14 December 2013

10 Pesen Bebudak Twitter



Assalamualaikum.



Kepada budak budak Twitter, dan aku. Amboi.
Selamat membaca ! Dah lama tak update entri yang serupa gini kan :P


10 Pesen Bebudak Twitter (PART 1)



1) Pesen ONDEPONG




Sibuk nak cerita. Hari hari. Tiap malam.





2) Pesen dok cerita A sampai Z



Sokong je cite dia.




3) Pesen ber GUA GUA


Gua

Gengster angatt angattt amboii.



4) Pesen tak reti nak tukar setting kat unfollowersme.com




Mohon pegi tengok setting bengong.



5) Pesen suka RT foodporn



Selalu spesis camni mulakan kerja dia time pepagi buta. Time orang tengah lapar gila vowavi. Time tu gak orang lain bengang pasal dok keluar je kat timeline wahaha. 



6) Pesen menyemakkan timeline dengan ask.fm




7) Pesen budak sekolah bajet tau semua benda pasal pempuan.



Selalu yang tweet cemni budak budak lelaki yang masih bersekolah.
Lingkungan umur : 14-16



8) Pesen deep deep.


Tu aku. Kengkadang hahahahaha kbai.



9) Pesen gila kpop.


Alien. Tak suka.


10) Pesen tweet sesama sendiri tapi tak mention.



Semorang selalu buat termasuk aku kbai. Keke








Entri simple tapi deep.
Lah sangat.



Selamat malam !



26 July 2013

Maaf




Assalamualaikum.




Maaf, aku memang takdapat nak teruskan berblogging time-time macam ni. Esaimen yang bertimbun memang takdapat nak elakkan.Sapa yang lawat blog ni, rajin-rajinlah belek entri-entri yang lama. (Kalau nak)
Kalau betul-betul free, aku akan update.


Maaf sekali lagi.
Selamat berpuasa.






Wassalam.







28 June 2013

Rupa korang bila ..... (PART 1)





Assalamualaikum.




Rupa korang bila ..... (PART 1)




1) Rupa korang bila ternampak crush korang dari jauh.



2) Rupa korang bila dah sampai kelas/fakulti dan baru sedar tertinggal sesuatu.



3) Muka korang bila cikgu kat depan tetiba suruh korang baca petikan seterusnya tapi korang taktau mana yang kena baca.



4) Rupa korang bila cikgu tetiba panggil nama korang time korang tertidur dalam kelas.



5) Rupa korang bila ternampak kawan korang bawak gula-gula/chewing gum.



6) Rupa korang bila dapat tau orang yang korang suka dah berpunya.



7) Rupa korang bila ternampak kawan korang bukak phone korang tanpa bagitau.



8) Rupa korang bila kawan korang cerita balik benda memalukan yang pernah korang buat.



9) Rupa korang bila cuba tahan mengantuk time dengar cikgu/lecturer mengajar kat depan.



10) Rupa korang bila budak-budak junior terlanggar korang dan dia tak mintak maaf dan dia terus blah.



11) Rupa korang bila ada yang puji orang yang korang benci gila-gila.



11) Rupa korang bila tengah prank orang dari jauh dan menjadi.





Sama dok macam rupa korang ? Teehee. lol

Puhai ! Penah mencarik gif yang terbaik. Haha 
Credit always to Tumblr.


Keje semakin banyak kebelakangan ni, woiyoiiii.Padahal 2 subjek fesyen tu je yang banyak keje dia, haha.Subjek lain tak pulak. Sori takde yang nak tau ! Er
Ada masa, ada idea, aku update (•ˆ⌣ˆ•)Baibai.




Wassalam.










03 June 2013

1# Draw my reaction towards the Internet






Assalamualaikum.



Draw my reaction towards the Internet.











**********************


*Sorry*


Memang post paling simple ah kalini. Takdo idea nak tulis apa.
Lukis-2 je petang tadi, ni aku terus buat entri. Padia tah aku ni, hahaha.
Weh ade blog korang yang aku tak sempat lagi follow, sorry. Pepaham lah line tenet aku ni.













17 May 2013

Dulu, bukan sekarang






Assalamualaikum.



Aku taktau kenapa. Aku dah tak rajin nak buat doodle macam dulu.
Lagipun dulu aku start buat time baru habis SPM, memang masa terluang tu banyak gile ah.
Time tu pun memang musim doodle2, kahkah. And ada yang masih belajar buat doodle macam aku :)

Serius rasa rindu gila time tu. Aku jadi minat buat doodle pun sebab group WeLoveArt tu.
Haaa, dorang memang serius talented. And dari diorang la aku rasa nak improve kan lagi doodle2 aku.


