09 December 2012

Subjek2 drawing time sem 1 (-_- ) !





Assalamualaikum !



Haaaaa dah lama aku nak buat entri ni (T___T)
*semput pasal nak siapkan entri ni*
Penat woi upload2 natang ni semua , hahaha . Harap2 korang janganla scroll laju2 eh ;(
Aku mendaki gunung , siap merentas lautan api nak siapkan ni ! hahhahaha . Jadi ni dia antara subjek2 drawing yang aku amik time sem 1 dulu , rindu nak belajar benda2 ni semua walaupun rasa macam nak mati je buat ( ̄(エ) ̄)


FND 100 : DRAWING 1


Subjek ni pehhh , boleh tahan nak matinya , kahkah ! Mula2 agak payah la nak sesuaikan diri , lelama tu baru okey , haha . Drawing2 psikomotor yang besar gedabak tu aku dah buang pasal menyemak lagipun hodoh gila bapak -_- ! Cis



Tang ni kitorang kena kalerkan dalam 15 line tu guna pensel sehingga membentuk satu ton  , agak fail disitu tapi ahhh kesah pulak kan , hahaha . Tergeger2 nak buat !


Ni lagi 1 keje yang sungguh tak paham (-_- ) Keje ni kitorang kene hitamkan separuh dari drawing paper guna pensel dan kena kasi betul2 hitam gila2. Haaa ingat senang ke ? Susah siak . Habis pendek pensel2 aku , kesian depa . Bape banyak kali asah tah kalkultor tak mampu nak kira , kakhkah ! Dah penat2 hitamkan , boleh pulak kena lipat 2 adoi , part yang lagi 1 tu kena padam hitam2 tu balik . Peh lagi payah ! Habis musnah 1 pemadam nak kasi putihkan balik part tu , HAHA . Erghh


Ni pulak kena buat shading kat setiap bentuk (bulat,kiub,silinder) . So drawing aku yang bulat kat ataih tu jadilah contoh kat depan cewahhh xD Keje ni ah lenggang je , rasa nak mati tu memang takdak ;P


Time ni dah start buat analytical drawing , yang petak sebelah kiri tu kena buat tekstur bagi subject matter yang kitorang pilih , memang kena zoom habis ! (guna mata je pun) , dan kena lukis biar kasi tekstur2 tu jelas nak mati ! (tak mati pun) . Haaa cuba teka natang apekah itu ? NENAS ! -_-
Dah macam organ dah aku tengok , jadah ! 


So tudiaa nenas itu ! Ye aku tau hodoh siak -.- (aku serius ni) Pasal agak kartun bak hang ! Padahal kena buat ala2 analytical drawing , cis ! Memang la dipilih jadi drawing contoh kat depan  , tapi boleh pulak lecturer tu lekatkan kat sebelah drawing nenas student2 lama yang hidup zaman2 dulu yang lagi power gila bapak aih , segan pulak aku taktau nak letak kat mana muka ,  nampak sangat perbezaan gila2 , kahkah ! Adoi .

Bajet tangan kotor konon
Dah serik nak guna nenas , so untuk yang final project ni aku guna halia pulak . Yang final dah tak guna pensel dah , tapi kena guna compressed charcoal . Bila guna natang ni , pehhh ! Semua kawan2 aku yang sebelum ni kata drawing2 dorang hodoh gila tetiba pulak mengaku drawing dorang jadik lawa bila guna natang ni ! HAHA . Jimbit betol . Best tau lukis guna natang ni , tapi tulah 1 , habis tangan baju seluar kena tempiasnya . *pasal eksaited sangat lah konon* Aku tengok rupa aku dah macam askar2 yang tengah balik perang pun ade -_-


Jadi inilah rupa dia bila dah siapp , yayyyy :D
HALIA ! 


FND 101 : VISUAL RESEARCH

Banyak2 subjek drawing , subjek ni ahh yang paling banyak jumlah mengeluhnya . Mengeluh kuat gila2 lah sampai mak ayah aku boleh dengar dari rumah -_- ! Keje2 nya oh sungguh tak paham apa kehendaknya , kahkahkah !    


Aku patut jadi arkitek . HAHA *lawak hambar*
Benda alah kat atas tu namanya mounting board versi albino (yang kaler putih punya)
Dah tu , kena potong2 kasi 15 part dengan bentuk yang berbeza pahtu kena gabung2 jadi satu benda yang aku sendiri pun tak paham = =' Hahahahaa 


Pahtu kena sketch balik benda2 tu . Benda tu bukan 1 kena buat , ade lah dalam 10 ? (aku pun tak ingat dah) Nak menangis woi buat bende ni , nak bajet2 shading lagi , peh ! Segala tulang aku patah .
Dah macam part2 robot transformer yang dah dileraikan pulak sekali tengok ! Takpun organ2 hewan mana tah !


Jadi siaplah jadah yang aku sendiri tak paham ni , hahaha . Tak tido langsung siapkan benda ni . Aku punya yang tengah2 tu . Dari malam sampai pagi nak siapkan . 7 pagi baru siap , HAHA . Azab -_-
Ah sibuk pulak si budak Ieyra ni interframe , cis ! Haha , tepilah woi



Yang ni pulak untuk final project punya . Kena transform subjet matter yang korang pilih ke bentuk2 yang aku sendiri taktau nak eksplen cemana dan kena pilih yang terbaik untuk dibentuk balik guna foam .



Hah , nilah bendanya foam tu , alahh yang orang guna untuk buat bunga manggar tu -_- pastu kitorang kena ukir natang ni guna cutter aka pisau sambil rujuk drawing yang korang pilih tu . Kawan2 aku siap ada yang pakai gogel mata , semangat je , rupa dah macam nak menyelam bak hang ! Cuma takdak air je time tu . Sampai ada kawan aku yang sorang ni meronta2 takut dia jadi buta bila habuk2 foam ni masuk mata dia , kahkah ! Eh Form ke Foam ? Ah lantak , aku tibai je !


