Aku Buat Camni..Korang Buat Jugak Tak? haha

5:44 PM




Assalamualaikum.




rase hari ni tak perlulah nak mukadimah yang panjang lebar selebar bibir Angelina Jolie.
err..agak2 kalau dia baca mengamuk tak?pedulik hapa aku..bukan dia paham Malay ponn.
sebenarnya aku takde mood nak buat entri hari ni..tapi tetap paksekan diri setelah dipaksa berkali2 oleh Nelson Mandela.bukan Nelson Mandul La.


okeylah,aku cuma nak cerita apekebender yang aku dah terbiasa buat.
kalau agak2 korang buat benda yang sama cam aku nih,inform je yer.


CEKIDAUT OHOTTT~ (= =')


1) kalau pegi jenjalan memaner.tak kisah.kat pasaraya..restoran..hey,aku dah cakap kan,maner2 je.kalau dah keluar sekali dengan mak aku,adik aku yang pompuan tu,tambah pulak dengan kakak tiri aku tuh,dan tidak lupa aku si Cinderella itu.. memang kejenya asyik nak tangkap gambor jer..kitorang tak kisah,nak menyelit kat memaner.itu wajibul ghunnah asalkan ader shot yang harus diambil di berlainan angle.sampaikan mak aku tengah kat kaunter nak bayar pon kitorang boleh sambung menangkap dengan muke tak tau malu..sampaikan cashier yang dok tak buat keje tu boleh tengok dari jauh dengan muke sememeh cam nak kena tonyoh dengan ubat nyamuk.kesah pulak kan?muahaha..ko buat je la keje ko..aku repot kat bos ko kang..potong gaji..sebab bermain2 mata dengan kitorang.ahaks.


2) aku tak tau la apekehe dengan aku ni.tang makan kat luar,muke aku ni  bukanlah muke meng-order makanan.rase loya..tak kisah kat gerai,restoran,mahupun fastfood..aku susah nak makan..kalau order pon konfem tak habes..uwekkkk...bukan sebab tak sedap ke hape,cuma aku ni tak seswai untuk diajak makan kat luar.padahal mak aku dengan yang lain2 tu go on jer..aku sanggup order milo ais atau teh ais jer.(sori takde yang tanye pon.haha..)..aku lagi rela order 3 gelas air dari 1 makanan..uhhh..walau nampak cam gedik tapi aku tetap bahagia.


3) penah sekali time kat dalam kereta dengan mak aku sekali adik aku.mak aku drive,aku kat sebelah dia.time tu dia prangg pungg prangg pungg pasal aku.
"ko ni kak,lain kali kalau adik ko tu call,cakap la elok2..kang tak tau ape yang dia nak..dll"
aku ni marbeles dan berillien,aku memang untung time tu aku tengah pegang phone sekali dengan earphone..dengan tangkasnya aku cucuk earphone itu ke phoneku dengan lemah gemalai cam pondan,terus pasang lagu kuat2..pastu pandang mak aku dari tepi yang masih menyambung pidato peringkat kebangsaannya itu..sekali bercampur baur dengan lagu aku tu..macam mendengar suatu frekuensi yang sangat aneh dan getaran jiwe yang melanda.pape pon,janganlah contohi aku ni..tak baik..haha


4) buah-buahan? aku tak makan semua tu.(tengok le mood.haha)tapi semua sayur aku ngap.(bukan bengap).pelik kan bunyinya?maner ade.aku menaip,bukan bercakap.betik tu aku penah makan sekali je seumur hidup.terseksa jiwe raga aku tau.time aku kecik dulu mak aku penah pakse aku habiskan sepotong betik..memang sedih giler hidop aku time tu.time dia masuk bilik air,cepat2 aku campak betik tu dari tingkap entah melayang kemaner.sekali tiru stail campak boomerang kat anjing.pastu mengaku kat mak aku yang aku dah habis makan.aku patut dinobatkan sebagai pelakon pembantu kanak2 terbaik time tu sebab mak aku pon percaye.lagi satu,aku tak penah tak habis kalau makan aiskrim durian.yer,tang aiskrim buah2an je aku taram.tapi jagung awal2 aku blacklist punya.sampai aku sanggup buang aiskrim jagung sebab aku ingat tu aiskrim durian.ohokkkk..nak tercekik guwaa..apa2 yang orang2 kat rumah aku makan,aku tak makan.



apa macam?ader tak antara semua2 ni sama ngan korang?

kalau ader boleh masuk MY BFF MYRA AZRAFF pulak pasni..
ganti Paris Hilton punya...bukan Paris Lipton..haha




Sekian,terima kasih.










You Might Also Like

9 komen

  1. number 1 je sama.. yes ! tak kira laa orang tengok kita macam jakun pon .. dlm hati mesti cakap " ada aku kisah kau nak pandang" ahaha XD

    ReplyDelete
  2. yeah myra!!! ad geng.. ak mkan kt luar x pnah abes.. tk cye tanye ery n epy... hhahaha!!!!

    ReplyDelete
  3. ambik gambar tu normal lah kot.ramai juga yang macam tu.termasuklah saya hihi xD


    saya makan buah tapi saya tak makan sayur.makan empat jenis sayur je.peria masak dengan telur,petola masak sup,terung masak balado and kangkung belacan :D

    Pasal campak makanan yang tak disukai ke luar tingkap tu pun kita sama.dulu selalu campak pil spirulina kat luar.LOL

    ReplyDelete
  4. Nombor 3 je sama. Tapi buat dekat kakak-kakak je sebab dorang suka bebel-bebel. Hahahaha

    ReplyDelete
  5. Wajibbul ghunnah tuu. Hahaa. Kenot go der. :D

    Shot penting. Me too. :)

    ReplyDelete
  6. misya : rase cam nak kasi penumbok pulak yg dok menengok tu.haha

    fidz : orait~nanti aku tanye.

    littledolphin : mase kecik pon ader gak makan spirulina..pil okey lagi..biler dibuat jus...mampuih nak minum.

    zahirah : tapi saye lah kakak2 mereka.kakak tiri je ader.haha.

    mr.troll : yahh...memang kenot go..:D

    ReplyDelete
  7. aku slalu kutuk klu nmpk pompuan makan x habis. konon2 tanak orng ckp mkan bnyak ke ape... haha
    *bnyak perangai pelik budak nih
    (aku x makan bawang je, sayur pun ade bnyk jenis yg x makan)

    ReplyDelete
  8. hahaha, apesal kita macam lebih kurang sama ehh ? hahaha -.- kalau makan sayur tu memang liat, haha, boleh dikatan sebulan tak makan sayur :P

    ReplyDelete
  9. http://sukapadahijau.blogspot.com/2012/01/tagged-from-tieqa-comel-dan-ade-sedikit.html

    tagged,dh jwb sila bgtau (:

    ReplyDelete

I would really appreciate to have your thoughts here ! :)

Like us on Facebook

Instagram