Tapi sekarang aku agak kurang minat dah nak buat benda ni. 
Bukan tak minat, cuma agak __________ *pergh taktau nak guna ayat apa --'
Kalau ada yang mintak request pun serius aku takboleh nak buat.
Mood manusia, berubah2. Haha -,-

Bila tengok balik doodle ni serius macam tak sangka aku yang buat.
Hahaha. Betapa pulunnya hahh. Semangat je. Sekarang aku dah tua weyyyy dah tuaa.
Hahahaha sengal -__-







:(

Hahaha jimbit, luahan hati katanya.


 

Lagipun sekarang aku tengok ramai dah yang terer buat doodle. Pegi mana2 blog je nampak doodle dorang sendiri.Comel2 pulak tu. Apa2 pun, teruskan usaha korang :)









02 April 2013

Beza pelajar sekolah dengan pelajar U






Assalamualaikum.


I'm back ! uuuuu > <
Blog bertemakan tribal ! Kehkeh xD





1) Time beli makanan

          Pelajar sekolah:

*takde pape komen* *terus makan*

          Pelajar U:

A: "Wey berapa kau punya?"
B: "RM 3.50 do, mahal gile kot, aku cuma amik blabla dengan blabla je kot!"  
C: "Wey aku punya lagi mahal kot ! amik ni dengan ni pun dah RM 4.00! Taknak ah beli kat sini       lagiiiii"

2) Salin jadual

*bila jadual baru keluar....*

           Pelajar sekolah: 

*keluarkan pen & kertas* *pegi papan kat sebelah whiteboard* *SALINNNNN*

takpun...

ketua kelas : "wey nanti setiap sorang bayar 10 sen kat aku, nak potostat jadual kelas !!!"

          Pelajar U: 

*pegi fakulti* *pegi notice board* *keluarkan phone* *bukak kamera* *KLIKKKK 
GAMBAR JADUAL DAH KAT DALAM PHONE. etttttttt  

3) Time nak pegi toilet

           Pelajar sekolah:

1) TEACHER, MAY I GO TO THE TOILET PLEASE! 
2) CIKGU, TANDAS. Cikgu : "Memang aku yang pegi tandas!" 
3) WOI SAPA YANG BAWAK PAS KELUAR NI (-__-  ) ! 

          Pelajar U :

*terus blah pegi toilet*


4) Time cikgu/lecturer masuk kelas

           Pelajar sekolah:

"BANGUNNNNN. SELAMAT PAGI CIKGU!" "SELAMAT TENGAHARI CIKGU!""SELAMAT MALAM CIKGU!"

           Pelajar U:

*krikks*


5) Nak keluar time cuti

          Pelajar sekolah:

A: Wey keluar nak Sabtu ni? Kita pegi blablabla nak? 
B: Boleh je, tapi kena try tanya mak aku ah.  
C: Nanti aku try tanya abang aku, maybe dia boleh bawak kita kott 
takpun naik bas jeee.

         Pelajar U:

A: Wey jom kuar Sabtu ni. 
B : JOM !!!!! *persetujuan ramai* 
C: *call tempat kereta sewa* "Assalamualaikum. Nak tanya, ada tak keta untuk Sabtu ni, kalau boleh nak VIVA AUTOOOO"




6) Jam loceng

          Pelajar sekolah:

Kelas start pukul 7.30 pagi. Set alarm pukul 6.00 pagi. (atau lagi awal) *peh bagus*

         Pelajar U:

Kelas start pukul 8.00 pagi. Set alarm 30 minit sebelum mula kelas. (subuh Qada' maybe) *peh tak bagus*


7) Bila keluar result exam

          Pelajar sekolah:

Satu kelas dah tau. Kalau boleh kelas2 lain pun tau. Benda dah terpampang besau2 kat papan depan kelas. Gile kot sapa tak tengok.

          Pelajar U:

Tak sapa tau, kecuali ditanya. Tu pun lepas ugut nak cekik baru reti nak bagitau.
Yang tak dekan mengaku dekan.Yang dekan pulak tak mengaku dekan. Korang ni dah kenapa do? Bengong.


8) Meniru time ujian

          Pelajar sekolah: 

Bawak toyol senyap2, atau benda2 yang berbentuk kertas.