FDT 106 : FASHION DRAWING (FIGURE)


Haaaa ni subjek feveret aku yayyyy ! xD
Aku paling tak sabar tiap kali kelas ni mendatang , best ! :D Dengan lecturer lelakinya yang begitu ohh memahami dan good-looking , pulun habis buat keje ! HAHA



First time masuk kelas tu , kena lukis gambar apa2 lah yang korang nak :D 
Maybe dia nak tengok adekah anak2 murid dia ni tau melukis mungkin ? Entah -_-


Tang ni pulak dah setat buat drawing guna dry medium aka soft pastel . Pehhh memang best ah guna benda ni , hahaha . Berhabuk bak hang pastel2 tu bila kena gosok2 nak kasi rata -,- Sampai hitam jari2 aku . 
Ada rupa macam orang asli pun ada sekali tengok . 2 kali tengok , memang orang asli rupanya ! Gambar2 yang kena dilukis tu lecturer sendiri yang pilih dari majalah yang kita beli , so aku dapatlah manusia yang dah macam rupa alien ni , dengan leher yang panjang gila bapak nya . Kepala jendoi kot ! HAHA

Time assessment yang pertama 
Jadi dengan muka tak semenggahnya aku memegang drawing pastel yang dah siap tu . Pas kena tegur kepala jendoi drawing tu terus aku ejas kasi extend-kan sikit area rambut kat dahi tu . Yang tak boleh blahnya lect tu kata meremang dia tengok drawing ni , hahaha . Teruja katanya , ahhhhh . *nak pengsan* xD 


Lepas guna dry media , kitorang kena guna wet media pulak (watercolour) . Lagi best guna waterkaler !! Model pun lect jugak pilih . Dia kata kalau tang aku je patut dibagi yang susah2 bak hang ! Adoi , mampuih den . Seriusla aku rasa drawing ni betul2 something wrong somewhere , HAHAHA . Tapi taktau tang mana , body dahlah macam bapuk je , ahh . Badan terpanjang , kaki terketot ? Mungkin . Yang kanan tu tak siap lagi aku kalerkan background dia sebenarnya . Tapi lect kata banyak2 drawing dia paling suka yang ni . ehheh .





Jadi inilah drawing untuk yang final punya . 
Drawing + kolaj . Bebas nak guna waterkaler or pastel . So aku pilih untuk print pattern ala2 tiger untuk diletak kat baju , pastu jadah apa entah untuk tali beg dia dan renda untuk short pants drawing tu . Subjek ni dapat A+ , macam tak percaya je = =


FDT 108 : FASHION CAD (INTRODUCTION)


Subjek ni pun best oooo . Hahaha . Pasal boleh guna Photoshop dan Illustrator . Aku tak mampu menyorokkan perasaan pulun tu tiap kali kat dalam kelas tu . Ahh asal lect keluar kejap je , semua dok pakat bukak FB , bengong . Ye aku pun sama bengong . Hahaha



Ada 2 projek je untuk subjek ni , lenggang habis ! (lah sangat kannn)
Projek ni dinamakan FABRIC PATTERN . Kitorang kena design sendiri pattern sendiri lalu memasukkannya kedalam produk yang kita pilih . 


Ni pulak yang final punya . Tema untuk kelas kitorang adelah sportswear . Apeke huduhnya tema -_- 
So kena carik gambar2 yang berkaitan dengan sportswear pastu trace balik kat Illustrator aka Ai . Tension aku guna Ai ni nak dibandingkan dengan Photoshop . Ahhh . Aku ada jugak ngelat buat benda ni kat Photoshop . Ceh . Aku ni dahla cerewet sikit nak carik background dia , hahaha . Logo tu takboleh blah , kahkah ! Aku takde idea lalu buat ala2 1 Direction punya logo , aptb xD ! Nak yang betul2 sesuai !
Alhamdulillah , dapat full mark benda ni . 



Ahhh penat aku (-_- ) Siap sudah entri ini . Banyak lagi sebenarnya drawing2 tu . Malas pulak aku nak upload banyak2 . Haaa jadi jangan ingat melukis tu satu benda yang senang . Takda benda yang senang kat dunia ni . Ingat melukis tu setakat melukis camtu2 je ke , haih . Takda makna . Nak menangis pun ada sepanjang sem tu pasal buat drawing ni punya pasal . Time dah nak dekat exam la kitorang bersusah payah kena siapkan final project bagai ;( Sebab tu takramai budak AD yang dapat dekan mungkin ?
HAHA , bajet habis ! xD
Ni baru sem 1 , sem ni ? sem seterusnya ? Wallahualam , tangan di bahu .




Wassalam , 
*lapar pulak aku time gini2 aih -_-*








11 November 2012

Spontaneous Drawing





Assalamualaikum.






Hah , takdak hal pon yang aku nak cite . Nak tepek benda ni je hah . ( Betul ke tepek ? -_- )
Amenda tah yang lalu kat kepala waa tetiba rajin nau nak lukis siap berkaler lagi adoinyaaa .
Lama dah tak pegang pensel kaler katanya , hah . (Ni pun bantai kaler adik aku)
Taktau la kenapa aku jadi minat pulak dengan kombinasi biru dengan merah . Nampak kontra tapi lawa , mwahaha ! (macam bendera Malaysia , takpun US) Errrrr -.-


p/s : Line broadband aku jadi makin teruk sejak musim hujan ni -_- 
Sori sangat kalau aku takde peluang nak komen blog korang balik :(



Wassalam xD





06 November 2012

20 Koleksi soalan-soalan sengal




Assalamualaikum.


Sapa yang selalu dok menebeng kat Twitter tu , mesti perasan kan trending #SoalanSoalanSengal penah feymes sebelum ni . Haha , aku punyalah semangat main hashtag tu hari2 wey . Kahkah !
Bila baca balik tweet2 orang lain pasal ni , gelak tak hengat aku siak .
Ehm , tujuan aku nak share je soalan2 sengal tu . Benda memang banyak berlaku kot kat sekeliling kita . Dah benda tu terang - tang2 depan mata lagi mau tanya adoi ! 

So nilah kebanyakkan apa yang aku penah tweet tu . Haha -_-







1 ) Shower

*baru keluar bilik air,habis mandi shower*

Mak : Baru shower ke ?
Aku : Tak , hujan kat bilik air .

2 ) FB chat

*blupp!* (bunyi chat)

Stranger : HyE , ngA watPer uH ? NgA on9 kEw ?
Aku : Tak , tengah panjat menara KLCC !!

3 ) Raya korban

*kat dalam kereta time raya korban*

Adik aku : Ma , penah tak ada orang yang kena sembelih ?
Mak aku : Haaa , rasa2 ada tak ?

4 ) Jenazah

*A terserempak dengan B*

A : Semalam aku ternampak makcik kau dikebumikan , dia dah meninggal ke ?
B : Haaa kalau anda bijak laksana ,  cubalah teka bodoh .

5 ) Telur masin

*time makan*

Mak aku : Ek , terlebih masin pulak telur masin ni harini.
Aku : Ha'ah kan , sebelum ni manis je .

6 ) Gelak

*A tengah gelak2 sebab B buat lawak*

B : Apsal kau gelak doh ?
A : Sebab taklawak,sebab tu la aku gelak !!

