16 June 2016

MOVIE REVIEW : NOW YOU SEE ME 2 (2016)





Hey guys ! 
Dayyyum Myra back at it again with her movie reviewwwww
So last night I just watched Now You See Me 2 (it's the premiere). Yay ! Time for a little review from me and here's a summary version of me




Summary :

Kesinambungan dari NYSM yang first, now Horsemen terpaksa sembunyikan diri dekat setahun untuk tunggu arahan seterusnya dari Dylan Rhodes. Henley dah give up waiting, so Lula adalah pengganti baru Henley wohoo ! Untuk next mission, diorang kena hijack 1 program pelancaran ni but tetiba ada unknown person sabotaj balik plus dedahkan semua rahsia rahsia Horsemen termasuklah dedahkan balik yang Jack Wilder masih hidup, yeah tak terlepas untuk bongkarkan dalangnya adalah Dylan Rhodes lol. Now that semua dah jadi buruan polis, Rhodes larikan diri, Horsemen pulak boleh tersesat sampai ke Macau. Di Macau, muncullah 1 makhluk bernama Walter Mabry konon nak bantu diorang untuk bebas dari identiti penjenayah, but dengan syarat kena ikut mission yang dia request. But .....

Adakah Horsemen masih perlukan Rhodes untuk selesaikan problem diorang ? What if they don't need Rhodes anymore ?





MOI RATE : 8.5/10


Overall, NYSM2 really worth the wait. Sangat berbaloi untuk ditonton, and korang takkan menyesal. When Myra is happy, that means she just watched a great movie. Nak tahu lagi banyak, kenalah tengok sendiri :P


A little fun fun notes from me :

1) Eventho mesti ramai kecewa Henley takde dalam NYSM2 ni, I can guarantee you Lula is funny tau ! Mesti korang suka and terus lupa pasal Henley hahaha this Janis Ian Dyke lol ...

2) The best favourite scene time Horsemen passing2 metal card ! That, I guarantee. You'll be laughing your ass off

3) Aku lupa manusia makin tua, samalah macam masa aku tengok Jay Chou 

4) Twin Merritt McKinney, Chase muncul dalam NYSM2 ni. His biggest rival ! 

5) More humorous scene that'll make the whole cinema laugh so hard. 




13 comments:

kusyi said...

Harus tengok!

mirazamri said...

Esok baru gi tengok! tak sabar! patutlah tengok trailer macam bukan Henley je. Rupanya dah tukar

Lenne Zulkiflly said...

kita pun macam tak sabar nak tengok this one lah! :D

Fatin Liyana said...

Alaaa fatin tak pernah tengok yang first punya. Kalau terus tengok yang ni, confirm mesti tak faham jalan cerita. Huhuhu

Mime MF said...

wah kena pergi tgk ni..masa tgk NYSM sebelum ni memang best! :D

AinAthirah Anuar said...

knpa 8.5 till ada ckp tak best :( hritu dah terbaca review ada ckp tak best langsung terus takdak mood nak tgok .

Shiqeen Sattar said...

Alamak tak paham la review ni.. mgkin sbb ss lum tgk NYSM 1 kot

The Mawar said...

Ni wajib tonton ni

Myra Azraff said...

@AinAthirah Anuar yeap. sebelum tngok pun moi baca review orang, ada yang kata x best. tapi moi tak percaya, kena tengok sendiri :P yang kata tak best tu probably movie ni not their cup of tea :D

faten.banana said...

I've watched NYSM1 literally tahun ni (lambat, ye) maaaan, ni nampak cool jugak ;DDD

Aqilah Azmi said...

