30 January 2016

Budget Yang Paling Susah Di Dunia






Happy Saturday guys !





Pada suatu hari ni, malam sebelum payday. Buat kira2 jap. Listkan mana nak bayar dulu. Sewa rumah ... bagi momma ... bas ... etc .... okay tetiba terpause kejap 1 part ni. Terkedu. Susahnya nak letak bajet yang 1 ni

.
.
.
.
.
.

MAKANAN 
.
.
.
.
.
.

Okay takpelah. Tetiba rasa mengantuk. Terus tutup notebook








15 January 2016

MOVIE REVIEW : THE 5TH WAVE (2016)



Hi guys !

So kat Malaysia release 14 Januari. Semalam jugak aku tengok. It's the premier !
Tengok trailer sejak dari last year ni, terus masuk movie-must watch aku.
Impression first, of course Chloe Grace Moretz muehehehehehe


Summary : 

Bumi time ni kena serang dengan alien. OMG tipikalnya (pls la jangan alien). Dorang panggil benda tu "The Others". The Others ni start musnahkan bumi sejak dari 1st Wave sehinggalah ke 4th Wave. Sebahagian dari bumi musnah hokeh ! Start dari 5th Wave, takde siapa tahu apa akan berlaku. And dalam bentuk apa dia datang. So apa dia 5th Wave tu ? Haaaaa. That's the plot twist



MOI RATE : 8/10

Overall. Best ! yang pasti takkan kecewakan korang lah. That, i guarantee gurl
Yes you've watched Divergent, Hunger Games, The Maze Runner, that type of trilogy, but come on, this one pun not bad ! It just the protagonist dia cute sangat ! Bhahaha boleh kata among the teen type. Alololo. Haih nasib baikla ada 2 laki hot af dalam ni. 

Guyssss EVAN or BEN ?

I know BEN on point but aku prefer EVAN la bhahaha tapi just macam tuaaa sangat lol. 
But at least their sort of romance .... at least better than Twilight. 
Mohon sequel dipercepatkan ! TQ

Suka buat aku menanti ....


Pepagi dalam pukul 11 dah beli tiket awal2. 
Beli untuk malam punya, lepas balik keje terus tengok dengan member. Teehee



Arrhhh banyak lak movie ada sequel ni. Hunger Games nasib baik dah ended. Divergent ni ada lagi 2 or boleh jadi 3 siri lagi tak silap. Allegiant & Four. lol suka buat i camni hmm
The Maze Runner aku tak sangat ah. Come on, you always have that movie yang takpayah tengok kali kedua pon takpe. Tapi Minho hensem hmm. Dilwale pon orang tengah gila2 ni. 
But nuh-uh. I'm not a Hindustan fans :P

Allegiant, Now You See Me 2, wait fer me !





14 January 2016

BERANGAN !




Bila teringat balik 1 scene time aku blaja dulu, rasa nak tergelak je. Haha
Kalau bab pilih sketches design baju ni, susah gilos. Sebab lekcerer taknak silhouette yang biasa2 or normal. Mesti nak yang kebabom and tak logik. Lepastu ha, menangis la engko nak buat baju tu. 

So lepas dah proceed2 dengan Pn.M ni, dia gi kat Anep lak. Budak laki tingtong dalam kelas tu. Dia bengang kepe tah tengok sketch Anep, then 

"Apa ni Anep. Berangan la sikit !"


(contoh silhoutte biasa2)


Then hahaha. Oklah. So dia lak gigih la pakai bantai lukis kebabom punya. 
So Pn.M ni masuk lagi kelas. Belek2 lagi sketches si Anep

"Apa ni ? Jangan nak berangan !"




Kahkahkahkah ! Aku pon taktau apa dia nak sebenarnya. 
Harini cakap A, lusa cakap C hahahahaha

Lagi 1, bab kena rijek sketches tu dah biasa sangat. Semua dia taknak proceed. Last2 dia proceed benda yang sama gak. Just recycle je. Bukan dia ingat pon :P

Missss uuuu Pn.M yang somel :D


13 January 2016

Natural Beauty vs Make Up






So guys !



