31 December 2015

O.W.L Eyewear : The Best Eyewear !





Salam gais.



Hai hai people ! So this is the last entry for 2015.
Penantian hampir 1 tahun dah tercapai ! 

One of my wishlist for this year : a new glasses

Hari Sabtu lepas aku tukar spek baru. Hari sebelum tu dah usha2 dah spek mata kat situ. I just can say, all of it, the design just awesome ! You guys shud have a visit to O.W.L Eyewear ni jugak okay. Tak sempat snap pic depan store tu. Pinjam dari google yea hihi



So for those who "Obsessed With Look", O.W.L eyewear is really suit for y'all. And the best choice ! That's all i can say. As semua design really up to date. Sesuai untuk yang adore spek mata yang berfesyen and trendy. Sampai rambang mata. Penat tau survey tengok kedai lain haha tapi tak jumpa gak spek yang aku nak. So lepas terjumpa store ni and dah usha punya usha, try pakai memacam. Then aku dah ada kata putus ! Mihmih.

Taraaa


Look at my baby :D
Yes I chose this. It's kinda big but that's the one I always wanted the most. Since muka aku ni besar wei. lol


Ni casing dia


I am so happy yet I am so sedih sikit la ugh. Power mata aku dari 3.25 dah naik jadi 4.00 ! Ni lah kalau keje mengadap laptop je hari2. Takleh nak halang dah sobs


Ni warranty card dia. So cute ! Warranty untuk 1 tahun


Banyak history aku dengan spek lama aku dulu. Pernah terbelah dua kat tengah2 spek, then tidur atas spek aku dari malam ke pagi, tercampak spek merata dan memacam lagi insiden mengerikan.

So since aku ni jenis ganas pakai spek. I'd say, I love the material.
It's a plastic but not so plastic (lol apa tah material dia), and senang lentur. As they get the manufacturer from Korea :)

Just take a look


Penyekkan dia !!


Selain dari tu. Kat bahagian ni pun sama lentur. So sangat sesuai la untuk aku. Love much ! Kalau camni pon boleh patah gak, aku pun tak tau nak jawab apa HAHAHA


Ok kita payung sikit how it looks !
Ni malam tadi aku selfie, sebelum balik keje. Aku tahu takde sapa yang sanggup nak amekkan gambar aku hahahaha so hmm k selfie jela mampu




Perg shawl ni buat gaya dramatik lak




Haha wearing glasses never been so cool 

So how do I look ? :P

--------------------------------------------------------------------------------------------------


So how about the price ?

Frame + Lens = Starting from RM179 - RM299

Like seriously. 

Yang penting sangat berpatutan. You would never get this price in any other store. Ada aku pernah jumpa sampai RM 400. Padahal lebih kurang macam aku je. But nipis gila lol

Mine is RM298 after dah upgrade lens sekali :)


--------------------------------------------------------------------------------------------------

So bawah ni semua list of their outlet. I get mine at Ikano Power Centre :)






Or any information, just visit their official website


--------------------------------------------------------------------------------------------------

Pictures taken with : Nikon D3100

Anyway thanks for those staff yang sangat nice and helpful ! :)

OMG esok dah masuk 2016 argh apa yang aku buat selama 2015 ni !!!





30 December 2015

My top 10 most played song




Hi guys !



Well ok 2015 has come to an end. So why not I share my top 10 most played song ! Or lagi tepat, kira paling favourite teehee. 



So here it is ! Truly deeply from my heart



1) Sometimes - My Bloody Valentine
2) Luna - The Smashing Pumpkins
3) Out Of Love - David Myles (MUST LISTEN)
4) Blue Neighbourhood (trilogy) - Troye Sivan
5) Space Oddity - David Bowie
6) Drops Of Jupiter - Train
7) More Than This - Roxy Music
8) She's The One - Robin Williams
9) Nobody - Selena Gomez
10) Stay Alive - Jose Gonzalez


I love listen to some of indie folks. Sebab ada certain tu makes me calm and soothes my soul arg i just can't. So i've got to share it. At the same time lagu2 hits yang famous pun aku boleh masuk. But to be honest, tak ramai suka dengan taste lagu aku hahaha. Pelik la tak masuk telinga la apa la. Ramai tak berkenan. U don't know how much i love music ! Because when i listen to it, i just dont listen. Maybe aku belum jumpa music soulmate aku kot haha k i don't mind

So gais ! Plssss komen 10 lagu favourite korang jugak okay ? I want to know it too ! :D





26 December 2015

MAHAL VERSUS MURAH !!!




