28 October 2015

KESILAPAN TERBESAR AKU !!!!!




Salam gais.




Hmmmm. Cemana nak start cite ni. Sedih gila T__T
Hmmmmmmmm


Sabajap




Cite dia cenggini. Berminggu lepas hakak ada delete gambar2 kat Google+.
Sebab hakak rasa semak je mende nate ni bersepah kat situ. So aku delete ah. Taktau plak permanent. So sume gamba gamba yang ada kaitan dari blog aku pon semua lesap la cite dia. 


pedihnyewwww hati hakak


Memula aku pasan gamba2 doodle untuk freebies tu dah ilek. Hilang. Okla. Pahit ah gak. Aku rilek lagi. Tapi pagi ni aku saje nak baca entri lama. 

SEMUA ILEK SOBS SOBS. 

Not to mention tuto tuto doodle aku la kan.... lagi pahit kelat !!
Aku coba untuk mentabah ni. Hurmm hurmm.

Just sedih sikit la. Tak. Banyak. Readers baru tak dapat baca entri aku dulu dengan gambar sepatutnya. TUTO FREEBIES SEMUA BURN. Just teringat dedulu effort untuk menulis/ edit gamba semua tu. Sobs ... sumpah sedih. 
Kerana nila setitik rosak susu dutch lady sebelanga. 
Arghhhh sakitnya tuhhh disana sini *tampal plaster luka kat jantung*


Apa yang terjadi mungkin ada hikmahnya.
Hakak coba tabah 


*lari lari menangis menuju ke hutan*





27 October 2015

REVIEW : THE WALK (2015)





Salam gais








The Walk (2015)


Summary :


Okay aku simple kan lagi summary movie ni.Movie ni berkisar dari true story. Mamat french Philippe Petit ni seorang wire walker. Dia memang gile suka ah. Dari kecik dia belajar benda tu. Oleh kerana minat. So satu hari ni dia pasang cita cita nak berjalan dari antara dua bangunan di Trade World Centre, diatas wayar of course. Gilaaaa ke wei ? Okay so dengan bantuan dari kawan kawan, which is banyak come secara random and dia cari siapa yang sanggup sama sama amek risiko, dia nak jayakan cita cita gila dia tu. Soooooo what happen nanti ? haa kenala tengok. 


**************************************




Tengok sinopsis macam tipikal je kan jalan cite. Ekceli best wuu ! Aku pun tak expect sangat cite ni best masa memula tengok sinopsis. Hahaha

Kalau tengok kat trailer, macam serius semacam je. Sebenarnya tak pon, banyak selit unsur humor tah pape wei sakit perut aku. Satu panggung gelak sakan. Ada sorang laki mana tah muncul, gelak dia lagi kelaka sia dari muvi. Dia serius tang scene scene membabitkan usaha nak jalan atas wayar je. Gitu

Pape pon aku kagum dengan semangat dia, dasyat. Macam heroin cite As Above So Below tu. Degil cemana tah. Visual apa semua best. Scene time dia jalan atas wayar so breathtaking ! Aku plak yang takut. 

Ending dia aku rasa maybe Philippe akan kawin dengan bangunan tu kot. Kesian lak aku tengok awek dia haha. Dimadukan dengan bangunan wtf

 I was surprised for how fluent Gordon Joseph Levitt speaking French i mean how long did he learn it. I mean it was so charming lel. So bila aku google balik rupanya time dia habis study dulu dia pernah amek kelas belajar bahasa french rupanya haha. Wow.

So the carrots are cooked.

 The Walk (2015) ni hakak bagi 8/10

Wajib tengok !

p/s : Guwa tak sabar Mocking Jay Part II ni T__T



#malaysia #movie #review

13 October 2015

Kit Kat Green Tea Ice Cream





Salam gais. Selamat sore



So harini baru berpeluang dapat beli eskem kitkat green tea yang baru keluar ni. Baru lagi kat Malaysia. Tapi dah 2 3 tahun wujud kat Jepun dulu -__-

Taktau lah bila di release kat sini. Tapi aku anggap kira baru jelah. Muahaha
Sebelum ni aku salu usha je kitkat green tea. Usha punya usha. Dah tetibe ada versi untuk eskem plak.

Aku usha usha. Lame la gak. Dari beberapa minggu yang lalu. Asal masuk 7e aku perati je. Menjeling kat peti eskem tu. Aku usha. Aku dah aim !!!