Does men really prefer a girl with natural beauty or make up ?
Nah. I don't think both. All I just could agree is

"Men love girl with natural beauty. But with a little makeup. Just a little !"

I said 'little ok". Maybe bedak sikit je. Or pakai lip balm sikit. Done

Lelaki ni bukan boleh percaya. Tak semua. Mostly bhahahhaa
Natural beauty dia sembang tu yang memang dah already cantik.

"So whether men prefer it or not is largely irrelevant. She's wearing it for her. Not for you."

p/s : Kalau yang tersayang cakap korang dah memang cantik tak pakai pape kat muka tu wohaaa wahhh heavennya hahahahahahaaaahaaaaaa






11 January 2016

CPUV Nuffnang : Januari 2016




Salam gais.


Thank you nuffnang ! Guwa terharu. Ni dah srott srott kat bucu katil tau :D




CPUV Disember lepas teruk jugakla. Pasal terabai jap blog ni :')
Den tengah kebulo ni. Tengah tunggu nak balik keje hmm



10 January 2016

I-City, Shah Alam




Salam gais


Masihkah kau ingat time i-city memula femes dulu ? Semua teringin nak pegi pasal lampu dia woaaa cambest je. Colorful lak tu ! Tapi tidak la untuk kali kedua aku datang sini. First time pegi dulu dengan family aku. Time tu tengah "in" betul kat sini. Memori aku kat sini pon tak berapa nak clear sangat. Time tu dapat ponat je ! Sebab eksaited snap gambar kt pokok lampu2 semua. Marilah kita recall balik malam tadi punyaa

So malam tadi Si Bebek ajak jenjalan sini. So here we are !


Amani feeling2 dalam music video


Thug selfie 


Mak ai ... aku dah rupa mak orang dah. Mak sapa ni ? Sila ambil !


Girls ikut macam sayaaa hihi


Todeaaa lampu2 dia


Memula Eiyha nak masuk sini. Dia kata dulu free je masuk. Sekarang kene ada tiket lak. Ehhh. lol


Amani eksaited jumpa candy nii


Okay kitorang pon nak gak ahhh


Bebek nak ajak masuk red carpet ni. Tapi ahhhh. Kitorang tanak ah. Tanak keluarkan fulus !!! Hahahahaha sakai (sebenarnya dah broke)



Time dorang tengah sibuk usha2 luar pintu dia. 
Tetiba aku ternampak 1 makhluk lampu2 berjalan ni.......

Bhahahahaha lawak gilee siot muka brader tu ride benda alah tu. HAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHAA elok je pandang2 kitorang. Pulak tu dia buat muka tak bersalah. Apa benda la entah nama dia ni. Si Eiyha beriye nak naik, tapi kitorang dah plan "sapa naik benda tu nanti kita tinggal dia sensorang kat situuu"

Takde sapa nak naik.


Aku nak snap pic dia dedepan segan le. So amek time dia dah blah hahah

Then pusing2 lagi mcm kat area kedai gitu. Nampak lagi benda alah geli2 ni. Hahahahaahaha wow abang. Ini baru real !


Ok dah lama tak check tinggi memasing kan. Aku 5 ft 63 inch je. Tapi si Bebek ni lagi teruk. 5 ft jeeee engko ni rupanya ? Memang dasar kontot !