SALAM GAIS !!!


Jadi benarlah setiap perkara/benda tu ada pros and cons ! 
Jadi pada hari ini marilah kita membandingkan dua benda dibawah ini

Whoi sapa tak tension whoi kalau tiap bulan nak kena tukar. Cepat pendek ahahahaha. Memang tak ah aku nak spend RM19 berapa sen tah tiap bulan hanya untuk ni. Sabo jele. Tapi ok lagi rege ni. Standard lani. Dari brow liner Sephora punya hahaha. 
So pastu aku beli yang murah je. RM5 hengget !

SILKYGIRL BROW LINER HI-DEFINITION RM 19 (kiri)
UNBRANDED BROW PENCIL RM 5 (kanan)



SILKYGIRL BROW LINER HI-DEFINITION RM 19

Pros : Retractable. Senang nak draw ! Memang best n tiptop. Ada spoolie brush.
Cons : CEPAT PENDEK. Takpun boleh terpatah tetiba

Boleh baca full review kat entri 



UNBRANDED BROW PENCIL RM 5

Pros : Ada concealer pencil. Plus jimat. 
Cons : Mata pensel dia lembut gile aduh. Geylong hahaha but still boleh control la. Takdak brush


Dengan hanya menggunakan brow pencil berharga RM5 saya mampu melukis kening seperti yang saya inginkan ! Malah memuaskan hati saya ! Peduli apa saya mata pensel dia geylong geylong pon kerana skill adalah pucuk pangkalnya ! (Padahal aku pon belum terer)

Haha retard gila ayat


Konsep dia same je macam makanan. Kita nak makan makanan mahal. Pegi cafe mahal, nak yang gourmet lak tu. Padahal makanan murah kat kedai2 makan or tepi jalan je pon dah boleh kenyangkan kita and puas ! Kann huehuehuehuehue


Kesedaran untuk melukis kening pada tahun 2015 ini semakin mendadak walaupun dulu aku meng-huha kan orang yang lukis kening dulu. Haha dah sampai seru kat aku lak lol

Oklah tata. Ermmm




25 December 2015

IKEA, Mutiara Damansara





SALAM GAIS !!!!

Fuuuuu lama siot tinggal blog. Ok takdelah lama gila. tapi bagi aku lama ah ! Ni yang aku nak marah ni. Sorry kepada yang rajin komen dan rajin lawat sini tu sobsss

Ok so just nak update sikit je untuk harini. Pasal semalam keluo berjalan. Semalam hari last la kitorang dapat cuti sesama T_T


Selfie dengan Amani !


Memula singgah mall dulu. Pastu gi ikea lak, sampai2 terus mencekik dulu. Kebulo nak mampos. Ceh padahal bukan jauh mana pon dari rumah


Dah kenyang. Pepusing kat showroom. Takde motip pon, bukan nak beli apa. 
Saje nak snap gamba huh


Jap hakak tengah busy ni


Amani pon busy gak




Salah 1 deleted scene dari Dark Shadows


Tengah berangan jap. Jangan kacau hakak



Paip tak keluo air pon. Paip rosak lagi ni abang. Guane ni abang !

Fefeeling 500 Days of Summer lak hahaha



Si Amani ni dah tak suka lak amek gamba sekarang. Dah dewasa lettu. Wei baru 21 kot !!
Dulu kat U fon kitorang mesti penuh dgn selfie dia je


Hokey hakak dah start beraksi ni


Setiausaha kelab bina badan ahjumma ! Hahahahahaha



Banyak lagi nak snap pic tapi ughh ramai lak orang. Time cuti kan ugh
Dah penat pusing2. Duduk la jap. Tetiba errr haha ternampak benda tak diingini depan mata. Saw ada sequel lak dah ! Ingat Saw 7 tu dah yang paling last

Tekan play !

video


Ok itu je nak hapdet uhuks. Nak balik keje dah ni. Adios gais uhukss


16 December 2015

Entri Bergambar : Wedding Besties. Tahniah Shiha dan Isa !




