27 January 2015

Segmen Bloglist Sakura Blog Qaseh Ku






Assalamualaikum




Harini aku buat entry simple je. Hehe, ternampak kat blog kak Azhafizah tadi.
Dah lama gila tak join segmen ni semua. Bertahun !



Jom join segmen ni ! :D



[click banner to join]







Jom aah join reramai ! Err agak agak sempat tak aku termasuk dalam 100 tu ? Kakaka












19 January 2015

10 TIPIKAL SINETRON ! #OHMYSINETRON









Assalamualaikum !




Sembang pasal sinetron ni, banyak yang best sebenarnya.
Ah merepek pun ko layan gak kan ! Hahaha 

Kalau dulu, start dari Bawang Putih Bawang Merah yang famous amos nila membuatkan orang layankan sinetron sinetron seterusnya.


Hamboi !


Bende ko kutuk pun, setiap 2.30 petang tercacak dah depan tv3 ! (itu dululah)
Sekarang sambutan kurang memberangsangkan. Sekarang semua dok bizi ngan gajet memasing. 

Mana nak layan tv !

Ok jom start ! ni ikut pemerhatian sendiri. Sebenarnya dari tahun tahun lepas nak buat, tapi jadik draft je. Hampeh !


Kalau ada tersama dengan entri onglain tu maap la bruh :D



10 TIPIKAL SINETRON 



1) Bab eksiden




Part eksiden ni sebenarnya pemes gak. Engkorang je tak perati. Macamnilah.
Engko bayangkan, scene kepala terhantuk sikit kat bucu meja terus amnesia ! Belum lagi part letak kapas iodine segelen kat kepala tu. Ko rase ?

(Alaa macam part budak Nabila dalam Mutiara Hati kene langgor kete time tengah menyanyi teww)

Itu contoh. Hahaha

Belum lagi part berguling guling jatuh dari tangga macam hindustan !
Taklama tu dah sampai scene kat hospital, terus berbalut satu badan. Kahkahkah tambah lak kaki disangkut :P

Tu belummmmm lagi scene ada yang membuat cobaan nak membunuh.

(Ni dah over dah aku tambah)






2) Bab tertukar anak



Kalau takde elemen tertukor anak dalam sinetron yang engko layan tu, cer ko check balik. Aik betul ke tengah tengok sinetron tu ? Entah entah cite thailand mana entah ? 

Yang tertukar anak tu mesti anak si kaya dengan si miskin.





3) Bab zoom-ing kamera




Aku kekadang bengang gak tengok cameraman sinetron ni.
Kalau ko pasan, tiap kali scene someone tu bercakap, kompom ko nampak kepala dia je ! Kalau boleh part muka tu memenuhi sebesor besor tv. Aku pun tak tau lah pasal apa. Segala benda dalam lobang hidung pun jelas ternyata kot. Cover la sikit kan.

Aku rasa takyah pakai baju pun takpe. Buat penat pakai lelawo kakaka


Tak caya ? Ko try tengok balik




4) Bab hampir ketemu




Yang ni paling aku geram. Paling geram tahap nak berdendam dengan director dia. Selalu bila part dua orang yang dah lama terpisah ni, time dia dah nak bertembung lah ada lori nak lalu lah bagai ! Ada orang nak lalu bawak cermin besor gedabak la, lemari baju lah. Hahahahaha aku lak yang cuak

Gile tak geram ? Padahal ko dah aim yang dorang akan bertembung ! 
Hampeh (salah percaturan)





5) Bab curi dengar




Ni best. Dan paling pawer. 
Bayangan dia camni, scene dia macam ko skang kat Dubai dan tengah bercakap dengan kawan ko tapi kawan ko yang kat Kedah boleh tau apa yang ko sembangkan. 

Yelah ! Scene dua orang tengah bersembang kat luar rumah, pahtu ada lak orang gila disebalik pokok boleh dengar dorang cakap jelas. Tak logik betul. Hahahahahaha 




6) Bab palsukan dokumen




Bese lepas dah curi dengar tu, dia mulakan operasi yang ni lak; palsukan dokumen. Muahaha ! (mostly semua sinetron ada)

Punyalah pawer, bab memalsukan dokumen sesenang macam makan nasik. Semua akses hengko ada. Selalunya dia palsukan pasal ujian darah. Selalunya lah. Biar tak matching dengan mak pak dia yang sebenar gituh. (Ni betul punya pemerhatian kunun)




7) Bab dunia khayalan




Bab cite dunia khayalan dunia impian ni aku lemah betul. Serius lemah. Hahaha. Dengan puteri kayangan dia, dengan kuda terbang dia .. ah ! aku tak kuadd ! (over lak)

Hahahaha engkorang jangan nak kutuk aku sangat, benda kalau dah depan mata cite ni time kau on tv, kau terpaku gak. Layankan muahaha ! Lemah !

