10 Jenis Pengguna Facebook Yang Korang Akan Jumpa (PART 2)

7:20 PM





Assalamualaikum.



KLIK SINI untuk baca part 1 punya.



1 ) Forever Sendiri


yang ni aku paling tak paham.POST SENDIRI-LIKE SENDIRI.tak legit langsung.hahaha
biar ah orang nak kata apa~ janji klaka ! problem ?



2 ) Mereka yang suka ugut nak delete akaun FB sendiri.





3 ) Mereka yang mungkin tak penah mengetahui kewujudan Google.



aku paling menyampah golongan ni..bende2 se-tipikal tu pon lagi mau tanya..padahal kalau google dah dapat jawapannya..kecik2 tanak mati,besar2 pon tanak mati.chaitt.


4 ) Mereka yang fikir FB berfungsi sebagai Twitter


ni paling gedik kemain.setiap ayat mesti nak letak hashtag (#)
nak sangat buat camtu pegi je ah twitter.lol


5 ) Mereka yang kuat edit gambar

tempek gambar sendiri kejap..=.='

gambar truly edited.pastu letak caption konon natural beauty..choyy
jerawat semua tah hilang kemaner..selalu pompuan je yang buat keje ni.
software edit gambar yang feymes dan mampu mengelirukan mata orang lain : 

-XIUXIU MEITU-


6 ) Lelaki pujaan pompuan 



tipu ah kalau korang salah satu friend yang camni..
ni jenis lelaki yang suka buat status2 uissshhh suwittt..
kebanyakkan likers dan pengkomen tegar semestinya pompuan.


7 ) Mereka yang desperate atau mungkin memang hidup sebatang kara. 



banyak2 orang aku paling tanak jumpa yang camni..
ni..kalau aku jumpa yang camni..memang aku nak simbah asid kat muka dia !
ko ingat orang lain ade masa ke nak pikir buat semua tu..?


8 ) Si Retiss ( mereka yang buat art )



mereka yang paling kurang annoying.
jika hasil art dorang mengagumkan..puji lah dia.
kalau lain pulak jadinya..diam je..troll dan gelak giler2 dalam hati walau berjam2 sekalipon..

gelak..dalam..hati...



9 ) Si Gamer



ni golongan yang paling annoying.
bukak wall dia penuh dengan post pasal game = ='
yang paling teruk sekali bila dia ni kawan yang kita kenal..mungkin budak kelas..mungkin bla bla bla.
dah macam ni,dia pi hanta dah pulak game request ~ adehh !




10 ) Mereka yang fikir dengan buat status camni boleh melajukan broadband dorang.






siap jugak entri ni..penat edit  =,=' *facepalm*
kalau korang ade idea nak tambah,bagitau kat komen.
boleh aku sambung untuk part 3 pulak..HAHA


idea asal : 9GAG
ditokok tambah oleh : diri sendiri.






Wassalam.







You Might Also Like

53 komen

  1. hahahhahahhhha ! itu lah fb . mcm2 ragam manusia !

    ReplyDelete
  2. HIHIHI :DDD macam2 gelagat manusia .
    Zaman dah berubah , makin lama makin pelik .

    ReplyDelete
  3. fb2.. byk jenis ragam.. XD apa2 pun, tetap femes..

    ReplyDelete
  4. Dah tau sngt dah. Macam-2 pesen adaa. Blog hitam putih Myra Azraff dah jdi blog yg kaler-maler. Lawa gila. Suka.

    ReplyDelete
  5. Yay!dah lama tunggu sambungan part 2!^^Memang terbaik sambungan kali ni terutama part edit gambar tu.Memang betul!=='

    ReplyDelete
  6. wahaha. LOL. lawak2!
    yang suka ugut nak deactivate acc tu tk menahan.
    hahahaha, selalu jumpa :DD

    ReplyDelete
  7. ehem2,, yg kewujudan google tu saya terasa,,, talk to my hand ..