Alhamdulillah ! Salah sorang dari babes aku dah kawin. Uhuks
Kawin muda la ko ye bebek. Hehe. Semoga berbahagia yea 


11 Disember :

Akad nikah.
Sorry tak dapat datang time kau nikah babe !!! Tahniah dari jauh jela time tu mihmih

Sumber gambar : group whatsapp


Okay meh aku payung sikit shoot dari bebek gitchuw. Shiha dengan abang seken dia buat sekali majlis. Amboi bahagia betul ni bebek. Aku panggil dia bebek je hahaha

12 Disember : 

bersanding ! :)



Aku curi dari fb dia ni hahaha. Abang sulung bebek yang shoot. 
Ok turn bridesmaid pulak nak bergambor hahahaha













Jom wefie ! :D


Ni adik Nadia. Panggil baby je !!! Hihi


Best kacau2 baby. memula dia diam je. lelama pergh boleh tahan budak ni kahkah


Budak ni tetiba je gelak cam onggile . Padahal takde menda pon. Dorang kata baby dah terkena badi aku lettu hahahhha


K jom makann. lapar gilaaa ni. makanan semua sedap2 


Sebelum balik Rashid singgah uitm seri iskandar lak. Adduh rindu lak tetiba ! 
Then dia jumpa member dia jap. Nak copy menda tah. Aku ingat movie best2 kepe. Rupanya ... digimon beratus episod

Muka aku dah barai. makeup semua dah hilang hahahaha



Kbais ! Tu je sempat update. ya tohan sory busy sangat. huwaaaaaaa
sobs sobs

see u again 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

31 December 2015

O.W.L Eyewear : The Best Eyewear !





Salam gais.



Hai hai people ! So this is the last entry for 2015.
Penantian hampir 1 tahun dah tercapai ! 

One of my wishlist for this year : a new glasses

Hari Sabtu lepas aku tukar spek baru. Hari sebelum tu dah usha2 dah spek mata kat situ. I just can say, all of it, the design just awesome ! You guys shud have a visit to O.W.L Eyewear ni jugak okay. Tak sempat snap pic depan store tu. Pinjam dari google yea hihi



So for those who "Obsessed With Look", O.W.L eyewear is really suit for y'all. And the best choice ! That's all i can say. As semua design really up to date. Sesuai untuk yang adore spek mata yang berfesyen and trendy. Sampai rambang mata. Penat tau survey tengok kedai lain haha tapi tak jumpa gak spek yang aku nak. So lepas terjumpa store ni and dah usha punya usha, try pakai memacam. Then aku dah ada kata putus ! Mihmih.

Taraaa


Look at my baby :D
Yes I chose this. It's kinda big but that's the one I always wanted the most. Since muka aku ni besar wei. lol


Ni casing dia


I am so happy yet I am so sedih sikit la ugh. Power mata aku dari 3.25 dah naik jadi 4.00 ! Ni lah kalau keje mengadap laptop je hari2. Takleh nak halang dah sobs


Ni warranty card dia. So cute ! Warranty untuk 1 tahun


Banyak history aku dengan spek lama aku dulu. Pernah terbelah dua kat tengah2 spek, then tidur atas spek aku dari malam ke pagi, tercampak spek merata dan memacam lagi insiden mengerikan.

So since aku ni jenis ganas pakai spek. I'd say, I love the material.
It's a plastic but not so plastic (lol apa tah material dia), and senang lentur. As they get the manufacturer from Korea :)

Just take a look


Penyekkan dia !!


