02 April 2013

Beza pelajar sekolah dengan pelajar U






Assalamualaikum.


I'm back ! uuuuu > <
Blog bertemakan tribal ! Kehkeh xD





1) Time beli makanan

          Pelajar sekolah:

*takde pape komen* *terus makan*

          Pelajar U:

A: "Wey berapa kau punya?"
B: "RM 3.50 do, mahal gile kot, aku cuma amik blabla dengan blabla je kot!"  
C: "Wey aku punya lagi mahal kot ! amik ni dengan ni pun dah RM 4.00! Taknak ah beli kat sini       lagiiiii"

2) Salin jadual

*bila jadual baru keluar....*

           Pelajar sekolah: 

*keluarkan pen & kertas* *pegi papan kat sebelah whiteboard* *SALINNNNN*

takpun...

ketua kelas : "wey nanti setiap sorang bayar 10 sen kat aku, nak potostat jadual kelas !!!"

          Pelajar U: 

*pegi fakulti* *pegi notice board* *keluarkan phone* *bukak kamera* *KLIKKKK 
GAMBAR JADUAL DAH KAT DALAM PHONE. etttttttt  

3) Time nak pegi toilet

           Pelajar sekolah:

1) TEACHER, MAY I GO TO THE TOILET PLEASE! 
2) CIKGU, TANDAS. Cikgu : "Memang aku yang pegi tandas!" 
3) WOI SAPA YANG BAWAK PAS KELUAR NI (-__-  ) ! 

          Pelajar U :

*terus blah pegi toilet*


4) Time cikgu/lecturer masuk kelas

           Pelajar sekolah:

"BANGUNNNNN. SELAMAT PAGI CIKGU!" "SELAMAT TENGAHARI CIKGU!""SELAMAT MALAM CIKGU!"

           Pelajar U:

*krikks*


5) Nak keluar time cuti

          Pelajar sekolah:

A: Wey keluar nak Sabtu ni? Kita pegi blablabla nak? 
B: Boleh je, tapi kena try tanya mak aku ah.  
C: Nanti aku try tanya abang aku, maybe dia boleh bawak kita kott 
takpun naik bas jeee.

         Pelajar U:

A: Wey jom kuar Sabtu ni. 
B : JOM !!!!! *persetujuan ramai* 
C: *call tempat kereta sewa* "Assalamualaikum. Nak tanya, ada tak keta untuk Sabtu ni, kalau boleh nak VIVA AUTOOOO"




6) Jam loceng

          Pelajar sekolah:

Kelas start pukul 7.30 pagi. Set alarm pukul 6.00 pagi. (atau lagi awal) *peh bagus*

         Pelajar U:

Kelas start pukul 8.00 pagi. Set alarm 30 minit sebelum mula kelas. (subuh Qada' maybe) *peh tak bagus*


7) Bila keluar result exam

          Pelajar sekolah:

Satu kelas dah tau. Kalau boleh kelas2 lain pun tau. Benda dah terpampang besau2 kat papan depan kelas. Gile kot sapa tak tengok.

          Pelajar U:

Tak sapa tau, kecuali ditanya. Tu pun lepas ugut nak cekik baru reti nak bagitau.
Yang tak dekan mengaku dekan.Yang dekan pulak tak mengaku dekan. Korang ni dah kenapa do? Bengong.


8) Meniru time ujian

          Pelajar sekolah: 

Bawak toyol senyap2, atau benda2 yang berbentuk kertas.

          Pelajar U:

Bawak phone yang ada gambar segala nota.
Takpun, time lecturer keluar baru berapa saat, semua keluarkan buku gedabak masing2 atas meja sepantas kilat. 


9) Time lambat datang kelas

          Pelajar sekolah:

Berdiri kat luar kelas. Atau kena marah dengan cikgu. Atau satu kelas pandang kita macam kita baru je bunuh 10  manusia sepanjang nak ke kelas tadi. *macam bersalah gile ah*

          Pelajar U:

Lect tenung dengan muka takpuas hati selama 2 saat. Lepastu elok balik dan teruskan mengajar. Atau tak kesah pun.


