Jenis - jenis kawan yang wajib ada dalam list kita

11:58 PM





Assalamualaikum.


*blog terbengkalai di mana tuannya baru sedar nak update*



Senarai jenis-jenis kawan yang wajib ada dalam list kita






1 ) Yang - dia - sorang - je - paham - lawak - kita 

Kawan yang macam ni, ahhh memang wajib lah ade . Walaupun korang ade ramai kawan2 yang boleh buat lawak sesama korang , mesti ade sorang tu je yang betul2 boleh go on dengan lawak bodoh korang tu . Pegi mana2 pun hanya korang berdua je yang gelak terkekek2 macam orang gila sampai kawan2 yang lain blur je tengok. Well yeah I have one ! How 'bout you ? :D


2 ) Yang mula2 je nampak serasi tapi ...

Masa pestime jumpa dorang korang pikir dialah kawan yang akan kekal dengan korang walau kemana-mana . First2 memang tak nampak salah dia ,lama2 korang sedar banyak yang tak kena dengan dia dan hakikatnya makin lama jadi makin tak serasi . So taklama korang start renggang dan carik geng sendiri2 walaupun korang masih tetap berkawan macam biasa . Yes I have one lol .


3 ) Yang nampak pendiam tapi ...

Haha , dari sekolah dulu sampai sekarang golongan yang macam ni mesti ada . Nampak je pendiam kat kelas atau kat memane ,tapi pakwe keliling pinggang wooo. Kemain bak hang ! Diam2 nampak dia keluar dengan lelaki entah mana2 , tapi bila kita mula rapat dengan dia habis 1 bijik novel kisah cinta dia dia cerita kat kita . Nak tercabut telinga rasanya hoii -,-

 4 ) Yang suka melawa -,-

Yang ni , ahh malas nak cakap . Kalau takde dalam list kawan2 korang tu , maknanya korang lah orang tu .
Pegi mana2 celak tak pernah lekang kat muka .Tak kesah la celak ke ape ke...
Padahal pegi mana je pon , macam nak pegi kenduri kawen -_- ( ataupun dia yang pengantin tu )

5 ) Kawan yang sentiasa ada bersama korang .

Yang ni sentiasa wujud ^_^
Pegi mana2 ,dia ada bersama korang dan sanggup temankan korang pegi mana2 je . Kira dia ni jenis yang tak pernah berkira untuk temankan kita kemana2 . And yess I have one  :DD


6 ) Yang wujud hanya kat alam maya .

Kawan2 yang kita kenal kat Facebook , Twitter , Blog dan blablabla sebenarnya kawan2 yang sangat ohsem . Pelik kan ? Kita tak pernah langsung face to face dengan dorang tapi ikatan 'kawan' tu rasa macam betul2 wujud . Yeah aku penah jumpa satu ayat ni ,
" Orang2 yang awesome selalunya datang dari internet " 
 Bhahaha , hebat bukan ? Haha


Sebenarnya ni entri kesian je . Aku kesian kat blog aku yang dah hilang seri ayu dia pptuihh apa aku cakap ni . So tengoklah , gaya penulisan aku pun macam...macam hampehlah .
Selalu aku buat sampai 10 point tapi kali ni aku dah tak sanggup nak sambung sebab kepala aku dah takde idea zzzz . Hmm , tu je lah yang aku nak bebel tapi seriyesly sangat pathetic ! Haha -_-


dan last sekali aku nak ucapkan...


 Salam Aidiladha buat semua umat Islam ;)


Wassalam.








You Might Also Like

17 komen

  1. selamat hari kak myra ;) hehe ..

    kawan kita mesti ada yang pelik .. sorang pun jadilah .. tanpa dy, dunia tu sepi .. haha ..

    ReplyDelete
  2. hehehe..betul2..semua mesti ada kawan macam tu..nice entry. Selamat Hari Raya juga. ^__^

    ReplyDelete
  3. kawan macam2 kawan . yang tang melawak tapi bunyi cengkrik je duk gelak tu yg menarik . boleh buat muka forever alone kat situ . HA HA

    entri kesian kali neh menarik . dah bape abad tak hupdate neh cik myra? haha.

    ReplyDelete
  4. haha. sy ada kawan yang slalu kami gelak sesama. org lain tak paham apa yang lawak. tapi kami paham. huhu.

    selamat hari raya myra!

    ReplyDelete
  5. good one.. hehe.. jd cik Myra ni plak, kwn jenis apa?

    ReplyDelete
  6. semuanya betul... yg kwan tikam blkg lagi.. tp betul kawan online is more better.. sb melalui penulisan kita boleh tau die macam mana.. kalau entry asik dok maki hamun sila lah banned

    ReplyDelete
  7. Hadi : Selamat Hari Raya jugak ;D Yeee Hadi,akak tau itu *hadi malas nak bace* :p

    Nurun Aini : Haha,yes betol.Salam Aidiladha :)

    meeSUPERGIRL : Hahaha,yang tu memang ade . Kesian je tengok.Hehhe,adela dalam 10 abad :p

    Kusyi : Haha,tulah baru kawan sejati , kekeke :p

    Gadis Misteri : Haha,macam2 jenis xD

    Aliff Haikal : Sudah pastiiiii :)

    Kawaii D Y S H A : Yes betul :) Dari situ kita dapat kenal macam mana dia ni orangnya kan :D

    ReplyDelete
  8. semua jenis kawan ade kat dunia ni ehh. saya ketegori ape agak nya eh? hahaha.

    selamat hari raya! :)

    ReplyDelete
  9. Arghh jadi commenter yang lambat >.< frustt , haha .. ok miza ada kawan yang number 2 tu , makin lama dia cari geng lain and buka cerite macam2 :') haish sabo je la . and now, dapat tahu geng dia pulak yang buat dia sekarang .

    Ohh kak myra kawan alam maya miza.. dan dia sangat ohsem and caring . i like her n i think i love her too . hehe :'D

    ReplyDelete
  10. yes! suka yang first tu.. memang saya ada sorang kwn ni mmg phmlah semua lawak yang kita buat XD

    ReplyDelete
  11. rasanya semua jenis yang dalam list aku ada..haha

    ReplyDelete
  12. aku rasa aku jenis kawan no 4. dan yang last tu feveret aku! haha ;D

    ReplyDelete
  13. kawan asyik melawa tu memang ada. wakakakak.

    ReplyDelete
  14. entry yg bagus. tak pernah org terpikir. hahah.
    btw selamat hari raya haji k dik :)

    ReplyDelete

I would really appreciate to have your thoughts here ! :)

Like us on Facebook

Instagram