7 ) Main bola

*tengah saat genting , Kamil berusaha untuk menjaringkan gol *

Jurulatih : Kamon !! Cepat !! Apa yang kau kena buat cuma jaringkan gol je !!! Cepat gol kan ! Kamon kamon !
Kamil : Habis tu kau ingat aku tengah buat apa sekarang ni ? Buru unikorn ?! *sambil lari2 bawak bola*

8 ) Pantai 

Alia : Wey jom pegi Teluk Batik hari Ahad ni .
Dila : Nak mandi2 ke ?
Alia : Eh taklaaa . Saje nak korek2 pasir kot2 terjumpa tulang dinasour.

9 ) Keluar rumah

Zila : Mak , nak keluar kejap petang ni .
Mak : Dengan kawan2 ke ?
Zila : Ehhh, mestilah dengan musuh2 saya .

10 ) Pemadam

A : Dude nak pinjam pemadam .
B : Nak buat apa ?
A : Nak tolong Harry Potter lawan Voldermort doh !

11 ) Ajak tengok wayang

A : Jom tengok wayang petang ni wey .
B : Nak tengok movie ke ?
A : Takdelahhh,saje nak kira berapa banyak seat yang ada kat dalam tu .

12 ) Tengah tengok wayang 

*A dan B baru je lepas tengok salah satu scene movie yang hebat gila bapak*

A : Wey kau nampak tak scene tadi tu weyh ?!
B : Taknampak langsung doh ! Aku bayar tiket ni semata2 nak tengok siling je doh !

13 ) Hospital 

*A tengah lawat B yang tengah patah kaki,tangan dan leher akibat eksiden*

A : Pehhh !! Sakit tak wey ?
B : Bodoh , mana sakit dol .

14 ) Tak dengar

*dalam kelas*

A : Wey .
B : *dok mengelamun,tak dengar*
A : Woi ! 
B : *masih tak dengar* *taklama tu baru perasan* Eh kau panggil aku ke tadi ?
A : Eh taklaaa . Aku panggil meja ni tadi . Hai meja , apa khabar ? Sihat ?

15 ) Sewa kereta 

Someone : Kereta sewa ni korang amik sendiri lah kan tadi ?
Aku : Eh takdelahh , kereta ni datang sendiri tadi .

16 ) Eksiden 

*A ternampak B eksiden gila teruk dan berdarah2*

A : Kau okey tak ??
B : Okey !! *siap buat thumbs up*

17 ) Makanan

*aku tengah nak bayar makanan,amik banyak2 sebab lapar gila babeng*

Pakcik : Ni berapa orang yang nak makan ni ?
Aku : Eh takde sapa nak makan pon . Saje2 beli pastu buang .

18 ) Mesin ATM

*B ternampak A baru lepas cucuk duit*

B : Wahhh,duit banyak2 ni kau cucuk kat ATM ke tadi ?
A : Alhamdulillah turun dari langit .

19 ) Iklan TV

*suara kat iklan TV*
"Samsung Galaxy S III , designed for humans" 

Aku : Aku ingatkan untuk anjing sebelah rumah aku tadi !

20 ) Nak sewa kereta 

Tokey : Nak sewa kereta ke ?
Aku : Taklah , nak sewa Titanic . Ada tak kat sini ?



Menyakitkan hati kan jawapan2 tu , haha ! Cadang nak buat 10 je tadi . Tapi ah bantai jelah . 20 ! -_-




Wassalam.








25 October 2012

Jenis - jenis kawan yang wajib ada dalam list kita





Assalamualaikum.


*blog terbengkalai di mana tuannya baru sedar nak update*



Senarai jenis-jenis kawan yang wajib ada dalam list kita






1 ) Yang - dia - sorang - je - paham - lawak - kita 

Kawan yang macam ni, ahhh memang wajib lah ade . Walaupun korang ade ramai kawan2 yang boleh buat lawak sesama korang , mesti ade sorang tu je yang betul2 boleh go on dengan lawak bodoh korang tu . Pegi mana2 pun hanya korang berdua je yang gelak terkekek2 macam orang gila sampai kawan2 yang lain blur je tengok. Well yeah I have one ! How 'bout you ? :D


2 ) Yang mula2 je nampak serasi tapi ...

Masa pestime jumpa dorang korang pikir dialah kawan yang akan kekal dengan korang walau kemana-mana . First2 memang tak nampak salah dia ,lama2 korang sedar banyak yang tak kena dengan dia dan hakikatnya makin lama jadi makin tak serasi . So taklama korang start renggang dan carik geng sendiri2 walaupun korang masih tetap berkawan macam biasa . Yes I have one lol .


3 ) Yang nampak pendiam tapi ...

Haha , dari sekolah dulu sampai sekarang golongan yang macam ni mesti ada . Nampak je pendiam kat kelas atau kat memane ,tapi pakwe keliling pinggang wooo. Kemain bak hang ! Diam2 nampak dia keluar dengan lelaki entah mana2 , tapi bila kita mula rapat dengan dia habis 1 bijik novel kisah cinta dia dia cerita kat kita . Nak tercabut telinga rasanya hoii -,-

 4 ) Yang suka melawa -,-

Yang ni , ahh malas nak cakap . Kalau takde dalam list kawan2 korang tu , maknanya korang lah orang tu .
Pegi mana2 celak tak pernah lekang kat muka .Tak kesah la celak ke ape ke...
Padahal pegi mana je pon , macam nak pegi kenduri kawen -_- ( ataupun dia yang pengantin tu )

5 ) Kawan yang sentiasa ada bersama korang .

Yang ni sentiasa wujud ^_^
Pegi mana2 ,dia ada bersama korang dan sanggup temankan korang pegi mana2 je . Kira dia ni jenis yang tak pernah berkira untuk temankan kita kemana2 . And yess I have one  :DD


6 ) Yang wujud hanya kat alam maya .

Kawan2 yang kita kenal kat Facebook , Twitter , Blog dan blablabla sebenarnya kawan2 yang sangat ohsem . Pelik kan ? Kita tak pernah langsung face to face dengan dorang tapi ikatan 'kawan' tu rasa macam betul2 wujud . Yeah aku penah jumpa satu ayat ni ,
" Orang2 yang awesome selalunya datang dari internet " 
 Bhahaha , hebat bukan ? Haha


Sebenarnya ni entri kesian je . Aku kesian kat blog aku yang dah hilang seri ayu dia pptuihh apa aku cakap ni . So tengoklah , gaya penulisan aku pun macam...macam hampehlah .
Selalu aku buat sampai 10 point tapi kali ni aku dah tak sanggup nak sambung sebab kepala aku dah takde idea zzzz . Hmm , tu je lah yang aku nak bebel tapi seriyesly sangat pathetic ! Haha -_-


dan last sekali aku nak ucapkan...


 Salam Aidiladha buat semua umat Islam ;)


Wassalam.








22 September 2012

Oh sangat ohsem !!!






                                                                      Assalamualaikum.





