18 March 2016

MOVIE REVIEW : ALLEGIANT PART 1 (2016)




Hi guys ! 

Seperti yang dijanjikan. Meh sini nak review !



Summary :

Okay now that semua faction dah terlerai, but gate untuk ke luar tu kena tutup pulak dah. Semua tak dibenarkan masuk, but Tris tetap cari cara untuk keluar dari situ and nak find out apa yang ada kat luar pagar tu. So lepas dah berjaya lepasi pagar tu, diorang harap segalanya akan berubah, tapi expectation dia tak betul. Yeap it's true Chicago tu hanya eksperimen, but Chicago tu still their home right ! And Tris dalam misi menyelamatkan tempat lahir dia ! Haaa kalau nak tau kenalah tengok tau haha

MOI RATE : 8.5/10
Overall aku berpuas hati. And tak kecewakan aku. Walaupun dah tahu ending untuk part seterusnya nanti hmmm. Four lagilah tak kecewakan aku. My heart stopped ermmm hihi. How come Four boleh jadi makin hot wehh ? But boleh tahan la part 1 dia ni kalau nak dibanding Mockingjay part 1 (lembap) hahaha. Must watch okay ! REALLY RECOMMENDED !






08 March 2016

TOTEBAG ORDER #2






Hi guys



So bawah ni antara totebag yang baru aku pos hari ni.
Check em out !



Range price dari 

RM25 - RM35

Depends on design okay. Hee. Buat masa ni aku ambik design black and white sahaja.
Belum ada bajet nak buat yang bercolor ahahahaha. Papepon sesiapa yang berminat nak order/tanya apa-apa boleh terus je Whatsapp aku 

012 5420 860

Adiossaaaaaa

05 March 2016

Secret Recipe





Salam Sabtu gais



Malam tadi aku ajak Amani dengan Eiyha gi Secret Recipe. Teringin makan kek
Oleh sebab Indulgence tu dah biasa sangat, so aku amek Cappucino Cheesecake (RM8.80). Yang ni biasa je rasa dia. Macam creamcheese yang rasa cappucino camtu2 je haipp !


Then kitorang share bertiga benda alah ni. Shinjuku Maple Bake (RM12.80)
Sedap giloss ! Selama ni tak pernah perasan pon bende ni ade jual. lol


Then cake aku tadi tu tak habis lak. Aku paksa dorang habiskan, siap nak suap. Memasing berpaling. Egois.

So aku suap kat eiyha sampai melekat kat mulut dia, dia takdak pilihan dah, terpaksa telan kahkahkah. Amani lagi kelakar, aku siap ugut dia. Aku suap taknak, so aku berdiri and dia terus tarik tangan aku, suap kek tu sendiri kat mulut dia. 

HAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA klaka gile nak mampos

"Dari ko malukan aku baik aku makan je" - Amani

Haih so memasing dah kenyang. Then terus gi beli barang dapor kahkahkah

p/s : Takde idea nak update, so update little things happened in my life je mehehe



04 March 2016

MOVIE REVIEW : MUNAFIK (2016)




Salam Jumaat gais



Dah lama aku tak tengok movie ni (Dah lama la sangat)
Banyak yang macam tak menarik perhatian, so malas amek port hahaha.

I guess maybe aku lambat sikit tengok Munafik ni. Ramai jugak review best la apa la and memacam lagi. Amani sebok dah pujuk2 aku nak temankan dia tengok. Aku macam ah takmola, tak minat, aduh malas la. Aku kalau tengok movie takkan pilih movie melayu or kartun. 

So ladyboss lak tetiba baik hati cemana tah. Lanje tiket tengok cite ni. Dia dah pernah tengok so turn tengok dengan kitorang ni dia punya second time la. Okay dah orang lanje, iolss on jerw bhahahaha. 




Ringkasan cerita :
Mengisahkan tentang Adam (Syamsul Yusof), seorang pengamal perubatan Islam tidak dapat menerima takdir apabila isterinya meninggal dunia. Kemudian dia mengalami pelbagai pengalaman aneh setelah dipujuk mengubati seorang wanita bernama Maria (Nabila Huda) yang mengalami gangguan syaitan


MOI RATE : 7.5/10
Ommaya ! I underestimated this movie. Seriously takkan mengecewakan penonton. I thought macam some kind of typical movie horror melayu but this one, is a really good one ! Cinematography and everything looks great. Editing, effect apa semua tak nampak fake and everything almost look real lol i get a heart attack every single time untuk setiap scene Nabila Huda hmmm. Siap keluarkan notebook tutup muka. Iols takut hmm. Btw best best best okay. Bukan senang nak tengok aku review and suka movie Melayu kita ni ! Gahaha. And if Syamsul Yusoff lagi menjiwai gila2 watak dia, it would be better kot hehe
Papepon credit to Syamsul Yusoff cuz you're such a good director !
p/s : Iolss tengah tunggu Allegiant. Dan sedang merasa sedih memandangkan iolss akan tengok sensorang nanti. Jilake Amani dia pi balik Kedah. Pungkoq hang la balik time Allegiant nak keluor

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 March 2016

MOVIE REVIEW : ALLEGIANT PART 1 (2016)




Hi guys ! 