Tu pon masih tak percaya. "Wei betul ke betul ke ?"
Last2 aku amek je gambar pompuan pendek ni. Tak percaya lak dah


Ok lepastu terjumpa my baby. Makin boncet dah ni. Pls pose elok2 sikit la abang.
Dapat amek gambar ni pon lepas tunggu turn anak2 orang amek gambar. Argh, adik2 sila blah dari panda ni K ! Berapa kali pusing dah sebab aku nak tunggu turn amek gambar jerrrr pon


Ehh ade bebear la. Ok jangan pandang Amani jangan pandang Amani


Ehhh Eiyha pulak dah


Ok jom masuk semuaaa




Dah nak blah dari bebear ni. Tetiba pempuan gila ni melekat dendiam kat celah2 tu. Tension aku. Oklaaa amek gambar diaaaa bhahahaa


ini kak moi korang !!!


ni Fitriyah. panggil Fit. Sekarang Fit la mangsa aku kalau bab2 amek gambar ni bhahaha dah 2 orang quit. Pasal semua tak sanggup snap gambar aku


Time nak balik terserempak lagi dengan tempat karok. Aduh dugaaan ! Bergetar tangan kaki tulang rusuk semua. Padahal baru je karok sebelum2 ni ergggh !

Haha rasa macam dah banyak berubah kat tempat ni, benda yang dulu ada, dah takde. Rules pon dah tukar2 dah. lol

Haha kesimpulannya i-city ni tak best mane pon. Melainkan kalau first time datang and teringin tengok lampu2 tu. Kalau nak best silalah labur sedikit fulus yea. Nak main memacam or masuk snow walk kepe. 

Hai laaa nasib baik la best pon sebab ada kawan2 gile semua ni. Bhahaha




Kbai ! Jom balik



09 January 2016

10 Struggle Pakai Spek Mata



Happy weekends gais !


Harini kak moi demam sikit lah. Tapi nak update nak update nak update sikitt je.
Siapa kat sini yang pakai spek mata ? Sep sikit ! :D



Okay jom tengok 10 Struggle Pakai Spek Mata oleh kak moi !
Ada banyak ekceli, tapi amek mana perlu je hehe


1) Time spek hilang tapi perlukan spek untuk mencari spek yang hilang

Ugh. You know dat feel.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

2) Keluar dari kereta but the air-cond lol

Dat foggy glasses ! U know RIGHT. This is why aku lagi prefer duduk seat belakang. Kalau tak habisla spek aku. Jadi blind jap time kuar keta hahaha

---------------------------------------------------------------------------------------------------

3) Minum air panas

Fuuu ni sama je macam kena air cond. Ber-wap !

---------------------------------------------------------------------------------------------------

3) Hujan

Nuh-uh ! I won't walking in the rain with my glasses. Half-blinded jadinya

---------------------------------------------------------------------------------------------------

4) Nampak lagi tua dari umur sebenar

Kalau aku keluar dengan mak aku, orang akan cakap "Eh adik beradik ke ?"
Bila aku tak pakai spek tetiba lak "Eh tak gi sekolah ke ?"

lol

---------------------------------------------------------------------------------------------------

5) Kawan suka try sambil pegang kaca dia

Pergh ni paling la aku hangin. Nak try tu ok la lagi. Niiii dia pegi pegang lak kaca diaaaa GET OFFFFFFFF your finger or im going insane you #$%^&%$#@^**(*^%

---------------------------------------------------------------------------------------------------

6) Orang ingat kita genius/pandai

"Wah kau mesti budak pandai kan." Kepala bana dia. Salu kena time sekolah la. Dia tak tahu kepe add math aku pernah dapat paling low dan hina dalam class. 18/100 ok lol hina gila rasaaa. Fizik Kimia semua jangan cakap ah. Pandai la sangat. Pandai pungkoq hang

---------------------------------------------------------------------------------------------------

7) Kena tuduh skema

Bila kena tuduh skema ni buat aku nak lakukan jenayah je kat dorang. Skema celah mana sia ? Celah ketiak kau ? Ingat aku pandai math, layan sudoku, suka baca buku tebal2 tu ke ? HELLO. eh HELLO ? HELLO, IT'S ME

---------------------------------------------------------------------------------------------------

8) Tangkai spek selalu tercucuk mata

Pernah tak time nak sarung spek tu tetiba tangkai hujung dia tu tercocok lak kat mata ? Hadduh saiyang sakit banget

---------------------------------------------------------------------------------------------------

