10 June 2015

Lukis Figure Bertudung !






Salam gais.




Bercakap pasal figure drawing ni, aku dah bosan la siot asyik lukis pempuan freehair je.
Bila dah lukis, mak ai seksi lak, sampai nampak bulu ketiak la apa semua. Huh !
Pesen rambut sume same je. Tarik tarik gerbang gerbang (natang apa tarik tarik gerbang)

Jadah dia

So last week aku ada la rajin rajin kan sikit tangan ni, try lukis figure yang pakai tudung/ shawl.
Tertutup la sikit. Bosanla asyik yang seksi je. Hahah
Aku sebelum ni boleh tahan failed la gak lukis tudung (serius ni)
Last last musti jadi sarung nangka !





Yang gambau atas ni aku sketch time aku tengah berangan kekonon nak buat baju raya. Geli geli je.
Kalau bab keseimbangan kepala dengan badan saluuuuu sangat fail. Kepala besor badan kecik 

Bila aku tengok tang shawl yang aku imagine (lalu lukis) tadi tu macam nokharom, aku try lak stalk stalk insta hijabster hahahaha nak cari stail shawl. Aku takleh imagine ! Kena rujuk gak kalau lukis benda alah tu. Memang jadah dia lah belit belit sana sini



^ Antara cobaan cobaan melukis





Bila dah prektis lukis bende alah berbelit tu, try lak lukis full figure, ada baju sekalik ! Huhu




Sudahnya, try la buat versi berkaler ! Baru aaa nampak hehe (nampak mende tah)



Sebenarnya macam acah acah nak jadik fashion illustrator
Doakanlah kitew. Cita cita I tu huhu.(Buat masa sekarang)


Kalau rasa free, boleh la bagi komen.
Komen yang membina pon i teghime. 






Bubye ! :D













6 comments:

Murniwati Awang said...

cantiknya...teruskan usahamu dik..

jemput join 1st GA akak : )
http://murnialysa.blogspot.com/2015/06/1st-giveaway-by-murni-alysa.html

sumie said...

cantiknyee...truskan cita2 dan impian tu ye :) support u!

Khairah Nazurah said...

terbaik!!!

Nurulee said...

you're so talented. serious!

syufaa said...

Kreatif sgt! Akak tak reti lukis mcm ni. Org lidi je lahh mampu. Hikhik. :)

Fatanah Khirizan said...

wahhh.... cantikknyaa hehehe... kreatif! ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 June 2015

Lukis Figure Bertudung !






Salam gais.




Bercakap pasal figure drawing ni, aku dah bosan la siot asyik lukis pempuan freehair je.
Bila dah lukis, mak ai seksi lak, sampai nampak bulu ketiak la apa semua. Huh !
Pesen rambut sume same je. Tarik tarik gerbang gerbang (natang apa tarik tarik gerbang)

Jadah dia

So last week aku ada la rajin rajin kan sikit tangan ni, try lukis figure yang pakai tudung/ shawl.
Tertutup la sikit. Bosanla asyik yang seksi je. Hahah
Aku sebelum ni boleh tahan failed la gak lukis tudung (serius ni)
Last last musti jadi sarung nangka !





Yang gambau atas ni aku sketch time aku tengah berangan kekonon nak buat baju raya. Geli geli je.
Kalau bab keseimbangan kepala dengan badan saluuuuu sangat fail. Kepala besor badan kecik 

Bila aku tengok tang shawl yang aku imagine (lalu lukis) tadi tu macam nokharom, aku try lak stalk stalk insta hijabster hahahaha nak cari stail shawl. Aku takleh imagine ! Kena rujuk gak kalau lukis benda alah tu. Memang jadah dia lah belit belit sana sini



^ Antara cobaan cobaan melukis





Bila dah prektis lukis bende alah berbelit tu, try lak lukis full figure, ada baju sekalik ! Huhu




Sudahnya, try la buat versi berkaler ! Baru aaa nampak hehe (nampak mende tah)



Sebenarnya macam acah acah nak jadik fashion illustrator
Doakanlah kitew. Cita cita I tu huhu.(Buat masa sekarang)


Kalau rasa free, boleh la bagi komen.
Komen yang membina pon i teghime. 






Bubye ! :D













6 comments:

Murniwati Awang said...

cantiknya...teruskan usahamu dik..

jemput join 1st GA akak : )
http://murnialysa.blogspot.com/2015/06/1st-giveaway-by-murni-alysa.html

sumie said...

cantiknyee...truskan cita2 dan impian tu ye :) support u!

Khairah Nazurah said...

terbaik!!!

Nurulee said...

you're so talented. serious!

syufaa said...

Kreatif sgt! Akak tak reti lukis mcm ni. Org lidi je lahh mampu. Hikhik. :)

Fatanah Khirizan said...

wahhh.... cantikknyaa hehehe... kreatif! ^^