10) Time takda duit

          Pelajar sekolah:

A: Wey, boleh tak pinjam duit kau dulu.....
B: Okay2, tapi nanti kau bayar balik eh eh?

           Pelajar U:

"Gila ah aku dah takda duit !!! Wey temankan aku pi cucuk duit kat Bank Islam jap."





Semua yang aku taip ni yang biasa berlaku je. 
Bergantung jugak pada keadaan dan orang, haha.

Lama gile kan aku tak update blog? :(

UUUUUUUUU *sedih*









32 comments:

Nurul Aini said...

kihkih..macam biasa buat je kan. Jom kita cucuk duit dekat uptown..

keri ikhwan said...

di sekolah, kita 'terkongkong', sentiasa ada yg menegur dan jaga tepi kain. ada peraturan dan batasan yg 'membebankan'

di unvrsti, kita 'bebas', tiada lagi mata2 yg mengawal setiap tngkahlaku kita, tiada org nak 'paksa' kita bngun solat... marah kita bila kita tak study.

diri kitalah yg akan menentukan siapa kita, apa yg kita boleh dan tak boleh buat.
IMAN dan hasil disiplin d sekolah, jika masih bersisa dan berbekas akan menjadi benteng batasan kejutan budaya.

:)

Aku Penghibur said...

hehehehhe cm betul jer lalallaa ...adehh lagi2 soal makanan tu

BiskOt said...

*angguk2* waktu ipt lah paling best! tak kisahlah assignment/projek belambak mana pun. Yg xbest 1je, admin & pakguard & warden. XDD

Razil Tahir said...

truth! totally!
hahahahaha

Anis Diyana said...

hahaha yang pasal jadual tu bestttt,bila dah masuk u nanti tak payah dah nak salin jadual,just ambik gambar guna phone je.Jimat tenaga~

Hanamiko Sakura said...

ayak! terkena batang hidung.. muahaha!

tapi lagi best zaman sekolah :(

Gadis Misteri said...

ehehe.. teringat zaman student dulu..

Mr. Doctor said...

Teet salah! Kelas pukul 8 ofkos 7.50 bru bngun.. Kolej dekat.. Hoho.. Tp subuh bangun pkol 6 ok.. Then smbung kroih kroih balik..

Dhia adawiyah said...

wahhh.. rindu nak baca entry akak .....

- eh ? kalau nak g toilet, kat kolej tak payah nak bagitau lecturer dah ke?

budak baru habis belajar ..

nurdani said...

tapi dulu ada beberapa lecturer masuk kelas, student kena bangun bagi salam lepas kalau nak ke toilet, kena kabor ke lecturer jugak. serius macam sekolah.huhu. tapi majoriti lecturer tak kisah student main keluar je kalau nak ke toilet atau tak sihat.

memang best zaman U sebab bebas sikit

Ridzwan Mohamed said...

true story...tp yg no 4 tu utk pljar u:

"alamak datang pulak.baru ingat nak balik"

mirwawa said...

konklusinya, makin budak-budak tu besar, meakin sengal ye? haha :D

Izyan Nazirah said...

Hahhahaha seriously lawak gila!

zuhaida said...

yang part bila keluar result tu betul sangatt. haha :P

♥ CIKZEK ♥ said...

hahahaha setujuuuuu sangattt. semuaa tu betul :)))

Aliff Haikal said...

kahkahkah terbaik myra !!! sama gila situasi ni !

Cik Chokie said...

Ya Allah rasa takut rasa sayang pun ada nak tinggalkan zaman persekolahan bila cerita blog akak ni Y.Y Apa boleh buat yang lepas pasti akan hanya tinggal kenangan :) Ohhh rindunya nak belek belek blog kak myra .

Cik Yatt said...

hahah.. setuju smue ni.. viva autoo tu pnting..bhahaha

Anis Farhana said...

Yang pasal budak sekolah tu memang betul gilaaaa. hahaha. saya masih budak sekolah >.<

Nurrul said...

hMM , ITU BEZA SGT KETARA... masa dekat sekolah.. law buat salah rasa bersalah sgt.. takut kena marah cikgu. kena marahngn mak bapk lagi.. tapi bila dekat u... buat lah apa yg kita suka...

apa2 pun itu semuakena jaga.. yg pling penting.. diri kita sendiri tuh.. :)

Condoriano said...

