Bagaimana Mereka Lukis Muka Aku (guna tangan je!)

8:40 PM




Assalamualaikum.


Dedulu kala,kalau kat kelas time cikgu takde memang bapak gila eksaited habis lahh....hahahaha..
dah eksaited gila pulak tu.lagi2 cikgu yang mengajar subjek yang agak..errr..tau2 je lah kalau yang amik aliran sains tu,jangan ler menipu diri sendiri.kalau time meraikan ketiadaannyer tuh,memasing carik group sendiri,ader yang dok mengumpat,menyembang,yang budak laki dah bebesor pon boleh main sambung2 ayat.geli aku.tapi ader 1 hari ni..time cikgu add math kot yang lesap tanpa khabar dan notification..
memang kitorang buat satu kontes2 gitu lukis muke2 yang berkaitan.model nya adelah budak2 kelas sendiri.

Event : Pertandingan melukis muke yang terbabit
Time: time cikgu tadak la..hahaha
Pengadil : sape yang rajin dan ikhlas
Hadiah : maner ade doh..alah,janji ader gelaran 'pemenang' je...


setelah aku menge-join lukis muke mereka.aku pulak yang jadi model ketiga.
MODEL lukisan.bukan model runaway tuh.. 



Ini Myra Azraff...




dan ini lukisan2 mereka..

'
'
'
'
'
'
'
'
'


ni Fidz R Emerithus yang lukis.winner tu...yang bintang2 kat atas tu kire cam voting la kononnya..si pengadil pegi meja ke meja budak yang tak join suruh kasi vote..
KOMEN:
lukisan ni agak okey,so time giliran dia jadik model aku pon lukis la elok2 sikit kan..balas budi la yer tak?hahaha..lukisan dia sikit2 ader gaya cam bapuk yang pemalu....dan apesal spek tu macam bebetol melekat kat mata?kening dier pon bapak tebal la..tapi kire cantik ler tu..daripada yang bawah2 ni ha...



ni Lutfi yang lukis.nama dia sebenarnya Fitri.oleh kerane ustat tersalah sebut Lutfi.sampai sekarang dia kene panggil camtu.memang padan muka.dia ni sangatlah kuat membahan,dan bukan membaham.
KOMEN:
ni pemenang seken hand punya!!..errr..muke langsung takder ghupe aku...tengok macam lelaki pakai tudung pon ade.time lukis memula gelak giler2.tak lame tu bajet seriyes habis..macam feeling jer..aku pon ragu2 jugak dengan dia ni...naseb baik masih okey..sekali tengok macam bukan aku,dua kali tengok,rupanya memang bukan aku...macam ciplak lukisan dari majalah Moy Production tu ha..tetapi ragu2 aku tu terjawab

APABILA....

terkantoi ade lakaran asal kat muke surat belakang lukisan tu...!!!!!!!patot ler gelak semacam je first2 lukis..hampeh....giler punya orang...bapak hodoh!!!!!huuuuu...(T.T)...yang join tu pon gelak habisss...baboon jer...ni dah bukan aku dah ni,tah pompuan maner tah yang mati tak aman tu..bulu hidung pon tak cukur...siap ader sayap lagi..sebijik cam sayap unikorn...euwww...

ni hah menatang nya!!!!!



lukisan yang seriyes hodoh nak mati ni dihasilkan oleh Picasso alaf baru,Ery..tahniah.memang tak boleh dinafikan,lukisan ni telah pon di-cop sebagai tidak halal dimakan dan sampai biler2 memang takkan dapat kelulusan yang sah untuk jadik pelukis.muke dia sangat happy ketika itu.harap maklum
KOMEN:
aku sendiri tak tau,dia sebenarnya nak lukis muke aku atau bekas makwe2 dia dulu.aku rasa dia tersalah ambek ubat dari klinik yang tak disahkan kandungan ubat2 ubatannya...memang aku agak HANGIN disitu dan hanya mampu menyerlahkan amukan berpuaka.ni tah sape2 yang vote ni pon sama bengong dengan yang melukisnya..(sabo je la..maleh nak membebel dengan menaip ni..)



tapi.....

kalau cikgu takder kat kelas,

APE PULAK YANG KORANG BUAT?

hahahahahahaa....adehh...baik ngaku je la...






Sekian,terima kasih.





You Might Also Like

10 komen

  1. haha. nice jugak lah buat benda2 ni time free. dari melepak dalam toilet. kan. hehe :D

    ReplyDelete
  2. alalarrr, hehe. comel je. teringat zaman sekolah dulu. :)

    ReplyDelete
  3. haha . ape la . kalau kami lain pulak , time ckgu add math takde tu , memang hepi gila lah , pastuh satu kelas buat pesta nyanyian . sumbang plak tuh . haha , btw , nice :D

    ReplyDelete
  4. hahaha...best gile aktiviti korang mase cikgu takde...saya klau cikgu takde borak je memanjang..sampai cikgu kelas sebelah tegur sebab bising..hehe..

    ReplyDelete
  5. sonok ler dpt classmate yg sporting =)

    ReplyDelete
  6. hoho.. selalu wat aktiviti camni.. sama ada semasa cikgu ada atau tiada (jgn tiru perangai saya)
    *kelakar gile lukisan2 tu

    ReplyDelete
  7. wahahaha! Famous ak! Thanks azraff! Gumbihra tahap gahban! Hehe

    ReplyDelete
  8. @fidz r emerithus
    err..bukankah aku ade selitkan kata2 cacian di situ?..
    haha.= ='

    ReplyDelete
  9. hahahaha, letih saya suka gambar yg ade bulu hidung tuhhh :)

    ReplyDelete
  10. Hahaha , siez tergelak tengok gambar second tu .

    # kalau cikgu takde , buad bising smpai kene marah dgn classmate lain -,-

    ReplyDelete

I would really appreciate to have your thoughts here ! :)

Like us on Facebook

Instagram