Aku Menyampah Kalau....

2:16 PM



Assalamualaikum.



Tulis sebuah karangan yang berkaitan dengan 'Menyampah'.Panjang patah perkataan tersebut hendaklah antara 200-250.(lebih pun takpe).Anda dihendaki menggunakan format ber-stail dan gaya terkini.Gambar di bawah sebagai rujukan untuk memulakan karangan dan anda dilarang typo.



tolonglah,nak tulis arahan kat atas tu pon aku terpakse rujuk buku karangan BM aku yang dah berhabuk tu..




ah,aku sendiri pon pelik bila baca balik teks kat gambar atas ni.konpius.(= =')



AKU MENYAMPAH KALAU....


time aku tuang air depan tetamu yang datang,mak aku akan cakap "Eh,tak payah penuh2..separuh jer"
kalau aku buat depan nenek aku pulak nenek aku akan cakap "Eh,apsal sikit sangat isinya?"
korang tau,aku menyampah biler dibuat camtu sampai aku terkaku tak mampu berkata apa2 depan tetamu macam aku ni tak layak sangat dijadikan menantu.
nak diikutkan,rase nak pakai helmet time tuang air tu.kalau boleh aku nak visor dier bebetol hitam legam sampai kalau aku nak tuang air pon tak nampak pape.tumpah2 pon tumpah la asalkan aku boleh cover muke.
nasihat aku : kalau kene macam aku ni cepat2 pegi kedai beli air kotak atau tin.NO DOUBT! haha



AKU MENYAMPAH KALAU....


masa aku tengah beriye dan eksaited bukak Photoshop..tengah lukis vektor atau dudel time tu..hampir siap ler kononnya..tibe2 jer laptop aku mati sebab bateri dah king kong dan tak sempat save bende2 alah tu.yang tu memang padan muka sendiri sebab khusyuk lukis sampai lupa nak cucuk kat power supply .memang menyampah habis walaupun kecuaian sendiri yang gedik tuh.pastu,yang paling menyampah biler dah lakar gambar guna pen tool punya semangat dan dah nak habis rupa2 nya aku lupa nak create new layer.rasenya seperti menjadi orang yang tak siuman dan bersedih sorang2 sambil berkata 'ape boley buat?sobss sobss'.
(sebenarnya 'ape pon x bole')



AKU MENYAMPAH KALAU....


time aku sebok makan depan TV sebab kelaparan yang melampau...dan baru beberapa suap tiba2 ader iklan cerita hantu.kemain meleleh air liur si hantu tu depan mata aku cam gampang.memang aku rasa nak termuntah dan aku rasa semua penyakit berlumba2 nak datang kat aku.yang paling teruk sampai kena serangan panik yang ekstrem.panik,bukan PICNIK.ekstrem,bukan Ex-Tream Blogger.dah,malas aku nak eksplen panjang memanjang cam rumah panjang kat Sarawak.
(terpakse search gugel sebab aku lupa kat Sabah atau Sarawak)



AKU MENYAMPAH KALAU....


aku tengah syok sendiri sumbat telinga layan lagu feveret kat blog aku,sekali ikut nyanyi walaupun tak hafal lirik..dan time tu jugak aku tengah blogwalking sampai pengsan dan patah kaki...tiba2 jer ter-keluar pulak lagu dari blog maner tah yang starting dier sangat mengejutkan sampai rambut aku semua tegak cam kene karen.memang puas aku carik music player tu sampai semput..scroll atas bawah,kiri kanan,depan belakang tak jumpa2.rupanya dier guna yang autoplay punya.sekali bercampur dengan lagu feveret aku tuh sebijik cam dengar radio Minnal fm.tak pun stesen radio makhluk Martian dari planet Marikh.dah terang lagi di-suluh dengan torchlight yang menggunakan bateri Eveready..aku terus pangkah X di penjuru atas sebelah kanan.menyampah aii.




patah kata : ntah kau....
jumlah typo : kalau ader inform aku.






Sekian,terima kasih.

(rendahkan badan,kembangkan gaun,kaki di-silang stail omputih)






You Might Also Like

18 komen

  1. hahahaha ! menyampah menyampah xD karangan myra ..PERGH ! A+++ .. hahaha ! lawak siot..nice bebeh :D

    ReplyDelete
  2. ok sy bg A plus la.hahha mmg menyampah

    ReplyDelete
  3. haha..karangan yang terbaekk.. kalau sy pulak.

    "Aku menyampah kena hidangkan air untuk tetamu pakai dulang"

    kakaka..sbb tkut tertumpah dpn tetamu.. ekeke..

    ReplyDelete
  4. hahahaha kalau ade soalan karangan macam ni memang best!!!

    ReplyDelete
  5. HAHA , terbaik laa . btw , apa yg awak ckp tuh , ada yg SAMA ngn saya . hihi :)

    ReplyDelete
  6. kimy : haha..trimas retiss.:D

    rosalia + cekbolat : trimas untuk markah itu..^^

    azzah : fuh..lege xder typo.haha:)

    nazreen : akan ader untuk akan datang time saya dah jadi cikgu BM.xD

    nur : sebenarnya ni luahan jer.haha

    ReplyDelete
  7. hehehe..jangan menyampah sangat nanti akan suke jugak..sabo je la ^__^

    ReplyDelete
  8. cik scya pun menyampah sgt kalo bab nga berphotoshp-ing laptop mati -__-''

    ReplyDelete
  9. maaf tertag adik myra~

    http://einzmiszmessyartwork.blogspot.com/2012/01/qasehsuci-special-giveaway.html

    ReplyDelete
  10. Y U No Typo????????//


    ARGGHHHH....!!!!!


    HAHAHAHAHAHA. :D

    ReplyDelete
  11. azhafizah : menyampah,bukan benci kak.^^

    scya : hanya kita saje yg tau perasaannya.sobs sobs.

    encik troll : typo is a shame mistake!uhukk!!wahaha~

    ReplyDelete
  12. hahah... penat perut nak baca... besss rr...

    ReplyDelete
  13. pergh..
    ni layak jd guru bahasa..
    =D

    ReplyDelete
  14. sukaa baca story dia .. funny ..
    mimie stuju dengan number 2 tuhh .. geramm bila pk balik.. huhuh

    ReplyDelete
  15. yang bab makan depan tb tu mmg lebih dari menyampah dah. sebok je hantu2, skrg ni sume nak siarkan cite hantu.

    and bab lagu autoplay kat blog tu pn mmg stuju. hehe ~

    ReplyDelete

I would really appreciate to have your thoughts here ! :)

Like us on Facebook

Instagram