23 August 2016

[REVIEW] Stila | Stay All Day ® Liquid Lipstick : Ricco



Hey guys ! 


All of those makeup stuffs but I only had a massive love towards lippie stuff, especially liquid lipstick. This time I'm gonna make a short review about Stila Stay All Day Liquid Lipstick. I had this one on Eid Day last month. Sorry it's kinda bit late for a review ! Sorry I forgot to take the photo of its box. Love the box ! It's kinda all gold and it was cool.

For the sake of love for dark and bold color lipstick, I choose RICCO 




RICCO is a deep red one. For some reason, it may actually looks more darker than it does depend on different lips or different lighting. Idk thou but it really does 




Pros :

1) It keeps your lips comfortable and helps hydrating your lips as it enriched with Vitamin E and Avocado Oil (it really does and your lips could never drying out)
2) Feels weightless once applied on lips.
3) The color is really beautiful, bold and opaque.


Cons :

1) The "Stay All Day" can never be accepted . Ugh, as if !
2) Didn't work so well with foods and drinks and you might want to check the center of your lips after that (unless if you bite your food with your teeth, you know what I mean)



It has a smell like cake/ice cream or something. The smell is actually nice but after remembered I once swallowed the liquid with Sushi King ice cream (the lipstick on my lips and the ice cream melt together), it was completely a total nightmare I could really puke right now hahaha. No seriously. 

Another selfie with poor lighting (it looks more darker for sure)



Price : RM99 (incl gst)


Personally, I really like this color. I love wearing this one when I'm going out. I feel bold !
What do you think ? Do you like this color or not ? :)







17 August 2016

Current Favourite Song #1




Hey guys. Well okay I'm back again. That was fast


Harini just nak share current favourite song je. The video was released around May lepas oh how I feel bad about this sebab terlambat tahu lagu ni haha. I know it's not the popular one but y'all know there are always a bunch of underrated songs. Sad


Love the song and the video ! Both are beautiful combination. Somehow it breaks my heart 💔 
Don't worry, I still keep up to date with popular songs too, but it just too mainstream. Btw, video aesthetic af. Have fun listening to this ! :)

16 August 2016

Custom Cover Notebook




Hi guys !



Every girls need a notebook ! But ada certain tak suka dengan cover notebook sendiri. Contohnya macam aku ni lah. Kalau cover tak cantik, aku pon takde mood nak guna hahaha. Notebook aku suka beli kat Daiso. Comel-comel ! Yang bawah ni jenis yang selalu aku beli. Sebab size and ketebalan dia just ok. Aku suka



Selalu standard size cover notebook ni size A4 je. So aku open kat PS, and pepandaila adjust sendiri. Add any gambar yang aku suka untuk cover notebook tu



Dah siap, print !



Bukak cover semua. Tanggalkan cover bunga tu


Masukkan cover yang baru print tadi


Yay siap ! 



Pape pon janganla hina design pilihan ni hahaha. Aku bukan main bantai je amek. I just really adore minimal sketches. That one aku ambik dari instagram @fredericforest

Go check him out ! :)


Yang bawah tu notebook aku sebelum ni. Tapi dah penuh isi dalam. Takleh tulis ape dah. Lol
Cover sooo soft grunge la sangat. 



Okay just nak share tu je haha. Bye !





14 August 2016

3 Website Best Untuk Cari Gambar Cecantik !




Hey guys !



Harini just nak share je 3 website yang aku selalu gunakan untuk cari image lelawa. So what are thoooose ?





1) Pinterest | pinterest.com

Somehow aku lebih prefer cari gambar cecantik kat Pinterest. Sangat sesuai kalau nak guna untuk buat kerja or anything lah (gambar lebih proper dan cantik). Dan setiap keyword kita taip, image result tak pernah lari or kelaut. Semua yang aku taip semua ada walaupun panjang mana. Setiap gambar pun ada related images yang dia sediakan. Senang kerja aku hee. Oh and in case nak create album untuk gambar yang korang suka pon boleh. Kalau ada gambar cantik yang aku malas nak download or nak save dulu, biasa aku klik icon love je. Senang nak cari balik karang.






TUMBLR FOR HOUSEWIVES LMAO IM DYING


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



2) Tumblr | tumblr.com




Dayum Tumblr people y'all so artsy and lit. Anyway, gambar from Tumblr always win but ya know, aku guna untuk buat kerja. So Tumblr terpaksalah pilihan no 2 haha. Kalau malas login Tumblr, aku lebih prefer taip kat Google je, but wajib tag tumblr di setiap penghujung ayat. Contoh :

glitter tumblr
leaves background tumblr

Ni common knowledge kot cara untuk dapatkan gambar cantik kat google. Ramai buat macam ni pun. Aku just share je tips. Kalau kau taip "flower" dengan "flower tumblr" pun result dah macam langit dengan bumi. 