    ReplyDelete
  8. kahkahkah ! serius lawak gile entri nih! xD

    paling setuju skali dgn yg nombor 1 tuh. sye ler tuh -_-

    ReplyDelete
  9. macam mana pulak kalau org yg suka share/status dia, politik dan politik dan politik, tp sifatnya tiadalah patriotik sgt.. apa tggapan anda cik myra ?? xDDD

    buat lah yg ke-3, 'jenis pengguna facebook yg senang mata memandang, yg tdk menyesal utk scroll kebawah' xDDD.

    ReplyDelete
  10. paling x suka yg no 7 tu.ramai kot yg buat..konon kwn beribu,sekali online 4,5 ratus tapi semua sombong x tegur..mmg annoy.da dia pun x tegur,sombong hape..:)

    ReplyDelete
  11. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA! SEMUANYA BETUL!

    ReplyDelete
  12. memang terbaiklahhhhh!
    memang ada yang terasa la jugak. XD

    ReplyDelete
  13. k fine . aku rasa aku penah buat no 10 . muahahaha :D

    ReplyDelete
  14. cik ika : aduh,yg maner satu ni..?xD

    eyja : aik,apsal eyja?haha !

    supergirl : you don't say? xD

    arisa : makin pelik,makin annoying ! :DD

    steffany : annoying2 pon boleh feymes kan? haha

    shazwina : haha..tu la,kene letak kaler sekt..nanti cam dulu hambar pulak :D

    zafirah : huhu..tunggu past 3 pulak..xD

    amanina : tu attention seeking~terhegeh2 perhatian..-.-'

    ReplyDelete
  15. hadi : amboi hadi ! haha..boleh bahan pasni..talk to mah hand xD

    amyzana : haha..er..lawak ker? xD..haha..dulu time noob saya pun buat camtu,skarang dah tak..xD

    biskot : pendapat saya,saya setuju dengan cik sekot ! yay boleh sambung part 3 pulak xD trimas sekot ! :D

    azzah : ramai saya jumpa yg camtu kak..tah pape ~ takde masa nak pikir dia kan sebenarnya?atau mmg dia ni jenis yg nakkan perhatian..=='

    faqihah : MEMANG ! xD

    ardini : menjadi entri sentap ni?haha

    KN28 : apa rasanya?manis?masin?xD

    mirmashi : haha..ni bende biasa je kot..ramai yg buat..tapi..tak sangka kau pun buat xD

    ReplyDelete
  16. bnde gnie mmg slalu sgt nmpk kt fb..hehe

    ReplyDelete
  17. hahahaha...terbaik ahh myra..myra,akak nak tanya,cane ek nak upload video kat atas tu?upload mcm biasa ek?btw,thanks letak akak dlm bloglist..

    ReplyDelete
  18. which one saya punya..wondeing..hehehhe

    ReplyDelete
  19. haha. sentap doe entri ni. sama mcm frst jugak. kah3. thums up 4r dis entry.

    p/s: lama x komen2 entri kau. aku jd stalker jak. ehee. XD

    ReplyDelete
  20. mcam tak sentap..haha..tapi yg game tu annoy gile kot.

    ReplyDelete
  21. Saya paling tk suka yg FB dorg buat mcm Twitter, tiba2 je ada hashtag .______.

    ReplyDelete
  22. ziera : ...lalu dijadikan entri..haha

    lea : manusia fb je yg berbeza..

    nana : sama2..hoho xD..eh,video?tu gambar la kak,format gif punya..:D..

    luz_hafe : haaaa..cepat bagitau XD

    fakhrul : hokhok,ai pakrul,kau pon sentap ka?xD..laki selalu jarang ah..yay,komen la selalu xD

    cik yatt : ye ke?kawan2 saya bace ade yg sentap xD..yeah,mmg annoying..haha

    badrina : err..ramai kan buat camtu..=='

    ReplyDelete
  23. idea yg brilliant la dik. nak wat entry camni. terbaik...hehehe :)

    ReplyDelete
  24. ahaha suka suka !
    Yang nombor 4 lebih kurang macam ieqa je . Haha ! Rupa2nya twitter cenggitu eh , tak reti guna twitter lahh . Wee~

