27 July 2015

Cantikkan Gambar Dengan VSCOCAM (Tumblr Style)






Sssup folks



So minggu lepas aku ada jumpa ber-trillion tips gunakan vscocam. Haaa cambest kan ! Hehe. Selama ni aku reti guna filter dia je LOL, tak pernah pulak nak main main kat contrast, fade, saturation, highlights etc. Sobs ruginya la selama ni takpenah nak blajo bab tu T_T

So aku belek belek gambar lama aku simpan kat vscocam, try edit ala ala Tumblr pulak. Mihmih. Maybe some of it nampak overrated punya edit, but some will looks nice thou. Cukuplah kalau nampak vibrant and fresh sikit dari gambar ori yang kelabu asap sangat tu












Maafkan iolss la kalau gambar tak berapa nak KEBABOM DABOOM PUMPAM
muahaha


********************************************************


So korang bolehla try belek2 gambar ni, pilih yang berkenan and sesuaikan ikut gambar yang korang nak edit ! :)

























































































VSCOCAM filter by @filtertime

SOURCE

Or nak senang korang bole try cari guna hashtag yang related kat instagram 
Ada berjuta lagi tips 

And yes of course it works well with better quality pictures ! 
*for the best result*

 (exclude diri sendiri, sobs)

So ... selamat mencuba ! 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

27 July 2015

Cantikkan Gambar Dengan VSCOCAM (Tumblr Style)






Sssup folks



So minggu lepas aku ada jumpa ber-trillion tips gunakan vscocam. Haaa cambest kan ! Hehe. Selama ni aku reti guna filter dia je LOL, tak pernah pulak nak main main kat contrast, fade, saturation, highlights etc. Sobs ruginya la selama ni takpenah nak blajo bab tu T_T

So aku belek belek gambar lama aku simpan kat vscocam, try edit ala ala Tumblr pulak. Mihmih. Maybe some of it nampak overrated punya edit, but some will looks nice thou. Cukuplah kalau nampak vibrant and fresh sikit dari gambar ori yang kelabu asap sangat tu












Maafkan iolss la kalau gambar tak berapa nak KEBABOM DABOOM PUMPAM
muahaha


********************************************************


So korang bolehla try belek2 gambar ni, pilih yang berkenan and sesuaikan ikut gambar yang korang nak edit ! :)

























































































VSCOCAM filter by @filtertime

SOURCE

Or nak senang korang bole try cari guna hashtag yang related kat instagram 
Ada berjuta lagi tips 

And yes of course it works well with better quality pictures ! 
*for the best result*

 (exclude diri sendiri, sobs)

So ... selamat mencuba !