26 June 2016

June Favourite




Hey guys 


First of all, I really love this song ! I first discovered this on Spotify and quickly add to my playlist. It's called Alaska by Maggie Rogers. The chorus part is amazing ! The whole song, just so beautiful for me. You can Google about her later cause I don't wanna write an essay here

Like what Pharrel Williams said, "I've never heard anything sounds like that"
If this song doesn't amaze you just like Pharrel Williams and I did, I don't know what does 

I was walking through icy streams
That took my breath away
Moving slowly through westward water
Over glacial plains
And I walked off you
And I walked off an old me
Oh me oh my I thought it was a dream
So it seemed
And now, breathe deep
I'm inhaling
You and I, there's air in between
Leave me be
I'm exhaling
You and I, there's air in between /x2
Cut my hair so I could rock back and forth
Without thinking of you
Learned to talk and say
Whatever I wanted to
And I walked off you
And I walked off an old me
Oh me oh my
I thought it was a dream
So it seemed
And now, breathe deep
I'm inhaling
You and I, there's air in between
Leave me be
I'm exhaling
You and I, there's air in between /x3

16 June 2016

MOVIE REVIEW : NOW YOU SEE ME 2 (2016)





Hey guys ! 
Dayyyum Myra back at it again with her movie reviewwwww
So last night I just watched Now You See Me 2 (it's the premiere). Yay ! Time for a little review from me and here's a summary version of me




Summary :

Kesinambungan dari NYSM yang first, now Horsemen terpaksa sembunyikan diri dekat setahun untuk tunggu arahan seterusnya dari Dylan Rhodes. Henley dah give up waiting, so Lula adalah pengganti baru Henley wohoo ! Untuk next mission, diorang kena hijack 1 program pelancaran ni but tetiba ada unknown person sabotaj balik plus dedahkan semua rahsia rahsia Horsemen termasuklah dedahkan balik yang Jack Wilder masih hidup, yeah tak terlepas untuk bongkarkan dalangnya adalah Dylan Rhodes lol. Now that semua dah jadi buruan polis, Rhodes larikan diri, Horsemen pulak boleh tersesat sampai ke Macau. Di Macau, muncullah 1 makhluk bernama Walter Mabry konon nak bantu diorang untuk bebas dari identiti penjenayah, but dengan syarat kena ikut mission yang dia request. But .....

Adakah Horsemen masih perlukan Rhodes untuk selesaikan problem diorang ? What if they don't need Rhodes anymore ?





MOI RATE : 8.5/10


Overall, NYSM2 really worth the wait. Sangat berbaloi untuk ditonton, and korang takkan menyesal. When Myra is happy, that means she just watched a great movie. Nak tahu lagi banyak, kenalah tengok sendiri :P


A little fun fun notes from me :

1) Eventho mesti ramai kecewa Henley takde dalam NYSM2 ni, I can guarantee you Lula is funny tau ! Mesti korang suka and terus lupa pasal Henley hahaha this Janis Ian Dyke lol ...

2) The best favourite scene time Horsemen passing2 metal card ! That, I guarantee. You'll be laughing your ass off

3) Aku lupa manusia makin tua, samalah macam masa aku tengok Jay Chou 

4) Twin Merritt McKinney, Chase muncul dalam NYSM2 ni. His biggest rival ! 

5) More humorous scene that'll make the whole cinema laugh so hard. 




09 June 2016

New Flavour | Chocolate Black Tea VS Chocolate Green Tea




Hey guys ! As usual, I always looking forward for Starbucks new flavour. 
And bagi penggemar coklat macam iols ni, memang boleh jadi gila bila tengok dua spesis ni di releasekan 


Left : Chocolate Black Tea 
Right : Chocolate Green Tea

hakak stabak dah hafal nama i. takyah sebut dah hahaha
Chocolate Black Tea : 
Rasa dia okaylah. So so, yang kat bottom dia tu bukan coklat lol (aku hampir tertipu), macam sejenis cincau. Mengacau betul time sedut bahahaha. tapi okaylah kalau nak banding dengan Summer Berry Pana Cotta yang tak sedap nak mampos tu (masih trauma dengan dadih dia tu lol) and btw better korang amek Java Chip jelah, lagi sedap.
Chocolate Green Tea :
Serius sedap ! You guys should try okay. Ah just look at her, does she look beautiful ? A combination of green tea and chocolate would never go wrong (but green tea chip kureng la hahahaha). 
I'm so bad on making a review haha but ini je yang iols boleh share.
Anyway, Untuk setiap Rabu dan Jumaat, (5 petang - 8 malam), korang akan dapat cup khas yang ada pattern comel ni lmao but valid hingga 1 July 2016 sahaja. Plus time tu jugak ada PROMO BUY 1 FREE 1 but kena pilih one of new flavour ni and untuk cup venti sahaja. So lucky jugaklah iolss tadi lol


Ciao ! Esok malam kalau korang berminat bolehla try k. Jangan nak menggatai dok pegi beli time siang2 lak ! Btw selamat berpuasa ! Sorry lambat wish kat blog :P




