02 April 2013

Beza pelajar sekolah dengan pelajar U






Assalamualaikum.


I'm back ! uuuuu > <
Blog bertemakan tribal ! Kehkeh xD





1) Time beli makanan

          Pelajar sekolah:

*takde pape komen* *terus makan*

          Pelajar U:

A: "Wey berapa kau punya?"
B: "RM 3.50 do, mahal gile kot, aku cuma amik blabla dengan blabla je kot!"  
C: "Wey aku punya lagi mahal kot ! amik ni dengan ni pun dah RM 4.00! Taknak ah beli kat sini       lagiiiii"

2) Salin jadual

*bila jadual baru keluar....*

           Pelajar sekolah: 

*keluarkan pen & kertas* *pegi papan kat sebelah whiteboard* *SALINNNNN*

takpun...

ketua kelas : "wey nanti setiap sorang bayar 10 sen kat aku, nak potostat jadual kelas !!!"

          Pelajar U: 

*pegi fakulti* *pegi notice board* *keluarkan phone* *bukak kamera* *KLIKKKK 
GAMBAR JADUAL DAH KAT DALAM PHONE. etttttttt  

3) Time nak pegi toilet

           Pelajar sekolah:

1) TEACHER, MAY I GO TO THE TOILET PLEASE! 
2) CIKGU, TANDAS. Cikgu : "Memang aku yang pegi tandas!" 
3) WOI SAPA YANG BAWAK PAS KELUAR NI (-__-  ) ! 

          Pelajar U :

*terus blah pegi toilet*


4) Time cikgu/lecturer masuk kelas

           Pelajar sekolah:

"BANGUNNNNN. SELAMAT PAGI CIKGU!" "SELAMAT TENGAHARI CIKGU!""SELAMAT MALAM CIKGU!"

           Pelajar U:

*krikks*


5) Nak keluar time cuti

          Pelajar sekolah:

A: Wey keluar nak Sabtu ni? Kita pegi blablabla nak? 
B: Boleh je, tapi kena try tanya mak aku ah.  
C: Nanti aku try tanya abang aku, maybe dia boleh bawak kita kott 
takpun naik bas jeee.

         Pelajar U:

A: Wey jom kuar Sabtu ni. 
B : JOM !!!!! *persetujuan ramai* 
C: *call tempat kereta sewa* "Assalamualaikum. Nak tanya, ada tak keta untuk Sabtu ni, kalau boleh nak VIVA AUTOOOO"




6) Jam loceng

          Pelajar sekolah:

Kelas start pukul 7.30 pagi. Set alarm pukul 6.00 pagi. (atau lagi awal) *peh bagus*

         Pelajar U:

Kelas start pukul 8.00 pagi. Set alarm 30 minit sebelum mula kelas. (subuh Qada' maybe) *peh tak bagus*


7) Bila keluar result exam

          Pelajar sekolah:

Satu kelas dah tau. Kalau boleh kelas2 lain pun tau. Benda dah terpampang besau2 kat papan depan kelas. Gile kot sapa tak tengok.

          Pelajar U:

Tak sapa tau, kecuali ditanya. Tu pun lepas ugut nak cekik baru reti nak bagitau.
Yang tak dekan mengaku dekan.Yang dekan pulak tak mengaku dekan. Korang ni dah kenapa do? Bengong.


8) Meniru time ujian

          Pelajar sekolah: 

Bawak toyol senyap2, atau benda2 yang berbentuk kertas.

          Pelajar U:

Bawak phone yang ada gambar segala nota.
Takpun, time lecturer keluar baru berapa saat, semua keluarkan buku gedabak masing2 atas meja sepantas kilat. 


9) Time lambat datang kelas

          Pelajar sekolah:

Berdiri kat luar kelas. Atau kena marah dengan cikgu. Atau satu kelas pandang kita macam kita baru je bunuh 10  manusia sepanjang nak ke kelas tadi. *macam bersalah gile ah*

          Pelajar U:

Lect tenung dengan muka takpuas hati selama 2 saat. Lepastu elok balik dan teruskan mengajar. Atau tak kesah pun.


10) Time takda duit

          Pelajar sekolah:

A: Wey, boleh tak pinjam duit kau dulu.....
B: Okay2, tapi nanti kau bayar balik eh eh?

           Pelajar U:

"Gila ah aku dah takda duit !!! Wey temankan aku pi cucuk duit kat Bank Islam jap."





Semua yang aku taip ni yang biasa berlaku je. 
Bergantung jugak pada keadaan dan orang, haha.

