Berapa Tahun Bercinta Itu Bukan Isunya

1:49 PM






Holla !





K sekarang ni kan kes churang yang tu dah viral. 

K tu aku malas nak cite. Itu hal depa, takyah masuk campuq. Hang pose ke dak



 ***************************





Ni aku cuma nak ingatkan hang ja, aku ada terbaca 1 blog tadi, and I found this

"Lapan tahun sembilan tahun sepuluh tahun you know him/her is not the issue"
 Ekhemm. Ok first, let me tell you something
People changed, feelings changed. Just like the seasons do.

So awok sume faham kan ?
K aku cuma nak bagitau, time bercinta, tak perlu melebih lebih
 Maksud melebih lebih kat sini, hang dok share bahagia hang kat laman sosial too often, hebohkan kat orang lain how perfect/sweet ur partner is.

"So sweet !"
 Berapa lama pun hang kenal perangai pasangan hang tu time bercinta, it doesn't promise you anything at all. Sedangkan ada yang dah 35 tahun berkahwin, but ended up cerai, inikan pulak hang yang tengah bercinta tu setahun 2 tahun 3 tahun 12 tahun. Sedar la sikit. 
Bercinta. Belum merisik dirisik and bertunang.

Tapi kalau ada effort ke arah tu, okaylah. Gua malas stori

"Happy 3 years and 8 monthsary sayang ! Thanks for always be there for me through my thick and thin" 

And everybody will be like

"Waw. Lamanya mereka bercinta. Susah senang pun bersama. Sungguh relationship goals !" 

Ek 
 

*****************************




 I barely talk about my inner feelings (almost never la LOL)
 I just can't contain it.
Ini cuma dari pandangan aku. Lain orang lain pandangan. I don't mind if you wanna share something with me too. K ada masa lepasni aku nak cite pasal curang lak ahahahaha
Entri ni tidak ditulis dengan kebencian dan kedengkian ;
Benci ? Dengki ? Tak pun.
Cuma nak bagi peringatan and saja nak share. Untuk diri sendiri jugak.

Kasi sedar la sikit !


Am I the only one who have this thoughts ?



You Might Also Like

9 komen

  1. kan best dapat kahwin esok . huwaaaa :(
    *study tak habis lgi . keje pun belum . duit pun tak dak ..

    huwarghh T_T

    ReplyDelete
  2. Biasa biasa saja itu lebih baik sebenarnya..kerana dugaan boleh datang bila bila..

    ReplyDelete
  3. mana bahagia dalam diam kan kalau semua benda nak share? riak halus tu. hehe.

    ReplyDelete
  4. Kak moi bercinta ? Fuyooooo ~ Hahahaha. Kite pun setuju. Nak tahu tak miza nak khawin macam mana ? Emm emm miza nak khawin tu kan.. dengan orang yang miza tak kenal langsung pun dengan dia. I mean nak kenal dia masa lepas khawin tu nanti. Awww it's so sweet right. Tak lah bosan. Kuikuikui

    ReplyDelete
  5. bercinta lama2, without any plan to nikah. buatpa? dosa karan jah. buang masa huih..

    ReplyDelete
  6. bercinta sebelum menikah still tak kena dengan cara yang benar kan. jumpa mak ayah cakap nak kahwin. baru macho tahap hokage kan.

    ReplyDelete
  7. apepun kesetiaan itu penting..doa banyak² supaya jodoh berkekalan :)

    ReplyDelete
  8. setuju gak dengan myra. kadang-kadang tak faham jugak kenapa nak tunjuk relationship tu padahal baru couple. this is my personal thoughts lah. Tak semua benda perlu tunjuk kat orang -.-

    ReplyDelete
  9. Jemput join segmen Yaya :)
    http://stnrsyfh.blogspot.com/2015/07/segmen-memoir-of-ramadhan-by-yaya.html
    Bercinta lepas nikah best.. ihiks..

    ReplyDelete

I would really appreciate to have your thoughts here ! :)

Like us on Facebook

Instagram