9) Tak boleh pakai shades

Ermm seperti sedia maklum. takleh pakai shades yea. Boleh try2 je. Hermmm tak dapat la nak merasa fabulous ! :P

---------------------------------------------------------------------------------------------------

10) Takde material yang sesuai nak bersihkan kaca spek mata so kau tarik baju kawan kau 

Ada orang jenis rajin bawak case sekali dengan lap spek mata. Like seriously ? OMG. Aku tak pernah buat camtu. Salu lap guna baju aku je. Kalau material baju aku tak sesuai, aku akan tarik memana baju kawan aku yang material dia sesuai. Redha je dorang hahah


But despite of that, i still prefer wear glasses although i look like ahjumma 

Oklah. Bye. Banyak lagi draft aku simpan ni. Ermmm



07 January 2016

Spesis spesis kawan time karok



Salam gais !




Spesis spesis kawan time karok



1) Lambat pilih lagu

Ko musti lah ada sorang yang camni hahaha. Sampai yang tengah nyanyi tu gelabah and teriak "CEPATLA PILIH LAGU KO AKU DAH NAK HABIS NYANYI NI"

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2) Tengok fon dulu, dengar balik lagu yang akan dinyanyi and check balik lirik

Ni jangan cakap ah. Mostly camni termasuklah aku. Konon ready2 nak nyanyi. Pegi unlock fon, bukak playlist lagu or youtube, dengar balik canne nak nyanyi ! Sampai lirik pon kau gelabah nak re-check balik 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3) Time aku tengah nyanyi kau pon nak nyanyi gak

Ni kalau aku jumpa spesis camni, memang aku nak kasik penyepak je. Tengah feeling2 karok lagu pebret tetiba ada 1 makhluk tuhan capai 1 lagi mic, berduet tanpa diundang lak ! Perg. Memangla aku bayor karok untuk nyanyi dengan kau pon

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

4) Yang tak ingat tajuk lagu pastu dok kalut

Arg yang ni mesti ada lah hahaha. Nak nak tanya time kita tengah tarik chorus lak tu !

"Wei apa lagu yang tu"
"Weh weh. Apa lagu tu ..."
"Wehhh kau ingat tak yang ..."

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

5) Yang tak amek port/ tak rela ikut karok

Ni selalu lah ada. Memula ajak karok ok je. Time dah start apa sume tetiba tanak amek port lak. Tanak nyanyi le buat muka le. Apahhal nya ni ko memang saje je kan


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ok nak update itu je harini. Tengah gian nak karok ni. HAHAHAHA



06 January 2016

Keluarga Pontimau TV3 Dah Tamat !




Salam gais



Ugh so Keluarga Pontimau dah pun tamat semalam. Sedih tau ! Ending dia buat aku tertanya hmmm.Lepasni dah takdak cerita meleis aku nak layan dah. Aku suka konsep cerita ni sebab lain dari yang lain. Macam ala ala western sikit. Takdelah tiap masa nak drama cintan cintun, cliche bagai. Haaa that's why i really love to watch keluarga pontimau ! And dalam ni je boleh tengok Keith Foo dengan watak lain dari semua yang dia pernah berlakon. And scene2 kelakar wajib ada. Satu rumah bantai gelak.

Pleaseeeee la buat season 2 pleaseeee. 
Perg tak pernah tau aku buat permintaan camni untuk mana mana cerita Melayu. 

Serius ! 

Betullah aku serius ni. Hmmm



Can i be a part of their family too ? They are so dope ! :P





01 January 2016

Taylor Swift : Out Of The Woods (1989)





Happy new year gais !


OMG like srsly dah 2016 dah kan. 
Btw baru dapat notification dari LINE mv Out Of The Woods baru release
 Sebab aku follow Taylor Swift hikhik

Then terus lelaju search kat Youtube. OMG she always look amazing ! I've got goosebump all over my body. IT'S SO BEAUTIFUL (THE MV) I WANNA CRY ARGHH


Bye ! Hope lepasni buat MV untuk I Know Places plsssss 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

30 January 2016

Budget Yang Paling Susah Di Dunia






Happy Saturday guys !