Aku pun layan kan je. Tapi ditambah dengan scene ada tangan lain tengah cover mulut aku sebab tengah mencarut sambil kena mute !

Dah merepek bagai. Musti ada part yang tinggal kat langit. Belum masuk lagi makhluk berbulu dan special effect dia. Peh masak ! Aku malas je nak panjangkan bab ni hahahahaha. Kang pecah keyboard ni

Geram lak tengok ! 



8) Bab heroin





Heroin sinetron ni dia musti innocent je. Kena jentik sikit jatuh. Kena marah diam je. Kena pukul diam je. 
Sampai ko nak nak jerit "Hoi lawan jela balik ! "
Dia punya innesen tu sampai ko susah nak terima hahahaha.

Tapi yang bestnya, heroin selalunya diminati ramai lelaki. Standard tiga orang la. Hensem hensem lak ! Cinta bersegi segi. Empat segi !




9) Bab rebut harta



Ni takyah cakap ah. Elemen utama kot. Sama je macam drama melayu.
Kalau takde elemen ni, ko tengah tengok cite tamil klasik kot !

(Entah entah ada jugak)



10) Bab orang upahan 



Salunya orang/pembunuh upahan dia muka je ganas, parut bersepah. 

Tak menahan. Tapi ting tong gak ! 

Standard pakai jaket jeans. Takpun jaket itam. Hahahaha
Muka ada ganas ! Tapi kena belasah dengan hero sikit dah tumpas. Lemah abadi.

Padahal diupah berjuta juta tu. Muahaha !


Ok cukup dah kot sepuluh je hahahaha. Nampak kan aku dah makin kekurangan huraian dan point pun makin entah pape entah ! Dabel cis bege betul. 
Pui
(Ko tunggu aku cite pasal drama melayu jap ko tunggu)



Tapi dalam banyak banyak sinetron, aku paling suka Cinta Fitri. Dulu kat tv semilan tak silap. Kakaka best ok sweet sweet gituh ! Laki dia ganteng ya ampun ! Masyaallah







Bai gais ! 






18 January 2015

RUPA BARU UNTUK 2015 !






Assalamualaikum !




Salam gais. Tengok tajuk pun dah tau mende yang nak bebel ni.
Akhirnya selesai jugak renovate blog ni (padahal ada yang tak setel)


Aku dah semacam rasa gumbira ! Walau ada yang tak setel tangan ni dah gatal sangat nak taip. Hahahahahaha
Btw aku besarkan lagi saiz blog ni. Header lagi lah mak ai, besar gila gedabak. Padahal saje nak kasik attraction. Pui




Header baru mak

Sakit jugak pale otak ni nak pikir design. Benda bukan susah. Aku yang sengaja susahkan kepala otak ni. Muahaha !



Rupa sebelum


Ni aku rasa hina sangat nak upload. Tapi upload gak





Gambau pempuan kat header tu iolss. (Geli sangat)
Cam bese, paint tool sai yang sentiasa berbakti.
Aku malas nak buat logo kat tudung tu, sebab malas hahahaha 

Bab warna, line semua tu aku pakai bantai je.
Ah aku ni bab warna, ikut palotak je. Tarik line dia sana sini, dah ah. Malas nak buat elok elok. Hahahahaha asal ok dah la (Padahal stress gila time buat) =__=



Last but not least, menu tab. Punyalah kecik gile bapak. Aku sabau je buat mende ni.





But still, bila scroll scroll bawah rupa simple tu masih ada. Hehehe
Biar simple tapi menawan ! *jolok anak tekak*


Bila dah puas hati barulah ada feel nak berblogging balik :D
Bab footer tu, aku skip je. Nanti ah. Hehehe


Btw aku dah check blog aku. Ringan je ekhem.
Sebab takde benda merepek dalam ni kakaka. Kalau korang bukak blog aku pun still lambat, padan muka kat koranglah, internet tu yang lembap :P





Kalau ada komen and suggestion, boleh komen macam biasa :D










Okebai !











Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

27 January 2015

Segmen Bloglist Sakura Blog Qaseh Ku






Assalamualaikum




Harini aku buat entry simple je. Hehe, ternampak kat blog kak Azhafizah tadi.
Dah lama gila tak join segmen ni semua. Bertahun !



Jom join segmen ni ! :D



[click banner to join]







Jom aah join reramai ! Err agak agak sempat tak aku termasuk dalam 100 tu ? Kakaka












19 January 2015

10 TIPIKAL SINETRON ! #OHMYSINETRON









Assalamualaikum !




Sembang pasal sinetron ni, banyak yang best sebenarnya.
Ah merepek pun ko layan gak kan ! Hahaha 

Kalau dulu, start dari Bawang Putih Bawang Merah yang famous amos nila membuatkan orang layankan sinetron sinetron seterusnya.


Hamboi !


Bende ko kutuk pun, setiap 2.30 petang tercacak dah depan tv3 ! (itu dululah)
Sekarang sambutan kurang memberangsangkan. Sekarang semua dok bizi ngan gajet memasing. 

Mana nak layan tv !

Ok jom start ! ni ikut pemerhatian sendiri. Sebenarnya dari tahun tahun lepas nak buat, tapi jadik draft je. Hampeh !


Kalau ada tersama dengan entri onglain tu maap la bruh :D



10 TIPIKAL SINETRON 



1) Bab eksiden




Part eksiden ni sebenarnya pemes gak. Engkorang je tak perati. Macamnilah.
Engko bayangkan, scene kepala terhantuk sikit kat bucu meja terus amnesia ! Belum lagi part letak kapas iodine segelen kat kepala tu. Ko rase ?

(Alaa macam part budak Nabila dalam Mutiara Hati kene langgor kete time tengah menyanyi teww)

Itu contoh. Hahaha

Belum lagi part berguling guling jatuh dari tangga macam hindustan !
Taklama tu dah sampai scene kat hospital, terus berbalut satu badan. Kahkahkah tambah lak kaki disangkut :P

Tu belummmmm lagi scene ada yang membuat cobaan nak membunuh.

(Ni dah over dah aku tambah)






2) Bab tertukar anak



Kalau takde elemen tertukor anak dalam sinetron yang engko layan tu, cer ko check balik. Aik betul ke tengah tengok sinetron tu ? Entah entah cite thailand mana entah ? 

Yang tertukar anak tu mesti anak si kaya dengan si miskin.





3) Bab zoom-ing kamera




Aku kekadang bengang gak tengok cameraman sinetron ni.
Kalau ko pasan, tiap kali scene someone tu bercakap, kompom ko nampak kepala dia je ! Kalau boleh part muka tu memenuhi sebesor besor tv. Aku pun tak tau lah pasal apa. Segala benda dalam lobang hidung pun jelas ternyata kot. Cover la sikit kan.

Aku rasa takyah pakai baju pun takpe. Buat penat pakai lelawo kakaka


Tak caya ? Ko try tengok balik




4) Bab hampir ketemu




Yang ni paling aku geram. Paling geram tahap nak berdendam dengan director dia. Selalu bila part dua orang yang dah lama terpisah ni, time dia dah nak bertembung lah ada lori nak lalu lah bagai ! Ada orang nak lalu bawak cermin besor gedabak la, lemari baju lah. Hahahahaha aku lak yang cuak

Gile tak geram ? Padahal ko dah aim yang dorang akan bertembung ! 
Hampeh (salah percaturan)





5) Bab curi dengar




Ni best. Dan paling pawer. 
Bayangan dia camni, scene dia macam ko skang kat Dubai dan tengah bercakap dengan kawan ko tapi kawan ko yang kat Kedah boleh tau apa yang ko sembangkan. 

Yelah ! Scene dua orang tengah bersembang kat luar rumah, pahtu ada lak orang gila disebalik pokok boleh dengar dorang cakap jelas. Tak logik betul. Hahahahahaha 




6) Bab palsukan dokumen




Bese lepas dah curi dengar tu, dia mulakan operasi yang ni lak; palsukan dokumen. Muahaha ! (mostly semua sinetron ada)

Punyalah pawer, bab memalsukan dokumen sesenang macam makan nasik. Semua akses hengko ada. Selalunya dia palsukan pasal ujian darah. Selalunya lah. Biar tak matching dengan mak pak dia yang sebenar gituh. (Ni betul punya pemerhatian kunun)




7) Bab dunia khayalan




Bab cite dunia khayalan dunia impian ni aku lemah betul. Serius lemah. Hahaha. Dengan puteri kayangan dia, dengan kuda terbang dia .. ah ! aku tak kuadd ! (over lak)

Hahahaha engkorang jangan nak kutuk aku sangat, benda kalau dah depan mata cite ni time kau on tv, kau terpaku gak. Layankan muahaha ! Lemah !