Single paling latest 


Hahaiii everybody -.-

Sementelah dah nak final exam ni aku nak promote singer yang gila ohsemmmmmm ni wooo :'D
HAHA *takde kena mengena dgn final*
Aku rasa takramai yang tau kot pasal HUNTER HAYES ni,tapi hmmmm seriyesly korang patut dengar semua lagu2 dia *kenapa la dia tak dikenali T.T,wuuu*

He's done better done Taylor Swift sebab dia pun bawak lagu Country jugak.Oklah,aku pun malas nak blabla bebanyak kat sini,nak dengar pun boleh,taknak pegi jauh2,hahaha -.- Serius rugi gila bagi sapa yang takpernah lagi dengar lagu2 dia.Oh,aku harap nanti dia feymes jugak,kahkah ! *mengharap*

Aku dah try hasut kawan2 aku suruh dengar.Woo ! Dorang pun terus minat jugak,hahahaha.Sampai berulang kali dengar,mengalahkan aku --' Hebat betul pengaruh aku ni,BHAHAHA
*pacak bendera jajahan atas kepala dorang*

So kat bawah ni track2 dia yang gila bapak bestttt *pengsan* xD
Kbai.












01 September 2012

Err,I don't know why.




Assalamualaikum




Lama gila aku dah tak buat entri.Lama tu,boleh sampai jadi GILA ! *pegang kepala*
Tiap kali aku semangat nak buat entri baru yang macam dulu2 tu punya,semuanya jadi DRAFT je.
Takpercaya pegilah check sana...(macam boleh)

Aku takboleh nak habiskan taip entri tu,melainkan aku ade assistant.(lah sangat)
Yang setiap kali aku cakap,dia boleh taipkan.(macam wujud,kalau wujud pun konfem dia taknak)
Erghh,taktau lah apa nak jadi dengan kepala hotak aku ni.

Kalau aku delete blog ni,rasa rugilah pulak.Aku takde bukti la nanti nak cerita kat anak cucu cicit aku yang aku ni dulu pernah ada blog.HAHA*tetiba je kan,mohon bagi pelempang*

Memang kepala jimbit la kan,harap je ada blog,last2 jadi apa pun aku tak tau la.Oh life !
Aku rasa readers2 aku pun dah lari semua ke Lombok.Dah menyampah nak tengok blog aku.Aku pun menyampah jugak tengok ni haaaa.*tangan didada mata keatas*


*tetiba tempek gambar*


Nah kau !
Muka buruk dan pelik ditambah dengan pastel drawingnya yang memang dah buruk -___-





Wassalam.




18 August 2012

Salam Aidilfitri buat semua :D





Assalamualaikum.


Memandangkan perempuan poyo ni mengaku ala2 low-profile gitu,jadi dia takmampu nak post gambar dia kat Fb nak tag kat kengkawan.Lalu dia post kat blog je.
Nampak kejimbitan kepala dia disitu.

Jadi kepada semua yang sedang membaca blog ni..
*walaupun bunyinya agak terlambat disitu*

aku nak ucapkan 

Salam Aidilfitri 

buat korang2 semua.Ampun dan maaf dipinta buat kalian.^____^
*buat muka comel*

Mohon maaf sekiranya aku pernah buat salah kat korang2 semua.Maafkan aku kalau pernah buat korang marah,terasa ke..terbahan typo korang ke..buat entri menyindir ke...ahak xD
*sambil susun bekas kuih raya.Eh,susun 10 jari*

Ucapan raya ni juga aku tujukan kepada 

warga2 We Love Arts 
( Group art yang gempak gituu)

warga2 Kami Generasi 1994 
(Group yang palinggg ohsem !! :D )

dan tak lupa kepada pembaca2 setia blog aku,yang rajin komen2 entri aku tu.
*ambik tisu,srotttttt T.T*

Saye sayang anda semua :'D
Raya raya jugak,esaimen,homework jangan dilupakan.Haha.
(keje aku pun berlambak ni wey,eh jimbitttt betul)



Kawan aku kate aku ni muka je nampak baik,tapi hati jahat nak mamposs.HAHAHAHA
Hey taklawak langsungg-,-


Bai.Assalamualaikum.Japgi kena isi kueh raye,xD





07 August 2012

Saje nak bagitau -_-




Assalamualaikum.




Ada yang kata,aku ni bizi sangat ke,sampai tak update blog.
HAHA,nak buat macam mana,memang pun.-_-
Kalau ditanya,banyak2 student kat sini,memang ah,memanggggggg,
budak Art&Design (AD) lah yang paling banyak keje.Haih.
Lainla budak2 akaun,jeles aku tengok.Haha.

Jangan cakap aku takpandai bahagikan masa pulak.Masa yang ada tu memang cukup2 je untuk aku siapkan drawing2 tulah bagaiiii.Tido sampai pepagi buta tu normal lah kot.
(belum lagi kalau start masuk menjahit pulak.HAHA -_-)
Pernah sampai 5 pagi.Orang dah start sahur aku ni je yang takreti2 nak tido.Memang sadis tahap gaban.
*Ehhhhh,poyo gila*

Jadi tu jelah yang aku nak update,saje nak bagitau awal2.Lagipun lappy aku tu rosak,ape kejadah entah.Dah nak mampos agaknya.Siap keluarkan bunyilah pulak.Macam bunyi transformer pun ada.Silap haribulan bertukar teruss.(Ni pun update guna lappy pinjam,berokben sendiri ! Haha -,- )

Drawing2 aku tu semua takpernah aku miss tangkap gambar.Nanti ada masa aku upload ah.Hahaha.Sori kalau takde yang nak tau. -_______-
Erghhhh ! Kalau aku rajinla tapi.*entah bilanya entahhhh,eeeeee gedik*

Kbai,Assalamualaikum.

Nak sambung buat keje.T_____________T
*Lame dah tak bukak 9gag* -_-




20 July 2012

Koleksi Typo : Ruangan Komen Di Blog




Assalamualaikum.







Never ERLI,never too late.





To luz_hafe : Entahla,aku pun WONDEING jugak ni.



nak MELETAK kat sidebar...--'


dahla CILA,comel pulak tu.Errr,kbai.



SITUAI yang halus tapi dalam.Ya,sangat mendalam.




ENTEY pon sokong jugak !




Kemahiran ASA dalam membuat doodle itu penting.



Aku time nak test kat LINA kuning tu pun agak cuak la jugak,last2 pass,nasib baik.



Pisang GORANG,by SuperGirl.



Aku pun MINTA melukis jugaklah.



Tapi RASANNYA ada typo disitu.









Apekah aku ni,esok dah start puasa pun buat jahat lagi --'

Akhir kata,

Selamat Menyambut Bulan Ramadan Al-Mubarak 
kepada semua blogger ;D







Wassalam.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

09 December 2012

Subjek2 drawing time sem 1 (-_- ) !