          Pelajar U:

Bawak phone yang ada gambar segala nota.
Takpun, time lecturer keluar baru berapa saat, semua keluarkan buku gedabak masing2 atas meja sepantas kilat. 


9) Time lambat datang kelas

          Pelajar sekolah:

Berdiri kat luar kelas. Atau kena marah dengan cikgu. Atau satu kelas pandang kita macam kita baru je bunuh 10  manusia sepanjang nak ke kelas tadi. *macam bersalah gile ah*

          Pelajar U:

Lect tenung dengan muka takpuas hati selama 2 saat. Lepastu elok balik dan teruskan mengajar. Atau tak kesah pun.


10) Time takda duit

          Pelajar sekolah:

A: Wey, boleh tak pinjam duit kau dulu.....
B: Okay2, tapi nanti kau bayar balik eh eh?

           Pelajar U:

"Gila ah aku dah takda duit !!! Wey temankan aku pi cucuk duit kat Bank Islam jap."





Semua yang aku taip ni yang biasa berlaku je. 
Bergantung jugak pada keadaan dan orang, haha.

Lama gile kan aku tak update blog? :(

UUUUUUUUU *sedih*









24 January 2013

Miming lagu epik ! Versi cuti sem







Assalamualaikum.




Tedeng ! Header baru oh , kekeke . 

Aku malas nak cite lelebih . Cuma nak tunjuk video miming kitorang yang hina lagi aib ni .
Kitorang buat time cuti mid sem haritu . time ni roommate2 aku balik . so aku bawak ah 2 manusia ni tido bilik aku , pahtu buat natang haram . Maaf diatas rupa2 yang sangat menjelikkan dalam video ni , lagi2 muka aku -_- Ni nak upload ni pun memang aku pikir memanjang memandangkan muka aku sangatlah ... err. malas cite . *muntah darah*




Aku > Amani > Haru

Memang timing mcm bengong kan muke aku keluar time gini ! -_-
Terpulangla korang nak cakap apa . hina ke apa ke yg penting aku memang dah takde idea nak update ape untuk blog aku ni . dah lama gile kot aku tinggalkan :'(

dah . aku nak sambung buat esaimen yg berlambak . bai .






Wassalam.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 December 2013

10 Pesen Bebudak Twitter



Assalamualaikum.



Kepada budak budak Twitter, dan aku. Amboi.
Selamat membaca ! Dah lama tak update entri yang serupa gini kan :P


10 Pesen Bebudak Twitter (PART 1)



1) Pesen ONDEPONG




Sibuk nak cerita. Hari hari. Tiap malam.





2) Pesen dok cerita A sampai Z



Sokong je cite dia.




3) Pesen ber GUA GUA


Gua

Gengster angatt angattt amboii.



4) Pesen tak reti nak tukar setting kat unfollowersme.com




Mohon pegi tengok setting bengong.



5) Pesen suka RT foodporn



Selalu spesis camni mulakan kerja dia time pepagi buta. Time orang tengah lapar gila vowavi. Time tu gak orang lain bengang pasal dok keluar je kat timeline wahaha. 



6) Pesen menyemakkan timeline dengan ask.fm




7) Pesen budak sekolah bajet tau semua benda pasal pempuan.



Selalu yang tweet cemni budak budak lelaki yang masih bersekolah.
Lingkungan umur : 14-16



8) Pesen deep deep.


Tu aku. Kengkadang hahahahaha kbai.



9) Pesen gila kpop.


Alien. Tak suka.


10) Pesen tweet sesama sendiri tapi tak mention.



Semorang selalu buat termasuk aku kbai. Keke








Entri simple tapi deep.
Lah sangat.



Selamat malam !



26 July 2013

Maaf




Assalamualaikum.




Maaf, aku memang takdapat nak teruskan berblogging time-time macam ni. Esaimen yang bertimbun memang takdapat nak elakkan.Sapa yang lawat blog ni, rajin-rajinlah belek entri-entri yang lama. (Kalau nak)
Kalau betul-betul free, aku akan update.


Maaf sekali lagi.
Selamat berpuasa.






Wassalam.







28 June 2013

Rupa korang bila ..... (PART 1)





Assalamualaikum.




Rupa korang bila ..... (PART 1)




1) Rupa korang bila ternampak crush korang dari jauh.



2) Rupa korang bila dah sampai kelas/fakulti dan baru sedar tertinggal sesuatu.