Pada suatu hari ni, malam sebelum payday. Buat kira2 jap. Listkan mana nak bayar dulu. Sewa rumah ... bagi momma ... bas ... etc .... okay tetiba terpause kejap 1 part ni. Terkedu. Susahnya nak letak bajet yang 1 ni

.
.
.
.
.
.

MAKANAN 
.
.
.
.
.
.

Okay takpelah. Tetiba rasa mengantuk. Terus tutup notebook








15 January 2016

MOVIE REVIEW : THE 5TH WAVE (2016)



Hi guys !

So kat Malaysia release 14 Januari. Semalam jugak aku tengok. It's the premier !
Tengok trailer sejak dari last year ni, terus masuk movie-must watch aku.
Impression first, of course Chloe Grace Moretz muehehehehehe


Summary : 

Bumi time ni kena serang dengan alien. OMG tipikalnya (pls la jangan alien). Dorang panggil benda tu "The Others". The Others ni start musnahkan bumi sejak dari 1st Wave sehinggalah ke 4th Wave. Sebahagian dari bumi musnah hokeh ! Start dari 5th Wave, takde siapa tahu apa akan berlaku. And dalam bentuk apa dia datang. So apa dia 5th Wave tu ? Haaaaa. That's the plot twist



MOI RATE : 8/10

Overall. Best ! yang pasti takkan kecewakan korang lah. That, i guarantee gurl
Yes you've watched Divergent, Hunger Games, The Maze Runner, that type of trilogy, but come on, this one pun not bad ! It just the protagonist dia cute sangat ! Bhahaha boleh kata among the teen type. Alololo. Haih nasib baikla ada 2 laki hot af dalam ni. 

Guyssss EVAN or BEN ?

I know BEN on point but aku prefer EVAN la bhahaha tapi just macam tuaaa sangat lol. 
But at least their sort of romance .... at least better than Twilight. 
Mohon sequel dipercepatkan ! TQ

Suka buat aku menanti ....


Pepagi dalam pukul 11 dah beli tiket awal2. 
Beli untuk malam punya, lepas balik keje terus tengok dengan member. Teehee



Arrhhh banyak lak movie ada sequel ni. Hunger Games nasib baik dah ended. Divergent ni ada lagi 2 or boleh jadi 3 siri lagi tak silap. Allegiant & Four. lol suka buat i camni hmm
The Maze Runner aku tak sangat ah. Come on, you always have that movie yang takpayah tengok kali kedua pon takpe. Tapi Minho hensem hmm. Dilwale pon orang tengah gila2 ni. 
But nuh-uh. I'm not a Hindustan fans :P

Allegiant, Now You See Me 2, wait fer me !





14 January 2016

BERANGAN !




Bila teringat balik 1 scene time aku blaja dulu, rasa nak tergelak je. Haha
Kalau bab pilih sketches design baju ni, susah gilos. Sebab lekcerer taknak silhouette yang biasa2 or normal. Mesti nak yang kebabom and tak logik. Lepastu ha, menangis la engko nak buat baju tu. 

So lepas dah proceed2 dengan Pn.M ni, dia gi kat Anep lak. Budak laki tingtong dalam kelas tu. Dia bengang kepe tah tengok sketch Anep, then 

"Apa ni Anep. Berangan la sikit !"


(contoh silhoutte biasa2)


Then hahaha. Oklah. So dia lak gigih la pakai bantai lukis kebabom punya. 
So Pn.M ni masuk lagi kelas. Belek2 lagi sketches si Anep

"Apa ni ? Jangan nak berangan !"




Kahkahkahkah ! Aku pon taktau apa dia nak sebenarnya. 
Harini cakap A, lusa cakap C hahahahaha

Lagi 1, bab kena rijek sketches tu dah biasa sangat. Semua dia taknak proceed. Last2 dia proceed benda yang sama gak. Just recycle je. Bukan dia ingat pon :P

Missss uuuu Pn.M yang somel :D


13 January 2016

Natural Beauty vs Make Up






So guys !



