Life (2017) movie, Mr. Dakgalbi & Spotify playlist

8:32 PM



1) Life (2017) movie


Minggu lepas sehari sebelum Beauty & The Beast keluar, aku gi tengok Life. Actually memang nak tengok dah lama, cuma baru ada masa time tu. Kenapa aku nak tengok ? First sebab movie yang related to space/alien etc, kedua sebab horror and ketiga sebab ermm ada Ryan and Jake lmao ! Bagi aku movie ni okaylah, not bad and not really good; in the middle. Totally watchable. Dari segi horror dia memang menjadi, aku sampai erm malasla nak cerita, sedangkan orang sebelah pon sampai takleh bukak mate. Semua sebab Calvin (alien) tu ler, perangai macam anat. Sedar sikit ! Masa starting tu bentuk kau macam kerepek pisang je. By the way sound effect dia pun not bad, buatkan movie ni nampak lagi horror lol. 


2) Mr. Dakgalbi 

image source


Dalam famous2 Mr.Dakgalbi ni, aku dengan Amani pon dah lama je usha, cuma tak pegi2 je sebab takde masa. Ah banyak la ko, semua benda takda masa. First makan bos kitorang belanja (rejeki tetiba), second makan dengan my bijes. Set yang sedap better korang amek yang Dakgalbi & Fried Rice je la, then korang add on la pape macam prawn, sotong, rice cake etc. Kalau nak cheese ring besar tu tambah lagi RM17. Aku rasa biasa je makan benda ni, takde yang special mana pun. Lagi sedap makan nasik lauk kat mamak je kot ? Dah kali kedua makan ni pon masih tak dapat impress aku ni. Emm by the way tekak aku dah boleh terima kimchi sepenuhnya sekarang bahahaha


3) Spotify playlist updated


Mmmm me encanta mi Spotify playlist, I gave it the name MOIGASM because, ah you know why. They're all from heaven mmmm. Screenshot atas ni antara favourite baru aku yay ! You ever heard of POWERS ? They are a duo band and hell yes they're amazing ! Give it a try sometime. It always feel good to discover an underrated artist and you get fall in love with it just by one click. Time kerja and sebelum tidur aku rajin dengar lagu2 dalam playlist ni (yang recent je la, lol)


Addition :
Aku tak minat sangat movie2 ala fairytale semua ni but ada masa nanti aku try la tengok Beauty & The Beast haha. Aku pon tak tau kenapa aku nak tengok, maybe sebab tengah hype kot lmao. Oklah. Tu je kot nak update. Sebab taktau nak update apa entah. Cheerio !


















You Might Also Like

3 komen

  1. Dakgalbi tu makan kadang2 ok la kot.. But I do agree with you, dia biasa je.. hehe

    ReplyDelete
  2. kimchi dakgalbi boleh la tahan masuk tekak :D

    ReplyDelete
  3. Yup. Dakgalbi overrated pls. Hahaha. Boleh la makan sekali setahun. Hewhew.

    ReplyDelete

I would really appreciate to have your thoughts here ! :)

Like us on Facebook

Instagram