Tudia !!! 



Got u in ma hand baby.


Lepas dah bukak balutan dia aku tejut gak. 
Bende ni kecik ke atau aku yang dah lame tak makan eskem. 
Ermm maybe sebab aku salu beli cornetto punya kot ehehe

So ! Back to the taste.

Rasa dia tak terlalu manis la macam flavour lain. Masih ada rasa kelat kelat green tea dia tapi takdelah kuat gila. Bila dah bercampur coklat tepi tepi tu sedap gila. Muehehe. Overall okaylah. Just nice :)


Haih lepasni aku tak tau lah bende ape plak aku akan usha pasni :P








11 October 2015

PROMO : NESCAFE RM1.50 JE ?!




Salam gais. Happy weekend !




Tak. Cite dia aku taleh tido malam tadi. So dalam 3 pagi lebih tu aku scroll news feed kat fb. Tetiba lak nampak promo Nescafe RM 1.50. Aku dah terbeliak bijik mata sambil tengok tarikh last promo, takmaula terlepas. It's today lol. Hanya available kat myNews.com and BHP Petrol je. 

Ececeh tanak buat kat 7e ea. Sebab Wonda dah penah buat :P

So pagi ni singgah Mynews.com dengan Amani, rembat la sikit hahah. Seb baik sederet tempat keje je. Dekat sangat pft. Kalau lah aku tido awal malam tadi ermm tak dapatla merasa. Kitorang pantang nampak benda murah ni haha





Kalau sebelum ni Wonda Coffee buat promo RM 1 je. KAU GILA KE ?
OMG 2 hari berturut pi rembat kat 7e depan ni. Lel




Magnum tanak buat promo ke hermm. Pls la weh ! Ergh




06 October 2015

REVIEW : THE MARTIAN (2015)





Salam gais



The Martian (2015) !! Movie yang tengah hot sekarang. 
Rilis date 1hb ke 2hb lepas entah. Guwa tak ingat muahaha
Aku nak sangat tengok cause i watched Interstellar before so i thought this one might be awesome too. Aku dapat tengok Isnin semalam sebab semalam je cuti ahahaaha. Tiket RM10 je ! Berderai air mata, walaupun terkejut beruk.





Overall, The Martian memang best. 
Jalan cerita tak meleret meleret and lembap. Berbaloi
Kalau tanya sesapa yang tengok pun, mesti kasik 7-8 out of 10.

Visual effect and anything, semua pawer and memuaskan.
Humor pun ada banyak diselitkan, i enjoyed ! :)
Lagu lagu zaman 80s and 90s something pun ade hahaha

Yang aku bengang time halfway there, boleh plak nak terkucil. Padahal aku dah prepare. Memang aku carutz @#$%^& je ondeway ke toilet tu haha SAKIT HATI LA WEI nak terlepas even 2 3 second pun blergh. Ermmm

So ! Okay. This is pretty ... nerve wrecking moment for me. 

Let me be the one who different.

Interstellar is better than The Martian. 

Itu bagi pandangan akulah. 
Kalau ada yang terluka teruk tu silalah ubati sendiri ye. Meh
Ya, i came from parallel universe. Sebab kalau tengok review memana pun, The Martian Vs Interstellar pun, takde pun yang kata Interstellar lagi better. 

Happy ending is always good. Everybody wants that. I just don't like a cliché happy ending. So I'll stick with Interstellar. That's all. Nuff said.


I know The Martian lebih logik akal berbanding Interstellar. Aku tak kata The Martian tak best, best okay !! It just the way it tells the ending. Like ooo okay orang tu bercinta, then ada something yang memisahkan they both then at the end they will always get together back somehow. Kalau boleh macam cerita bunuh2, aku pun nak happy ending, it just aku lagi suka bukan happy ending terus, tapi terus tetiba ada plot twist yang a lil bit f*cked up. haha

BUT ! I still want you to know that The Martian juga harus korang tengok.
I know you'll like it :)




Okayy so Point Break ni movie-must-watch kami lepasni. 
Release Disember ni. Am excited walaupun bulan 12 keluo. lol
Hunger Game : Mocking Jay (Part 2) pon aku eksaited. Tapi bile keluo eh T_T




Ciao ! 
Jangan nangis and kecewa dengan entri aku hari ni :P





04 October 2015

Pelik Sangat Ke Aku ?






Salam gais.