Does men really prefer a girl with natural beauty or make up ?
Nah. I don't think both. All I just could agree is

"Men love girl with natural beauty. But with a little makeup. Just a little !"

I said 'little ok". Maybe bedak sikit je. Or pakai lip balm sikit. Done

Lelaki ni bukan boleh percaya. Tak semua. Mostly bhahahhaa
Natural beauty dia sembang tu yang memang dah already cantik.

"So whether men prefer it or not is largely irrelevant. She's wearing it for her. Not for you."

p/s : Kalau yang tersayang cakap korang dah memang cantik tak pakai pape kat muka tu wohaaa wahhh heavennya hahahahahahaaaahaaaaaa






11 January 2016

CPUV Nuffnang : Januari 2016




Salam gais.


Thank you nuffnang ! Guwa terharu. Ni dah srott srott kat bucu katil tau :D




CPUV Disember lepas teruk jugakla. Pasal terabai jap blog ni :')
Den tengah kebulo ni. Tengah tunggu nak balik keje hmm



10 January 2016

I-City, Shah Alam




Salam gais


Masihkah kau ingat time i-city memula femes dulu ? Semua teringin nak pegi pasal lampu dia woaaa cambest je. Colorful lak tu ! Tapi tidak la untuk kali kedua aku datang sini. First time pegi dulu dengan family aku. Time tu tengah "in" betul kat sini. Memori aku kat sini pon tak berapa nak clear sangat. Time tu dapat ponat je ! Sebab eksaited snap gambar kt pokok lampu2 semua. Marilah kita recall balik malam tadi punyaa

So malam tadi Si Bebek ajak jenjalan sini. So here we are !


Amani feeling2 dalam music video


Thug selfie 


Mak ai ... aku dah rupa mak orang dah. Mak sapa ni ? Sila ambil !


Girls ikut macam sayaaa hihi


Todeaaa lampu2 dia


Memula Eiyha nak masuk sini. Dia kata dulu free je masuk. Sekarang kene ada tiket lak. Ehhh. lol


Amani eksaited jumpa candy nii


Okay kitorang pon nak gak ahhh


Bebek nak ajak masuk red carpet ni. Tapi ahhhh. Kitorang tanak ah. Tanak keluarkan fulus !!! Hahahahaha sakai (sebenarnya dah broke)



Time dorang tengah sibuk usha2 luar pintu dia. 
Tetiba aku ternampak 1 makhluk lampu2 berjalan ni.......

Bhahahahaha lawak gilee siot muka brader tu ride benda alah tu. HAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHAA elok je pandang2 kitorang. Pulak tu dia buat muka tak bersalah. Apa benda la entah nama dia ni. Si Eiyha beriye nak naik, tapi kitorang dah plan "sapa naik benda tu nanti kita tinggal dia sensorang kat situuu"

Takde sapa nak naik.


Aku nak snap pic dia dedepan segan le. So amek time dia dah blah hahah

Then pusing2 lagi mcm kat area kedai gitu. Nampak lagi benda alah geli2 ni. Hahahahaahaha wow abang. Ini baru real !


Ok dah lama tak check tinggi memasing kan. Aku 5 ft 63 inch je. Tapi si Bebek ni lagi teruk. 5 ft jeeee engko ni rupanya ? Memang dasar kontot !