    ReplyDelete
  25. paling cam gampang post then like sendiri hahaha. aku bnyak kali jumpa.. aku kutuk kaw2 ape daaa

    ReplyDelete
  26. hahaha ! tp mmg betol laa kan

    ReplyDelete
  27. haha....memang setuju sangattttttttttt la entry ni..haha

    ReplyDelete
  28. okay ada part yang buat aku nak tergelak gilavavi dah ni xD HAHAHA. hang ni kreatif laa. Suka suka :D

    ReplyDelete
  29. haha ko plak golongan yg mana? ecey lawak je.

    lama xsinggah sini. rindu ko myra. ko rindu aku tak?? haha

    ReplyDelete
  30. weh, bukan aku yg sntap. haha. aku mksudkan org2 sprti golongan2 di atas. LOL XD yay! akan rajin kembali ~ haha.

    ReplyDelete
  31. ahahaha.. mmg ada dan wujud situasi ini.. harap maklum.. kekeke..

    ReplyDelete
  32. Fb tempat meluahkan segalanya XD hahaha ada la jugak kat sini miza pernah buat.

    hahaha gelak guling guling baca ayat at sini. ada budak kaki like. masukkan part 3, sampai penuhkan notification orang ^^

    Akaka ke yang lukis taylor swift ? sweet :D hee ini pujian ok .

    ReplyDelete
  33. hahaha . siot kelakarnya ! sekali baca , trus bca smpai hbes . haha

    ReplyDelete
  34. boni jll3 : okey,dah momen la tu.

    dak fisha : hoho..bolehla buat pasni:)

    zikrillah : haha :D

    ieqa : haha..rasa dorg terikut2 twitter or mmg tak tau kot function sebenar bende tu..xD

    afzalsukasuki : haha ! adoiii,,aku pon x paham gak..mmg kutuk arh jawabnya..haha

    teha : yeah yeah :D

    azee : maybe sebab semua ni cerita beneran kot..haha

    ReplyDelete
  35. kimy : err..haha,yg maner lawak sgt tu?sebab aku bace rasanya takde yg lawak =,='..haha :D

    nurshamila : aku buat entri ni x semestinya aku pon tak tergolong okey..ahaha..okey rindu...bhahaha xD

    fakhrul : oh gitu..HAHA ! kalau x rajin siap arh..hahaha xD

    dear yaya : harap telah dimaklumkan.ahak

    cik chokie : haha,ade je yg akak buat kat atas ni..amboi ! sampai berguling..xD..trimas miza,boleh sambung untuk part 3 ni..taylor swift tu..bukan akak lukis ! haha...klaka kot gambar tu...^_^"

    tyra : haha..teruskan2..xD

    ReplyDelete
  36. Okay setuju , part edit gambar tu , then nty diorang letak caption " NO EDIT , SAYE TAK CANTIK MCM AWAK SEMUA " LOL

    ReplyDelete
  37. tau tkpe..plg annoying pos baby bebi b bab* betol lah hadoiii gayanya macam dah kawen lah konon puihh3

    ReplyDelete
  38. Hahhaa. Lawak la entry kau ni Mira. Hahha. Mereka yang kuat edit gambar? Hahhaa. Ada terasa sikit kat situ. Plus aku guna software tu jugak kadang-kadang. Har har har.

    ReplyDelete
  39. bahaha..lawok laa der..adeh..mengkaji betul minah myra ni..haish..

    ReplyDelete
  40. hahaha tahu xpe. tak boleh blah betul muka dia. at least puji sikit pun dah cukup, or ckp perbaiki lg lukisan tuh. confirm dia tgh nangis an XD

    akak, pasal like tuh. akak cakap pasal budak batak like -,-' kadang2 sampai nak tgk notification kite pun xdapat gara2 like dyorang. brrr ~

    ReplyDelete
  41. budak kelas aku? Seb bek ak tk men game! Haha

    ReplyDelete
  42. sentap hati mak nak /. hahaha

    no 6 tu ada je . menyampah aku baca status dia

    ReplyDelete

I would really appreciate to have your thoughts here ! :)

Like us on Facebook

Instagram