MOVIE REVIEW : ALLEGIANT PART 1 (2016)

2:39 PM




Hi guys ! 

Seperti yang dijanjikan. Meh sini nak review !



Summary :

Okay now that semua faction dah terlerai, but gate untuk ke luar tu kena tutup pulak dah. Semua tak dibenarkan masuk, but Tris tetap cari cara untuk keluar dari situ and nak find out apa yang ada kat luar pagar tu. So lepas dah berjaya lepasi pagar tu, diorang harap segalanya akan berubah, tapi expectation dia tak betul. Yeap it's true Chicago tu hanya eksperimen, but Chicago tu still their home right ! And Tris dalam misi menyelamatkan tempat lahir dia ! Haaa kalau nak tau kenalah tengok tau haha

MOI RATE : 8.5/10
Overall aku berpuas hati. And tak kecewakan aku. Walaupun dah tahu ending untuk part seterusnya nanti hmmm. Four lagilah tak kecewakan aku. My heart stopped ermmm hihi. How come Four boleh jadi makin hot wehh ? But boleh tahan la part 1 dia ni kalau nak dibanding Mockingjay part 1 (lembap) hahaha. Must watch okay ! REALLY RECOMMENDED !






You Might Also Like

9 komen

  1. jgn la kutuk my mockingjay!!!
    hahaha yasssss cant wait nnt nk pi tengok iwiwi Four mmg hot nak mampus ugh so ugh hahahaha. thanks kak moi tk bg spoiler kihkih <3

    ReplyDelete
  2. Divergent dah daebak, allegiant ni macam lah pulak ek must watch this :)

    ReplyDelete
  3. yeay nasib baik tak kasi spoiler! next week baru nakpi tengok >.<

    ReplyDelete
  4. aaaaaaaaaaaaaaaa tak sabar nak tengok T^T

    ReplyDelete
  5. Okay boleh p tgk ni.. huhuhu. lama nya tak me woyamm.

    ReplyDelete
  6. salam...done follow blog ni :) nice entry bila klik sini... ^_^

    sambil2 tu jom jenguk & join contest dari yaya ni..

    Contest : 'Jemputan ke Majlis Pertunangan Yaya dan Anis'

    http://www.yayacendana.com/2016/04/contest-jemputan-ke-majlis-pertunangan.html

    tq ^_^

    ReplyDelete
  7. datang jenguk awok moi. lama dah moi tak update entry :)

    ReplyDelete
  8. allegiant ni best gak but for me dia punya ending simple gila. tak sabar nak tunggu sambungan dia yang final punya tahun depan xD

    ReplyDelete

I would really appreciate to have your thoughts here ! :)

Like us on Facebook

Instagram