Assalamualaikum !



Haaaaa dah lama aku nak buat entri ni (T___T)
*semput pasal nak siapkan entri ni*
Penat woi upload2 natang ni semua , hahaha . Harap2 korang janganla scroll laju2 eh ;(
Aku mendaki gunung , siap merentas lautan api nak siapkan ni ! hahhahaha . Jadi ni dia antara subjek2 drawing yang aku amik time sem 1 dulu , rindu nak belajar benda2 ni semua walaupun rasa macam nak mati je buat ( ̄(エ) ̄)


FND 100 : DRAWING 1


Subjek ni pehhh , boleh tahan nak matinya , kahkah ! Mula2 agak payah la nak sesuaikan diri , lelama tu baru okey , haha . Drawing2 psikomotor yang besar gedabak tu aku dah buang pasal menyemak lagipun hodoh gila bapak -_- ! Cis



Tang ni kitorang kena kalerkan dalam 15 line tu guna pensel sehingga membentuk satu ton  , agak fail disitu tapi ahhh kesah pulak kan , hahaha . Tergeger2 nak buat !


Ni lagi 1 keje yang sungguh tak paham (-_- ) Keje ni kitorang kene hitamkan separuh dari drawing paper guna pensel dan kena kasi betul2 hitam gila2. Haaa ingat senang ke ? Susah siak . Habis pendek pensel2 aku , kesian depa . Bape banyak kali asah tah kalkultor tak mampu nak kira , kakhkah ! Dah penat2 hitamkan , boleh pulak kena lipat 2 adoi , part yang lagi 1 tu kena padam hitam2 tu balik . Peh lagi payah ! Habis musnah 1 pemadam nak kasi putihkan balik part tu , HAHA . Erghh


Ni pulak kena buat shading kat setiap bentuk (bulat,kiub,silinder) . So drawing aku yang bulat kat ataih tu jadilah contoh kat depan cewahhh xD Keje ni ah lenggang je , rasa nak mati tu memang takdak ;P


Time ni dah start buat analytical drawing , yang petak sebelah kiri tu kena buat tekstur bagi subject matter yang kitorang pilih , memang kena zoom habis ! (guna mata je pun) , dan kena lukis biar kasi tekstur2 tu jelas nak mati ! (tak mati pun) . Haaa cuba teka natang apekah itu ? NENAS ! -_-
Dah macam organ dah aku tengok , jadah ! 


So tudiaa nenas itu ! Ye aku tau hodoh siak -.- (aku serius ni) Pasal agak kartun bak hang ! Padahal kena buat ala2 analytical drawing , cis ! Memang la dipilih jadi drawing contoh kat depan  , tapi boleh pulak lecturer tu lekatkan kat sebelah drawing nenas student2 lama yang hidup zaman2 dulu yang lagi power gila bapak aih , segan pulak aku taktau nak letak kat mana muka ,  nampak sangat perbezaan gila2 , kahkah ! Adoi .

Bajet tangan kotor konon
Dah serik nak guna nenas , so untuk yang final project ni aku guna halia pulak . Yang final dah tak guna pensel dah , tapi kena guna compressed charcoal . Bila guna natang ni , pehhh ! Semua kawan2 aku yang sebelum ni kata drawing2 dorang hodoh gila tetiba pulak mengaku drawing dorang jadik lawa bila guna natang ni ! HAHA . Jimbit betol . Best tau lukis guna natang ni , tapi tulah 1 , habis tangan baju seluar kena tempiasnya . *pasal eksaited sangat lah konon* Aku tengok rupa aku dah macam askar2 yang tengah balik perang pun ade -_-


Jadi inilah rupa dia bila dah siapp , yayyyy :D
HALIA ! 


FND 101 : VISUAL RESEARCH

Banyak2 subjek drawing , subjek ni ahh yang paling banyak jumlah mengeluhnya . Mengeluh kuat gila2 lah sampai mak ayah aku boleh dengar dari rumah -_- ! Keje2 nya oh sungguh tak paham apa kehendaknya , kahkahkah !    


Aku patut jadi arkitek . HAHA *lawak hambar*
Benda alah kat atas tu namanya mounting board versi albino (yang kaler putih punya)
Dah tu , kena potong2 kasi 15 part dengan bentuk yang berbeza pahtu kena gabung2 jadi satu benda yang aku sendiri pun tak paham = =' Hahahahaa 


Pahtu kena sketch balik benda2 tu . Benda tu bukan 1 kena buat , ade lah dalam 10 ? (aku pun tak ingat dah) Nak menangis woi buat bende ni , nak bajet2 shading lagi , peh ! Segala tulang aku patah .
Dah macam part2 robot transformer yang dah dileraikan pulak sekali tengok ! Takpun organ2 hewan mana tah !


Jadi siaplah jadah yang aku sendiri tak paham ni , hahaha . Tak tido langsung siapkan benda ni . Aku punya yang tengah2 tu . Dari malam sampai pagi nak siapkan . 7 pagi baru siap , HAHA . Azab -_-
Ah sibuk pulak si budak Ieyra ni interframe , cis ! Haha , tepilah woi



Yang ni pulak untuk final project punya . Kena transform subjet matter yang korang pilih ke bentuk2 yang aku sendiri taktau nak eksplen cemana dan kena pilih yang terbaik untuk dibentuk balik guna foam .



Hah , nilah bendanya foam tu , alahh yang orang guna untuk buat bunga manggar tu -_- pastu kitorang kena ukir natang ni guna cutter aka pisau sambil rujuk drawing yang korang pilih tu . Kawan2 aku siap ada yang pakai gogel mata , semangat je , rupa dah macam nak menyelam bak hang ! Cuma takdak air je time tu . Sampai ada kawan aku yang sorang ni meronta2 takut dia jadi buta bila habuk2 foam ni masuk mata dia , kahkah ! Eh Form ke Foam ? Ah lantak , aku tibai je !