3) Muka korang bila cikgu kat depan tetiba suruh korang baca petikan seterusnya tapi korang taktau mana yang kena baca.



4) Rupa korang bila cikgu tetiba panggil nama korang time korang tertidur dalam kelas.



5) Rupa korang bila ternampak kawan korang bawak gula-gula/chewing gum.



6) Rupa korang bila dapat tau orang yang korang suka dah berpunya.



7) Rupa korang bila ternampak kawan korang bukak phone korang tanpa bagitau.



8) Rupa korang bila kawan korang cerita balik benda memalukan yang pernah korang buat.



9) Rupa korang bila cuba tahan mengantuk time dengar cikgu/lecturer mengajar kat depan.



10) Rupa korang bila budak-budak junior terlanggar korang dan dia tak mintak maaf dan dia terus blah.



11) Rupa korang bila ada yang puji orang yang korang benci gila-gila.



11) Rupa korang bila tengah prank orang dari jauh dan menjadi.





Sama dok macam rupa korang ? Teehee. lol

Puhai ! Penah mencarik gif yang terbaik. Haha 
Credit always to Tumblr.


Keje semakin banyak kebelakangan ni, woiyoiiii.Padahal 2 subjek fesyen tu je yang banyak keje dia, haha.Subjek lain tak pulak. Sori takde yang nak tau ! Er
Ada masa, ada idea, aku update (•ˆ⌣ˆ•)Baibai.




Wassalam.










03 June 2013

1# Draw my reaction towards the Internet






Assalamualaikum.



Draw my reaction towards the Internet.











**********************


*Sorry*


Memang post paling simple ah kalini. Takdo idea nak tulis apa.
Lukis-2 je petang tadi, ni aku terus buat entri. Padia tah aku ni, hahaha.
Weh ade blog korang yang aku tak sempat lagi follow, sorry. Pepaham lah line tenet aku ni.













17 May 2013

Dulu, bukan sekarang






Assalamualaikum.



Aku taktau kenapa. Aku dah tak rajin nak buat doodle macam dulu.
Lagipun dulu aku start buat time baru habis SPM, memang masa terluang tu banyak gile ah.
Time tu pun memang musim doodle2, kahkah. And ada yang masih belajar buat doodle macam aku :)

Serius rasa rindu gila time tu. Aku jadi minat buat doodle pun sebab group WeLoveArt tu.
Haaa, dorang memang serius talented. And dari diorang la aku rasa nak improve kan lagi doodle2 aku.


Tapi sekarang aku agak kurang minat dah nak buat benda ni. 
Bukan tak minat, cuma agak __________ *pergh taktau nak guna ayat apa --'
Kalau ada yang mintak request pun serius aku takboleh nak buat.
Mood manusia, berubah2. Haha -,-

Bila tengok balik doodle ni serius macam tak sangka aku yang buat.
Hahaha. Betapa pulunnya hahh. Semangat je. Sekarang aku dah tua weyyyy dah tuaa.
Hahahaha sengal -__-







:(

Hahaha jimbit, luahan hati katanya.


 

Lagipun sekarang aku tengok ramai dah yang terer buat doodle. Pegi mana2 blog je nampak doodle dorang sendiri.Comel2 pulak tu. Apa2 pun, teruskan usaha korang :)









02 April 2013

Beza pelajar sekolah dengan pelajar U






Assalamualaikum.


I'm back ! uuuuu > <
Blog bertemakan tribal ! Kehkeh xD





1) Time beli makanan

          Pelajar sekolah:

*takde pape komen* *terus makan*

          Pelajar U:

A: "Wey berapa kau punya?"
B: "RM 3.50 do, mahal gile kot, aku cuma amik blabla dengan blabla je kot!"  
C: "Wey aku punya lagi mahal kot ! amik ni dengan ni pun dah RM 4.00! Taknak ah beli kat sini       lagiiiii"

2) Salin jadual

*bila jadual baru keluar....*

           Pelajar sekolah: 

*keluarkan pen & kertas* *pegi papan kat sebelah whiteboard* *SALINNNNN*

takpun...

ketua kelas : "wey nanti setiap sorang bayar 10 sen kat aku, nak potostat jadual kelas !!!"