Selain dari tu. Kat bahagian ni pun sama lentur. So sangat sesuai la untuk aku. Love much ! Kalau camni pon boleh patah gak, aku pun tak tau nak jawab apa HAHAHA


Ok kita payung sikit how it looks !
Ni malam tadi aku selfie, sebelum balik keje. Aku tahu takde sapa yang sanggup nak amekkan gambar aku hahahaha so hmm k selfie jela mampu




Perg shawl ni buat gaya dramatik lak




Haha wearing glasses never been so cool 

So how do I look ? :P

--------------------------------------------------------------------------------------------------


So how about the price ?

Frame + Lens = Starting from RM179 - RM299

Like seriously. 

Yang penting sangat berpatutan. You would never get this price in any other store. Ada aku pernah jumpa sampai RM 400. Padahal lebih kurang macam aku je. But nipis gila lol

Mine is RM298 after dah upgrade lens sekali :)


--------------------------------------------------------------------------------------------------

So bawah ni semua list of their outlet. I get mine at Ikano Power Centre :)






Or any information, just visit their official website


--------------------------------------------------------------------------------------------------

Pictures taken with : Nikon D3100

Anyway thanks for those staff yang sangat nice and helpful ! :)

OMG esok dah masuk 2016 argh apa yang aku buat selama 2015 ni !!!





30 December 2015

My top 10 most played song




Hi guys !



Well ok 2015 has come to an end. So why not I share my top 10 most played song ! Or lagi tepat, kira paling favourite teehee. 



So here it is ! Truly deeply from my heart



1) Sometimes - My Bloody Valentine
2) Luna - The Smashing Pumpkins
3) Out Of Love - David Myles (MUST LISTEN)
4) Blue Neighbourhood (trilogy) - Troye Sivan
5) Space Oddity - David Bowie
6) Drops Of Jupiter - Train
7) More Than This - Roxy Music
8) She's The One - Robin Williams
9) Nobody - Selena Gomez
10) Stay Alive - Jose Gonzalez


I love listen to some of indie folks. Sebab ada certain tu makes me calm and soothes my soul arg i just can't. So i've got to share it. At the same time lagu2 hits yang famous pun aku boleh masuk. But to be honest, tak ramai suka dengan taste lagu aku hahaha. Pelik la tak masuk telinga la apa la. Ramai tak berkenan. U don't know how much i love music ! Because when i listen to it, i just dont listen. Maybe aku belum jumpa music soulmate aku kot haha k i don't mind

So gais ! Plssss komen 10 lagu favourite korang jugak okay ? I want to know it too ! :D





26 December 2015

MAHAL VERSUS MURAH !!!




SALAM GAIS !!!


Jadi benarlah setiap perkara/benda tu ada pros and cons ! 
Jadi pada hari ini marilah kita membandingkan dua benda dibawah ini

Whoi sapa tak tension whoi kalau tiap bulan nak kena tukar. Cepat pendek ahahahaha. Memang tak ah aku nak spend RM19 berapa sen tah tiap bulan hanya untuk ni. Sabo jele. Tapi ok lagi rege ni. Standard lani. Dari brow liner Sephora punya hahaha. 
So pastu aku beli yang murah je. RM5 hengget !

SILKYGIRL BROW LINER HI-DEFINITION RM 19 (kiri)
UNBRANDED BROW PENCIL RM 5 (kanan)



SILKYGIRL BROW LINER HI-DEFINITION RM 19

Pros : Retractable. Senang nak draw ! Memang best n tiptop. Ada spoolie brush.
Cons : CEPAT PENDEK. Takpun boleh terpatah tetiba

Boleh baca full review kat entri 



UNBRANDED BROW PENCIL RM 5

Pros : Ada concealer pencil. Plus jimat. 
Cons : Mata pensel dia lembut gile aduh. Geylong hahaha but still boleh control la. Takdak brush


Dengan hanya menggunakan brow pencil berharga RM5 saya mampu melukis kening seperti yang saya inginkan ! Malah memuaskan hati saya ! Peduli apa saya mata pensel dia geylong geylong pon kerana skill adalah pucuk pangkalnya ! (Padahal aku pon belum terer)