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


3) We Heart It | weheartit.com

In case korang nak cari gambar cecantik pun, We Heart It pun sama je. Gambar pun cecantik. Aku selau gak guna dulu, tapi tu dululah. Haha. Cara carian guna tag bebanyak pun boleh. Tapi kekadang kelaut jugak lah result.  But it's alright !




POOR MAN'S TUMBLRRRRRRRRRRRR WTH

Ok saja je sesuka look up meaning kat urban dictionary because thay's my hobby



Sharing is caring. Adios ! 







04 August 2016

Cara Menggunakan Instagram Stories




Hey guys !



Dengan hati yang terluka semenjak semalam, hari ni aku nak tunjuk cara menggunakan Instagram Stories. Rasanya ramai yang already tahu function baru di Instagram ni. Siapa yang dah familiar dengan Snapchat, mesti tahu guna. Dahla malas cakap panjang, hati aku masih terluka teruk ni hahahahhahahaahaha.



1) Okay first of all, open Instagram korang. Dan klik pada simbol + seperti yang aku merahkan dalam gambar.


2) Kedua, dia akan terus keluar camera. Then korang snap lah apa apa yang korang suka. Gambar selfie korang ke, what's happening around korang ke, gambar makanan ke, etc.


3) Third ! Masukkan je text or brush. And taruk je mana mana yang korang suka. Function dia semua ada kat atas tu je. Tak susah pon. Then klik je arrow bawah tu untuk post. Done ! Senang je kan.
        

4) Okay if korang nak tengok siapa yang view stories korang, senang je. Bukak balik snap yang korang snap tadi, and bawah tu ada icon mata, menandakan berapa ramai yang dah view.


5) Haa tudia. Unlike snapchat, orang yang kau tak follow but view kau punya stories pon, kau boleh tahu. Haha. Selain view, korang boleh download balik stories korang, or nak delete pon boleh. Option semua kat simbol2 tu.


Okay kalau korang klik icon titik 3 kat sebelah icon mata tu, dia akan keluar story setting korang. Korang boleh choose untuk hide story korang dari someone ! Klik je HIDE STORY FROM tu, dan taip nama user tersebut. Bawah tu pulak untuk set siapa yang boleh reply message untuk korang




6) Kalau nak view balik, boleh tengok di profile picture korang or di news feed korang. Korang boleh view user lain punya stories, dengan cara yang sama.



Okay that's all. Btw stories korang akan poof dalam masa 24 jam. Sama macam Snapchat. All these girls who think Snapchat is dead probably just a hoe who only install snapchat just to use dog and flower crown filter lens because they didn't know how to use it. 

Although Instagram takdelah tiru Snapchat 100%, Snapchat still full of best feature yang Instagram takkan ada and I will always use it. Anyway, my snapchat is lemmoira


Adios ! :D
Sebarang pertanyaan sila ajukan di ruangan komen




03 August 2016

Rakshee, Kota Damansara




Hey guys



Malam tadi dinner kat Rakshee. Si budak Nadia ni lah. Satgi aku tunjuk budaknya
Aku suka deco dia. Simple je. But ada elemen kampung sesikit. Gituh. Aku malas tau tulis pepanjang. Aku tau korang ni malas baca ! So aku simple kan je ayat-ayat aku. 



 Ni ha budaknya. Klon Siti Nurhaliza. Wuuuuu nak mintak sign !
Rakshee ni femes dengan bakso dia. Ala ala boat noodle punya style. Order mangkuk kecik2.


Ha ni si Amani. Haha.


Ni lak si budak hidung kembang. Hahahahaha macam harem muka. Aku tak minat sangat bakso. Pendek kata makanan berkuah yang ada mi lah sengal. But seriously bakso kat sini sedap. Must try (padahal aku rasa kuah dia je, lain tak sentuh). Ha kau tengok kuah je pon sedap. And dia ada lemon juice, kicap, sos cili dan sambal lada untuk bagi rasa kuah tu lagi marbeles.

Semangkuk RM1.90 je. Korang order la banyak mana pun. Tapi budak 2 ekor tadi tu order sikit je, takut tak habis katanya (ai diet ke)


Aku order Baked Pasta Marina. RM9 something tak silap. Ingat nak order burger, tapi burger dia ada jenis mini je. Aku ni kalau burger mana boleh mini mini ! Hep ! Style amik order pun macam Zawara Coffee. Dia bagi kau ring UFO tu haha. Oh and air tak banyak choice. But aku okay je


Kalau korang nak try silalah mai sini ! Peminat bakso sangat dialu-alukan 😃


Rakshee

Address : No 13G, Jalan PJU 5/20A, The Strand, Kota Damansara
Business hour : OPEN DAILY | 9.00am to 11.30pm 
Instagram : rakshee_




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

23 August 2016

[REVIEW] Stila | Stay All Day ® Liquid Lipstick : Ricco



Hey guys ! 