Lama gile kan aku tak update blog? :(

UUUUUUUUU *sedih*









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

02 April 2013

Beza pelajar sekolah dengan pelajar U






Assalamualaikum.


I'm back ! uuuuu > <
Blog bertemakan tribal ! Kehkeh xD





1) Time beli makanan

          Pelajar sekolah:

*takde pape komen* *terus makan*

          Pelajar U:

A: "Wey berapa kau punya?"
B: "RM 3.50 do, mahal gile kot, aku cuma amik blabla dengan blabla je kot!"  
C: "Wey aku punya lagi mahal kot ! amik ni dengan ni pun dah RM 4.00! Taknak ah beli kat sini       lagiiiii"

2) Salin jadual

*bila jadual baru keluar....*

           Pelajar sekolah: 

*keluarkan pen & kertas* *pegi papan kat sebelah whiteboard* *SALINNNNN*

takpun...

ketua kelas : "wey nanti setiap sorang bayar 10 sen kat aku, nak potostat jadual kelas !!!"

          Pelajar U: 

*pegi fakulti* *pegi notice board* *keluarkan phone* *bukak kamera* *KLIKKKK 
GAMBAR JADUAL DAH KAT DALAM PHONE. etttttttt  

3) Time nak pegi toilet

           Pelajar sekolah:

1) TEACHER, MAY I GO TO THE TOILET PLEASE! 
2) CIKGU, TANDAS. Cikgu : "Memang aku yang pegi tandas!" 
3) WOI SAPA YANG BAWAK PAS KELUAR NI (-__-  ) ! 

          Pelajar U :

*terus blah pegi toilet*


4) Time cikgu/lecturer masuk kelas

           Pelajar sekolah:

"BANGUNNNNN. SELAMAT PAGI CIKGU!" "SELAMAT TENGAHARI CIKGU!""SELAMAT MALAM CIKGU!"

           Pelajar U:

*krikks*


5) Nak keluar time cuti

          Pelajar sekolah:

A: Wey keluar nak Sabtu ni? Kita pegi blablabla nak? 
B: Boleh je, tapi kena try tanya mak aku ah.  
C: Nanti aku try tanya abang aku, maybe dia boleh bawak kita kott 
takpun naik bas jeee.

         Pelajar U:

A: Wey jom kuar Sabtu ni. 
B : JOM !!!!! *persetujuan ramai* 
C: *call tempat kereta sewa* "Assalamualaikum. Nak tanya, ada tak keta untuk Sabtu ni, kalau boleh nak VIVA AUTOOOO"




6) Jam loceng

          Pelajar sekolah:

Kelas start pukul 7.30 pagi. Set alarm pukul 6.00 pagi. (atau lagi awal) *peh bagus*

         Pelajar U:

Kelas start pukul 8.00 pagi. Set alarm 30 minit sebelum mula kelas. (subuh Qada' maybe) *peh tak bagus*


7) Bila keluar result exam

          Pelajar sekolah:

Satu kelas dah tau. Kalau boleh kelas2 lain pun tau. Benda dah terpampang besau2 kat papan depan kelas. Gile kot sapa tak tengok.

          Pelajar U:

Tak sapa tau, kecuali ditanya. Tu pun lepas ugut nak cekik baru reti nak bagitau.
Yang tak dekan mengaku dekan.Yang dekan pulak tak mengaku dekan. Korang ni dah kenapa do? Bengong.


8) Meniru time ujian

          Pelajar sekolah: 

Bawak toyol senyap2, atau benda2 yang berbentuk kertas.

          Pelajar U:

Bawak phone yang ada gambar segala nota.
Takpun, time lecturer keluar baru berapa saat, semua keluarkan buku gedabak masing2 atas meja sepantas kilat. 


9) Time lambat datang kelas

          Pelajar sekolah:

Berdiri kat luar kelas. Atau kena marah dengan cikgu. Atau satu kelas pandang kita macam kita baru je bunuh 10  manusia sepanjang nak ke kelas tadi. *macam bersalah gile ah*

          Pelajar U:

Lect tenung dengan muka takpuas hati selama 2 saat. Lepastu elok balik dan teruskan mengajar. Atau tak kesah pun.


10) Time takda duit

          Pelajar sekolah:

A: Wey, boleh tak pinjam duit kau dulu.....
B: Okay2, tapi nanti kau bayar balik eh eh?

           Pelajar U:

"Gila ah aku dah takda duit !!! Wey temankan aku pi cucuk duit kat Bank Islam jap."





Semua yang aku taip ni yang biasa berlaku je. 
Bergantung jugak pada keadaan dan orang, haha.

Lama gile kan aku tak update blog? :(

UUUUUUUUU *sedih*