Hanya yang genius paham entri ni.

9:22 PM




Assalamualaikum.






Ada 4 orang student lelaki ni.
Sanggup tak datang sekolah sebab hari tu exam Fizik.Dorang benci gila dengan subjek tu.
(Dahla benci,gila pulak tu.)
Dorang takpernah pass langsung tiap kali exam untuk subjek tu.

Jadi kereta yang dorang bawak ke sekolah tu memang takmasuk sekolah langsung ah hari tu.
Entah pegi mana pun aku taktau.(Macam aku ada je dalam cerita ni --')

Jadi esoknya time kat sekolah,cikgu kelas dorang panggil keempat2 ekor ni jumpa dia.

"Kat mana kamu berempat semalam ni haaa ? "

"Sori cikgu,salah satu tayar kereta yang kitorang bawak tu bocor..betul cikgu,sumpah taktipu,sesumpah pun taktipu.Inikan pulak kitorang"

Salah sorang dari dorang cuba untuk kaverline.Spontan keluar dari mulutnya.Padahal tayar tak bocor pon.Saje kasi alasan.

Taklama tu,cikgu tadi berjumpa balik dengan dorang.

"Okeyla,saya terima alasan tu.Tapi awak berempat ada exam khas.Saya yang sediakan.
Jadi ikut saya ke kelas sana."

Muka dorang agak ke-konfiusan disitu.

"Kejadah exam apa pulak kali ni wey ? Jangan cakap kena jawab balik paper semalam..haih.Mampos kita wey.."

Salah seorang dari mereka mencelah.Yang lain tetap bajet2 blur je.
Tempat exam tu memang khas untuk 4 orang je.Ye,dorang lah tu.Yang jaga exam tu pulak pengetua yang garang dan serius nak mati.

Jadi dorang berempat masing2 dah dapat kertas soalan.

Ada 1 je soalan yang dibagi kat kertas tu.

"Tayar sebelah mana yang bocor ?"






****************************************



Dorang kata duduk kat U ni banyak masa la ape la...Padahal kerja yang aku dapat takhenti2...memang nak bukak blog tak ah.
Takpasti sama ada kata2 dorang tu betul atau memang budak2 Art&Design je yang ade keje berlambak.Heh,tapi memang betul pun.Roommate2 aku yang amik kos lain semua rilek je.Aku ni je yang kalut nak kena buat itu ini.Lolololololololo






Wassalam.




You Might Also Like

14 komen

  1. tayar yang digantikan tu la yg bocor. tu pun takleh jawab. wakaka

    biasala, budak baru masuk u mmng x cukup masa. dah biasa ngan strategi nanti lebih la masa. siap bleh wat part time lagi haha

    ReplyDelete
  2. hgagaga..kalaulah dpt soalan cengitu time kuiz..kan best! xDD. kbyakan yg busy bdak art, org lain pakai paper, klo art student gune mcm2 paper, tp yg examnya xbanyak paper.. xDD! goodluck.

    ReplyDelete
  3. Huwaaa ! Kantoi la mcm ni . Huhu :D

    ReplyDelete
  4. terigt masa zaman belajar..budak kos lain kemain leh main game..blk je kelas tido..tapi kami budak archi..blk je buat model..blk je buat design..memang x pernah rehat..=/

    ReplyDelete
  5. okay aku paham. haha. hai fashion designer :D

    ReplyDelete
  6. untunglahhhh boleh tengok FARHAN AZMAN. hahahaha ^^

    ReplyDelete
  7. Keri : Haih,bila la cikgu Math sorang ni nak paham keadaan kami.Mohon rujuk komen cik AAA.Haha

    Steffany & Aliff : Yeah,good ;D

    Sekot : Tau takpe,,kan cik sekot ? ;'(...Wahaha...chaiyok untuk diri sendiri xD

    Roziah : Haha,memang pun --'

    Merahitujambu : Kita senasib..tengah2 malam baru dapat rehat...TT.TT

    Pakrul : Haha,bagus la paham xDD

    Kimy : Hari2 aku nampak dia.Entah,biasa2 je.-.-
    Kau pulak yang over.Haha

    ReplyDelete
  8. haha untung bile dapat soalan macam ni je masa exam XD good luck kak myra. jangan give up, nanti bole designkan baju untuk miza ke ek. hihi

    ReplyDelete
  9. aku phm, so aku genius laa kn?

    aku lg bz wey, dok sini tak best mcm kau. p mana2 kena kawad direct

    ReplyDelete
  10. seri iskandar..
    art and design..
    :-)

    ReplyDelete
  11. kantoi kantoi.. melainkan depa dah sepakat dalam kereta nak bagitau tayar sebelah mana yang bocor...

    ReplyDelete

I would really appreciate to have your thoughts here ! :)

Like us on Facebook

Instagram