OK KALAU SEMPAT NAK PI TENGOKKK HIHIHI

N Nina said...

hai kak moii

tak pernah tengok yg first so, susah sikit nak hadap

hehe btw selamat berpuasa kak moi

Nurul Afifah said...

watched this and yes, Lula mmg awesome. the card scene tu berapa kali I repeat on Youtube because it is ah-mazing. but the first one was better. this one didn't feel as magical and unique as the first one. I totally weird out at the eye punya persatuan like, apeniiiiiii.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 June 2016

MOVIE REVIEW : NOW YOU SEE ME 2 (2016)





Hey guys ! 
Dayyyum Myra back at it again with her movie reviewwwww
So last night I just watched Now You See Me 2 (it's the premiere). Yay ! Time for a little review from me and here's a summary version of me




Summary :

Kesinambungan dari NYSM yang first, now Horsemen terpaksa sembunyikan diri dekat setahun untuk tunggu arahan seterusnya dari Dylan Rhodes. Henley dah give up waiting, so Lula adalah pengganti baru Henley wohoo ! Untuk next mission, diorang kena hijack 1 program pelancaran ni but tetiba ada unknown person sabotaj balik plus dedahkan semua rahsia rahsia Horsemen termasuklah dedahkan balik yang Jack Wilder masih hidup, yeah tak terlepas untuk bongkarkan dalangnya adalah Dylan Rhodes lol. Now that semua dah jadi buruan polis, Rhodes larikan diri, Horsemen pulak boleh tersesat sampai ke Macau. Di Macau, muncullah 1 makhluk bernama Walter Mabry konon nak bantu diorang untuk bebas dari identiti penjenayah, but dengan syarat kena ikut mission yang dia request. But .....

Adakah Horsemen masih perlukan Rhodes untuk selesaikan problem diorang ? What if they don't need Rhodes anymore ?





MOI RATE : 8.5/10


Overall, NYSM2 really worth the wait. Sangat berbaloi untuk ditonton, and korang takkan menyesal. When Myra is happy, that means she just watched a great movie. Nak tahu lagi banyak, kenalah tengok sendiri :P


A little fun fun notes from me :

1) Eventho mesti ramai kecewa Henley takde dalam NYSM2 ni, I can guarantee you Lula is funny tau ! Mesti korang suka and terus lupa pasal Henley hahaha this Janis Ian Dyke lol ...

2) The best favourite scene time Horsemen passing2 metal card ! That, I guarantee. You'll be laughing your ass off

3) Aku lupa manusia makin tua, samalah macam masa aku tengok Jay Chou 

4) Twin Merritt McKinney, Chase muncul dalam NYSM2 ni. His biggest rival ! 

5) More humorous scene that'll make the whole cinema laugh so hard. 




13 comments:

kusyi said...

Harus tengok!

mirazamri said...

Esok baru gi tengok! tak sabar! patutlah tengok trailer macam bukan Henley je. Rupanya dah tukar

Lenne Zulkiflly said...

kita pun macam tak sabar nak tengok this one lah! :D

Fatin Liyana said...

Alaaa fatin tak pernah tengok yang first punya. Kalau terus tengok yang ni, confirm mesti tak faham jalan cerita. Huhuhu

Mime MF said...

wah kena pergi tgk ni..masa tgk NYSM sebelum ni memang best! :D

AinAthirah Anuar said...

knpa 8.5 till ada ckp tak best :( hritu dah terbaca review ada ckp tak best langsung terus takdak mood nak tgok .

Shiqeen Sattar said...

Alamak tak paham la review ni.. mgkin sbb ss lum tgk NYSM 1 kot

The Mawar said...

Ni wajib tonton ni

Myra Azraff said...

@AinAthirah Anuar yeap. sebelum tngok pun moi baca review orang, ada yang kata x best. tapi moi tak percaya, kena tengok sendiri :P yang kata tak best tu probably movie ni not their cup of tea :D

faten.banana said...

I've watched NYSM1 literally tahun ni (lambat, ye) maaaan, ni nampak cool jugak ;DDD

Aqilah Azmi said...

OK KALAU SEMPAT NAK PI TENGOKKK HIHIHI

N Nina said...

hai kak moii

tak pernah tengok yg first so, susah sikit nak hadap

hehe btw selamat berpuasa kak moi

Nurul Afifah said...

watched this and yes, Lula mmg awesome. the card scene tu berapa kali I repeat on Youtube because it is ah-mazing. but the first one was better. this one didn't feel as magical and unique as the first one. I totally weird out at the eye punya persatuan like, apeniiiiiii.