamdulillah turun dari langit .

19 ) Iklan TV

*suara kat iklan TV*
"Samsung Galaxy S III , designed for humans" 

Aku : Aku ingatkan untuk anjing sebelah rumah aku tadi !

20 ) Nak sewa kereta 

Tokey : Nak sewa kereta ke ?
Aku : Taklah , nak sewa Titanic . Ada tak kat sini ?



Menyakitkan hati kan jawapan2 tu , haha ! Cadang nak buat 10 je tadi . Tapi ah bantai jelah . 20 ! -_-




Wassalam.








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 November 2012

Spontaneous Drawing





Assalamualaikum.






Hah , takdak hal pon yang aku nak cite . Nak tepek benda ni je hah . ( Betul ke tepek ? -_- )
Amenda tah yang lalu kat kepala waa tetiba rajin nau nak lukis siap berkaler lagi adoinyaaa .
Lama dah tak pegang pensel kaler katanya , hah . (Ni pun bantai kaler adik aku)
Taktau la kenapa aku jadi minat pulak dengan kombinasi biru dengan merah . Nampak kontra tapi lawa , mwahaha ! (macam bendera Malaysia , takpun US) Errrrr -.-


p/s : Line broadband aku jadi makin teruk sejak musim hujan ni -_- 
Sori sangat kalau aku takde peluang nak komen blog korang balik :(



Wassalam xD





06 November 2012

20 Koleksi soalan-soalan sengal




Assalamualaikum.


Sapa yang selalu dok menebeng kat Twitter tu , mesti perasan kan trending #SoalanSoalanSengal penah feymes sebelum ni . Haha , aku punyalah semangat main hashtag tu hari2 wey . Kahkah !
Bila baca balik tweet2 orang lain pasal ni , gelak tak hengat aku siak .
Ehm , tujuan aku nak share je soalan2 sengal tu . Benda memang banyak berlaku kot kat sekeliling kita . Dah benda tu terang - tang2 depan mata lagi mau tanya adoi ! 

So nilah kebanyakkan apa yang aku penah tweet tu . Haha -_-







1 ) Shower

*baru keluar bilik air,habis mandi shower*

Mak : Baru shower ke ?
Aku : Tak , hujan kat bilik air .

2 ) FB chat

*blupp!* (bunyi chat)

Stranger : HyE , ngA watPer uH ? NgA on9 kEw ?
Aku : Tak , tengah panjat menara KLCC !!

3 ) Raya korban

*kat dalam kereta time raya korban*

Adik aku : Ma , penah tak ada orang yang kena sembelih ?
Mak aku : Haaa , rasa2 ada tak ?

4 ) Jenazah

*A terserempak dengan B*

A : Semalam aku ternampak makcik kau dikebumikan , dia dah meninggal ke ?
B : Haaa kalau anda bijak laksana ,  cubalah teka bodoh .

5 ) Telur masin

*time makan*

Mak aku : Ek , terlebih masin pulak telur masin ni harini.
Aku : Ha'ah kan , sebelum ni manis je .

6 ) Gelak

*A tengah gelak2 sebab B buat lawak*

B : Apsal kau gelak doh ?
A : Sebab taklawak,sebab tu la aku gelak !!

7 ) Main bola

*tengah saat genting , Kamil berusaha untuk menjaringkan gol *

Jurulatih : Kamon !! Cepat !! Apa yang kau kena buat cuma jaringkan gol je !!! Cepat gol kan ! Kamon kamon !
Kamil : Habis tu kau ingat aku tengah buat apa sekarang ni ? Buru unikorn ?! *sambil lari2 bawak bola*

8 ) Pantai 

Alia : Wey jom pegi Teluk Batik hari Ahad ni .
Dila : Nak mandi2 ke ?
Alia : Eh taklaaa . Saje nak korek2 pasir kot2 terjumpa tulang dinasour.

9 ) Keluar rumah

Zila : Mak , nak keluar kejap petang ni .
Mak : Dengan kawan2 ke ?
Zila : Ehhh, mestilah dengan musuh2 saya .

10 ) Pemadam

A : Dude nak pinjam pemadam .
B : Nak buat apa ?
A : Nak tolong Harry Potter lawan Voldermort doh !

11 ) Ajak tengok wayang

A : Jom tengok wayang petang ni wey .
B : Nak tengok movie ke ?
A : Takdelahhh,saje nak kira berapa banyak seat yang ada kat dalam tu .

12 ) Tengah tengok wayang 

*A dan B baru je lepas tengok salah satu scene movie yang hebat gila bapak*

A : Wey kau nampak tak scene tadi tu weyh ?!
B : Taknampak langsung doh ! Aku bayar tiket ni semata2 nak tengok siling je doh !

13 ) Hospital 

*A tengah lawat B yang tengah patah kaki,tangan dan leher akibat eksiden*

A : Pehhh !! Sakit tak wey ?
B : Bodoh , mana sakit dol .

14 ) Tak dengar

*dalam kelas*

A : Wey .
B : *dok mengelamun,tak dengar*
A : Woi ! 
B : *masih tak dengar* *taklama tu baru perasan* Eh kau panggil aku ke tadi ?
A : Eh taklaaa . Aku panggil meja ni tadi . Hai meja , apa khabar ? Sihat ?

15 ) Sewa kereta 

Someone : Kereta sewa ni korang amik sendiri lah kan tadi ?
Aku : Eh takdelahh , kereta ni datang sendiri tadi .

16 ) Eksiden 

*A ternampak B eksiden gila teruk dan berdarah2*

A : Kau okey tak ??
B : Okey !! *siap buat thumbs up*

17 ) Makanan

*aku tengah nak bayar makanan,amik banyak2 sebab lapar gila babeng*

Pakcik : Ni berapa orang yang nak makan ni ?
Aku : Eh takde sapa nak makan pon . Saje2 beli pastu buang .

18 ) Mesin ATM

*B ternampak A baru lepas cucuk duit*

B : Wahhh,duit banyak2 ni kau cucuk kat ATM ke tadi ?
A : Alhamdulillah turun dari langit .

19 ) Iklan TV

*suara kat iklan TV*
"Samsung Galaxy S III , designed for humans" 

Aku : Aku ingatkan untuk anjing sebelah rumah aku tadi !

20 ) Nak sewa kereta 

Tokey : Nak sewa kereta ke ?
Aku : Taklah , nak sewa Titanic . Ada tak kat sini ?



Menyakitkan hati kan jawapan2 tu , haha ! Cadang nak buat 10 je tadi . Tapi ah bantai jelah . 20 ! -_-




Wassalam.