Hahah so funny because it's so true xD

Aqilah Khairri said...

Dari number 1 sampai last, semua betul. Like seriosly. Haha. Goodjob! Buat lagi, nak lagi! HAHAHA :D

http://aqilahberbicara.blogspot.com

amanieun said...

pasal ketasewa,.......

D i n said...

hahaha true story >_<

Nadiah Ashikin said...

hahaha... mmg betul pon.. :)

zafirah said...

Tempahan Banner!

Promosiiii!!! RM10 untuk satu banner!



1. describe banner yang anda hendak mengikut ciri2 berikut:
a) size
b) tema
c) warna
d) words -perkataan apa yang harus ada bdi banner tersebut. contoh, nama, tagline, slogan, dll
e) lebih baik kalau ada contoh banner seperti yang anda hendak

*email sekali gambar yang anda hendak guna di banner tersebut
* email kan kepada zafirahmahirah@yahoo.com


setelah email anda diterima, kami akan membuat banner tersebut dan emailkan kepada anda. setelah berpuas hati, anda dikehendaki bank in bayaran. no akaun bank akan diberitahu kemudian.

HatiJuwita ! said...

hahahhaha Superbbb memang style ktoranggg dak student U~

Syafiqah Azmi said...

"weyh bla2 aku nak snap jap kat board". tak pun sorng je yang tangkap nanti share kat fb. tak ke pemalas sngat tu..ahahaha btw betul sngt..:D

EdDynNa ♛ said...

ahaha . lawakkk lahh . chumill pongg aderr . Hikhik >< . Mohonn kopipes yerr akakk . nantii Edd kreditt :'> Tenggs !

fadh leyanie said...

ahaha, betul ! ini semua fakta ;D

Nur Najihah said...

lawak...yang amik meniru guna fon tu,abang saya slalu buat..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

02 April 2013

Beza pelajar sekolah dengan pelajar U






Assalamualaikum.


I'm back ! uuuuu > <
Blog bertemakan tribal ! Kehkeh xD





1) Time beli makanan

          Pelajar sekolah:

*takde pape komen* *terus makan*

          Pelajar U:

A: "Wey berapa kau punya?"
B: "RM 3.50 do, mahal gile kot, aku cuma amik blabla dengan blabla je kot!"  
C: "Wey aku punya lagi mahal kot ! amik ni dengan ni pun dah RM 4.00! Taknak ah beli kat sini       lagiiiii"

2) Salin jadual

*bila jadual baru keluar....*

           Pelajar sekolah: 

*keluarkan pen & kertas* *pegi papan kat sebelah whiteboard* *SALINNNNN*

takpun...

ketua kelas : "wey nanti setiap sorang bayar 10 sen kat aku, nak potostat jadual kelas !!!"

          Pelajar U: 

*pegi fakulti* *pegi notice board* *keluarkan phone* *bukak kamera* *KLIKKKK 
GAMBAR JADUAL DAH KAT DALAM PHONE. etttttttt  

3) Time nak pegi toilet

           Pelajar sekolah:

1) TEACHER, MAY I GO TO THE TOILET PLEASE! 
2) CIKGU, TANDAS. Cikgu : "Memang aku yang pegi tandas!" 
3) WOI SAPA YANG BAWAK PAS KELUAR NI (-__-  ) ! 

          Pelajar U :

*terus blah pegi toilet*


4) Time cikgu/lecturer masuk kelas

           Pelajar sekolah:

"BANGUNNNNN. SELAMAT PAGI CIKGU!" "SELAMAT TENGAHARI CIKGU!""SELAMAT MALAM CIKGU!"

           Pelajar U:

*krikks*


5) Nak keluar time cuti

          Pelajar sekolah:

A: Wey keluar nak Sabtu ni? Kita pegi blablabla nak? 
B: Boleh je, tapi kena try tanya mak aku ah.  
C: Nanti aku try tanya abang aku, maybe dia boleh bawak kita kott 
takpun naik bas jeee.

