22 July 2017

First Time Rasa Spicy Korean Burger McDonald's




Happy weekend ! Few days ago aku perasan @farisafrina ada post pasal Spicy Korean Burger kat IG story dia. Sejak dari tu rasa terngiang2 nak try. So tengahari tadi sempat singgah mekdi dengan Amani. Budak tu memang already stok dak2 kpop so aku tau dia takkan tolak la pelawaan aku muahaha. Akhirnya terhasillah gambar dibawah ni. Tapi kecewa sikit la sebab Frozen Fanta dia boleh pulak habis stok lol. Macam jadah apa kan


Rupa Criss Cut Chips dia tak menahan. But aku tak minat sangat. So bagi Amani habiskan.


Bun hitam tu charcoal bun. Bun dia cam besar sikit la dari biasa. Taktaula kalau dia sengaja buat ilusi bagi burger ni nampak besar ke hahaha. And dalam dia adalah daging spicy kimchi beserta sos Guochujang (Amani kata macam cili pes korea camtulah). Dalam dia lagi banyak sayur. But time makan sampai tak terasa langsung ada sayur banyak2 ni pasal sedap gila. 

Combination semua dalam 1 burger ni buat aku nak menangis, dengan almost-semi-juicy daging dia .. fuh ! Macam dah tak terbayang dah yang aku ni beli burger ni kat mekdi je pon. 



Sedap sangat sampai terlupa letak sos cili lol. Ni yang dah letak. Bagi aku dia takdelah pedas mana. Bebiasa je pedas. I mean tak pedas langsung pun 



Verdicts : Bagi aku serius sedap. Aku taktau lah bagi orang lain pulak rasa macam mana. Tekak lelain kan. But untuk aku sure repeat beli lagi pasni. Price yang tertera adalah RM15.99/set. Untuk large set dalam RM17 something. Bagi korang cemana ? Sedap or bebiasa je ?





21 July 2017

Hermo Bundle Box : 3 items for RM39



Hi y'all ! Guess what I got in mail yesterday. So I just discovered Hermo doin' this bundle box few days ago lol. You can choose any 3 products from NYX, Loreal and Maybelline for only RM39. Scroll down to see what I got for myself.



All 3 for RM39 ! But I was like "ugh lol" when it comes to shipping even RM6 pun.
(A broke ass girl like me would complain)

  1. NYX Full Throttle Shadow Palette [Haywire] RM49
  2. NYX Soft Matte Lip Cream [Madrid] RM33
  3. Maybelline Magnum Barbie Mascara Waterproof Black RM19.90
Thing is I don't actually go for a full make up everyday. Brows or lips, that's all I need to work on daily. Sometimes I put a little foundation whenever I felt uneasy looking at my acne scars lmao ! But I would gladly happy to add these purchase into my make up collection as I maybe needed them all for a day-out-makeup. 


I'm not sure how long this bundle box is going to last as there is no any date stated. Maybe just nak habiskan stok je kot idk lol. Some is already out of stock. And I'm not sure if y'all aware of this so better getcho ass grab anything now and just click on the image below (I already put the link)



... so if you're in a budget for a make up, just go. I'm just a broke girl tryna help.










02 July 2017

Quick Photo Update : Domino's Pizza



Hi y'all. Aku takde modal apa nak update kat blog harini so belanja gambar jelah apa yang aku makan petang tadi. One day I'm gonna be so hungry that I'd come back here again just untuk tengok balik gambar2 ni lol. Klik SINI untuk tengok entri foodies aku yang lain hehe


Flaming Tuna



Smoky Beef & Chick 




    I always have a massive love towards this breadstix + salsa dip.


    Supercalifragilisticsuchadopebread !



    All photos were none edited and uploaded straight from my camera smh. Please expect some quick photo update only after this. Bye peeps ! 👋😂
                              







    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    22 July 2017

    First Time Rasa Spicy Korean Burger McDonald's




    Happy weekend ! Few days ago aku perasan @farisafrina ada post pasal Spicy Korean Burger kat IG story dia. Sejak dari tu rasa terngiang2 nak try. So tengahari tadi sempat singgah mekdi dengan Amani. Budak tu memang already stok dak2 kpop so aku tau dia takkan tolak la pelawaan aku muahaha. Akhirnya terhasillah gambar dibawah ni. Tapi kecewa sikit la sebab Frozen Fanta dia boleh pulak habis stok lol. Macam jadah apa kan


    Rupa Criss Cut Chips dia tak menahan. But aku tak minat sangat. So bagi Amani habiskan.


    Bun hitam tu charcoal bun. Bun dia cam besar sikit la dari biasa. Taktaula kalau dia sengaja buat ilusi bagi burger ni nampak besar ke hahaha. And dalam dia adalah daging spicy kimchi beserta sos Guochujang (Amani kata macam cili pes korea camtulah). Dalam dia lagi banyak sayur. But time makan sampai tak terasa langsung ada sayur banyak2 ni pasal sedap gila. 

    Combination semua dalam 1 burger ni buat aku nak menangis, dengan almost-semi-juicy daging dia .. fuh ! Macam dah tak terbayang dah yang aku ni beli burger ni kat mekdi je pon. 



    Sedap sangat sampai terlupa letak sos cili lol. Ni yang dah letak. Bagi aku dia takdelah pedas mana. Bebiasa je pedas. I mean tak pedas langsung pun 



    Verdicts : Bagi aku serius sedap. Aku taktau lah bagi orang lain pulak rasa macam mana. Tekak lelain kan. But untuk aku sure repeat beli lagi pasni. Price yang tertera adalah RM15.99/set. Untuk large set dalam RM17 something. Bagi korang cemana ? Sedap or bebiasa je ?





    21 July 2017

    Hermo Bundle Box : 3 items for RM39



    Hi y'all ! Guess what I got in mail yesterday. So I just discovered Hermo doin' this bundle box few days ago lol. You can choose any 3 products from NYX, Loreal and Maybelline for only RM39. Scroll down to see what I got for myself.



    All 3 for RM39 ! But I was like "ugh lol" when it comes to shipping even RM6 pun.
    (A broke ass girl like me would complain)

    1. NYX Full Throttle Shadow Palette [Haywire] RM49
    2. NYX Soft Matte Lip Cream [Madrid] RM33
    3. Maybelline Magnum Barbie Mascara Waterproof Black RM19.90
    Thing is I don't actually go for a full make up everyday. Brows or lips, that's all I need to work on daily. Sometimes I put a little foundation whenever I felt uneasy looking at my acne scars lmao ! But I would gladly happy to add these purchase into my make up collection as I maybe needed them all for a day-out-makeup. 


    I'm not sure how long this bundle box is going to last as there is no any date stated. Maybe just nak habiskan stok je kot idk lol. Some is already out of stock. And I'm not sure if y'all aware of this so better getcho ass grab anything now and just click on the image below (I already put the link)



    ... so if you're in a budget for a make up, just go. I'm just a broke girl tryna help.










    02 July 2017

    Quick Photo Update : Domino's Pizza



    Hi y'all. Aku takde modal apa nak update kat blog harini so belanja gambar jelah apa yang aku makan petang tadi. One day I'm gonna be so hungry that I'd come back here again just untuk tengok balik gambar2 ni lol. Klik SINI untuk tengok entri foodies aku yang lain hehe


    Flaming Tuna



    Smoky Beef & Chick 




      I always have a massive love towards this breadstix + salsa dip.


      Supercalifragilisticsuchadopebread !



      All photos were none edited and uploaded straight from my camera smh. Please expect some quick photo update only after this. Bye peeps ! 👋😂