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 June 2016

June Favourite




Hey guys 


First of all, I really love this song ! I first discovered this on Spotify and quickly add to my playlist. It's called Alaska by Maggie Rogers. The chorus part is amazing ! The whole song, just so beautiful for me. You can Google about her later cause I don't wanna write an essay here

Like what Pharrel Williams said, "I've never heard anything sounds like that"
If this song doesn't amaze you just like Pharrel Williams and I did, I don't know what does 

I was walking through icy streams
That took my breath away
Moving slowly through westward water
Over glacial plains
And I walked off you
And I walked off an old me
Oh me oh my I thought it was a dream
So it seemed
And now, breathe deep
I'm inhaling
You and I, there's air in between
Leave me be
I'm exhaling
You and I, there's air in between /x2
Cut my hair so I could rock back and forth
Without thinking of you
Learned to talk and say
Whatever I wanted to
And I walked off you
And I walked off an old me
Oh me oh my
I thought it was a dream
So it seemed
And now, breathe deep
I'm inhaling
You and I, there's air in between
Leave me be
I'm exhaling
You and I, there's air in between /x3

16 June 2016

MOVIE REVIEW : NOW YOU SEE ME 2 (2016)





Hey guys ! 
Dayyyum Myra back at it again with her movie reviewwwww
So last night I just watched Now You See Me 2 (it's the premiere). Yay ! Time for a little review from me and here's a summary version of me




Summary :

Kesinambungan dari NYSM yang first, now Horsemen terpaksa sembunyikan diri dekat setahun untuk tunggu arahan seterusnya dari Dylan Rhodes. Henley dah give up waiting, so Lula adalah pengganti baru Henley wohoo ! Untuk next mission, diorang kena hijack 1 program pelancaran ni but tetiba ada unknown person sabotaj balik plus dedahkan semua rahsia rahsia Horsemen termasuklah dedahkan balik yang Jack Wilder masih hidup, yeah tak terlepas untuk bongkarkan dalangnya adalah Dylan Rhodes lol. Now that semua dah jadi buruan polis, Rhodes larikan diri, Horsemen pulak boleh tersesat sampai ke Macau. Di Macau, muncullah 1 makhluk bernama Walter Mabry konon nak bantu diorang untuk bebas dari identiti penjenayah, but dengan syarat kena ikut mission yang dia request. But .....

Adakah Horsemen masih perlukan Rhodes untuk selesaikan problem diorang ? What if they don't need Rhodes anymore ?





MOI RATE : 8.5/10


Overall, NYSM2 really worth the wait. Sangat berbaloi untuk ditonton, and korang takkan menyesal. When Myra is happy, that means she just watched a great movie. Nak tahu lagi banyak, kenalah tengok sendiri :P


A little fun fun notes from me :

1) Eventho mesti ramai kecewa Henley takde dalam NYSM2 ni, I can guarantee you Lula is funny tau ! Mesti korang suka and terus lupa pasal Henley hahaha this Janis Ian Dyke lol ...

2) The best favourite scene time Horsemen passing2 metal card ! That, I guarantee. You'll be laughing your ass off

3) Aku lupa manusia makin tua, samalah macam masa aku tengok Jay Chou 

4) Twin Merritt McKinney, Chase muncul dalam NYSM2 ni. His biggest rival ! 

5) More humorous scene that'll make the whole cinema laugh so hard. 




09 June 2016

New Flavour | Chocolate Black Tea VS Chocolate Green Tea




Hey guys ! As usual, I always looking forward for Starbucks new flavour. 
And bagi penggemar coklat macam iols ni, memang boleh jadi gila bila tengok dua spesis ni di releasekan 


Left : Chocolate Black Tea 
Right : Chocolate Green Tea

hakak stabak dah hafal nama i. takyah sebut dah hahaha
Chocolate Black Tea : 
Rasa dia okaylah. So so, yang kat bottom dia tu bukan coklat lol (aku hampir tertipu), macam sejenis cincau. Mengacau betul time sedut bahahaha. tapi okaylah kalau nak banding dengan Summer Berry Pana Cotta yang tak sedap nak mampos tu (masih trauma dengan dadih dia tu lol) and btw better korang amek Java Chip jelah, lagi sedap.
Chocolate Green Tea :
Serius sedap ! You guys should try okay. Ah just look at her, does she look beautiful ? A combination of green tea and chocolate would never go wrong (but green tea chip kureng la hahahaha). 
I'm so bad on making a review haha but ini je yang iols boleh share.
Anyway, Untuk setiap Rabu dan Jumaat, (5 petang - 8 malam), korang akan dapat cup khas yang ada pattern comel ni lmao but valid hingga 1 July 2016 sahaja. Plus time tu jugak ada PROMO BUY 1 FREE 1 but kena pilih one of new flavour ni and untuk cup venti sahaja. So lucky jugaklah iolss tadi lol


Ciao ! Esok malam kalau korang berminat bolehla try k. Jangan nak menggatai dok pegi beli time siang2 lak ! Btw selamat berpuasa ! Sorry lambat wish kat blog :P