          Pelajar U: 

*pegi fakulti* *pegi notice board* *keluarkan phone* *bukak kamera* *KLIKKKK 
GAMBAR JADUAL DAH KAT DALAM PHONE. etttttttt  

3) Time nak pegi toilet

           Pelajar sekolah:

1) TEACHER, MAY I GO TO THE TOILET PLEASE! 
2) CIKGU, TANDAS. Cikgu : "Memang aku yang pegi tandas!" 
3) WOI SAPA YANG BAWAK PAS KELUAR NI (-__-  ) ! 

          Pelajar U :

*terus blah pegi toilet*


4) Time cikgu/lecturer masuk kelas

           Pelajar sekolah:

"BANGUNNNNN. SELAMAT PAGI CIKGU!" "SELAMAT TENGAHARI CIKGU!""SELAMAT MALAM CIKGU!"

           Pelajar U:

*krikks*


5) Nak keluar time cuti

          Pelajar sekolah:

A: Wey keluar nak Sabtu ni? Kita pegi blablabla nak? 
B: Boleh je, tapi kena try tanya mak aku ah.  
C: Nanti aku try tanya abang aku, maybe dia boleh bawak kita kott 
takpun naik bas jeee.

         Pelajar U:

A: Wey jom kuar Sabtu ni. 
B : JOM !!!!! *persetujuan ramai* 
C: *call tempat kereta sewa* "Assalamualaikum. Nak tanya, ada tak keta untuk Sabtu ni, kalau boleh nak VIVA AUTOOOO"




6) Jam loceng

          Pelajar sekolah:

Kelas start pukul 7.30 pagi. Set alarm pukul 6.00 pagi. (atau lagi awal) *peh bagus*

         Pelajar U:

Kelas start pukul 8.00 pagi. Set alarm 30 minit sebelum mula kelas. (subuh Qada' maybe) *peh tak bagus*


7) Bila keluar result exam

          Pelajar sekolah:

Satu kelas dah tau. Kalau boleh kelas2 lain pun tau. Benda dah terpampang besau2 kat papan depan kelas. Gile kot sapa tak tengok.

          Pelajar U:

Tak sapa tau, kecuali ditanya. Tu pun lepas ugut nak cekik baru reti nak bagitau.
Yang tak dekan mengaku dekan.Yang dekan pulak tak mengaku dekan. Korang ni dah kenapa do? Bengong.


8) Meniru time ujian

          Pelajar sekolah: 

Bawak toyol senyap2, atau benda2 yang berbentuk kertas.

          Pelajar U:

Bawak phone yang ada gambar segala nota.
Takpun, time lecturer keluar baru berapa saat, semua keluarkan buku gedabak masing2 atas meja sepantas kilat. 


9) Time lambat datang kelas

          Pelajar sekolah:

Berdiri kat luar kelas. Atau kena marah dengan cikgu. Atau satu kelas pandang kita macam kita baru je bunuh 10  manusia sepanjang nak ke kelas tadi. *macam bersalah gile ah*

          Pelajar U:

Lect tenung dengan muka takpuas hati selama 2 saat. Lepastu elok balik dan teruskan mengajar. Atau tak kesah pun.


10) Time takda duit

          Pelajar sekolah:

A: Wey, boleh tak pinjam duit kau dulu.....
B: Okay2, tapi nanti kau bayar balik eh eh?

           Pelajar U:

"Gila ah aku dah takda duit !!! Wey temankan aku pi cucuk duit kat Bank Islam jap."





Semua yang aku taip ni yang biasa berlaku je. 
Bergantung jugak pada keadaan dan orang, haha.

Lama gile kan aku tak update blog? :(

UUUUUUUUU *sedih*









24 January 2013

Miming lagu epik ! Versi cuti sem







Assalamualaikum.




Tedeng ! Header baru oh , kekeke . 

Aku malas nak cite lelebih . Cuma nak tunjuk video miming kitorang yang hina lagi aib ni .
Kitorang buat time cuti mid sem haritu . time ni roommate2 aku balik . so aku bawak ah 2 manusia ni tido bilik aku , pahtu buat natang haram . Maaf diatas rupa2 yang sangat menjelikkan dalam video ni , lagi2 muka aku -_- Ni nak upload ni pun memang aku pikir memanjang memandangkan muka aku sangatlah ... err. malas cite . *muntah darah*




Aku > Amani > Haru

Memang timing mcm bengong kan muke aku keluar time gini ! -_-
Terpulangla korang nak cakap apa . hina ke apa ke yg penting aku memang dah takde idea nak update ape untuk blog aku ni . dah lama gile kot aku tinggalkan :'(

dah . aku nak sambung buat esaimen yg berlambak . bai .






Wassalam.