All of those makeup stuffs but I only had a massive love towards lippie stuff, especially liquid lipstick. This time I'm gonna make a short review about Stila Stay All Day Liquid Lipstick. I had this one on Eid Day last month. Sorry it's kinda bit late for a review ! Sorry I forgot to take the photo of its box. Love the box ! It's kinda all gold and it was cool.

For the sake of love for dark and bold color lipstick, I choose RICCO 




RICCO is a deep red one. For some reason, it may actually looks more darker than it does depend on different lips or different lighting. Idk thou but it really does 




Pros :

1) It keeps your lips comfortable and helps hydrating your lips as it enriched with Vitamin E and Avocado Oil (it really does and your lips could never drying out)
2) Feels weightless once applied on lips.
3) The color is really beautiful, bold and opaque.


Cons :

1) The "Stay All Day" can never be accepted . Ugh, as if !
2) Didn't work so well with foods and drinks and you might want to check the center of your lips after that (unless if you bite your food with your teeth, you know what I mean)



It has a smell like cake/ice cream or something. The smell is actually nice but after remembered I once swallowed the liquid with Sushi King ice cream (the lipstick on my lips and the ice cream melt together), it was completely a total nightmare I could really puke right now hahaha. No seriously. 

Another selfie with poor lighting (it looks more darker for sure)



Price : RM99 (incl gst)


Personally, I really like this color. I love wearing this one when I'm going out. I feel bold !
What do you think ? Do you like this color or not ? :)







17 August 2016

Current Favourite Song #1




Hey guys. Well okay I'm back again. That was fast


Harini just nak share current favourite song je. The video was released around May lepas oh how I feel bad about this sebab terlambat tahu lagu ni haha. I know it's not the popular one but y'all know there are always a bunch of underrated songs. Sad


Love the song and the video ! Both are beautiful combination. Somehow it breaks my heart 💔 
Don't worry, I still keep up to date with popular songs too, but it just too mainstream. Btw, video aesthetic af. Have fun listening to this ! :)

16 August 2016

Custom Cover Notebook




Hi guys !



Every girls need a notebook ! But ada certain tak suka dengan cover notebook sendiri. Contohnya macam aku ni lah. Kalau cover tak cantik, aku pon takde mood nak guna hahaha. Notebook aku suka beli kat Daiso. Comel-comel ! Yang bawah ni jenis yang selalu aku beli. Sebab size and ketebalan dia just ok. Aku suka



Selalu standard size cover notebook ni size A4 je. So aku open kat PS, and pepandaila adjust sendiri. Add any gambar yang aku suka untuk cover notebook tu



Dah siap, print !



Bukak cover semua. Tanggalkan cover bunga tu


Masukkan cover yang baru print tadi


Yay siap ! 



Pape pon janganla hina design pilihan ni hahaha. Aku bukan main bantai je amek. I just really adore minimal sketches. That one aku ambik dari instagram @fredericforest

Go check him out ! :)


Yang bawah tu notebook aku sebelum ni. Tapi dah penuh isi dalam. Takleh tulis ape dah. Lol
Cover sooo soft grunge la sangat. 



Okay just nak share tu je haha. Bye !





14 August 2016

3 Website Best Untuk Cari Gambar Cecantik !




Hey guys !



Harini just nak share je 3 website yang aku selalu gunakan untuk cari image lelawa. So what are thoooose ?





1) Pinterest | pinterest.com

Somehow aku lebih prefer cari gambar cecantik kat Pinterest. Sangat sesuai kalau nak guna untuk buat kerja or anything lah (gambar lebih proper dan cantik). Dan setiap keyword kita taip, image result tak pernah lari or kelaut. Semua yang aku taip semua ada walaupun panjang mana. Setiap gambar pun ada related images yang dia sediakan. Senang kerja aku hee. Oh and in case nak create album untuk gambar yang korang suka pon boleh. Kalau ada gambar cantik yang aku malas nak download or nak save dulu, biasa aku klik icon love je. Senang nak cari balik karang.






TUMBLR FOR HOUSEWIVES LMAO IM DYING


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



2) Tumblr | tumblr.com




Dayum Tumblr people y'all so artsy and lit. Anyway, gambar from Tumblr always win but ya know, aku guna untuk buat kerja. So Tumblr terpaksalah pilihan no 2 haha. Kalau malas login Tumblr, aku lebih prefer taip kat Google je, but wajib tag tumblr di setiap penghujung ayat. Contoh :

glitter tumblr
leaves background tumblr

Ni common knowledge kot cara untuk dapatkan gambar cantik kat google. Ramai buat macam ni pun. Aku just share je tips. Kalau kau taip "flower" dengan "flower tumblr" pun result dah macam langit dengan bumi. 