Aku ni kalau bab makan, bak kata orang tolak batu dengan kayu je.
Tapi sebenarnya kalau bagi aku, maksud dia lagik complicated ! 


Ya, aku makan semua benda. Tolak batu dengan kayu

...... dengan 


BETIK
SUKUN
CIKU
ROJAK
JAGUNG
AGAR AGAR
KUIH SAGU
UBI KAYU
UBI KELEDEK
SIPUT SEDUT (NGERI)
LAKSA (PALING NGERI)
MEE BANDUNG
TEMBIKAI SUSU
BUBUR SUMSUM


Dasat kan. Itu yang aku ingat jelah ermm. Semua tu feveret orang ramai kot. 
Lelagi family and kengkawan aku. Habis kena bash doh. Kawan aku pon menyampah dah tengok aku ni hahaha. Sampai kene tuduh 'pempuan gila'
Kadang aku perati kawan aku makan laksa and aku be like


"Sedap ke ? Seramnya ...... (sambil buat muka seram)"

"KAU TU YANG SERAM !!"


Errmmmm ahahahaha
Aku takdelah nak kata makanan tu tak sedap, cuma aku lebih gemar bagi 
panggilan "SERAM" kat makanan tu. Entahla. Aura dia semacam gila kat aku.
Ada samtin yang membuatkan kami saling tak tertarik. Emmm. Bila ada yang kata aku picky, aku pon taktau nak setuju ke dok. 
Emm seram la makanan tu sume T__T



Kekadang makan apam balik, bila dah tergigit jagung dalam isi tu rasa nak menangis aku. Berderai air mata. Terpaksa la asingkan kuar dari apam balik tu. Muahaha !



Honeydew pon seram. Masa dok hostel aku makan tu, sebab takde pilihan. Balik muntah gila2. Loya gileee tekak aku tskk

Betik ni sekali seumur hidup je aku penah makan. Masa kecik dulu. Tu pon mak aku paksa aku makan, aku bebuat ah gigit. Time mak aku gi bilik air, aku terus campak kat tingkat jejauh sebab aku tak suke. Ahahahahahahaha pastu ngaku dah habiskan ! 


Aku ni ada penyakit kepe weh. Hurmmmm






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

28 October 2015

KESILAPAN TERBESAR AKU !!!!!




Salam gais.




Hmmmm. Cemana nak start cite ni. Sedih gila T__T
Hmmmmmmmm


Sabajap




Cite dia cenggini. Berminggu lepas hakak ada delete gambar2 kat Google+.
Sebab hakak rasa semak je mende nate ni bersepah kat situ. So aku delete ah. Taktau plak permanent. So sume gamba gamba yang ada kaitan dari blog aku pon semua lesap la cite dia. 


pedihnyewwww hati hakak


Memula aku pasan gamba2 doodle untuk freebies tu dah ilek. Hilang. Okla. Pahit ah gak. Aku rilek lagi. Tapi pagi ni aku saje nak baca entri lama. 

SEMUA ILEK SOBS SOBS. 

Not to mention tuto tuto doodle aku la kan.... lagi pahit kelat !!
Aku coba untuk mentabah ni. Hurmm hurmm.

Just sedih sikit la. Tak. Banyak. Readers baru tak dapat baca entri aku dulu dengan gambar sepatutnya. TUTO FREEBIES SEMUA BURN. Just teringat dedulu effort untuk menulis/ edit gamba semua tu. Sobs ... sumpah sedih. 
Kerana nila setitik rosak susu dutch lady sebelanga. 
Arghhhh sakitnya tuhhh disana sini *tampal plaster luka kat jantung*


Apa yang terjadi mungkin ada hikmahnya.
Hakak coba tabah 


*lari lari menangis menuju ke hutan*





27 October 2015

REVIEW : THE WALK (2015)





Salam gais








The Walk (2015)


Summary :


Okay aku simple kan lagi summary movie ni.Movie ni berkisar dari true story. Mamat french Philippe Petit ni seorang wire walker. Dia memang gile suka ah. Dari kecik dia belajar benda tu. Oleh kerana minat. So satu hari ni dia pasang cita cita nak berjalan dari antara dua bangunan di Trade World Centre, diatas wayar of course. Gilaaaa ke wei ? Okay so dengan bantuan dari kawan kawan, which is banyak come secara random and dia cari siapa yang sanggup sama sama amek risiko, dia nak jayakan cita cita gila dia tu. Soooooo what happen nanti ? haa kenala tengok. 