         Pelajar U:

A: Wey jom kuar Sabtu ni. 
B : JOM !!!!! *persetujuan ramai* 
C: *call tempat kereta sewa* "Assalamualaikum. Nak tanya, ada tak keta untuk Sabtu ni, kalau boleh nak VIVA AUTOOOO"




6) Jam loceng

          Pelajar sekolah:

Kelas start pukul 7.30 pagi. Set alarm pukul 6.00 pagi. (atau lagi awal) *peh bagus*

         Pelajar U:

Kelas start pukul 8.00 pagi. Set alarm 30 minit sebelum mula kelas. (subuh Qada' maybe) *peh tak bagus*


7) Bila keluar result exam

          Pelajar sekolah:

Satu kelas dah tau. Kalau boleh kelas2 lain pun tau. Benda dah terpampang besau2 kat papan depan kelas. Gile kot sapa tak tengok.

          Pelajar U:

Tak sapa tau, kecuali ditanya. Tu pun lepas ugut nak cekik baru reti nak bagitau.
Yang tak dekan mengaku dekan.Yang dekan pulak tak mengaku dekan. Korang ni dah kenapa do? Bengong.


8) Meniru time ujian

          Pelajar sekolah: 

Bawak toyol senyap2, atau benda2 yang berbentuk kertas.

          Pelajar U:

Bawak phone yang ada gambar segala nota.
Takpun, time lecturer keluar baru berapa saat, semua keluarkan buku gedabak masing2 atas meja sepantas kilat. 


9) Time lambat datang kelas

          Pelajar sekolah:

Berdiri kat luar kelas. Atau kena marah dengan cikgu. Atau satu kelas pandang kita macam kita baru je bunuh 10  manusia sepanjang nak ke kelas tadi. *macam bersalah gile ah*

          Pelajar U:

Lect tenung dengan muka takpuas hati selama 2 saat. Lepastu elok balik dan teruskan mengajar. Atau tak kesah pun.


10) Time takda duit

          Pelajar sekolah:

A: Wey, boleh tak pinjam duit kau dulu.....
B: Okay2, tapi nanti kau bayar balik eh eh?

           Pelajar U:

"Gila ah aku dah takda duit !!! Wey temankan aku pi cucuk duit kat Bank Islam jap."





Semua yang aku taip ni yang biasa berlaku je. 
Bergantung jugak pada keadaan dan orang, haha.

Lama gile kan aku tak update blog? :(

UUUUUUUUU *sedih*









32 comments:

Nurul Aini said...

kihkih..macam biasa buat je kan. Jom kita cucuk duit dekat uptown..

keri ikhwan said...

di sekolah, kita 'terkongkong', sentiasa ada yg menegur dan jaga tepi kain. ada peraturan dan batasan yg 'membebankan'

di unvrsti, kita 'bebas', tiada lagi mata2 yg mengawal setiap tngkahlaku kita, tiada org nak 'paksa' kita bngun solat... marah kita bila kita tak study.

diri kitalah yg akan menentukan siapa kita, apa yg kita boleh dan tak boleh buat.
IMAN dan hasil disiplin d sekolah, jika masih bersisa dan berbekas akan menjadi benteng batasan kejutan budaya.

:)

Aku Penghibur said...

hehehehhe cm betul jer lalallaa ...adehh lagi2 soal makanan tu

BiskOt said...

*angguk2* waktu ipt lah paling best! tak kisahlah assignment/projek belambak mana pun. Yg xbest 1je, admin & pakguard & warden. XDD

Razil Tahir said...

truth! totally!
hahahahaha

Anis Diyana said...

hahaha yang pasal jadual tu bestttt,bila dah masuk u nanti tak payah dah nak salin jadual,just ambik gambar guna phone je.Jimat tenaga~

Hanamiko Sakura said...

ayak! terkena batang hidung.. muahaha!

tapi lagi best zaman sekolah :(

Gadis Misteri said...

ehehe.. teringat zaman student dulu..

Mr. Doctor said...

