Kenapa Mereka Suka Buat Status Camni..?

9:05 PM




Assalamualaikum.



teringin aku kalau Mark buat button camni..
aku lah orang yang paling bahagia kalau dapat tau..

=_='

ehem,kenapa mereka buat status camni...?
tertekan aku tiap kali bukak news feed



1) Friends aku dekat beribu,tapi takde sapa pun yang nak tegur.okey fine,korang semua sombong.kbye,nak off dulu :')

sebab : FOREVER ALONE.
bajet retis.hidupnya ditakdirkan hanya untuk berseorangan.


2) Tadi pegi shopping kat Times Square,pasni papa nak ajak kitorang pegi makan kat KFC..lepas makan maybe gi rumah makcik kat Gombak,nak tengok anak dia yang nak kawen tu..pastu...pasni..

sebab : JAKUN.
dia lupa..ingatkan tengah tulis kat diari warne pink ala gegerl...rupanya terbuat status..




3) Bosan giler..tak tau nak buat pe...!!!


sebab : ADE MASALAH MENTAL.
dah tau bosan tu ko bukak fb lagik apsal?memang ko gile la kan...pegi la bawak2 mengaji ke..ape ke..




4 ) BoLeYh TaK bErHeNtI pOkE-2 aKuW?aKu MAlAs TaW x NaK pOkE bAck???MaLaS aKu NaK LAyAn TAu Tak?dEmMiT!

sebab : JARI ADE MASALAH.
rajin tekan caps lock.ko ingat ni kat dalam phone ke?ni cerite beneran ni der..ayat camni pon kengkadang ade typo..tak caye aku..ingat boleh sorok?


5) Aku mengaku aku hensem! :) kbye.


sebab : PERASAN.
ni bukan statement berani mati,ni statement nak mati.pompuan jarang buat camni..sebab takut kene maki..lelaki tak kisah.lalala


6) Aik!tadi ade..sekarang dah hilang pulak!


sebab : takde sebab.= ='
Friends aku penah tulis camni.aku tak kenal.status camni amat menimbulkan tanda tanya.rase nak tergelak pon ade gak.cam cakap dengan diri sendiri.





7) Saya tak cantik,tak comel cam gf awak semua..saya sedar..kbye.♥


sebab : MINTAK BELAS KASIHAN.
giler ke???tak cantik?tak comel?memang pon.




8) Amboi..awak hot,saya tau..tapi janganlah sombong sangat sayang..hot tu tak kemaner punss..lagi hot kat neraka kan?just for reminding..♥


sebab : TAK PUAS HATI.JELES.
hak alah,kecoh plak,bia la dia nak hot ke apa..ko sebok apsal..sebenarnya yang buat status camtu tak suka di-celen je..yok yok an..-_-




dah..habis.aku memang camni.asal nak cukupkan 10 je..idea dah sangkut.
biler idea berlambak,tapi tak dapat habiskan...
umpama tengok kambing aku kene langgar keta depan2 mate aku.
'oh my goat!'
hilang kegantengan aku camni..= ='
(biler mase lak aku bela kambing ni..?)




*****************







Rugi giler korang yang tak penah tengok vid ni..best kott..seriyes klaka nak mati..(tak mati pon)..
seram,menyampah,rase cam nak mintak kaki je..
tu baru aku..belum korang..lalalala










Sekian,terima kasih,













You Might Also Like

32 komen

  1. slalu jak aku jumpa status2 nih. kdg2 aku pon taip gtu jugak yg no 3 tuh. haha. paling gilak, status yg siap maki2 hamun ex dia sbb curang laa, xda balas mcg laa. adeh. sebab = ?? haha.

    p/s: mmg gelak habis tgk vdeo tu. confident kemain lg. suara jgn ckp laa. HEHE

    ReplyDelete
  2. kebanyakan yang tulis status2 mcm tu nakkan perhatian semata-mata..tekanan jugak membacanya -,-"

    ReplyDelete
  3. memang selalu sangat orang post semua tu.. sampai meluat dah.. video tu, apa kejadah ! hahhaa

    ReplyDelete
  4. o'o ... saya termasuk .. hahaha,, aq bajet aq retis,, kau kesah pehal??
    hahaha,, hadi nk jawab cmtu kalau kak myra komen .. keh3

    ReplyDelete
  5. slalu sgt..
    tp sye nye status mmg slalu mnyakitkn hati dan x de motif..
    hahaha

    ReplyDelete
  6. <--- tak pernah post camtu.

    mesti sblum wat entri ni ko check blik sumer status ko dulu, pastu klu ade yg berkaitan terus delete. haha

    ReplyDelete
  7. pernah gk post status. "rasa mcm nk matik" .. KENAPA?, saja nk test status update bfungsi ke tidak..jakun gune fb tu msti ada dlm proses.. xDDDD *tetibe*

    tgok video tu, tringat william hung..
    she bangs..she bangs.. xDDD

    ReplyDelete
  8. Pasal budak hot, ala lek la . kawan beribu un , mampu ke kite nak tego semua ? xkan punya lah . hahaha yang poke2 tu un satu --' cam nak kata setupid tp pandai . dah tahu xsuke tak payah la balas . bia je la . ni x nak cakap " kau poke2 aku , aku hempok kau kang" err--' terasa nak ikat dy atas jalan . langgar ngn lori balak je . hahha

    ok tipu kalau dulu kite un xpenah buat ni semua . sebab manusia akan berubah daripada kesilapannya sendiri . #tu un kalau dy sedar la . ^^V adik mengaku kelemahan adik n kesilapan adk Video ni ohsemm ! :D

    ReplyDelete
  9. hakhak..nk tmbah 1 lg..pasangn kekasih yg duk bersayang2 lam fb kat status update...adoi...