**************************************




Tengok sinopsis macam tipikal je kan jalan cite. Ekceli best wuu ! Aku pun tak expect sangat cite ni best masa memula tengok sinopsis. Hahaha

Kalau tengok kat trailer, macam serius semacam je. Sebenarnya tak pon, banyak selit unsur humor tah pape wei sakit perut aku. Satu panggung gelak sakan. Ada sorang laki mana tah muncul, gelak dia lagi kelaka sia dari muvi. Dia serius tang scene scene membabitkan usaha nak jalan atas wayar je. Gitu

Pape pon aku kagum dengan semangat dia, dasyat. Macam heroin cite As Above So Below tu. Degil cemana tah. Visual apa semua best. Scene time dia jalan atas wayar so breathtaking ! Aku plak yang takut. 

Ending dia aku rasa maybe Philippe akan kawin dengan bangunan tu kot. Kesian lak aku tengok awek dia haha. Dimadukan dengan bangunan wtf

 I was surprised for how fluent Gordon Joseph Levitt speaking French i mean how long did he learn it. I mean it was so charming lel. So bila aku google balik rupanya time dia habis study dulu dia pernah amek kelas belajar bahasa french rupanya haha. Wow.

So the carrots are cooked.

 The Walk (2015) ni hakak bagi 8/10

Wajib tengok !

p/s : Guwa tak sabar Mocking Jay Part II ni T__T



#malaysia #movie #review

13 October 2015

Kit Kat Green Tea Ice Cream





Salam gais. Selamat sore



So harini baru berpeluang dapat beli eskem kitkat green tea yang baru keluar ni. Baru lagi kat Malaysia. Tapi dah 2 3 tahun wujud kat Jepun dulu -__-

Taktau lah bila di release kat sini. Tapi aku anggap kira baru jelah. Muahaha
Sebelum ni aku salu usha je kitkat green tea. Usha punya usha. Dah tetibe ada versi untuk eskem plak.

Aku usha usha. Lame la gak. Dari beberapa minggu yang lalu. Asal masuk 7e aku perati je. Menjeling kat peti eskem tu. Aku usha. Aku dah aim !!!



Tudia !!! 



Got u in ma hand baby.


Lepas dah bukak balutan dia aku tejut gak. 
Bende ni kecik ke atau aku yang dah lame tak makan eskem. 
Ermm maybe sebab aku salu beli cornetto punya kot ehehe

So ! Back to the taste.

Rasa dia tak terlalu manis la macam flavour lain. Masih ada rasa kelat kelat green tea dia tapi takdelah kuat gila. Bila dah bercampur coklat tepi tepi tu sedap gila. Muehehe. Overall okaylah. Just nice :)


Haih lepasni aku tak tau lah bende ape plak aku akan usha pasni :P








11 October 2015

PROMO : NESCAFE RM1.50 JE ?!




Salam gais. Happy weekend !




Tak. Cite dia aku taleh tido malam tadi. So dalam 3 pagi lebih tu aku scroll news feed kat fb. Tetiba lak nampak promo Nescafe RM 1.50. Aku dah terbeliak bijik mata sambil tengok tarikh last promo, takmaula terlepas. It's today lol. Hanya available kat myNews.com and BHP Petrol je. 

Ececeh tanak buat kat 7e ea. Sebab Wonda dah penah buat :P

So pagi ni singgah Mynews.com dengan Amani, rembat la sikit hahah. Seb baik sederet tempat keje je. Dekat sangat pft. Kalau lah aku tido awal malam tadi ermm tak dapatla merasa. Kitorang pantang nampak benda murah ni haha





Kalau sebelum ni Wonda Coffee buat promo RM 1 je. KAU GILA KE ?
OMG 2 hari berturut pi rembat kat 7e depan ni. Lel




Magnum tanak buat promo ke hermm. Pls la weh ! Ergh




06 October 2015

REVIEW : THE MARTIAN (2015)





Salam gais



The Martian (2015) !! Movie yang tengah hot sekarang. 
Rilis date 1hb ke 2hb lepas entah. Guwa tak ingat muahaha
Aku nak sangat tengok cause i watched Interstellar before so i thought this one might be awesome too. Aku dapat tengok Isnin semalam sebab semalam je cuti ahahaaha. Tiket RM10 je ! Berderai air mata, walaupun terkejut beruk.





