31 March 2015

Portfolio 23 Feb - March 2015





Assalamualaikum





Hi. Sebenarnya aku malas nak taip pepanjang ....
So baca jela eh kalau rajin. Hehehehe




Portfolio 23 Feb - March 2015




BUSINESS CARD









Business card ni semua ikut design diorang, cuma aku laksanakan ikut cara sendiri. Haha aku takde peluang lagi ikut design sendiri. Muahaha ! 




BACKDROP / BANNER




Banner dedua atas bawah ni sama. Cuma yang atas tu ikut design dia, terkapai aku nak buat, on the spot kot gile ! Yang bawah ni lak semua ikut design aku. Tapi dia rijek hahahahahahaha. Memang 2 3 hari tu stress gila aku, menghadapi kemurungan





Banner atas bawah yang ni ikut design sendiri.






BUNTING



Bunting yang penuh banyak kerawang ni ekceli aku guna template dari bos aku aje, hahaha. Somehow aku berterima kasih gak kat dia sebab kastemer nak bunting kawin dorang jenis yang kabut, macam ribut taufan + hurricane Sandy. Kalau aku yang buat sendiri bunting kawin, dorang takmoo =__=



 
 



Yang eskem marilah bergoyang, bunting list ayor minum and bunting kawin Clash of Clans tu 100% menggunakan kepala hotak. Gila CoC betul dorang ni





(batak vector)





BUTTON BADGE







Yang ni ... no comment #bercakapgayaretis





FLYERS/ LEAFLET


 


Atas bawah benda yang sama, cambese aa. Atas tu yang dia proceed, bawah ni yang kena rijek hahaha !







STICKER










TQ CARD








WEDDING CARD 


Dan tudia, kad kawin. Yang paling rumit dan tahap nak meninggal time buat.First first dapat order je, terus custom design. CoC pulak dah. Berapa kali entah aku tukar design dia sana sini. Buat ni pun, aku jadi kemurungan gak =__=







Alhamdulillah dah setel la benda alah tu. Semenjak dari hari itu, aku bencikan CoC.










Untuk April ni nanti aku update. Adiossssasasassjjfkfll.
Have a nice 1 April day !










12 March 2015

MARCH INSPIRATION








Assalamualaikum




Bila dah loqlaq semacam, memang semua benda aku nak tukar balik kat blog ni. I mean design la. Hampeh betui lah. Padahal Januari ritu aku baru je tukar design. Kalau nak tengok balik, boleh tengok kat ENTRI NI


Tiap kali nak design blog, aku kena ada inspiration. Dari 1 gambar.
Ha pastu pepandai la cari color swatches bla bla bla.





*** MARCH INSPIRATION ***







Kali ni theme blog ni more to nature. Kononnya lah
Aku try guna warna yang calm. Hergh hergh hergh (gumbira)


Sooooo then. Tu je nak kabau. My rule is biar simple, tapi menawan. Macam biasa :D



MENAWAN TOK KAU









Kbae








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

31 March 2015

Portfolio 23 Feb - March 2015





Assalamualaikum





Hi. Sebenarnya aku malas nak taip pepanjang ....
So baca jela eh kalau rajin. Hehehehe




Portfolio 23 Feb - March 2015




BUSINESS CARD









Business card ni semua ikut design diorang, cuma aku laksanakan ikut cara sendiri. Haha aku takde peluang lagi ikut design sendiri. Muahaha ! 




BACKDROP / BANNER




Banner dedua atas bawah ni sama. Cuma yang atas tu ikut design dia, terkapai aku nak buat, on the spot kot gile ! Yang bawah ni lak semua ikut design aku. Tapi dia rijek hahahahahahaha. Memang 2 3 hari tu stress gila aku, menghadapi kemurungan





Banner atas bawah yang ni ikut design sendiri.






BUNTING



Bunting yang penuh banyak kerawang ni ekceli aku guna template dari bos aku aje, hahaha. Somehow aku berterima kasih gak kat dia sebab kastemer nak bunting kawin dorang jenis yang kabut, macam ribut taufan + hurricane Sandy. Kalau aku yang buat sendiri bunting kawin, dorang takmoo =__=



 
 



Yang eskem marilah bergoyang, bunting list ayor minum and bunting kawin Clash of Clans tu 100% menggunakan kepala hotak. Gila CoC betul dorang ni





(batak vector)





BUTTON BADGE







Yang ni ... no comment #bercakapgayaretis





FLYERS/ LEAFLET


 


Atas bawah benda yang sama, cambese aa. Atas tu yang dia proceed, bawah ni yang kena rijek hahaha !







STICKER










TQ CARD








WEDDING CARD 


Dan tudia, kad kawin. Yang paling rumit dan tahap nak meninggal time buat.First first dapat order je, terus custom design. CoC pulak dah. Berapa kali entah aku tukar design dia sana sini. Buat ni pun, aku jadi kemurungan gak =__=







Alhamdulillah dah setel la benda alah tu. Semenjak dari hari itu, aku bencikan CoC.










Untuk April ni nanti aku update. Adiossssasasassjjfkfll.
Have a nice 1 April day !










12 March 2015

MARCH INSPIRATION








Assalamualaikum




Bila dah loqlaq semacam, memang semua benda aku nak tukar balik kat blog ni. I mean design la. Hampeh betui lah. Padahal Januari ritu aku baru je tukar design. Kalau nak tengok balik, boleh tengok kat ENTRI NI


Tiap kali nak design blog, aku kena ada inspiration. Dari 1 gambar.
Ha pastu pepandai la cari color swatches bla bla bla.





*** MARCH INSPIRATION ***







Kali ni theme blog ni more to nature. Kononnya lah
Aku try guna warna yang calm. Hergh hergh hergh (gumbira)


Sooooo then. Tu je nak kabau. My rule is biar simple, tapi menawan. Macam biasa :D



MENAWAN TOK KAU









Kbae