    ReplyDelete
  10. fakhrul : er..haha..aku pon penah gak buat camtu sebenarnya..tpi dulu la..skang dah tobat :)..psl vid tu..isk,geli geleman aku tgk..kemain lagik..hahha xD

    nanad : kesian,kat fb je boleh dpt perhatian..isk isk

    cytah : nak unfriend,x sampai hati..vid tu mmg takde kejadah!haha

    hadi : maaf,akak kurang paham..hadi lalok ke ni?kahkah

    hana : tu sbb saya ni jenis payah nak buat status..

    keri : kau!mengate aku number one!haih..pasni tah ape plak mendatang..haahha

    ReplyDelete
  11. selalu gak jmpa status yg mcm ni. especially yg last tu, mcm syiok sndiri. hikhik ^-^

    ReplyDelete
  12. hahaha..aku meluat tengok status2 cmtu xD hahahaha..nice.. :)

    ReplyDelete
  13. Semua tu penah jumpaaa ! Haha , mintak kaki betol .

    ReplyDelete
  14. beescode : hahahaha,sekot sengal..!dulu kat majalah utopia feymes dgn watak william hung tu..hahaxD

    cikchokie : ya betuulll..status poke tu mmg wujud..geli humangaih..=,=..vid tu..er..mmg ohsem!cm tgk movie je..haha:D

    ayumi : ohh yaa..eden lupa...wuwuwuwu

    belog189 : hohoh,,tau takpe...:D

    kimy : aku pn meluat..=,=..trimas kimy..:)

    shima : haha..betul3x..XD

    ReplyDelete
  15. hahah..lawak..x thn tgk video tu..bajek gle..muke simon lwk gler!!hahaha..sakit perot suker..

    ReplyDelete
  16. perghh,anis geram nak gila kalau jumpa status nombor satu tu ><

    ReplyDelete
  17. normal kot status2 tu .. haha status mntk kaki .

    ReplyDelete
  18. Haha, btol-2 ~ Sokong gila, kdg-2 de yg wat status lepas geram.. haihhh itu pun kene sebar ke? huhu :P

    ReplyDelete
  19. aah betol3!!! agreed!! lawak pon ade bile bace ni..hahaaha

    "kitew tak santek..kitew sedar sapew kitew" <---nak muntah bace status yg cmni..

    euuwww~ =P






    luv,
    cik ana

    ReplyDelete
  20. tikah : haha,,same arh..x tahan gelak..XD

    AD : ramai kot yg penah buat camtu..adehh..=,=

    cik gugu : memang pon..hahah

    lolli la : apa2 hal..mesti fb jadik mangsa..humangaih..

    anamizu : heh,tu nak dpt perhatian lettuw..kat dunia sebenar x dapat.XD

    mediha : status bijak,org tak bijak:P

    ReplyDelete
  21. memang buat serabut home aje ngan status tade makna cam nie XD

    ReplyDelete
  22. itulah dia beberapa status yang sering orang buat. ok, bye.

    erk, apa yang aku mengarut ni.? :P

    ReplyDelete
  23. great post... gila sokong. ehem. tapi, aku ada gak buat slh satu dr tu.. ahhaha..

    btw, yg skit aty pasal aku taw aku tak cute smeua tu. tak ke geram jee..

    Klu ngan kengkawan bukan main puji diri. Tapi, aku ngan kengkawan tak puji diri pown. Sbb sedar diri.. ahha..

    okies. tmbh satu lg pttnya.. psgngan yg berkasih syg kat fb.. nympah kowt bce.. nset ada, chatbox ada.. chat jelah.. ni wall to wall.. haiyakk..

    p/s : takpe ke nie bhse kan diri 'aku'?

    ReplyDelete
  24. semua status tu pernah keluar dekat home lisa. haha serius baca macam2 perasaan ade. -___-

    ReplyDelete
  25. mirmashi : memang pun...haih=,='

    laicikangais : asdfghfgfdxc23456ijhgfxcvcg

    era kecik : ya,betul..tak mengarut pun..heheh

    clara : hahha..nak pujian kat alam maya pulak..penah gak jumpa yg wall to wall punya..cm xder tempat lain..humakaih,,=,='

    lisa : menyampah,benci,meluat,bosan..semua ada..=,=

    ReplyDelete
  26. Selalu je nmpak status cemni, nyampah pun ada!!

    ReplyDelete
  27. Ya allah seram gile vid dia .. Suara tu , Yyoouu ssayy Hhoriibbblee? HAHA , tkleh terima kenyataan lawl.

    ReplyDelete
  28. haha...sewel betol..block ja senang..
    eh jahatnya aku

    ReplyDelete
  29. ade lagi mira.
    status macam nie.

    'offline'=duhh nak offline pun bg thu, off jelah, thok kau takade online tu maknenye offline lah.

    'write a status' dah tak tahu nak tulis status, takyah tulis langsung.
    grrrr

    ReplyDelete

I would really appreciate to have your thoughts here ! :)

Like us on Facebook

Instagram