Aku pun layan kan je. Tapi ditambah dengan scene ada tangan lain tengah cover mulut aku sebab tengah mencarut sambil kena mute !

Dah merepek bagai. Musti ada part yang tinggal kat langit. Belum masuk lagi makhluk berbulu dan special effect dia. Peh masak ! Aku malas je nak panjangkan bab ni hahahahaha. Kang pecah keyboard ni

Geram lak tengok ! 



8) Bab heroin





Heroin sinetron ni dia musti innocent je. Kena jentik sikit jatuh. Kena marah diam je. Kena pukul diam je. 
Sampai ko nak nak jerit "Hoi lawan jela balik ! "
Dia punya innesen tu sampai ko susah nak terima hahahaha.

Tapi yang bestnya, heroin selalunya diminati ramai lelaki. Standard tiga orang la. Hensem hensem lak ! Cinta bersegi segi. Empat segi !




9) Bab rebut harta



Ni takyah cakap ah. Elemen utama kot. Sama je macam drama melayu.
Kalau takde elemen ni, ko tengah tengok cite tamil klasik kot !

(Entah entah ada jugak)



10) Bab orang upahan 



Salunya orang/pembunuh upahan dia muka je ganas, parut bersepah. 

Tak menahan. Tapi ting tong gak ! 

Standard pakai jaket jeans. Takpun jaket itam. Hahahaha
Muka ada ganas ! Tapi kena belasah dengan hero sikit dah tumpas. Lemah abadi.

Padahal diupah berjuta juta tu. Muahaha !


Ok cukup dah kot sepuluh je hahahaha. Nampak kan aku dah makin kekurangan huraian dan point pun makin entah pape entah ! Dabel cis bege betul. 
Pui
(Ko tunggu aku cite pasal drama melayu jap ko tunggu)



Tapi dalam banyak banyak sinetron, aku paling suka Cinta Fitri. Dulu kat tv semilan tak silap. Kakaka best ok sweet sweet gituh ! Laki dia ganteng ya ampun ! Masyaallah







Bai gais ! 






18 January 2015

RUPA BARU UNTUK 2015 !






Assalamualaikum !




Salam gais. Tengok tajuk pun dah tau mende yang nak bebel ni.
Akhirnya selesai jugak renovate blog ni (padahal ada yang tak setel)


Aku dah semacam rasa gumbira ! Walau ada yang tak setel tangan ni dah gatal sangat nak taip. Hahahahahaha
Btw aku besarkan lagi saiz blog ni. Header lagi lah mak ai, besar gila gedabak. Padahal saje nak kasik attraction. Pui




Header baru mak

Sakit jugak pale otak ni nak pikir design. Benda bukan susah. Aku yang sengaja susahkan kepala otak ni. Muahaha !



Rupa sebelum


Ni aku rasa hina sangat nak upload. Tapi upload gak





Gambau pempuan kat header tu iolss. (Geli sangat)
Cam bese, paint tool sai yang sentiasa berbakti.
Aku malas nak buat logo kat tudung tu, sebab malas hahahaha 

Bab warna, line semua tu aku pakai bantai je.
Ah aku ni bab warna, ikut palotak je. Tarik line dia sana sini, dah ah. Malas nak buat elok elok. Hahahahaha asal ok dah la (Padahal stress gila time buat) =__=



Last but not least, menu tab. Punyalah kecik gile bapak. Aku sabau je buat mende ni.





But still, bila scroll scroll bawah rupa simple tu masih ada. Hehehe
Biar simple tapi menawan ! *jolok anak tekak*


Bila dah puas hati barulah ada feel nak berblogging balik :D
Bab footer tu, aku skip je. Nanti ah. Hehehe


Btw aku dah check blog aku. Ringan je ekhem.
Sebab takde benda merepek dalam ni kakaka. Kalau korang bukak blog aku pun still lambat, padan muka kat koranglah, internet tu yang lembap :P





Kalau ada komen and suggestion, boleh komen macam biasa :D










Okebai !