FDT 106 : FASHION DRAWING (FIGURE)


Haaaa ni subjek feveret aku yayyyy ! xD
Aku paling tak sabar tiap kali kelas ni mendatang , best ! :D Dengan lecturer lelakinya yang begitu ohh memahami dan good-looking , pulun habis buat keje ! HAHA



First time masuk kelas tu , kena lukis gambar apa2 lah yang korang nak :D 
Maybe dia nak tengok adekah anak2 murid dia ni tau melukis mungkin ? Entah -_-


Tang ni pulak dah setat buat drawing guna dry medium aka soft pastel . Pehhh memang best ah guna benda ni , hahaha . Berhabuk bak hang pastel2 tu bila kena gosok2 nak kasi rata -,- Sampai hitam jari2 aku . 
Ada rupa macam orang asli pun ada sekali tengok . 2 kali tengok , memang orang asli rupanya ! Gambar2 yang kena dilukis tu lecturer sendiri yang pilih dari majalah yang kita beli , so aku dapatlah manusia yang dah macam rupa alien ni , dengan leher yang panjang gila bapak nya . Kepala jendoi kot ! HAHA

Time assessment yang pertama 
Jadi dengan muka tak semenggahnya aku memegang drawing pastel yang dah siap tu . Pas kena tegur kepala jendoi drawing tu terus aku ejas kasi extend-kan sikit area rambut kat dahi tu . Yang tak boleh blahnya lect tu kata meremang dia tengok drawing ni , hahaha . Teruja katanya , ahhhhh . *nak pengsan* xD 


Lepas guna dry media , kitorang kena guna wet media pulak (watercolour) . Lagi best guna waterkaler !! Model pun lect jugak pilih . Dia kata kalau tang aku je patut dibagi yang susah2 bak hang ! Adoi , mampuih den . Seriusla aku rasa drawing ni betul2 something wrong somewhere , HAHAHA . Tapi taktau tang mana , body dahlah macam bapuk je , ahh . Badan terpanjang , kaki terketot ? Mungkin . Yang kanan tu tak siap lagi aku kalerkan background dia sebenarnya . Tapi lect kata banyak2 drawing dia paling suka yang ni . ehheh .





Jadi inilah drawing untuk yang final punya . 
Drawing + kolaj . Bebas nak guna waterkaler or pastel . So aku pilih untuk print pattern ala2 tiger untuk diletak kat baju , pastu jadah apa entah untuk tali beg dia dan renda untuk short pants drawing tu . Subjek ni dapat A+ , macam tak percaya je = =


FDT 108 : FASHION CAD (INTRODUCTION)


Subjek ni pun best oooo . Hahaha . Pasal boleh guna Photoshop dan Illustrator . Aku tak mampu menyorokkan perasaan pulun tu tiap kali kat dalam kelas tu . Ahh asal lect keluar kejap je , semua dok pakat bukak FB , bengong . Ye aku pun sama bengong . Hahaha



Ada 2 projek je untuk subjek ni , lenggang habis ! (lah sangat kannn)
Projek ni dinamakan FABRIC PATTERN . Kitorang kena design sendiri pattern sendiri lalu memasukkannya kedalam produk yang kita pilih . 


Ni pulak yang final punya . Tema untuk kelas kitorang adelah sportswear . Apeke huduhnya tema -_- 
So kena carik gambar2 yang berkaitan dengan sportswear pastu trace balik kat Illustrator aka Ai . Tension aku guna Ai ni nak dibandingkan dengan Photoshop . Ahhh . Aku ada jugak ngelat buat benda ni kat Photoshop . Ceh . Aku ni dahla cerewet sikit nak carik background dia , hahaha . Logo tu takboleh blah , kahkah ! Aku takde idea lalu buat ala2 1 Direction punya logo , aptb xD ! Nak yang betul2 sesuai !
Alhamdulillah , dapat full mark benda ni . 



Ahhh penat aku (-_- ) Siap sudah entri ini . Banyak lagi sebenarnya drawing2 tu . Malas pulak aku nak upload banyak2 . Haaa jadi jangan ingat melukis tu satu benda yang senang . Takda benda yang senang kat dunia ni . Ingat melukis tu setakat melukis camtu2 je ke , haih . Takda makna . Nak menangis pun ada sepanjang sem tu pasal buat drawing ni punya pasal . Time dah nak dekat exam la kitorang bersusah payah kena siapkan final project bagai ;( Sebab tu takramai budak AD yang dapat dekan mungkin ?
HAHA , bajet habis ! xD
Ni baru sem 1 , sem ni ? sem seterusnya ? Wallahualam , tangan di bahu .




Wassalam , 
*lapar pulak aku time gini2 aih -_-*








11 November 2012

Spontaneous Drawing





Assalamualaikum.






Hah , takdak hal pon yang aku nak cite . Nak tepek benda ni je hah . ( Betul ke tepek ? -_- )
Amenda tah yang lalu kat kepala waa tetiba rajin nau nak lukis siap berkaler lagi adoinyaaa .
Lama dah tak pegang pensel kaler katanya , hah . (Ni pun bantai kaler adik aku)
Taktau la kenapa aku jadi minat pulak dengan kombinasi biru dengan merah . Nampak kontra tapi lawa , mwahaha ! (macam bendera Malaysia , takpun US) Errrrr -.-


p/s : Line broadband aku jadi makin teruk sejak musim hujan ni -_- 
Sori sangat kalau aku takde peluang nak komen blog korang balik :(



Wassalam xD





06 November 2012

20 Koleksi soalan-soalan sengal




Assalamualaikum.


Sapa yang selalu dok menebeng kat Twitter tu , mesti perasan kan trending #SoalanSoalanSengal penah feymes sebelum ni . Haha , aku punyalah semangat main hashtag tu hari2 wey . Kahkah !
Bila baca balik tweet2 orang lain pasal ni , gelak tak hengat aku siak .
Ehm , tujuan aku nak share je soalan2 sengal tu . Benda memang banyak berlaku kot kat sekeliling kita . Dah benda tu terang - tang2 depan mata lagi mau tanya adoi ! 

So nilah kebanyakkan apa yang aku penah tweet tu . Haha -_-







1 ) Shower

*baru keluar bilik air,habis mandi shower*

Mak : Baru shower ke ?
Aku : Tak , hujan kat bilik air .

2 ) FB chat

*blupp!* (bunyi chat)

Stranger : HyE , ngA watPer uH ? NgA on9 kEw ?
Aku : Tak , tengah panjat menara KLCC !!

3 ) Raya korban

*kat dalam kereta time raya korban*

Adik aku : Ma , penah tak ada orang yang kena sembelih ?
Mak aku : Haaa , rasa2 ada tak ?

4 ) Jenazah

*A terserempak dengan B*

A : Semalam aku ternampak makcik kau dikebumikan , dia dah meninggal ke ?
B : Haaa kalau anda bijak laksana ,  cubalah teka bodoh .

5 ) Telur masin

*time makan*

Mak aku : Ek , terlebih masin pulak telur masin ni harini.
Aku : Ha'ah kan , sebelum ni manis je .

6 ) Gelak

*A tengah gelak2 sebab B buat lawak*

B : Apsal kau gelak doh ?
A : Sebab taklawak,sebab tu la aku gelak !!