Overall, The Martian memang best. 
Jalan cerita tak meleret meleret and lembap. Berbaloi
Kalau tanya sesapa yang tengok pun, mesti kasik 7-8 out of 10.

Visual effect and anything, semua pawer and memuaskan.
Humor pun ada banyak diselitkan, i enjoyed ! :)
Lagu lagu zaman 80s and 90s something pun ade hahaha

Yang aku bengang time halfway there, boleh plak nak terkucil. Padahal aku dah prepare. Memang aku carutz @#$%^& je ondeway ke toilet tu haha SAKIT HATI LA WEI nak terlepas even 2 3 second pun blergh. Ermmm

So ! Okay. This is pretty ... nerve wrecking moment for me. 

Let me be the one who different.

Interstellar is better than The Martian. 

Itu bagi pandangan akulah. 
Kalau ada yang terluka teruk tu silalah ubati sendiri ye. Meh
Ya, i came from parallel universe. Sebab kalau tengok review memana pun, The Martian Vs Interstellar pun, takde pun yang kata Interstellar lagi better. 

Happy ending is always good. Everybody wants that. I just don't like a cliché happy ending. So I'll stick with Interstellar. That's all. Nuff said.


I know The Martian lebih logik akal berbanding Interstellar. Aku tak kata The Martian tak best, best okay !! It just the way it tells the ending. Like ooo okay orang tu bercinta, then ada something yang memisahkan they both then at the end they will always get together back somehow. Kalau boleh macam cerita bunuh2, aku pun nak happy ending, it just aku lagi suka bukan happy ending terus, tapi terus tetiba ada plot twist yang a lil bit f*cked up. haha

BUT ! I still want you to know that The Martian juga harus korang tengok.
I know you'll like it :)




Okayy so Point Break ni movie-must-watch kami lepasni. 
Release Disember ni. Am excited walaupun bulan 12 keluo. lol
Hunger Game : Mocking Jay (Part 2) pon aku eksaited. Tapi bile keluo eh T_T




Ciao ! 
Jangan nangis and kecewa dengan entri aku hari ni :P





04 October 2015

Pelik Sangat Ke Aku ?






Salam gais.







Aku ni kalau bab makan, bak kata orang tolak batu dengan kayu je.
Tapi sebenarnya kalau bagi aku, maksud dia lagik complicated ! 


Ya, aku makan semua benda. Tolak batu dengan kayu

...... dengan 


BETIK
SUKUN
CIKU
ROJAK
JAGUNG
AGAR AGAR
KUIH SAGU
UBI KAYU
UBI KELEDEK
SIPUT SEDUT (NGERI)
LAKSA (PALING NGERI)
MEE BANDUNG
TEMBIKAI SUSU
BUBUR SUMSUM


Dasat kan. Itu yang aku ingat jelah ermm. Semua tu feveret orang ramai kot. 
Lelagi family and kengkawan aku. Habis kena bash doh. Kawan aku pon menyampah dah tengok aku ni hahaha. Sampai kene tuduh 'pempuan gila'
Kadang aku perati kawan aku makan laksa and aku be like


"Sedap ke ? Seramnya ...... (sambil buat muka seram)"

"KAU TU YANG SERAM !!"


Errmmmm ahahahaha
Aku takdelah nak kata makanan tu tak sedap, cuma aku lebih gemar bagi 
panggilan "SERAM" kat makanan tu. Entahla. Aura dia semacam gila kat aku.
Ada samtin yang membuatkan kami saling tak tertarik. Emmm. Bila ada yang kata aku picky, aku pon taktau nak setuju ke dok. 
Emm seram la makanan tu sume T__T



Kekadang makan apam balik, bila dah tergigit jagung dalam isi tu rasa nak menangis aku. Berderai air mata. Terpaksa la asingkan kuar dari apam balik tu. Muahaha !



Honeydew pon seram. Masa dok hostel aku makan tu, sebab takde pilihan. Balik muntah gila2. Loya gileee tekak aku tskk

Betik ni sekali seumur hidup je aku penah makan. Masa kecik dulu. Tu pon mak aku paksa aku makan, aku bebuat ah gigit. Time mak aku gi bilik air, aku terus campak kat tingkat jejauh sebab aku tak suke. Ahahahahahahaha pastu ngaku dah habiskan ! 


Aku ni ada penyakit kepe weh. Hurmmmm