Seperti yang dijanjikan. Meh sini nak review !



Summary :

Okay now that semua faction dah terlerai, but gate untuk ke luar tu kena tutup pulak dah. Semua tak dibenarkan masuk, but Tris tetap cari cara untuk keluar dari situ and nak find out apa yang ada kat luar pagar tu. So lepas dah berjaya lepasi pagar tu, diorang harap segalanya akan berubah, tapi expectation dia tak betul. Yeap it's true Chicago tu hanya eksperimen, but Chicago tu still their home right ! And Tris dalam misi menyelamatkan tempat lahir dia ! Haaa kalau nak tau kenalah tengok tau haha

MOI RATE : 8.5/10
Overall aku berpuas hati. And tak kecewakan aku. Walaupun dah tahu ending untuk part seterusnya nanti hmmm. Four lagilah tak kecewakan aku. My heart stopped ermmm hihi. How come Four boleh jadi makin hot wehh ? But boleh tahan la part 1 dia ni kalau nak dibanding Mockingjay part 1 (lembap) hahaha. Must watch okay ! REALLY RECOMMENDED !






08 March 2016

TOTEBAG ORDER #2






Hi guys



So bawah ni antara totebag yang baru aku pos hari ni.
Check em out !



Range price dari 

RM25 - RM35

Depends on design okay. Hee. Buat masa ni aku ambik design black and white sahaja.
Belum ada bajet nak buat yang bercolor ahahahaha. Papepon sesiapa yang berminat nak order/tanya apa-apa boleh terus je Whatsapp aku 

012 5420 860

Adiossaaaaaa

05 March 2016

Secret Recipe





Salam Sabtu gais



Malam tadi aku ajak Amani dengan Eiyha gi Secret Recipe. Teringin makan kek
Oleh sebab Indulgence tu dah biasa sangat, so aku amek Cappucino Cheesecake (RM8.80). Yang ni biasa je rasa dia. Macam creamcheese yang rasa cappucino camtu2 je haipp !


Then kitorang share bertiga benda alah ni. Shinjuku Maple Bake (RM12.80)
Sedap giloss ! Selama ni tak pernah perasan pon bende ni ade jual. lol


Then cake aku tadi tu tak habis lak. Aku paksa dorang habiskan, siap nak suap. Memasing berpaling. Egois.

So aku suap kat eiyha sampai melekat kat mulut dia, dia takdak pilihan dah, terpaksa telan kahkahkah. Amani lagi kelakar, aku siap ugut dia. Aku suap taknak, so aku berdiri and dia terus tarik tangan aku, suap kek tu sendiri kat mulut dia. 

HAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA klaka gile nak mampos

"Dari ko malukan aku baik aku makan je" - Amani

Haih so memasing dah kenyang. Then terus gi beli barang dapor kahkahkah

p/s : Takde idea nak update, so update little things happened in my life je mehehe



04 March 2016

MOVIE REVIEW : MUNAFIK (2016)




Salam Jumaat gais



Dah lama aku tak tengok movie ni (Dah lama la sangat)
Banyak yang macam tak menarik perhatian, so malas amek port hahaha.

I guess maybe aku lambat sikit tengok Munafik ni. Ramai jugak review best la apa la and memacam lagi. Amani sebok dah pujuk2 aku nak temankan dia tengok. Aku macam ah takmola, tak minat, aduh malas la. Aku kalau tengok movie takkan pilih movie melayu or kartun. 

So ladyboss lak tetiba baik hati cemana tah. Lanje tiket tengok cite ni. Dia dah pernah tengok so turn tengok dengan kitorang ni dia punya second time la. Okay dah orang lanje, iolss on jerw bhahahaha. 




Ringkasan cerita :
Mengisahkan tentang Adam (Syamsul Yusof), seorang pengamal perubatan Islam tidak dapat menerima takdir apabila isterinya meninggal dunia. Kemudian dia mengalami pelbagai pengalaman aneh setelah dipujuk mengubati seorang wanita bernama Maria (Nabila Huda) yang mengalami gangguan syaitan


MOI RATE : 7.5/10
Ommaya ! I underestimated this movie. Seriously takkan mengecewakan penonton. I thought macam some kind of typical movie horror melayu but this one, is a really good one ! Cinematography and everything looks great. Editing, effect apa semua tak nampak fake and everything almost look real lol i get a heart attack every single time untuk setiap scene Nabila Huda hmmm. Siap keluarkan notebook tutup muka. Iols takut hmm. Btw best best best okay. Bukan senang nak tengok aku review and suka movie Melayu kita ni ! Gahaha. And if Syamsul Yusoff lagi menjiwai gila2 watak dia, it would be better kot hehe
Papepon credit to Syamsul Yusoff cuz you're such a good director !
p/s : Iolss tengah tunggu Allegiant. Dan sedang merasa sedih memandangkan iolss akan tengok sensorang nanti. Jilake Amani dia pi balik Kedah. Pungkoq hang la balik time Allegiant nak keluor