Tu pon masih tak percaya. "Wei betul ke betul ke ?"
Last2 aku amek je gambar pompuan pendek ni. Tak percaya lak dah


Ok lepastu terjumpa my baby. Makin boncet dah ni. Pls pose elok2 sikit la abang.
Dapat amek gambar ni pon lepas tunggu turn anak2 orang amek gambar. Argh, adik2 sila blah dari panda ni K ! Berapa kali pusing dah sebab aku nak tunggu turn amek gambar jerrrr pon


Ehh ade bebear la. Ok jangan pandang Amani jangan pandang Amani


Ehhh Eiyha pulak dah


Ok jom masuk semuaaa




Dah nak blah dari bebear ni. Tetiba pempuan gila ni melekat dendiam kat celah2 tu. Tension aku. Oklaaa amek gambar diaaaa bhahahaa


ini kak moi korang !!!


ni Fitriyah. panggil Fit. Sekarang Fit la mangsa aku kalau bab2 amek gambar ni bhahaha dah 2 orang quit. Pasal semua tak sanggup snap gambar aku


Time nak balik terserempak lagi dengan tempat karok. Aduh dugaaan ! Bergetar tangan kaki tulang rusuk semua. Padahal baru je karok sebelum2 ni ergggh !

Haha rasa macam dah banyak berubah kat tempat ni, benda yang dulu ada, dah takde. Rules pon dah tukar2 dah. lol

Haha kesimpulannya i-city ni tak best mane pon. Melainkan kalau first time datang and teringin tengok lampu2 tu. Kalau nak best silalah labur sedikit fulus yea. Nak main memacam or masuk snow walk kepe. 

Hai laaa nasib baik la best pon sebab ada kawan2 gile semua ni. Bhahaha




Kbai ! Jom balik



09 January 2016

10 Struggle Pakai Spek Mata



Happy weekends gais !


Harini kak moi demam sikit lah. Tapi nak update nak update nak update sikitt je.
Siapa kat sini yang pakai spek mata ? Sep sikit ! :D



Okay jom tengok 10 Struggle Pakai Spek Mata oleh kak moi !
Ada banyak ekceli, tapi amek mana perlu je hehe


1) Time spek hilang tapi perlukan spek untuk mencari spek yang hilang

Ugh. You know dat feel.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

2) Keluar dari kereta but the air-cond lol

Dat foggy glasses ! U know RIGHT. This is why aku lagi prefer duduk seat belakang. Kalau tak habisla spek aku. Jadi blind jap time kuar keta hahaha

---------------------------------------------------------------------------------------------------

3) Minum air panas

Fuuu ni sama je macam kena air cond. Ber-wap !

---------------------------------------------------------------------------------------------------

3) Hujan

Nuh-uh ! I won't walking in the rain with my glasses. Half-blinded jadinya

---------------------------------------------------------------------------------------------------

4) Nampak lagi tua dari umur sebenar

Kalau aku keluar dengan mak aku, orang akan cakap "Eh adik beradik ke ?"
Bila aku tak pakai spek tetiba lak "Eh tak gi sekolah ke ?"

lol

---------------------------------------------------------------------------------------------------

5) Kawan suka try sambil pegang kaca dia

Pergh ni paling la aku hangin. Nak try tu ok la lagi. Niiii dia pegi pegang lak kaca diaaaa GET OFFFFFFFF your finger or im going insane you #$%^&%$#@^**(*^%

---------------------------------------------------------------------------------------------------

6) Orang ingat kita genius/pandai

"Wah kau mesti budak pandai kan." Kepala bana dia. Salu kena time sekolah la. Dia tak tahu kepe add math aku pernah dapat paling low dan hina dalam class. 18/100 ok lol hina gila rasaaa. Fizik Kimia semua jangan cakap ah. Pandai la sangat. Pandai pungkoq hang

---------------------------------------------------------------------------------------------------

7) Kena tuduh skema

Bila kena tuduh skema ni buat aku nak lakukan jenayah je kat dorang. Skema celah mana sia ? Celah ketiak kau ? Ingat aku pandai math, layan sudoku, suka baca buku tebal2 tu ke ? HELLO. eh HELLO ? HELLO, IT'S ME

---------------------------------------------------------------------------------------------------

8) Tangkai spek selalu tercucuk mata

Pernah tak time nak sarung spek tu tetiba tangkai hujung dia tu tercocok lak kat mata ? Hadduh saiyang sakit banget

---------------------------------------------------------------------------------------------------