7 ) Main bola

*tengah saat genting , Kamil berusaha untuk menjaringkan gol *

Jurulatih : Kamon !! Cepat !! Apa yang kau kena buat cuma jaringkan gol je !!! Cepat gol kan ! Kamon kamon !
Kamil : Habis tu kau ingat aku tengah buat apa sekarang ni ? Buru unikorn ?! *sambil lari2 bawak bola*

8 ) Pantai 

Alia : Wey jom pegi Teluk Batik hari Ahad ni .
Dila : Nak mandi2 ke ?
Alia : Eh taklaaa . Saje nak korek2 pasir kot2 terjumpa tulang dinasour.

9 ) Keluar rumah

Zila : Mak , nak keluar kejap petang ni .
Mak : Dengan kawan2 ke ?
Zila : Ehhh, mestilah dengan musuh2 saya .

10 ) Pemadam

A : Dude nak pinjam pemadam .
B : Nak buat apa ?
A : Nak tolong Harry Potter lawan Voldermort doh !

11 ) Ajak tengok wayang

A : Jom tengok wayang petang ni wey .
B : Nak tengok movie ke ?
A : Takdelahhh,saje nak kira berapa banyak seat yang ada kat dalam tu .

12 ) Tengah tengok wayang 

*A dan B baru je lepas tengok salah satu scene movie yang hebat gila bapak*

A : Wey kau nampak tak scene tadi tu weyh ?!
B : Taknampak langsung doh ! Aku bayar tiket ni semata2 nak tengok siling je doh !

13 ) Hospital 

*A tengah lawat B yang tengah patah kaki,tangan dan leher akibat eksiden*

A : Pehhh !! Sakit tak wey ?
B : Bodoh , mana sakit dol .

14 ) Tak dengar

*dalam kelas*

A : Wey .
B : *dok mengelamun,tak dengar*
A : Woi ! 
B : *masih tak dengar* *taklama tu baru perasan* Eh kau panggil aku ke tadi ?
A : Eh taklaaa . Aku panggil meja ni tadi . Hai meja , apa khabar ? Sihat ?

15 ) Sewa kereta 

Someone : Kereta sewa ni korang amik sendiri lah kan tadi ?
Aku : Eh takdelahh , kereta ni datang sendiri tadi .

16 ) Eksiden 

*A ternampak B eksiden gila teruk dan berdarah2*

A : Kau okey tak ??
B : Okey !! *siap buat thumbs up*

17 ) Makanan

*aku tengah nak bayar makanan,amik banyak2 sebab lapar gila babeng*

Pakcik : Ni berapa orang yang nak makan ni ?
Aku : Eh takde sapa nak makan pon . Saje2 beli pastu buang .

18 ) Mesin ATM

*B ternampak A baru lepas cucuk duit*

B : Wahhh,duit banyak2 ni kau cucuk kat ATM ke tadi ?
A : Alhamdulillah turun dari langit .

19 ) Iklan TV

*suara kat iklan TV*
"Samsung Galaxy S III , designed for humans" 

Aku : Aku ingatkan untuk anjing sebelah rumah aku tadi !

20 ) Nak sewa kereta 

Tokey : Nak sewa kereta ke ?
Aku : Taklah , nak sewa Titanic . Ada tak kat sini ?



Menyakitkan hati kan jawapan2 tu , haha ! Cadang nak buat 10 je tadi . Tapi ah bantai jelah . 20 ! -_-




Wassalam.








25 October 2012

Jenis - jenis kawan yang wajib ada dalam list kita





Assalamualaikum.


*blog terbengkalai di mana tuannya baru sedar nak update*



Senarai jenis-jenis kawan yang wajib ada dalam list kita






1 ) Yang - dia - sorang - je - paham - lawak - kita 

Kawan yang macam ni, ahhh memang wajib lah ade . Walaupun korang ade ramai kawan2 yang boleh buat lawak sesama korang , mesti ade sorang tu je yang betul2 boleh go on dengan lawak bodoh korang tu . Pegi mana2 pun hanya korang berdua je yang gelak terkekek2 macam orang gila sampai kawan2 yang lain blur je tengok. Well yeah I have one ! How 'bout you ? :D


2 ) Yang mula2 je nampak serasi tapi ...

Masa pestime jumpa dorang korang pikir dialah kawan yang akan kekal dengan korang walau kemana-mana . First2 memang tak nampak salah dia ,lama2 korang sedar banyak yang tak kena dengan dia dan hakikatnya makin lama jadi makin tak serasi . So taklama korang start renggang dan carik geng sendiri2 walaupun korang masih tetap berkawan macam biasa . Yes I have one lol .


3 ) Yang nampak pendiam tapi ...

Haha , dari sekolah dulu sampai sekarang golongan yang macam ni mesti ada . Nampak je pendiam kat kelas atau kat memane ,tapi pakwe keliling pinggang wooo. Kemain bak hang ! Diam2 nampak dia keluar dengan lelaki entah mana2 , tapi bila kita mula rapat dengan dia habis 1 bijik novel kisah cinta dia dia cerita kat kita . Nak tercabut telinga rasanya hoii -,-

 4 ) Yang suka melawa -,-

Yang ni , ahh malas nak cakap . Kalau takde dalam list kawan2 korang tu , maknanya korang lah orang tu .
Pegi mana2 celak tak pernah lekang kat muka .Tak kesah la celak ke ape ke...
Padahal pegi mana je pon , macam nak pegi kenduri kawen -_- ( ataupun dia yang pengantin tu )

5 ) Kawan yang sentiasa ada bersama korang .

Yang ni sentiasa wujud ^_^
Pegi mana2 ,dia ada bersama korang dan sanggup temankan korang pegi mana2 je . Kira dia ni jenis yang tak pernah berkira untuk temankan kita kemana2 . And yess I have one  :DD


6 ) Yang wujud hanya kat alam maya .

Kawan2 yang kita kenal kat Facebook , Twitter , Blog dan blablabla sebenarnya kawan2 yang sangat ohsem . Pelik kan ? Kita tak pernah langsung face to face dengan dorang tapi ikatan 'kawan' tu rasa macam betul2 wujud . Yeah aku penah jumpa satu ayat ni ,
" Orang2 yang awesome selalunya datang dari internet " 
 Bhahaha , hebat bukan ? Haha


Sebenarnya ni entri kesian je . Aku kesian kat blog aku yang dah hilang seri ayu dia pptuihh apa aku cakap ni . So tengoklah , gaya penulisan aku pun macam...macam hampehlah .
Selalu aku buat sampai 10 point tapi kali ni aku dah tak sanggup nak sambung sebab kepala aku dah takde idea zzzz . Hmm , tu je lah yang aku nak bebel tapi seriyesly sangat pathetic ! Haha -_-


dan last sekali aku nak ucapkan...


 Salam Aidiladha buat semua umat Islam ;)


Wassalam.








22 September 2012

Oh sangat ohsem !!!






                                                                      Assalamualaikum.