Haha retard gila ayat


Konsep dia same je macam makanan. Kita nak makan makanan mahal. Pegi cafe mahal, nak yang gourmet lak tu. Padahal makanan murah kat kedai2 makan or tepi jalan je pon dah boleh kenyangkan kita and puas ! Kann huehuehuehuehue


Kesedaran untuk melukis kening pada tahun 2015 ini semakin mendadak walaupun dulu aku meng-huha kan orang yang lukis kening dulu. Haha dah sampai seru kat aku lak lol

Oklah tata. Ermmm




25 December 2015

IKEA, Mutiara Damansara





SALAM GAIS !!!!

Fuuuuu lama siot tinggal blog. Ok takdelah lama gila. tapi bagi aku lama ah ! Ni yang aku nak marah ni. Sorry kepada yang rajin komen dan rajin lawat sini tu sobsss

Ok so just nak update sikit je untuk harini. Pasal semalam keluo berjalan. Semalam hari last la kitorang dapat cuti sesama T_T


Selfie dengan Amani !


Memula singgah mall dulu. Pastu gi ikea lak, sampai2 terus mencekik dulu. Kebulo nak mampos. Ceh padahal bukan jauh mana pon dari rumah


Dah kenyang. Pepusing kat showroom. Takde motip pon, bukan nak beli apa. 
Saje nak snap gamba huh


Jap hakak tengah busy ni


Amani pon busy gak




Salah 1 deleted scene dari Dark Shadows


Tengah berangan jap. Jangan kacau hakak



Paip tak keluo air pon. Paip rosak lagi ni abang. Guane ni abang !

Fefeeling 500 Days of Summer lak hahaha



Si Amani ni dah tak suka lak amek gamba sekarang. Dah dewasa lettu. Wei baru 21 kot !!
Dulu kat U fon kitorang mesti penuh dgn selfie dia je


Hokey hakak dah start beraksi ni


Setiausaha kelab bina badan ahjumma ! Hahahahahaha



Banyak lagi nak snap pic tapi ughh ramai lak orang. Time cuti kan ugh
Dah penat pusing2. Duduk la jap. Tetiba errr haha ternampak benda tak diingini depan mata. Saw ada sequel lak dah ! Ingat Saw 7 tu dah yang paling last

Tekan play !

video


Ok itu je nak hapdet uhuks. Nak balik keje dah ni. Adios gais uhukss


16 December 2015

Entri Bergambar : Wedding Besties. Tahniah Shiha dan Isa !




Alhamdulillah ! Salah sorang dari babes aku dah kawin. Uhuks
Kawin muda la ko ye bebek. Hehe. Semoga berbahagia yea 


11 Disember :

Akad nikah.
Sorry tak dapat datang time kau nikah babe !!! Tahniah dari jauh jela time tu mihmih

Sumber gambar : group whatsapp


Okay meh aku payung sikit shoot dari bebek gitchuw. Shiha dengan abang seken dia buat sekali majlis. Amboi bahagia betul ni bebek. Aku panggil dia bebek je hahaha

12 Disember : 

bersanding ! :)



Aku curi dari fb dia ni hahaha. Abang sulung bebek yang shoot. 
Ok turn bridesmaid pulak nak bergambor hahahaha













Jom wefie ! :D


Ni adik Nadia. Panggil baby je !!! Hihi


Best kacau2 baby. memula dia diam je. lelama pergh boleh tahan budak ni kahkah


Budak ni tetiba je gelak cam onggile . Padahal takde menda pon. Dorang kata baby dah terkena badi aku lettu hahahhha


K jom makann. lapar gilaaa ni. makanan semua sedap2 


Sebelum balik Rashid singgah uitm seri iskandar lak. Adduh rindu lak tetiba ! 
Then dia jumpa member dia jap. Nak copy menda tah. Aku ingat movie best2 kepe. Rupanya ... digimon beratus episod

Muka aku dah barai. makeup semua dah hilang hahahaha



Kbais ! Tu je sempat update. ya tohan sory busy sangat. huwaaaaaaa
sobs sobs

see u again