9) Tak boleh pakai shades

Ermm seperti sedia maklum. takleh pakai shades yea. Boleh try2 je. Hermmm tak dapat la nak merasa fabulous ! :P

---------------------------------------------------------------------------------------------------

10) Takde material yang sesuai nak bersihkan kaca spek mata so kau tarik baju kawan kau 

Ada orang jenis rajin bawak case sekali dengan lap spek mata. Like seriously ? OMG. Aku tak pernah buat camtu. Salu lap guna baju aku je. Kalau material baju aku tak sesuai, aku akan tarik memana baju kawan aku yang material dia sesuai. Redha je dorang hahah


But despite of that, i still prefer wear glasses although i look like ahjumma 

Oklah. Bye. Banyak lagi draft aku simpan ni. Ermmm



07 January 2016

Spesis spesis kawan time karok



Salam gais !




Spesis spesis kawan time karok



1) Lambat pilih lagu

Ko musti lah ada sorang yang camni hahaha. Sampai yang tengah nyanyi tu gelabah and teriak "CEPATLA PILIH LAGU KO AKU DAH NAK HABIS NYANYI NI"

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2) Tengok fon dulu, dengar balik lagu yang akan dinyanyi and check balik lirik

Ni jangan cakap ah. Mostly camni termasuklah aku. Konon ready2 nak nyanyi. Pegi unlock fon, bukak playlist lagu or youtube, dengar balik canne nak nyanyi ! Sampai lirik pon kau gelabah nak re-check balik 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3) Time aku tengah nyanyi kau pon nak nyanyi gak

Ni kalau aku jumpa spesis camni, memang aku nak kasik penyepak je. Tengah feeling2 karok lagu pebret tetiba ada 1 makhluk tuhan capai 1 lagi mic, berduet tanpa diundang lak ! Perg. Memangla aku bayor karok untuk nyanyi dengan kau pon

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

4) Yang tak ingat tajuk lagu pastu dok kalut

Arg yang ni mesti ada lah hahaha. Nak nak tanya time kita tengah tarik chorus lak tu !

"Wei apa lagu yang tu"
"Weh weh. Apa lagu tu ..."
"Wehhh kau ingat tak yang ..."

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

5) Yang tak amek port/ tak rela ikut karok

Ni selalu lah ada. Memula ajak karok ok je. Time dah start apa sume tetiba tanak amek port lak. Tanak nyanyi le buat muka le. Apahhal nya ni ko memang saje je kan


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ok nak update itu je harini. Tengah gian nak karok ni. HAHAHAHA



06 January 2016

Keluarga Pontimau TV3 Dah Tamat !




Salam gais



Ugh so Keluarga Pontimau dah pun tamat semalam. Sedih tau ! Ending dia buat aku tertanya hmmm.Lepasni dah takdak cerita meleis aku nak layan dah. Aku suka konsep cerita ni sebab lain dari yang lain. Macam ala ala western sikit. Takdelah tiap masa nak drama cintan cintun, cliche bagai. Haaa that's why i really love to watch keluarga pontimau ! And dalam ni je boleh tengok Keith Foo dengan watak lain dari semua yang dia pernah berlakon. And scene2 kelakar wajib ada. Satu rumah bantai gelak.

Pleaseeeee la buat season 2 pleaseeee. 
Perg tak pernah tau aku buat permintaan camni untuk mana mana cerita Melayu. 

Serius ! 

Betullah aku serius ni. Hmmm



Can i be a part of their family too ? They are so dope ! :P





01 January 2016

Taylor Swift : Out Of The Woods (1989)





Happy new year gais !


OMG like srsly dah 2016 dah kan. 
Btw baru dapat notification dari LINE mv Out Of The Woods baru release
 Sebab aku follow Taylor Swift hikhik

Then terus lelaju search kat Youtube. OMG she always look amazing ! I've got goosebump all over my body. IT'S SO BEAUTIFUL (THE MV) I WANNA CRY ARGHH


Bye ! Hope lepasni buat MV untuk I Know Places plsssss