Teet salah! Kelas pukul 8 ofkos 7.50 bru bngun.. Kolej dekat.. Hoho.. Tp subuh bangun pkol 6 ok.. Then smbung kroih kroih balik..

Dhia adawiyah said...

wahhh.. rindu nak baca entry akak .....

- eh ? kalau nak g toilet, kat kolej tak payah nak bagitau lecturer dah ke?

budak baru habis belajar ..

nurdani said...

tapi dulu ada beberapa lecturer masuk kelas, student kena bangun bagi salam lepas kalau nak ke toilet, kena kabor ke lecturer jugak. serius macam sekolah.huhu. tapi majoriti lecturer tak kisah student main keluar je kalau nak ke toilet atau tak sihat.

memang best zaman U sebab bebas sikit

Ridzwan Mohamed said...

true story...tp yg no 4 tu utk pljar u:

"alamak datang pulak.baru ingat nak balik"

mirwawa said...

konklusinya, makin budak-budak tu besar, meakin sengal ye? haha :D

Izyan Nazirah said...

Hahhahaha seriously lawak gila!

zuhaida said...

yang part bila keluar result tu betul sangatt. haha :P

♥ CIKZEK ♥ said...

hahahaha setujuuuuu sangattt. semuaa tu betul :)))

Aliff Haikal said...

kahkahkah terbaik myra !!! sama gila situasi ni !

Cik Chokie said...

Ya Allah rasa takut rasa sayang pun ada nak tinggalkan zaman persekolahan bila cerita blog akak ni Y.Y Apa boleh buat yang lepas pasti akan hanya tinggal kenangan :) Ohhh rindunya nak belek belek blog kak myra .

Cik Yatt said...

hahah.. setuju smue ni.. viva autoo tu pnting..bhahaha

Anis Farhana said...

Yang pasal budak sekolah tu memang betul gilaaaa. hahaha. saya masih budak sekolah >.<

Nurrul said...

hMM , ITU BEZA SGT KETARA... masa dekat sekolah.. law buat salah rasa bersalah sgt.. takut kena marah cikgu. kena marahngn mak bapk lagi.. tapi bila dekat u... buat lah apa yg kita suka...

apa2 pun itu semuakena jaga.. yg pling penting.. diri kita sendiri tuh.. :)

Condoriano said...

Hahah so funny because it's so true xD

Aqilah Khairri said...

Dari number 1 sampai last, semua betul. Like seriosly. Haha. Goodjob! Buat lagi, nak lagi! HAHAHA :D

http://aqilahberbicara.blogspot.com

amanieun said...

pasal ketasewa,.......

D i n said...

hahaha true story >_<

Nadiah Ashikin said...

hahaha... mmg betul pon.. :)

zafirah said...

Tempahan Banner!

Promosiiii!!! RM10 untuk satu banner!



1. describe banner yang anda hendak mengikut ciri2 berikut:
a) size
b) tema
c) warna
d) words -perkataan apa yang harus ada bdi banner tersebut. contoh, nama, tagline, slogan, dll
e) lebih baik kalau ada contoh banner seperti yang anda hendak

*email sekali gambar yang anda hendak guna di banner tersebut
* email kan kepada zafirahmahirah@yahoo.com


setelah email anda diterima, kami akan membuat banner tersebut dan emailkan kepada anda. setelah berpuas hati, anda dikehendaki bank in bayaran. no akaun bank akan diberitahu kemudian.

HatiJuwita ! said...

hahahhaha Superbbb memang style ktoranggg dak student U~

Syafiqah Azmi said...

"weyh bla2 aku nak snap jap kat board". tak pun sorng je yang tangkap nanti share kat fb. tak ke pemalas sngat tu..ahahaha btw betul sngt..:D

EdDynNa ♛ said...

ahaha . lawakkk lahh . chumill pongg aderr . Hikhik >< . Mohonn kopipes yerr akakk . nantii Edd kreditt :'> Tenggs !

fadh leyanie said...

ahaha, betul ! ini semua fakta ;D

Nur Najihah said...

lawak...yang amik meniru guna fon tu,abang saya slalu buat..haha