25 February 2015

5 FAVOURITE FONTS (PART 1)






Assalamualaikum 


Kekadang ada yang tanya aku guna font apa
So harini aku share sikit ah font yang aku selalu guna.




1# CODE


Font ni yang selalu aku guna. Bese ah jenis aku suka font yang simple je. Tapi kemas hahaha. 







2# LEMON/MILK


Ni pun feveret gak. Ada sikit macam Code. Cuma end dia sharp.








3# THE ALISTERAN BETA 


Kalau nak kasik efek ala dramatik, aku pilih ni







4# KEEP CALM


Font ni pun tak lari jauh dari Code gak. Hahaha simple and neat. Cuma nampak best pasal ada crown atas dia. Dulu kan penah trending orang buat style ni sana sini. Pui !








5# BRANBOLL


Ni paling biasa kita nampak kat memana sekarang. Font ala ala old school. Selalu kat t-shirt lah orang buat. Bagi yang taktau apa nama font ni, ni dia namo dio aih







Tu 5 je. Patutnya aku nak buat 10. Hahaha ! Nak buat entri simple je pagi ni
Kalau korang ada feveret font jugak share share lah dengan aku ye :D




  





24 February 2015

VECTOR TOK HANG !






Assalamualaikum






Salam gais.

Ekceli aku baru kalini berjaya donlod vector. Hahahahahahaha serius kesian
Sebelum ni usaha tu ada, tapi cemana tah. Lappy pun buat hal je. Bengong ! (Ai lak dah takleh guna) Maka aku pun givap kejap lah. Hergh

So kat opis kalau takde keje pun aku browse entah celah mana cari vector free.
Gumbira hati aku whoii.

Aku ada pernah try nak buat logo official untuk blog ni. Tapi memandangkan aku pun tak berapa reti dan kretip bab design logo ni (ekceli nak buat watermark je pun), so guna vector yang dah ada je






Try try try. Entah jadah apa tah jadiknya








Alahai .....







Sekian dari saya, entri yang takde motip dan sedang menghitung jam bila nak balik rumah ni 


Hahaha !



Btw designer luar sana tu gua mintak sangat suggestion kat mana nak cari vector free dan best. Huhu okebai










Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

25 February 2015

5 FAVOURITE FONTS (PART 1)






Assalamualaikum 


Kekadang ada yang tanya aku guna font apa
So harini aku share sikit ah font yang aku selalu guna.




1# CODE


Font ni yang selalu aku guna. Bese ah jenis aku suka font yang simple je. Tapi kemas hahaha. 







2# LEMON/MILK


Ni pun feveret gak. Ada sikit macam Code. Cuma end dia sharp.








3# THE ALISTERAN BETA 


Kalau nak kasik efek ala dramatik, aku pilih ni







4# KEEP CALM


Font ni pun tak lari jauh dari Code gak. Hahaha simple and neat. Cuma nampak best pasal ada crown atas dia. Dulu kan penah trending orang buat style ni sana sini. Pui !








5# BRANBOLL


Ni paling biasa kita nampak kat memana sekarang. Font ala ala old school. Selalu kat t-shirt lah orang buat. Bagi yang taktau apa nama font ni, ni dia namo dio aih







Tu 5 je. Patutnya aku nak buat 10. Hahaha ! Nak buat entri simple je pagi ni
Kalau korang ada feveret font jugak share share lah dengan aku ye :D




  





24 February 2015

VECTOR TOK HANG !






Assalamualaikum






Salam gais.

Ekceli aku baru kalini berjaya donlod vector. Hahahahahahaha serius kesian
Sebelum ni usaha tu ada, tapi cemana tah. Lappy pun buat hal je. Bengong ! (Ai lak dah takleh guna) Maka aku pun givap kejap lah. Hergh

So kat opis kalau takde keje pun aku browse entah celah mana cari vector free.
Gumbira hati aku whoii.

Aku ada pernah try nak buat logo official untuk blog ni. Tapi memandangkan aku pun tak berapa reti dan kretip bab design logo ni (ekceli nak buat watermark je pun), so guna vector yang dah ada je






Try try try. Entah jadah apa tah jadiknya








Alahai .....







Sekian dari saya, entri yang takde motip dan sedang menghitung jam bila nak balik rumah ni 


Hahaha !



Btw designer luar sana tu gua mintak sangat suggestion kat mana nak cari vector free dan best. Huhu okebai