26 December 2015

MAHAL VERSUS MURAH !!!




SALAM GAIS !!!


Jadi benarlah setiap perkara/benda tu ada pros and cons ! 
Jadi pada hari ini marilah kita membandingkan dua benda dibawah ini

Whoi sapa tak tension whoi kalau tiap bulan nak kena tukar. Cepat pendek ahahahaha. Memang tak ah aku nak spend RM19 berapa sen tah tiap bulan hanya untuk ni. Sabo jele. Tapi ok lagi rege ni. Standard lani. Dari brow liner Sephora punya hahaha. 
So pastu aku beli yang murah je. RM5 hengget !

SILKYGIRL BROW LINER HI-DEFINITION RM 19 (kiri)
UNBRANDED BROW PENCIL RM 5 (kanan)



SILKYGIRL BROW LINER HI-DEFINITION RM 19

Pros : Retractable. Senang nak draw ! Memang best n tiptop. Ada spoolie brush.
Cons : CEPAT PENDEK. Takpun boleh terpatah tetiba

Boleh baca full review kat entri 



UNBRANDED BROW PENCIL RM 5

Pros : Ada concealer pencil. Plus jimat. 
Cons : Mata pensel dia lembut gile aduh. Geylong hahaha but still boleh control la. Takdak brush


Dengan hanya menggunakan brow pencil berharga RM5 saya mampu melukis kening seperti yang saya inginkan ! Malah memuaskan hati saya ! Peduli apa saya mata pensel dia geylong geylong pon kerana skill adalah pucuk pangkalnya ! (Padahal aku pon belum terer)

Haha retard gila ayat


Konsep dia same je macam makanan. Kita nak makan makanan mahal. Pegi cafe mahal, nak yang gourmet lak tu. Padahal makanan murah kat kedai2 makan or tepi jalan je pon dah boleh kenyangkan kita and puas ! Kann huehuehuehuehue


Kesedaran untuk melukis kening pada tahun 2015 ini semakin mendadak walaupun dulu aku meng-huha kan orang yang lukis kening dulu. Haha dah sampai seru kat aku lak lol

Oklah tata. Ermmm




8 comments:

Aqilah Azmi said...

PEH PEH PEH HUNTUNG LA CANTIK KAK MOI WEH HOI
HAHAHAHA.
Jgn kata rm5 tu daiso? :))))
NAK BELI JGK MUAHAHAHAHA

Cik Yanie said...

Cantik lerr hakak.

Fieyqa Adelova said...

Untungnya pandai lukis kening. Dari dulu haa xpernah lukis kening. Xpandai. Haha.

Echa H. said...

sy pun guna yg silky girl punya. cepat patah lah hahaha. urmm dulu sy pun tak suka tgk org lukis kening. but now sy pulak yg kena seru lol xD btw cantik kening <333

HaniShah said...

kenapa ea kena lukis kening. hehe, saja tanya

leya yeolly said...

cantiknya kening

Zyra Roxx said...

selalu beli lipstick murah je, eyeliner mahal sikit sbb nak kualiti kekonon hehe

Diya Hanun said...

paling tak pandai nak lukis kening ni..haha..nanti Diya punya jadi cacat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 December 2015

MAHAL VERSUS MURAH !!!




SALAM GAIS !!!


Jadi benarlah setiap perkara/benda tu ada pros and cons ! 
Jadi pada hari ini marilah kita membandingkan dua benda dibawah ini

Whoi sapa tak tension whoi kalau tiap bulan nak kena tukar. Cepat pendek ahahahaha. Memang tak ah aku nak spend RM19 berapa sen tah tiap bulan hanya untuk ni. Sabo jele. Tapi ok lagi rege ni. Standard lani. Dari brow liner Sephora punya hahaha. 
So pastu aku beli yang murah je. RM5 hengget !

SILKYGIRL BROW LINER HI-DEFINITION RM 19 (kiri)
UNBRANDED BROW PENCIL RM 5 (kanan)



SILKYGIRL BROW LINER HI-DEFINITION RM 19

Pros : Retractable. Senang nak draw ! Memang best n tiptop. Ada spoolie brush.
Cons : CEPAT PENDEK. Takpun boleh terpatah tetiba

Boleh baca full review kat entri 



UNBRANDED BROW PENCIL RM 5

Pros : Ada concealer pencil. Plus jimat. 
Cons : Mata pensel dia lembut gile aduh. Geylong hahaha but still boleh control la. Takdak brush


Dengan hanya menggunakan brow pencil berharga RM5 saya mampu melukis kening seperti yang saya inginkan ! Malah memuaskan hati saya ! Peduli apa saya mata pensel dia geylong geylong pon kerana skill adalah pucuk pangkalnya ! (Padahal aku pon belum terer)

Haha retard gila ayat


Konsep dia same je macam makanan. Kita nak makan makanan mahal. Pegi cafe mahal, nak yang gourmet lak tu. Padahal makanan murah kat kedai2 makan or tepi jalan je pon dah boleh kenyangkan kita and puas ! Kann huehuehuehuehue


Kesedaran untuk melukis kening pada tahun 2015 ini semakin mendadak walaupun dulu aku meng-huha kan orang yang lukis kening dulu. Haha dah sampai seru kat aku lak lol

Oklah tata. Ermmm




8 comments:

Aqilah Azmi said...

PEH PEH PEH HUNTUNG LA CANTIK KAK MOI WEH HOI
HAHAHAHA.
Jgn kata rm5 tu daiso? :))))
NAK BELI JGK MUAHAHAHAHA

Cik Yanie said...

Cantik lerr hakak.

Fieyqa Adelova said...

Untungnya pandai lukis kening. Dari dulu haa xpernah lukis kening. Xpandai. Haha.

Echa H. said...

sy pun guna yg silky girl punya. cepat patah lah hahaha. urmm dulu sy pun tak suka tgk org lukis kening. but now sy pulak yg kena seru lol xD btw cantik kening <333

HaniShah said...

kenapa ea kena lukis kening. hehe, saja tanya

leya yeolly said...

cantiknya kening

Zyra Roxx said...

selalu beli lipstick murah je, eyeliner mahal sikit sbb nak kualiti kekonon hehe

Diya Hanun said...

paling tak pandai nak lukis kening ni..haha..nanti Diya punya jadi cacat