Single paling latest 


Hahaiii everybody -.-

Sementelah dah nak final exam ni aku nak promote singer yang gila ohsemmmmmm ni wooo :'D
HAHA *takde kena mengena dgn final*
Aku rasa takramai yang tau kot pasal HUNTER HAYES ni,tapi hmmmm seriyesly korang patut dengar semua lagu2 dia *kenapa la dia tak dikenali T.T,wuuu*

He's done better done Taylor Swift sebab dia pun bawak lagu Country jugak.Oklah,aku pun malas nak blabla bebanyak kat sini,nak dengar pun boleh,taknak pegi jauh2,hahaha -.- Serius rugi gila bagi sapa yang takpernah lagi dengar lagu2 dia.Oh,aku harap nanti dia feymes jugak,kahkah ! *mengharap*

Aku dah try hasut kawan2 aku suruh dengar.Woo ! Dorang pun terus minat jugak,hahahaha.Sampai berulang kali dengar,mengalahkan aku --' Hebat betul pengaruh aku ni,BHAHAHA
*pacak bendera jajahan atas kepala dorang*

So kat bawah ni track2 dia yang gila bapak bestttt *pengsan* xD
Kbai.












01 September 2012

Err,I don't know why.




Assalamualaikum




Lama gila aku dah tak buat entri.Lama tu,boleh sampai jadi GILA ! *pegang kepala*
Tiap kali aku semangat nak buat entri baru yang macam dulu2 tu punya,semuanya jadi DRAFT je.
Takpercaya pegilah check sana...(macam boleh)

Aku takboleh nak habiskan taip entri tu,melainkan aku ade assistant.(lah sangat)
Yang setiap kali aku cakap,dia boleh taipkan.(macam wujud,kalau wujud pun konfem dia taknak)
Erghh,taktau lah apa nak jadi dengan kepala hotak aku ni.

Kalau aku delete blog ni,rasa rugilah pulak.Aku takde bukti la nanti nak cerita kat anak cucu cicit aku yang aku ni dulu pernah ada blog.HAHA*tetiba je kan,mohon bagi pelempang*

Memang kepala jimbit la kan,harap je ada blog,last2 jadi apa pun aku tak tau la.Oh life !
Aku rasa readers2 aku pun dah lari semua ke Lombok.Dah menyampah nak tengok blog aku.Aku pun menyampah jugak tengok ni haaaa.*tangan didada mata keatas*


*tetiba tempek gambar*


Nah kau !
Muka buruk dan pelik ditambah dengan pastel drawingnya yang memang dah buruk -___-





Wassalam.




18 August 2012

Salam Aidilfitri buat semua :D





Assalamualaikum.


Memandangkan perempuan poyo ni mengaku ala2 low-profile gitu,jadi dia takmampu nak post gambar dia kat Fb nak tag kat kengkawan.Lalu dia post kat blog je.
Nampak kejimbitan kepala dia disitu.

Jadi kepada semua yang sedang membaca blog ni..
*walaupun bunyinya agak terlambat disitu*

aku nak ucapkan 

Salam Aidilfitri 

buat korang2 semua.Ampun dan maaf dipinta buat kalian.^____^
*buat muka comel*

Mohon maaf sekiranya aku pernah buat salah kat korang2 semua.Maafkan aku kalau pernah buat korang marah,terasa ke..terbahan typo korang ke..buat entri menyindir ke...ahak xD
*sambil susun bekas kuih raya.Eh,susun 10 jari*

Ucapan raya ni juga aku tujukan kepada 

warga2 We Love Arts 
( Group art yang gempak gituu)

warga2 Kami Generasi 1994 
(Group yang palinggg ohsem !! :D )

dan tak lupa kepada pembaca2 setia blog aku,yang rajin komen2 entri aku tu.
*ambik tisu,srotttttt T.T*

Saye sayang anda semua :'D
Raya raya jugak,esaimen,homework jangan dilupakan.Haha.
(keje aku pun berlambak ni wey,eh jimbitttt betul)



Kawan aku kate aku ni muka je nampak baik,tapi hati jahat nak mamposs.HAHAHAHA
Hey taklawak langsungg-,-


Bai.Assalamualaikum.Japgi kena isi kueh raye,xD





07 August 2012

Saje nak bagitau -_-




Assalamualaikum.




Ada yang kata,aku ni bizi sangat ke,sampai tak update blog.
HAHA,nak buat macam mana,memang pun.-_-
Kalau ditanya,banyak2 student kat sini,memang ah,memanggggggg,
budak Art&Design (AD) lah yang paling banyak keje.Haih.
Lainla budak2 akaun,jeles aku tengok.Haha.

Jangan cakap aku takpandai bahagikan masa pulak.Masa yang ada tu memang cukup2 je untuk aku siapkan drawing2 tulah bagaiiii.Tido sampai pepagi buta tu normal lah kot.
(belum lagi kalau start masuk menjahit pulak.HAHA -_-)
Pernah sampai 5 pagi.Orang dah start sahur aku ni je yang takreti2 nak tido.Memang sadis tahap gaban.
*Ehhhhh,poyo gila*

Jadi tu jelah yang aku nak update,saje nak bagitau awal2.Lagipun lappy aku tu rosak,ape kejadah entah.Dah nak mampos agaknya.Siap keluarkan bunyilah pulak.Macam bunyi transformer pun ada.Silap haribulan bertukar teruss.(Ni pun update guna lappy pinjam,berokben sendiri ! Haha -,- )

Drawing2 aku tu semua takpernah aku miss tangkap gambar.Nanti ada masa aku upload ah.Hahaha.Sori kalau takde yang nak tau. -_______-
Erghhhh ! Kalau aku rajinla tapi.*entah bilanya entahhhh,eeeeee gedik*

Kbai,Assalamualaikum.

Nak sambung buat keje.T_____________T
*Lame dah tak bukak 9gag* -_-




20 July 2012

Koleksi Typo : Ruangan Komen Di Blog




Assalamualaikum.







Never ERLI,never too late.





To luz_hafe : Entahla,aku pun WONDEING jugak ni.



nak MELETAK kat sidebar...--'


dahla CILA,comel pulak tu.Errr,kbai.



SITUAI yang halus tapi dalam.Ya,sangat mendalam.




ENTEY pon sokong jugak !




Kemahiran ASA dalam membuat doodle itu penting.



Aku time nak test kat LINA kuning tu pun agak cuak la jugak,last2 pass,nasib baik.



Pisang GORANG,by SuperGirl.



Aku pun MINTA melukis jugaklah.



Tapi RASANNYA ada typo disitu.









Apekah aku ni,esok dah start puasa pun buat jahat lagi --'

Akhir kata,

Selamat Menyambut Bulan Ramadan Al-Mubarak 
kepada semua blogger ;D







Wassalam.