04 October 2015

Pelik Sangat Ke Aku ?






Salam gais.







Aku ni kalau bab makan, bak kata orang tolak batu dengan kayu je.
Tapi sebenarnya kalau bagi aku, maksud dia lagik complicated ! 


Ya, aku makan semua benda. Tolak batu dengan kayu

...... dengan 


BETIK
SUKUN
CIKU
ROJAK
JAGUNG
AGAR AGAR
KUIH SAGU
UBI KAYU
UBI KELEDEK
SIPUT SEDUT (NGERI)
LAKSA (PALING NGERI)
MEE BANDUNG
TEMBIKAI SUSU
BUBUR SUMSUM


Dasat kan. Itu yang aku ingat jelah ermm. Semua tu feveret orang ramai kot. 
Lelagi family and kengkawan aku. Habis kena bash doh. Kawan aku pon menyampah dah tengok aku ni hahaha. Sampai kene tuduh 'pempuan gila'
Kadang aku perati kawan aku makan laksa and aku be like


"Sedap ke ? Seramnya ...... (sambil buat muka seram)"

"KAU TU YANG SERAM !!"


Errmmmm ahahahaha
Aku takdelah nak kata makanan tu tak sedap, cuma aku lebih gemar bagi 
panggilan "SERAM" kat makanan tu. Entahla. Aura dia semacam gila kat aku.
Ada samtin yang membuatkan kami saling tak tertarik. Emmm. Bila ada yang kata aku picky, aku pon taktau nak setuju ke dok. 
Emm seram la makanan tu sume T__T



Kekadang makan apam balik, bila dah tergigit jagung dalam isi tu rasa nak menangis aku. Berderai air mata. Terpaksa la asingkan kuar dari apam balik tu. Muahaha !



Honeydew pon seram. Masa dok hostel aku makan tu, sebab takde pilihan. Balik muntah gila2. Loya gileee tekak aku tskk

Betik ni sekali seumur hidup je aku penah makan. Masa kecik dulu. Tu pon mak aku paksa aku makan, aku bebuat ah gigit. Time mak aku gi bilik air, aku terus campak kat tingkat jejauh sebab aku tak suke. Ahahahahahahaha pastu ngaku dah habiskan ! 


Aku ni ada penyakit kepe weh. Hurmmmm






8 comments:

adiba rusli said...

haha. ada certain org memang camtu. ada member saya, dari kecik tak penah makan sayur dan buah. semua jenis buah dan semua jenis sayur. dia boleh makan daging dgn ayam je. so if nak protein ikan, dia makan capsule yg mak dia provide je. dasyat kan? so, sy pelik kes awaaa ni.heee

adiba rusli said...

*tak pelik

Fatin Liyana said...

Kes yang unik ni. Hehe. Tapi saya pun ada sesetengah makanan yang tak makan jugak, sebab bagi pandangan mata kita, kita rasa pelik je rupa benda tu. hihi.

Awak tak pelik pun. Lain orang, lain cita rasanya kan ? :)

Lenne Danielle said...

awakk, kita buddy hahaha saya pun tak makan laksa! i don't know why i just cannot telan dia nye mee tu haih seksa anak tekak T.T

Myra Azraff said...

@adiba rusli gulps. makan capsul lagi dasat xD

Myra Azraff said...

@Fatin Liyana Yeah betul. Tapi kengkawan kita sukaaa panggil iteww ni pelik T_T

Myra Azraff said...

@Lenne Danielle Laksa tetap menyeramkan T_T

rubiah kadir said...

Hehehe...kesian kat awak dik...pelikkkk.. bih mkn ape je...kang xcukup zat pulak.. hehehhehe... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

04 October 2015

Pelik Sangat Ke Aku ?






Salam gais.







Aku ni kalau bab makan, bak kata orang tolak batu dengan kayu je.
Tapi sebenarnya kalau bagi aku, maksud dia lagik complicated ! 


Ya, aku makan semua benda. Tolak batu dengan kayu

...... dengan 


BETIK
SUKUN
CIKU
ROJAK
JAGUNG
AGAR AGAR
KUIH SAGU
UBI KAYU
UBI KELEDEK
SIPUT SEDUT (NGERI)
LAKSA (PALING NGERI)
MEE BANDUNG
TEMBIKAI SUSU
BUBUR SUMSUM


Dasat kan. Itu yang aku ingat jelah ermm. Semua tu feveret orang ramai kot. 
Lelagi family and kengkawan aku. Habis kena bash doh. Kawan aku pon menyampah dah tengok aku ni hahaha. Sampai kene tuduh 'pempuan gila'
Kadang aku perati kawan aku makan laksa and aku be like


"Sedap ke ? Seramnya ...... (sambil buat muka seram)"

"KAU TU YANG SERAM !!"


Errmmmm ahahahaha
Aku takdelah nak kata makanan tu tak sedap, cuma aku lebih gemar bagi 
panggilan "SERAM" kat makanan tu. Entahla. Aura dia semacam gila kat aku.
Ada samtin yang membuatkan kami saling tak tertarik. Emmm. Bila ada yang kata aku picky, aku pon taktau nak setuju ke dok. 
Emm seram la makanan tu sume T__T



Kekadang makan apam balik, bila dah tergigit jagung dalam isi tu rasa nak menangis aku. Berderai air mata. Terpaksa la asingkan kuar dari apam balik tu. Muahaha !



Honeydew pon seram. Masa dok hostel aku makan tu, sebab takde pilihan. Balik muntah gila2. Loya gileee tekak aku tskk

Betik ni sekali seumur hidup je aku penah makan. Masa kecik dulu. Tu pon mak aku paksa aku makan, aku bebuat ah gigit. Time mak aku gi bilik air, aku terus campak kat tingkat jejauh sebab aku tak suke. Ahahahahahahaha pastu ngaku dah habiskan ! 


Aku ni ada penyakit kepe weh. Hurmmmm






8 comments:

adiba rusli said...

haha. ada certain org memang camtu. ada member saya, dari kecik tak penah makan sayur dan buah. semua jenis buah dan semua jenis sayur. dia boleh makan daging dgn ayam je. so if nak protein ikan, dia makan capsule yg mak dia provide je. dasyat kan? so, sy pelik kes awaaa ni.heee

adiba rusli said...

*tak pelik

Fatin Liyana said...

Kes yang unik ni. Hehe. Tapi saya pun ada sesetengah makanan yang tak makan jugak, sebab bagi pandangan mata kita, kita rasa pelik je rupa benda tu. hihi.

Awak tak pelik pun. Lain orang, lain cita rasanya kan ? :)

Lenne Danielle said...

awakk, kita buddy hahaha saya pun tak makan laksa! i don't know why i just cannot telan dia nye mee tu haih seksa anak tekak T.T

Myra Azraff said...

@adiba rusli gulps. makan capsul lagi dasat xD

Myra Azraff said...

@Fatin Liyana Yeah betul. Tapi kengkawan kita sukaaa panggil iteww ni pelik T_T

Myra Azraff said...

@Lenne Danielle Laksa tetap menyeramkan T_T

rubiah kadir said...

Hehehe...kesian kat awak dik...pelikkkk.. bih mkn ape je...kang xcukup zat pulak.. hehehhehe... :)