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


3) We Heart It | weheartit.com

In case korang nak cari gambar cecantik pun, We Heart It pun sama je. Gambar pun cecantik. Aku selau gak guna dulu, tapi tu dululah. Haha. Cara carian guna tag bebanyak pun boleh. Tapi kekadang kelaut jugak lah result.  But it's alright !




POOR MAN'S TUMBLRRRRRRRRRRRR WTH

Ok saja je sesuka look up meaning kat urban dictionary because thay's my hobby



Sharing is caring. Adios ! 







04 August 2016

Cara Menggunakan Instagram Stories




Hey guys !



Dengan hati yang terluka semenjak semalam, hari ni aku nak tunjuk cara menggunakan Instagram Stories. Rasanya ramai yang already tahu function baru di Instagram ni. Siapa yang dah familiar dengan Snapchat, mesti tahu guna. Dahla malas cakap panjang, hati aku masih terluka teruk ni hahahahhahahaahaha.



1) Okay first of all, open Instagram korang. Dan klik pada simbol + seperti yang aku merahkan dalam gambar.


2) Kedua, dia akan terus keluar camera. Then korang snap lah apa apa yang korang suka. Gambar selfie korang ke, what's happening around korang ke, gambar makanan ke, etc.


3) Third ! Masukkan je text or brush. And taruk je mana mana yang korang suka. Function dia semua ada kat atas tu je. Tak susah pon. Then klik je arrow bawah tu untuk post. Done ! Senang je kan.
        

4) Okay if korang nak tengok siapa yang view stories korang, senang je. Bukak balik snap yang korang snap tadi, and bawah tu ada icon mata, menandakan berapa ramai yang dah view.


5) Haa tudia. Unlike snapchat, orang yang kau tak follow but view kau punya stories pon, kau boleh tahu. Haha. Selain view, korang boleh download balik stories korang, or nak delete pon boleh. Option semua kat simbol2 tu.


Okay kalau korang klik icon titik 3 kat sebelah icon mata tu, dia akan keluar story setting korang. Korang boleh choose untuk hide story korang dari someone ! Klik je HIDE STORY FROM tu, dan taip nama user tersebut. Bawah tu pulak untuk set siapa yang boleh reply message untuk korang




6) Kalau nak view balik, boleh tengok di profile picture korang or di news feed korang. Korang boleh view user lain punya stories, dengan cara yang sama.



Okay that's all. Btw stories korang akan poof dalam masa 24 jam. Sama macam Snapchat. All these girls who think Snapchat is dead probably just a hoe who only install snapchat just to use dog and flower crown filter lens because they didn't know how to use it. 

Although Instagram takdelah tiru Snapchat 100%, Snapchat still full of best feature yang Instagram takkan ada and I will always use it. Anyway, my snapchat is lemmoira


Adios ! :D
Sebarang pertanyaan sila ajukan di ruangan komen




03 August 2016

Rakshee, Kota Damansara




Hey guys



Malam tadi dinner kat Rakshee. Si budak Nadia ni lah. Satgi aku tunjuk budaknya
Aku suka deco dia. Simple je. But ada elemen kampung sesikit. Gituh. Aku malas tau tulis pepanjang. Aku tau korang ni malas baca ! So aku simple kan je ayat-ayat aku. 



 Ni ha budaknya. Klon Siti Nurhaliza. Wuuuuu nak mintak sign !
Rakshee ni femes dengan bakso dia. Ala ala boat noodle punya style. Order mangkuk kecik2.


Ha ni si Amani. Haha.


Ni lak si budak hidung kembang. Hahahahaha macam harem muka. Aku tak minat sangat bakso. Pendek kata makanan berkuah yang ada mi lah sengal. But seriously bakso kat sini sedap. Must try (padahal aku rasa kuah dia je, lain tak sentuh). Ha kau tengok kuah je pon sedap. And dia ada lemon juice, kicap, sos cili dan sambal lada untuk bagi rasa kuah tu lagi marbeles.

Semangkuk RM1.90 je. Korang order la banyak mana pun. Tapi budak 2 ekor tadi tu order sikit je, takut tak habis katanya (ai diet ke)


Aku order Baked Pasta Marina. RM9 something tak silap. Ingat nak order burger, tapi burger dia ada jenis mini je. Aku ni kalau burger mana boleh mini mini ! Hep ! Style amik order pun macam Zawara Coffee. Dia bagi kau ring UFO tu haha. Oh and air tak banyak choice. But aku okay je


Kalau korang nak try silalah mai sini ! Peminat bakso sangat dialu-alukan 😃


Rakshee

Address : No 13G, Jalan PJU 5/20A, The Strand, Kota Damansara
Business hour : OPEN DAILY | 9.00am to 11.30pm 
Instagram : rakshee_