Ini Fakta ! Tapi Susah Aku Nak Percaya...

4:31 PM




Assalamualaikum.


Bab tido kat kelas tu dah memang bende biasa..
aku ni jenis yang tak sampai hati nak tido depan cikgu time dia mengajar..
aku tak tau apesal.padahal aku tengok kengkawan aku yang lain syok je lentok.sampai bederet2 dari tepi..
kalau ader kamera time tu rasa nak amik je gambar dorang..
aku sanggup tongkat sebelah kepala ni ha..pandang cikgu dari jauh..sampai aku tak perasan mata aku pon sekali tertutup..ohoy!malu siottt..tak sanggup punya pasal nak tido..banyak kali kot aku buat..bab tersengguk2 cam menyanyi lagu rap tu hanya Tuhan je yang tau..aku sendiri pon tak tau..


haha..tu la...


CIKGU KATA....



"kalau pegi sekolah tu jangan lupa bawak air..ni tido ni mesti sebab otak kita kekurangan oksigen..minumlah air..nanti oksigen masuk konfem dah tak ngantuk.."
ha,cikgu aku cakap stail gitu kat kelas aku..cikgu korang?
ko tau,boleh dikatakan selalu aku bawak botol air..tapi apabila aku ikut nasihat cikgu,tetap lentok gak..
kalau dah ngantuk tu ngantuk jugak der..ko tak boleh nak elak dah..
aku ni dok asrama beb..ulang alik naik tangga,ade je keje yang nak dibuat..kira tenaga aku ni digunakan sepenuhnya kat asrama je..penat tau..ko tak dok asrama,ape ko tau?
tido pon dekat pukul 12..ppptuihh..kemas tu kemas ni...biler dah kat sekolah..ngantuk la jadinya..jadi jangan heran bebudak yang ramai tido kat kelas ni kebanyakkannya budak asrama.ohoy!



CIKGU KATA....



"makan ler gula2 untuk hilangkan ngantuk tu..."
tapi cikgu...kengkadang aku makan gula2 tu,ade lah sikit2 tak mengantuk..SIKIT-SIKIT je..haha
tapi ha-kit-kat nya...kengkadang aku boleh jer tido sambil gegule tu dok meroyan dalam mulut aku..
haha..chill la der..bende biasa..ko pon mesti penah camtu..aku rasa kalau kot2 ader yang menyentap time aku tengah lentok,maunyer tercekik aku kalau tetibe tertelan gegula tu..maunyer jadik halkum.time tu dah timbul dah pulak isu kecelaruan jantina aku.susah plak kang.



TAPI AKU KATA....



tak cukup tido tu lah punca masalah..seharian buat keje kat asrama kauu....
masa2 ku yang membebankan banyak di-spend kat asrama..
bagi korang yang dok asrama tuhh..tidolah secukupnya...jangan terlalu paksakan diri buat keje2 kat asrama tu..nanti capek dehh..haha



sumber gambar : WE HEART IT



sebarang typo yang dilakukan di Fibox gua..
akan di-printscreen..aku nak tambah koleksi..haha..kejam tak?
cukup masa aku kumpulkan buat entri.habislah korang.
BERHATI-HATILAH SEMASA MENAIP.





Sekian,terima kasih.










You Might Also Like

14 komen

  1. HAHA ! mira pon selalu tido gak dlm klas , smpai ade yg kate "adat budak asrama~" , lagi-2 klas kitorg major budak hostel pulak tuh , lg lha -.- smpai naik nme klas kitorg coz asyik tido je ~ :3

    ReplyDelete
  2. klu la bleh printscreen je gambar bdk2 tido dlm kelas nih kan best.. baru ko tau erti penyesalan. :)

    ReplyDelete
  3. haha.. kat fibox tu boleh je delete balikk komenn .. ;p

    ReplyDelete
  4. budak asrama memang selalu tido dlm kelas. #kebenaran+pengakuan :p

    ReplyDelete
  5. haha...betoi2..skrg kt U pn kekadang tetidow dlm kelas jgk.adoiyai..nywayz, good luck in ur spm.. ;) follow u..hit me bck k...

    ReplyDelete
  6. mira : wah.hebat tuuu...sekali nama kelas naik..kah kah

    keri : aloo keri,aku tau la ko cikgu..mesti ko bengang kan kalau budak2 ko buat camni gak..hahak~:D

    misya : hah,ye ker...mane bole dongg...haha:)

    fariizza : mmg kebenaran,x boleh disangkal:)

    seneorita : trimas..saye dah habis spm laa..tunggu result je..ramai salah paham ni..ohoyy^^

    ReplyDelete
  7. dem.. ko ni pngawas typo eh? patut ler cek segala typo gua.. kahkahkah..

    eh.. aku kesian kt cikgu nk tdo pon.. wlaupon kkdg aku trtdo..

    apepon aku ade reason sndri.. thu? "cikgu mlm tdi sye on9 lewaat mlm" (~,~) #lempangakusekrg

    ReplyDelete
  8. dulu time sekolah memang mcm tu tapi since da masuk u tak ada da macam tu..btw bukan takat makan gula2 je..siap bawak jajan segala..miahaha..

    ReplyDelete
  9. aku selalu tido dalam kelas gak, cikgu xkate pape pom? kbai :p

    ReplyDelete
  10. gua pun tak cukup tdo ni.ngtuk.hehhee

    ReplyDelete
  11. cekbolat : ye ye je ko..haha!

    fakhri : mmg x kate pape,dlm hati,ape ko tau?haha

    woofer : tidolah secukupnya ya..:P

    merahitujambu : yg manakah?eh eh

    ReplyDelete
  12. mai ticer tel me, u ken slip as u laik. :)

    ReplyDelete
  13. mr trollulz : wat ticer?english ticer?your english jas soo gud..you're gud in sepelling..haha lol..

    ReplyDelete

I would really appreciate to have your thoughts here ! :)

Like us on Facebook

Instagram